Hamurabi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Ελα ντε. Δεν λεει κατι διαφορετικο αποτι ειπα εγω.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 εχουν δικαιωμα να σε σταματησουν να σου ψαξουν το αμαξι να σε κατεβασουν κατω και να σε ψαξουν? εφοσον εχεις τα χαρτια μαζι σου? Το έχω πάθει δυό φορές λόγω μουσικής.
Ather Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Ελα ντε. Δεν λεει κατι διαφορετικο αποτι ειπα εγω. Νομίζω στο link λέει ότι για να κάνει κανείς σωματικό έλεγχο θα πρέπει να υπάρχει λόγος ώστε αυτή να είναι απαραίτητη (για τη διαλεύκανση αδικήματος), συνεπώς δεν μπορεί κάποιος χωρίς ουσιαστικό λόγο να κάνει τέτοιου είδους ελέγχους.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Κατά την ανάκριση, όχι για προληπτικό έλεγχο. Δηλαδή, θα σταματήσουν κάποιο αυτοκίνητο και δεν θα κάνουν σωματικό έλεγχο επειδή δεν έγινε αξιόπινη πράξη; Και την ώρα που είναι απασχολημένοι οι μπάτσοι με το αυτοκίνητο, βγάζουν τα πιστόλια οι επιβάτες-μαφιόζοι και τους γαζώνουν, ε;
Toufas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μια ερωτηση για τους ελληνικους νομους: Στην αγγλια, εκτος απο την ψυχιατρικη και το υγειονομικο, θεωρεισαι παντα αθωος και πρεπει να σου αποδειξουν οτι εχεις κανει καποιο αδικημα (δηλαδη δεν λεω να βγαινεις με το οπλο και τα λεφτα απο ενα μαγαζι και να λες του αστυνομικου οτι εισαι αθωος κλπ) Στην ελλαδα ισχυει αυτο?
Ather Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Κατά την ανάκριση, όχι για προληπτικό έλεγχο. Δηλαδή, θα σταματήσουν κάποιο αυτοκίνητο και δεν θα κάνουν σωματικό έλεγχο επειδή δεν έγινε αξιόποινη πράξη; Και την ώρα που είναι απασχολημένοι οι μπάτσοι με το αυτοκίνητο, βγάζουν τα πιστόλια οι επιβάτες-μαφιόζοι και τους γαζώνουν, ε; Κάνω copy&paste από το άρθρο του capital Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 94 επόμενα του ανωτέρω νομοθετήματος, η «προληπτική» αστυνομική σωματική έρευνα παρέχεται ως αρμοδιότητα αποκλειστικά στα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Δεν αναφέρομαι φυσικά τι γίνεται στην πράξη και τι όχι, αλλά στο τι έγραφε το άρθρο.
fireflies Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μια ερωτηση για τους ελληνικους νομους: Στην αγγλια, εκτος απο την ψυχιατρικη και το υγειονομικο, θεωρεισαι παντα αθωος και πρεπει να σου αποδειξουν οτι εχεις κανει καποιο αδικημα (δηλαδη δεν λεω να βγαινεις με το οπλο και τα λεφτα απο ενα μαγαζι και να λες του αστυνομικου οτι εισαι αθωος κλπ) Στην ελλαδα ισχυει αυτο? Toufa, αν αναφέρεσαι στο In dubio pro reo, στην αμφιβολία υπέρ του κατηγορουμένου- τεκμήριο αθωότητας με λίγα λόγια, ναι ισχύει και στο ελληνικό ποινικό δίκαιο, και έτσι κι αλλιώς προστατεύεται, με τη μορφή δικαιώματος στο -ΑΝ θυμάμαι καλά- άρθρο 7 της ΕΣΔΑ (ευρωπαικής σύμβασης δικαιωμάτων του ανθρώπου). Χοντρικά σημαίνει ότι ο δικαστής πρέπει να πειστεί για την ενοχή του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι κατά τεκμήριο αθώος μέχρι να διαπιστωθεί αυτή, κλπ, ο παρεδώσε τα ξέρει καλύτερα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Κάνω copy&paste από το άρθρο του capital Δεν αναφέρομαι φυσικά τι γίνεται στην πράξη και τι όχι, αλλά στο τι έγραφε το άρθρο. Εννοείται.
Septum Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Θα πω και γω ενα περιστατικο που μου ετυχε με την ομαδα ΔΙΑΣ.Οποτε μια φορα βραδυ ειμαστε με τη μηχανη γλυφαδα με ενα φιλο μου και περναμε απο μια πλατεια με γυαλι δρομο με 10-20 χιλιομετρα.Οποτε πεταγεται ο τυπος χωρις φακο(ηταν και αλλοι 2,ενας αντρας και μια γκομενα παραδιπλα) ξαφνικα μπροστα μου και πλακωνομαι στα φρενα να μην τον χτυπησω και παραλληλα στριβω και σταματαω 2-3μετα απο αυτον και δεξια.Αυτο με τελειως τσαμπουκαλεμενο υφος και αφου μου ειχε ερθει στο μισο μετρο λες και θα με εδερνε,μου κανει "πηγατε να με πατησετε κυριε"....ε του λεω "πεταχτηκατε ξαφνικα" και μου κανει "τρεχατε" αγριεμενος.Ω,καλα λεω σε χοντρο μαλακα πεσαμε,απο μεσα μου.Οποτε ζηταει χαρτια κλπ τα κοιταει και μου λεει οτι δεν μπορω να οδηγησω το μηχανακι με αυτο το διπλωμα.Προσπαθω να του εξηγησω ευγενικα οτι ο νομος εχει αλλαξει και το μηχανακι παροτι 500κυβικα ισχυει το αλογα/κιλα που υποστηριζει το διπλωμα.Αρχισε να λεει οτι οδηγαει μηχανη 20χρονια,οτι δεν αποδεικνυεται καπου το αλογα/κιλα αρα ισχυει το 125cc και δεν θα του μαθω εγω τη δουλεια του κλπ.Σε μια φαση αρχιζει να μου μιλαει πολυ δυνατα,και εκτος το οτι με εκανε ρεζιλι,αρχισε να μου μιλαει στον ενικο οποτε του απανταω στον ενικο,πως δεν θα του μαθω τι δουλεια του αφου δεν την ξερει ηδη,καθολου επιθετικα.Εκει αρχιζει και λεει να μου μιλατε στον πληθυντικο, να κοιταει για να με γραψει αλλα ειμαστε κομπλε απο μπουφαν κρανη,καθρεφτες οποτε μου λεει να βαλω μπρος το μηχανακι για να με γραψει για εξατμιση.Παρολαυτα ενω κατι εγγραφε,αν και γνωριζω οτι δεν μπορουν να κοψουν κλησεις οι διας του κανω ειρωνικα "α,μην ξεχασεις να με γραψεις και για ταχυτητα" και εκει τα περνει και ο αλλος και αρχιζουν και γκαριζουν "απηθεια κυριε θα σας παμε αυτοφωτο"πηγαιντε με του λεω...δεν εχω προβλημα"...μπας και τελειωνε το παραλληρημα. Με πηγανε στο τμημα κλπ εφαγα την κληση εκει,στην αρχη ηθελαν να παρατησω τον φιλο μου εκει γιατι δεν επιτρεπετε λεεινα ρθει ο ενας ,μετα ο αλλος λεει οτι επιτρεπετε,οτι να ναι.Προφανως και δεν εφαγα κληση για διπλωμα αφου δεν θα ισχυε.Με τη μηχανη με εχουν σταματησει καμια 20αρια φορες στα 2 χρονια που οδηγαω.Ποτε δεν μου εχουν κανει τιποτα.Αρκετοι εκαναν το ιδιο λαθος με το διπλωμα αλλα τους εξηγησα με τον ιδιο τροπο που το εξηγω καθε φορα,και δεν υπηρχε κανενα προβλημα.Οι περισσοτεροι ΔΙΑΣ ειναι καλα ατομα,απλα παντα θα υπαρχουν οι μαλακες που θα χαλανε το ονομα.Δεν εχει νοημα να αντιμιλησεις,αφου στην τελικη ,καλως η κακως,εχουν καποια εξουσια και μπορουν να την χρησιμοποιησουν.Βεβαια σε καποιες περιπτωσεις απλα δεν μπορεις να κανεις τιποτα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Θα πω και γω ενα περιστατικο που μου ετυχε με την ομαδα ΔΙΑΣ.Οποτε μια φορα βραδυ ειμαστε με τη μηχανη γλυφαδα με ενα φιλο μου και περναμε απο μια πλατεια με γυαλι δρομο με 10-20 χιλιομετρα.Οποτε πεταγεται ο τυπος χωρις φακο(ηταν και αλλοι 2,ενας αντρας και μια γκομενα παραδιπλα) ξαφνικα μπροστα μου και πλακωνομαι στα φρενα να μην τον χτυπησω και παραλληλα στριβω και σταματαω 2-3μετα απο αυτον και δεξια.Αυτο με τελειως τσαμπουκαλεμενο υφος και αφου μου ειχε ερθει στο μισο μετρο λες και θα με εδερνε,μου κανει "πηγατε να με πατησετε κυριε"....ε του λεω "πεταχτηκατε ξαφνικα" και μου κανει "τρεχατε" αγριεμενος.Ω,καλα λεω σε χοντρο μαλακα πεσαμε,απο μεσα μου.Οποτε ζηταει χαρτια κλπ τα κοιταει και μου λεει οτι δεν μπορω να οδηγησω το μηχανακι με αυτο το διπλωμα.Προσπαθω να του εξηγησω ευγενικα οτι ο νομος εχει αλλαξει και το μηχανακι παροτι 500κυβικα ισχυει το αλογα/κιλα που υποστηριζει το διπλωμα.Αρχισε να λεει οτι οδηγαει μηχανη 20χρονια,οτι δεν αποδεικνυεται καπου το αλογα/κιλα αρα ισχυει το 125cc και δεν θα του μαθω εγω τη δουλεια του κλπ.Σε μια φαση αρχιζει να μου μιλαει πολυ δυνατα,και εκτος το οτι με εκανε ρεζιλι,αρχισε να μου μιλαει στον ενικο οποτε του απανταω στον ενικο,πως δεν θα του μαθω τι δουλεια του αφου δεν την ξερει ηδη,καθολου επιθετικα.Εκει αρχιζει και λεει να μου μιλατε στον πληθυντικο, να κοιταει για να με γραψει αλλα ειμαστε κομπλε απο μπουφαν κρανη,καθρεφτες οποτε μου λεει να βαλω μπρος το μηχανακι για να με γραψει για εξατμιση.Παρολαυτα ενω κατι εγγραφε,αν και γνωριζω οτι δεν μπορουν να κοψουν κλησεις οι διας του κανω ειρωνικα "α,μην ξεχασεις να με γραψεις και για ταχυτητα" και εκει τα περνει και ο αλλος και αρχιζουν και γκαριζουν "απηθεια κυριε θα σας παμε αυτοφωτο"πηγαιντε με του λεω...δεν εχω προβλημα"...μπας και τελειωνε το παραλληρημα. Με πηγανε στο τμημα κλπ εφαγα την κληση εκει,στην αρχη ηθελαν να παρατησω τον φιλο μου εκει γιατι δεν επιτρεπετε λεεινα ρθει ο ενας ,μετα ο αλλος λεει οτι επιτρεπετε,οτι να ναι.Προφανως και δεν εφαγα κληση για διπλωμα αφου δεν θα ισχυε.Με τη μηχανη με εχουν σταματησει καμια 20αρια φορες στα 2 χρονια που οδηγαω.Ποτε δεν μου εχουν κανει τιποτα.Αρκετοι εκαναν το ιδιο λαθος με το διπλωμα αλλα τους εξηγησα με τον ιδιο τροπο που το εξηγω καθε φορα,και δεν υπηρχε κανενα προβλημα.Οι περισσοτεροι ΔΙΑΣ ειναι καλα ατομα,απλα παντα θα υπαρχουν οι μαλακες που θα χαλανε το ονομα.Δεν εχει νοημα να αντιμιλησεις,αφου στην τελικη ,καλως η κακως,εχουν καποια εξουσια και μπορουν να την χρησιμοποιησουν.Βεβαια σε καποιες περιπτωσεις απλα δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Θα σταθω στο τελευταιο και ετσι ακριβως ειναι.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Άσχετο, αλλά αυτά τα μπλε led που έχουν στις μηχανές, είναι τρελή στραβωμάρα
Hamurabi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Iσχυει. Ειδικα το βραδυ ειναι πολυ κουραστικα στο ματι.
De@th L0rd Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δε θέλω να είμαι σε περίπτωση που περάσει τέτοιο περιπολικό βράδυ, κοντά σε αυτοκίνητο που ο οδηγός έχει φωτοευαίσθητη επιληψία. Θα γίνει τρελή καραμπόλα. Αυτό είναι το κακό με του που βγεί μια τεχνολογία, δεν την καλοσκεφτόμαστε κι αρχίζουμε και την κοπανάμε ΠΑΝΤΟΥ. Ενώ είναι απείρως απλό να τοποθετηθεί αισθητήρας ανάλογα με τη φωτεινότητα της μέρας κ της νύχτας, ώστε να μη στραβώνουν. Μάλλον αγοράσαμε τα φθηνά.
dermitzos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μετά την σημερινή πορεία στα Χανιά, χωρίς να έχουν συμβεί επεισόδια, με σταμάτησαν 2 τύποι της ασφάλειας και μου πήραν τα στοιχεία μου. Ευτυχώς δεν είχα κάτι στην τσάντα μου και κρατούσα ταυτότητα. Αυτό το πράγμα έχει παραγίνει πάντως. Τουλάχιστον εδώ στα Χανιά.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Έλα ντε..ειδικά στη Κρήτη που όλα είναι ήρεμα, δεν υπάρχουν ζωοκλοπές, οπλοχρησία, σήκωμα ATM, η αστυνομία έπρεπε να ήταν παντελώς απούσα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.