Προς το περιεχόμενο

Ελεγχος απο Αστυνομια

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζεις ότι αν δεν ήταν η κάμερα, θα έλεγαν το ίδιο;

Όταν εμένα με σταμάτησαν λήτες και ζήτησα αστυνομική ταυτότητα και ονοματεπώνυμο γιατί δεν μου έδειξαν τίποτα;

Τρομάζω και μόνο που πιστεύεις αυτά που λες.

Ζούμε σε δημοκρατία. Η νομοθεσία ισχύει για όλους. Το ότι υπάρχει ανοχή απέναντι σε μπάτσους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι έτσι.

Ο καθένας έχει διαφορετική ιστορία να διηγηθεί.

Και πάντα εξαρτάται από το ίδιο το άτομο με το οποίο θα έρθουμε σε "αντιπαράθεση" η εμπειρία που θα διηγηθούμε.

Οπότε, χωρίς να λέω ότι δεν έγινε έτσι όπως τα λες, εντούτοις δεν το θεωρώ ότι έτσι γίνεται πάντα.

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο καθένας έχει διαφορετική ιστορία να διηγηθεί.

Και πάντα εξαρτάται από το ίδιο το άτομο με το οποίο θα έρθουμε σε "αντιπαράθεση" η εμπειρία που θα διηγηθούμε.

Οπότε, χωρίς να λέω ότι δεν έγινε έτσι όπως τα λες, εντούτοις δεν το θεωρώ ότι έτσι γίνεται πάντα.

Το ίδιο ισχύει και για τις απαντήσεις που παρέθεσε ο whiteyez στο video.

Δημοσ.

Τι ακριβώς λέει το συγκεκριμένο link το οποίο να έρχεται σε αντίθεση με όσα ορθά γράφει ο Hamurabi; Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό...

οχι στο αμα μπορουν(αλλωστε εγραψα τι γραφουν σε τυχον παρατραγουδα) να κανουν ελεγχους κτλ. αλλα το ΠΟΤΕ&ΠΩΣ μπορουν ειναι το θεμα...

http://www.sefeaa.gr/downloads/2009/prosagoges_egkyklios_elas.pdf

------------

η ομαδα που κατεβηκε πριν καλα καλα φτιαχτει εχει γινει κρα στα βιντεακια του youtube. πετυχα και αυτο το λινκ με περισσοτερα βιντεακια http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/12/17/%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD/

Δημοσ.
αλλα το ΠΟΤΕ&ΠΩΣ μπορουν ειναι το θεμα...

΅Ε ωραια και ρωταω παλι εγω, το κειμενο αυτο που ακριβως ερχεται σε αντιθεση με την πραγματικοτητα; με αυτο που γινεται δηλαδη.

Δημοσ.

οσον αφορα τους ασφαλιτες και το αν τους εκραξε ο κοσμος ή το αν μας αρεσει ή οχι η αστυνομια με πολιτικη περιβολη δε νομιζω οτι εχει μεγαλη σημασια.

Η ασφαλεια ειναι υπηρεσια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. οχι κανενος νονου της νυχτας. Οποτε λειτουργει νομιμα.

Αυτη ειναι η δουλεια της ασφαλειας, να συλλεγει χρησιμες πληροφοριες χωρις να γινεται αντιληπτη.

Αν υπαρχει ενα πληθος πολλων ατομων που ετοιμαζονται π.χ. να καψουν ενα μαγαζι η αστυνομια πως θα μπορουσε να το αποτρεψει;

να βαλει σκοπους σε ολα τα μαγαζια της αθηνας;

να διαταξει να δερνουν τα ΜΑΤ οπου βλεπουν πληθος;

ή να υπαρχει ασφαλεια που να μπορει να διυσδυσει και να μαθει τετοιες πληροφοριες ωστε αποφευχθουν εγκληματικες ενεργειες;

το πιο λογικο μου φαινεται το τελευταιο.

Δημοσ.

δεν προκειτε να μπω σε συζητηση εντυπωσεων για το παραπανω θεμα οποιος θελει διαβαζει τα λινκς και βγαζει τα δικα του συμπερασματα για ολα τα σχετικα θεματα...

----

εχεις την εντυπωση οτι οι μυστικοι ειναι τοσο καλοι μυστικοι που μπορουν να μπουν στις γνωστες ομαδες χωρις να γινονται αντιληπτοι?

ειτε φορανε κουκουλα ειτε τραβανε βιντεο?

αλλωστε απ οτι διαβαζω το παραπανω βιντεακι αυτο δειχνει στην αρχη .οτι τους πειραν πρεφα και τρεχουν πισω απο τα ματ...

Δημοσ.

Ευτυχώς που παραδέχεσαι πως η ρουφιανιά/ασφαλίτικη πρακτική δεν είναι αξιόλογη πράξη. Το θέμα είναι πως είναι κατακριτέα πράξη, ότι είναι κατάπτυστη πράξη, ότι είναι χαμερπής πράξη

Eπειδη ολες οι αστυνομιες του κοσμου εχουν ασφαλεια, μαλλον πρεπει να βρεις μια πτηση για αλλο πλανητη γιατι μονο εκει θα μπορεσεις να ζησεις το ονειρο σου... εναν παραδεισο χωρις ασφαλιτες.

Εμεις οι ιδιοι αποφασισαμε οτι θελουμε αστυνομια φιλε.

Ας μην εκλεβες και εγω ας μην σκοτωνα για να μην χρειαζομασταν αστυνομια.

Αφου το κανουμε... καλα να παθουμε αδερφε. Εμεις φτιαξαμε την κοινωνια μας, ξεκαθαρισετο αυτο στο μυαλο σου.

Δημοσ.

εχεις την εντυπωση οτι οι μυστικοι ειναι τοσο καλοι μυστικοι που μπορουν να μπουν στις γνωστες ομαδες χωρις να γινονται αντιληπτοι?

Δεν εχω καμια εντυπωση φιλε μου. Ειμαι καμποσων δεκαετιων ηλικιακα και εχω κατεβει και σε πορειες και εχω δει πολλα με τα ματια μου χωρις να χρειαζεται να φανταζομαι τιποτα.

Και τελος, δεν συζηταμε για το αν ειναι καλοι στη δουλεια τους ή οχι οι μυστικοι. Συζηταμε οτι η δουλεια τους ειναι ΝΟΜΙΜΗ. Αυτο κανει η ασφαλεια. Οσο και να μη σου αρεσει ειναι ΝΟΜΙΜΟ. το να πετας πετρες σε οποιονδηποτε ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Δημοσ.

Συγνώμη παίδες, αλλά εδώ υπάρχει ένα τεράστιο λογικό κενό.

Όταν συνδιαλέγομαι με κάποια υπηρεσία, πρέπει να έχω την ίδια αντιμετώπιση ανεξάρτητα το άτομο που έρχομαι σε επαφή. Πως ξέρω στα goody's ότι θα με ρωτήσουν τι θέλω να πιω, αν θέλω πατάτες κτλ, έτσι πρέπει να είναι και ο δημόσιος υπάλληλος και μάλιστα κάποιος που του έχει ανατεθεί να ένας σημαντικός ρόλος όπως αυτός της δημόσιας τάξης πρέπει να το κρατάει με ιερή ευλάβεια.

- Έχει δικαίωμα να με σταματήσει για έλεγχο.

- Έχω δικαίωμα εκείνη τη στιγμή να ξέρω την ταυτότητα του.

Και πάει λέγοντας.

Αυτή η διαδικασία είναι τυποποιημένη και καταγεγραμμένη.- Ούτε θα, ούτε μα, ούτε τίποτα.

Όσο για τη γάγγραινα της κοινωνίας που ακούει στον όρο "ασφάλεια", δεν είναι τόσο δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς ότι μία κοινωνία που πιστεύει στον εαυτό της, που πιστεύει στην ίδια της εξέλιξη, στην εσωτερικής πρόοδο, δεν την χρειάζεται. Ok, υπάρχουν δολοφόνοι, δε χρειάζεται να προσποιείσαι ή και να είσαι δολοφόνος για να τους συλλάβεις, υπάρχουν βανδαλιστές, δε χρειάζεται να προσποιείσαι ή και να είσαι βανδαλιστής για να τους συλλάβεις και πια κυκλοφορούν βίντεο που αυτά τα κάνουν οι ασφ-αλήτες, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις, δε χρειάζεται να τους στοχοποιήσεις ως κινδύνους, χρειάζεται να δώσεις παιδεία σε όλους για να έχουν κριτική σκέψη, να κατανοήσουν τις ιδέες του διπλανού τους και να κρίνουν μόνοι τους το περιεχόμενο της όποιας ιδεολογίας, να την αποδεχτούν ή να την απορρίψουν.

Και χρησιμοποιώντας του Βύρωνα τα λόγια, αν κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς πραίτορες, πρέπει να ξέρουν τι ήταν οι πραίτορες και σίγουρα δεν ήταν χαμερπή υποκείμενα που διέπραταν εγκλήματα, μεταμφιεσμένοι σε χαμίνια.

Είναι αποτυχία της κοινωνίας να αναθρέφει ανθρώπους που βάζουν με τη βία και τη ρουφιανιά, τη διαφορετικότητα στο παράθυρο των 20.00 και λένε ορίστε αυτός είναι ο εχθρός σας, όχι η φτώχεια, όχι η απαιδευσιά, όχι πνευματική μονοκαλλιέργεια, όχι το υπερκέρδος, αλλά αυτή η ιδεολογία που τα βάζει με την περιουσία του μικρομεσαίου.

Και ξέρετε κάτι, αυτά τα όργανα της πολιτείας να παίζουν τον ρόλο τους στην παράσταση των 20.00 δε με ενοχλούν τόσο (παρόλο που αποτελούν λιβέλους της κοινωνίας), όσο που βλέπουμε να υπάρχουν πολίτες που να αναφέρουν, ε δε γίνεται και κάτι αξιόλογο. Τι δηλαδή πρέπει να γίνει για να είναι άξιο λόγου για εσένα, συντεταγμένα το κράτος καταδικάζει στη συνείδηση της κοινωνίας συγκεκριμένες ιδεολογίες ατόμων που συμμετείχαν στο γενικό συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Τι παραπάνω από αυτό υπάρχει που μπορεί να χαρακτηρισθεί και άξιο λόγου και άξιο σχολιασμού και άξιο γενικής καταδίκης; Για μένα, τίποτα.

Γενικά μιλώντας, τα φόρα δεν υπάρχουν ούτε για να αντικαταστήσουν το ρόλο του σχολείου, ούτε της προσωπικής μελέτης ούτε τίποτα, αλλά για το γαμώτο στο σχολείο έστω και τυπικά διδάσκεται και ο διαφωτισμός και η αναγέννηση και η παρισινή κομμούνα και ο αμερικάνικος εμφύλιος, δώστε τους 5 λεπτά για μια γρήγορη ανάγνωση , έτσι για να έχετε μία άποψη πως φτάσαμε στο σήμερα.

Σημείωση: Η απλυσιά δεν είναι αδίκημα.

Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 22 Δεκεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 22 Δεκεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος

οσον αφορα τους ασφαλιτες και το αν τους εκραξε ο κοσμος ή το αν μας αρεσει ή οχι η αστυνομια με πολιτικη περιβολη δε νομιζω οτι εχει μεγαλη σημασια.

Η ασφαλεια ειναι υπηρεσια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. οχι κανενος νονου της νυχτας. Οποτε λειτουργει νομιμα.

Αυτη ειναι η δουλεια της ασφαλειας, να συλλεγει χρησιμες πληροφοριες χωρις να γινεται αντιληπτη.

Κι εγώ θέλω να αυτοκτονήσετε όσοι τα πιστεύετε αυτά που γράφεις, αλλά δε σας το προτείνω. Άμα, θέλετε να συνεισφέρετε πάντως στην κοινωνία, απλά κάντε το...

Και τους νονούς της νύχτας προσωπικά τους σέβομαι. Μπορεί να μην κατανοώ και να απορρίπτω τον κώδικα αξιών τους, αλλά έχουν αξίες. Οι μπάτσοι και ειδικότερα οι ασφαλίτες το μόνο που ξέρουν είναι η αξία του χρήματος για το οποίο θα ρουφιάνευαν και τη μάνα τους.

Δημοσ.

Το ίδιο ισχύει και για τις απαντήσεις που παρέθεσε ο whiteyez στο video.

Μα ναι. Δεν διαφωνούμε σ' αυτό.

Ο καθένας για το ίδιο πράγμα, λόγω προσωπικών εμπειριών, αλλά και ακουσμάτων, έχει την δική του προσωπική άποψη.

Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι υποστηρίζω τη μια ή την άλλη πλευρά. Αμφότεροι έχουν δίκιο, αλλά σε διαφορετικά σημεία ο καθένας.

Κι αυτό έχοντας ιδία γνώμη για κάθε πλευρά.

Δημοσ.

Δεν έχετε άδικο σε αυτά που λέτε. Αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Επίσης, καλοί είναι οι έλεγχοι. Αλλά σε ανήλικους και χωρίς λόγο;

Το ξαδερφάκι της γυναίκας μου είναι 15-16 χρονών απο χωριό σε βουνό του Ηρακλείου, κυκλοφορεί μαυροφορεμένο με μαχαίρι και έχει όπλο στο δωμάτιο του. Πυροβόλησε και ενα σκύλο επιδή γαύγιζε... :\

Δημοσ.

Παντως εμενα, το εχω ηδη αναφερει νομιζω, η ΟΠΚΕ μου φερθηκε αψογα, η τροχαια μου εχει χαρισει κληση για υπερβολικη ταχυτητα στην εθνικη, οι ασφαλιτες μου εδειξαν ταυτοτητα δυο φορες που με εχουν σταματησει για εξακριβωση στη γειτονια μου στο Αιγιο. Στην Αθηνα, 4 χρονια τωρα, δε με εχει σταματησει κανεις.

Δημοσ.

Το ξαδερφάκι της γυναίκας μου είναι 15-16 χρονών απο χωριό σε βουνό του Ηρακλείου, κυκλοφορεί μαυροφορεμένο με μαχαίρι και έχει όπλο στο δωμάτιο του. Πυροβόλησε και ενα σκύλο επιδή γαύγιζε... :\

κι εσεις του στειλατε δωρο το καινουριο xbox για τα χριστουγεννα για να του πειτε μπραβο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...