Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 μπα θέλω και τον 60αρη και τον 120αρη, αλλά το σκέφτομαι ακόμα δεν είναι μελλοντολογικών ικανοτήτων, απλά το ανέφερε ο gorillakos στο hwbox για Intel G3 ξέρουμε Q1 2011 για SandForce-2000 δεν έχω δει date, αλλά είναι βαρβατίλα...SATA 3, 500ΜΒ/sec, 25nm nand flash, 60K IOPS στα 4K Transfers etc http://thessdreview....d-write-speeds/ ....και μετα ερχεται η OCZ και με ενα Revodrive πιανει 1GB/s. ..........και λιγα χρονια μετα οι ssd εξισωνονται σαν ταχυτητα με τις ραμ, κι ετσι καταργουνται οι ραμ και απλα οριζεις οσα GB απο τον SSD σου θες ωσαν ραμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 According to this: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/system-requirements.aspx 16Gb για τα x86 και 20Gb για τα x64 Έχω off το "restore point" καταρχην δεν ειναι καθαρα 60gb βαλε το λειτουργικο και τα προγραμματα που περναει ο καθενας (photoshop, corel, suites, office μπλα μπλα) εισαι σιγουρα κοντα στα 30gb edit με προλαβε ο nιnos30 Μίλησα για τα Windows.Σίγουρα αν υπολογίζουμε και το software που βάζει ο καθένας ο χώρος μειώνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 ....και μετα ερχεται η OCZ και με ενα Revodrive πιανει 1GB/s. ..........και λιγα χρονια μετα οι ssd εξισωνονται σαν ταχυτητα με τις ραμ, κι ετσι καταργουνται οι ραμ και απλα οριζεις οσα GB απο τον SSD σου θες ωσαν ραμ ναι σε Raid με εξωφρενική τιμή και χωρίς Trim, όχι ευχαριστώ δεν πρόκειται να μείνουν στάσιμες οι Ram όμως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Έχω off το "restore point" Μίλησα για τα Windows.Σίγουρα αν υπολογίζουμε και το software που βάζει ο καθένας ο χώρος μειώνεται. Σε Windows 7 Professional 64bit EN original here, fully updated, με ολα τα tweaks (no pagefile λογω 8GB ram - No indexing - no defrag - και με απενεργοποιημενο το hibernation και το system restore), με τους drivers και το OC tuner - Crystaldisk Mark - Crystaldisk Info - HW monitor και occt και firefox με 2 plugins, εγω εχω disk usage ακριβως 9,2GB. ναι σε Raid με εξωφρενική τιμή και χωρίς Trim, όχι ευχαριστώ δεν πρόκειται να μείνουν στάσιμες οι Ram όμως Χαχ ναι ειναι κι αυτο. Τη δεδομενη χρονικη στιγμη ομως οι δισκοι εχουν πολυ μεγαλυτερη εξελιξη απο τη ραμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Χαχ ναι ειναι κι αυτο. Τη δεδομενη χρονικη στιγμη ομως οι δισκοι εχουν πολυ μεγαλυτερη εξελιξη απο τη ραμ. ναι αλλά και η RAM έχει τιτανοτεράστιο προβάδισμα οπότε δεν υπάρχει λόγος "ανησυχίας"... επίσης θα δεις ένα ωραίο μπαμ του χρόνου με το Quad Channel στους high end Sandy Bridge Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Σε Windows 7 Professional 64bit EN original here, fully updated, με ολα τα tweaks (no pagefile λογω 8GB ram - No indexing - no defrag - και με απενεργοποιημενο το hibernation και το system restore), με τους drivers και το OC tuner - Crystaldisk Mark - Crystaldisk Info - HW monitor και occt και firefox με 2 plugins, εγω εχω disk usage ακριβως 9,2GB. Ακριβώς τόσο και σε εμένα με 8GB ram και τα ανωτέρω tweaks. Συμπέρασμα, ο χώρος που περισσεύει είναι άφθονος ... EDIT: Βέβαια εγώ έχω εγκαταστήσει ένα κάρο άλλα προγράμματα + openoffice και ο δίσκος μου καταλαμβάνει 22,4 GB με 33,3 GB ελεύθερα. (χωράει δλδ άνετα και 2 παιχνιδάκια για να έχει και υπόλοιπο πάνω απο 10 GB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nem52 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 ρε παλικαρια διαβασα στο thread για τους ssd σχετικα με το trim.. "γ. Drivers: Επιβάλλεται να είναι περασμένοι οι default ATA/AHCI drivers που αναγνωρίζει αυτόματα το λειτουργικό. Οι τελευταίοι nforce drivers π.χ (15.51) δεν υποστηρίζουν trim commands." εγω που πρεπει να βαζω τους nforce δεν θα εχω τριμ??? ο george μου ειπε να αφησω τους default drivers των windows και δεν θα εχω προβλημα αλλα δεν θα εχω τους drivers που πρεπει για το chipcet μου μετα σκεφτομαι.. τι να κανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Με των windows παντως παιζουν μια χαρα, δεν θα εχεις καποιο προβλημα. (μονο για το chipset, ετσι?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nem52 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Με των windows παντως παιζουν μια χαρα, δεν θα εχεις καποιο προβλημα. (μονο για το chipset, ετσι?) μολις πριν λιγο εκανα install καθαρο και τωρα κοιταω για τους οδηγους... για το chipset μου λεει να βαλω χαρακτηριστικα για ethernet prota prota, meta gia programma odigisis nvidia.. (πρεπει αν ειναι για την εξοδο spdif προς την καρτα γραφικων σε περιπτωση συνδεσης hdmi), προγραμμα οδηγησης SMbus nvidia που ουτε αυτο ξερω σχεδον τι ειναι και τελευταιο προγραμμα οδηγησης αποθηκευσης.. στα λεω ακριβως οπως τα γραφει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Παρέλαβα κατά τις 5:30. Άμα έχω χρόνο το βραδάκι θα περάσω τα λειτουργικά να δω τι λέει και η 2η γενιά. Η μεταφορική που χρησιμοποιεί το ΠΛΑΙΣΙΟ για τον νομό του Ηρακλείου είναι απαράδεκτη. Ήρθαν σπίτι μου χωρίς να προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση, να ξέρουν αν θα είμαι ή όχι. Φυσικά και δεν ήμουν. Με παίρνουν τηλέφωνο, αφού πήγαν ότι ώρα τους ήρθε για να μου πουν... ότι δε με βρήκαν. Και το κορυφαίο; Ότι για να παραλάβω, θα πρέπει να πάω ΕΓΩ στην αποθήκη τους, στην ΒΙΠΕ! Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα έκανα πήγαινε-έλα. Αλλά σίγουρα έφαγα πάνω από 5€ σε βενζίνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 κλασικά εικονογραφημένα και στην Αθήνα το ίδιο κάνουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpampis81 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Τον παρείγγειλα κ εγώ. Για να δούμε επιτέλους τι αξίζει... :rolleyes: Ετοιμαστείτε για απορίες :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EKTELESTES Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά, μη το παρακάνετε με το trim. Το μυθοποιείτε και δεν είναι καθόλου έτσι. Η ταχύτητα που έχει το Raid 0 με 2xssd είναι κατα πολύ ανώτερο χαρακτηριστικό από το Trim, ειδικά με sandforce. Μπορείτε ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ αφού στήσετε το μηχάνημα με τα windows / progs κλπ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ να πάρετε ένα image του σε έναν άλλο σκληρό και οποιαδήποτε στιγμή δείτε ότι έχει πέσει αισθητά η ταχύτητα του Raid 0 σας, να κάνετε ένα restore image και VOILA, πάλι σφαίρα το Raid 0 σας. Υ.Γ. Ανάλογα την χρήση που κάνετε, μπορεί να μη την δείτε την διαφορά του raid 0. Αν όμως κάνετε συχνές αντιγραφές αρχείων / χρησιμοποιείτε βαριά προγράμματα, θα την δείτε ΧΑΛΑΡΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
terry308 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά, μη το παρακάνετε με το trim. Το μυθοποιείτε και δεν είναι καθόλου έτσι. Η ταχύτητα που έχει το Raid 0 με 2xssd είναι κατα πολύ ανώτερο χαρακτηριστικό από το Trim, ειδικά με sandforce. Μπορείτε ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ αφού στήσετε το μηχάνημα με τα windows / progs κλπ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ να πάρετε ένα image του σε έναν άλλο σκληρό και οποιαδήποτε στιγμή δείτε ότι έχει πέσει αισθητά η ταχύτητα του Raid 0 σας, να κάνετε ένα restore image και VOILA, πάλι σφαίρα το Raid 0 σας. Υ.Γ. Ανάλογα την χρήση που κάνετε, μπορεί να μη την δείτε την διαφορά του raid 0. Αν όμως κάνετε συχνές αντιγραφές αρχείων / χρησιμοποιείτε βαριά προγράμματα, θα την δείτε ΧΑΛΑΡΑ. Επειδη αυριο θα κανω format στο pc μου μπορεις να μου προτεινεις ενα προγραμμα για να κανω Image και να μην καθομαι και κανω συνεχεια setαρισμα απτην αρχη ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jakegate7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 clonezilla και υπάρχει αν δε κάνω λάθος θέμα στο wiki Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.