nem52 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχει ενα όριο, αλλά δεν σε περιοριζει αμεσα απ οσο ξερω για 2 δισκους. Αρα θεωρητικα το raid τρεχει στην μεγιστη ταχυτητα του ετσι??? αν ειναι οχι τιποτα αλλο να τρεξω να παω να παρω ακι τον δευτερο που χω παραγγειλει απο το συνταγμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Ναι ρε συ, αλλιως βλακες ειναι τοσοι και τοσοι που κανουν raid? (υποψην χανεις trim ε) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nem52 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Ναι ρε συ, αλλιως βλακες ειναι τοσοι και τοσοι που κανουν raid? (υποψην χανεις trim ε) Γιατι οχι trim??? και τι ακριβως θα χασω γιατι το συσκεκριμενο δεν το εχω ψαξει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Γιατι δεν υποστηριζεται σε συστοιχιες raid. Να διαβασεις γιαυτο γιατι ειναι σημαντικο... http://en.wikipedia.org/wiki/TRIM Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fonzi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 καθαρο install 64bit, και απο την μητρικη του βαζεις bootable πρωτο τον SSD στο hard disk priority αντι για την συστοιχια του raid. μπορεί να είναι βλακεία αλλά σκέφτομαι αν παίζει ρόλο ότι στους δύο που έχω τώρα σε raid 0 έχω 32μπιτα βιστα. Δεν ξέρω σχετικά με το 64μπιτο λειτουργικό που θα μπει στον vertex. Εχει σχέση με τους δίσκους που παραμένουν μόνο για data; ΄Αλλαζε κάτι αν είχαν φορμαριστεί από 64μπιτο λειτουργικό ή άκυρο εντελώς αυτό που λέω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 καλα και γιατι δεν παιρνεις δυο τετοιους?? θα πληρωσεις κατι παραπανω αλλα θα εχεις διπαλσια ταχυτητα Κοίτα και με έναν οι ταχύτητες είναι πολύ καλές.2 SSD και raid πρός το παρών είναι υπερβολή εκτός και αν κάνεις κάτι extreme. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Αξίζει όμως να χάσεις το TRIM; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darksoho33 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Να υποθέσω συνεπώς ότι στη δική μου gigabyte P35-DS4 πιθανόν δεν θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα. Εχω τώρα 2χ320 σε raid 0 στον controller με vista πάνω. Εχω και γνήσια 7ρια 64μπιτα διαθέσιμα. Είναι εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης του ssd χωρίς να χαλάσω τη συστοιχία που έχω τώρα ώστε να μου μείνουν ως έχουν για data μόνο ή και για εφεδρικό λειτουργικό αν παρουσιαστεί πρόβλημα με τον Vertex? Συνολικά έχω 48GB στο C partition τώρα γεμάτα με λειτουργικό και εφαρμογές. Θα είμαι ΟΚ με τον 60ρη και τα 7ρια; κι εγω την p35 ds3 εχω και μια χαρα με τα 7αρια. απλα θα πας στις ρυθμισεις του bios και θα αλλαξεις απο ide σε ahci. μπορεις να τον αφησεις δεν υπαρχει προβλημα να ειναι ide απλα θα εισαι ελαχιστα πιο αργος. προσεξε πολυ σημαντικο οταν αλλαζεις απο Ide σε ahci χανει τον priority boot hard disk και πρεπει να επιλεξεις εκει τον ssd σου. εγω εχω παραλληλα dual boot xp σε απλο δισκο και στον ssd 7αρια. απλα σκεψου οτι αν παρεις τον 60αρη και περασεις 7αρια θα εχει καπου ελευθερο 30gb στο περιπου και θα εισαι με ενα αγχος οτι ψιλογεμισε. παντως εγω με 90gb ειμαι οκ οχι οτι ο 60αρης ειναι και λιγος ετσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beez Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 μπορεί να είναι βλακεία αλλά σκέφτομαι αν παίζει ρόλο ότι στους δύο που έχω τώρα σε raid 0 έχω 32μπιτα βιστα. Δεν ξέρω σχετικά με το 64μπιτο λειτουργικό που θα μπει στον vertex. Εχει σχέση με τους δίσκους που παραμένουν μόνο για data; ΄Αλλαζε κάτι αν είχαν φορμαριστεί από 64μπιτο λειτουργικό ή άκυρο εντελώς αυτό που λέω; ακυρο - αυτο που παιζει ρολο ειναι το filesystem που και στα δυο ειναι NTFS οχι οτι με fat δεν θα δουλευε. γενικα δεν εχεις κανενα θεμα. απλως ειτε κατα το installation ειτε αργοτερα θα πρεπει να βρεις 64bit drivers για το raid controller για να βλεπουν κανονικα τους δισκους τα windows και να μην εχεις κανενα δραμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 απλα σκεψου οτι αν παρεις τον 60αρη και περασεις 7αρια θα εχει καπου ελευθερο 30gb στο περιπου και θα εισαι με ενα αγχος οτι ψιλογεμισε. παντως εγω με 90gb ειμαι οκ οχι οτι ο 60αρης ειναι και λιγος ετσι. Έχω περασμένα από τον Σεπτέμβριο του 9 τα 7 Ultimate 64 BIT και με ότι "σαβούρα" έχουν μαζέψει όλο αυτό το διάστημα είναι 14GB.Συνεπώς με νέα καθαρή εγκατάσταση μάλλον μένουν 40GB+ ελεύθερα στον 60αρη και όχι 30. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ninos30 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 According to this: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/system-requirements.aspx 16Gb για τα x86 και 20Gb για τα x64 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darksoho33 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Έχω περασμένα από τον Σεπτέμβριο του 9 τα 7 Ultimate 64 BIT και με ότι "σαβούρα" έχουν μαζέψει όλο αυτό το διάστημα είναι 14GB.Συνεπώς με νέα καθαρή εγκατάσταση μάλλον μένουν 40GB+ ελεύθερα στον 60αρη και όχι 30. καταρχην δεν ειναι καθαρα 60gb βαλε το λειτουργικο και τα προγραμματα που περναει ο καθενας (photoshop, corel, suites, office μπλα μπλα) εισαι σιγουρα κοντα στα 30gb edit με προλαβε ο nιnos30 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EKTELESTES Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά, έχω αναλύσει πόσο ακριβώς πιάνουν τα windows και πόσος χώρος μένει ελεύθερος μετά απο φορμάτ κλπ σε προηγούμενη σελίδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nem52 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Αξίζει όμως να χάσεις το TRIM; Μπορεις να μου εξηγησεις με λιγα λογια τι κανει γιατι εχω 20 λεπτα να παραγειλω και τον δευτερο αν ειναι θα εχαχνα αλλα δεν προλαβαινω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 για να περνετε τους 60αρηδες να ξεστοκαρουν τα παιδια να παρουμε και εμεις σειρα για τους 120ρηδες thresh επειδη φαινετε να εχεις μελοντολογικες ικανοτητες για ποτε το βλεπεις? η επομενη γενια ssd/sandforce/intel ποτε ειναι να κυκλοφορησει? μπα θέλω και τον 60αρη και τον 120αρη, αλλά το σκέφτομαι ακόμα δεν είναι μελλοντολογικών ικανοτήτων, απλά το ανέφερε ο gorillakos στο hwbox για Intel G3 ξέρουμε Q1 2011 για SandForce-2000 δεν έχω δει date, αλλά είναι βαρβατίλα...SATA 3, 500ΜΒ/sec, 25nm nand flash, 60K IOPS στα 4K Transfers etc http://thessdreview.com/latest-buzz/sandforce-announces-sata-3-ssd-processor-capable-of-500mbs-read-and-write-speeds/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.