Προς το περιεχόμενο

Συνχωνευση partition

cbr1000rr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω συνολο 160GB.Καποια στιγμη εκανα partition και

χωριστικε σε απο c:160gb σε c:80gb kai d:80gb.

τωρα που γεμισε το c και δεν εχω χωρο θελω να

παρω χωρο απο τον d: αφου δεν το χρησιμοποιω.

Τον εχω σβησει το d: ειναι ακατοχωρητος,

αλλα δεν μπορω να κανω extend τον c:

Εχετε καμια ιδεα πως να συνεχισω?

Δημοσ.

Κατέβασε το Gparted ξεκίνα τον pc σου με αυτό και κάνε την δουλειά σου.

καλά θα κάνεις να πάρεις πρώτα αντίγραφα από τα σημαντικά σου αρχεία.

Δημοσ.

Ευχαριστω the elf.

Να κανω μια ακομα ερωτηση?(τρεις)

Πως στηνει to pc ενας ανθρωπος που σεβεται τον εαυτο του?

Εχει 2 partition και κανει format μονο το ενα?

Ποια αρχεια βαζει στο ενα και πως?

Δημοσ.

Εαν δεν βγαλεις ακρη με το GParted ενα πιο ευκολο προγραμμα και πιο ισχυρο ειναι το

Norton Partition Magic

Βεβαια ειναι trial αλλα θα εχεις τελειωσει την δουλεια σου μεχρι να ληξει! :rolleyes: :rolleyes:

Δημοσ.

Λίγο δύσκολα να μετατραπεί ο δίσκος την ώρα που λειτουργεί(τρέχεις τα windows),για αυτό πρότεινα το gparted.

Όλα τα προγράμματα τα περνάς στο c: εκτός από παιχνίδια και μεγάλες εφαρμογές π.χ. office photoshop κ.τ.λ.μπορείς να ορίσεις το page- και το hybernationfile να είναι στον δεύτερο δίσκο,όπως και το φάκελο temp.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι πιο απλό:

1) Αν το "γέμισμα" του δίσκου C: οφείλεται σε μεγάλο πλήθος αρχείων τοποθετημένων στο φάκελο "Τα έγγραφά μου" τότε δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις ένα αντίστοιχο φάκελο "Τα έγγραφά μου" στον D: και να μεταφέρεις εκεί τα αρχεία σου μόνιμα ώστε να είναι προσβάσιμα και σε περίπτωση επανεγκατάστασης του λειτουργικού στον C:

Αυτό γίνεται με δεξί κλικ στο εικονίδιο "Τα έγγραφά μου" είτε στην "'Εναρξη" είτε στην Επιφάνεια εγασίας (αν υπάρχει εκεί) αριστερό κλικ στις Ιδιότητες, αριστερό κλικ στη "Μετακίνηση", επιλογή ως προορισμού του νέου φακέλου "Τα έγγραφά μου" στον D: και εφαρμογή με μετακίνηση όλων των εγγράφων.

2) Για δημιουργία επί πλέον χώρου στον C: μπορείς να ορίσεις τη δημιουργία του αρχείου σελιδοποίησης στον D: ως εξής: Δεξί κλικ στο "Ο υπολογιστής μου", αριστερό κλικ στο Ιδιότητες, επιλογή της καρτέλας "Για προχωρημένους" , αριστερό κλικ στις Ρυθμίσεις Επιδόσεων, αριστερό κλικ στην καρτέλα "Για προχωρημένους", αριστερό κλικ στην "Αλλαγή" εικονικής μνήμης, τσεκάρισμα πλήκτρου "Διαχείριση μεγέθους από το σύστημα" για τον D: και κατόπιν "Χωρίς αρχείο σελιδοποίησης για τον C: και στη συνέχεια εφαρμογή και επανεκκίνηση.

3) Για αλλαγή μεγέθους των κατατμήσεων μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέσα από το περιβάλλον των Windows το EASEUS Partition Master Home Edition 6.5.2 κατεβάζοντάς το από εδώ (είναι ελεύθερη έκδοση) : http://majorgeeks.com/downloadget.php?id=5967&file=15&evp=3cf88ae765cc6791f1d574a1ce0ed267

είναι όμως λίγο επικίνδυνο (σε περίπτωση διακοπής ρεύματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δε γνωρίζω τι μπορεί να συμβεί). Το έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολλές φορές χωρίς πρόβλημα.

Καλή επιτυχία !!!

Δημοσ.

Παιδιά έκαψα το Gparted σε cd και όταν κάνω boot από εκεί βγαίνει εκτος οριων τις οθόνης με αποτέλεσμα να μην έχω καθόλου εικόνα και να μην μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Καμια ιδέα?

Δημοσ.

Αν δε σου δουλεύει σωστά και δε μπορείς απλά να αλλάξεις τη "γεωμετρία" της οθόνης σου από τα κουμπάκια πάνω της ώστε να το βλέπεις, τότε το gparted μπορείς να το βρεις και κατεβάζοντας ένα live cd ubuntu ( http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download ). Όταν επιλέξεις να δοκιμάσεις το ubuntu και όχι να το εγκαταστήσεις, θα δεις την επιφάνεια εργασίας και πηγαίνοντας System->Administration->Gparted μπορείς να το τρέξεις.

Που ξέρεις; Μπορεί να σου αρέσει το ubuntu και να το γυρίσεις σε linux :)

Δημοσ.

Παιδιά έκαψα το Gparted σε cd και όταν κάνω boot από εκεί βγαίνει εκτος οριων τις οθόνης με αποτέλεσμα να μην έχω καθόλου εικόνα και να μην μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Καμια ιδέα?

με τι συνδέεις την οθόνη σου? με vga ή με dvi?

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 13 Δεκεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα
Κρυμμένο από parsifal, 13 Δεκεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα

διπλό post

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...