Προς το περιεχόμενο

Φθόριο: καλό ή κακό?

PP1969

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε ξερω τι επαθες φιλε, καθεσαι ετοιμος για καυγα χωρις λογο...

Χαρασκτηριζεις ασχετους στο ιντερνετ καποιους αλλα κι εσυ εισαι ασχετος γιαυτους. Συνηθως τις αληθειες που μας κρυβουν τις μαθαινεις απο καποιους τετοιυς "ασχετους". Δεν εχει σημασια που δεν κασταπινεις την οδοντοπαστα, ριξε μια ματια στο ιντερνετ να μαθεις τι κυκλοφορει σχετικα με το δηλητιριωδες φθοριο και πως μας το παδσαρουν καποιοι "ξυπνιοι". Για τους χημικους σου εξηγησα, μη το παιρνεις ευαγγελιο. Τοσες βλαβερες τροφες που κυκλοφορουσαν και απαγορευτηκαν ή που κυκλοφορουν κανονονικα στην αγορα, ειχαν την εγκριση χημικων. Τι νομιζεις, οτι ειδικα οι χημικοι ειναι αγγελοι? Τα περι μπλανκο ειναι ασχετα. Οσο για το ποσοστο των ελληνων που εχουν υπερταση μπορει εσυ να το εμαθες σημερα γιατι δεν παρακολουθεις τι γινεται στη χωρα, παντως σημειωνω οτι οι περισσοτεροι πασχοντες δεν το γνωριζουν.

Kαι τι εισαι εσυ εκπροσωπος της επιστημης ή μηπως θεωρεις οτι τα γνωριζεις ολα? Γραψε απλα την αποψη σου και ασε τα πολλα φρου-φρου και τις προσωπικες επιθεσεις, αλλωστε αυτο το ανελαβε ο απο πανω φιλος :lol:

Οσο για το νερο, μη σκιζεσαι, κανεις δεν πινει τοσο πολυ ωστε να κινδυνευσει(κανεις τον ειδικο στο φθοριο αλλα πιστευεις οτι ειναι επικινδυνο το νερο...)

Η απόλυτη ειρωνεία. Μου λες πως το παράδειγμα με το μπλανκο είναι άσχετο, αφού πριν πετάξεις ό,τι να ναι περι χημικών κλπ.

Εγώ δεν βρίσκω κανένα λόγο να σου πάω κόντρα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί από τη στιγμή που είσαι σίγουρος ότι θα σε σκοτώσει το φθόριο στην οδοντόκρεμα, ανοίγεις thread ρωτώντας άλλους. Σου απαντάει χημικός με τεκμηρίωση και τον απορρίπτεις. Δηλαδή ειλικρινά, ποιός θέλεις να σου απαντήσει; Ο άσχετος; Και εγώ που είμαι άσχετος σου λέω ότι το φθόριο είναι ασφαλές σε αυτές τις ποσότητες. Γιατί δεν πιστεύεις εμένα;

Η απάντηση είναι απλή: Δε πα να είναι λάθος η άποψή σου, πρέπει να επιβεβαιώσεις την ανασφάλειά σου.

Αφού θες να το ακούσεις λοιπόν, ναι. H evabb είναι ιδιοκτήτρια της Colgate, γι' αυτό σου λέει ψέματα μήπως μειωθούν οι πωλήσεις. Και γω είμαι γρανάζι του συστήματος που μου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και σου λέω ψέματα για να σε αποτρέψω από την εύρεση της αλήθειας.

Και κάτι άλλο: Όταν εισέρχεται το φθόριο στον οργανισμό σου, ή θα σου προκαλέσει δηλητηρίαση ή θα αποβληθεί. Δεν πρόκειται απλά να κάτσει μέσα σου και να σου προκαλέσει πρόβλημα σε 1 ή 10 ή 100 χρόνια. Οπότε θα είχε πεθάνει ο μισός πλανήτης ήδη. Εγώ 10 χρόνια τώρα χρησιμοποιώ οδοντόκρεμα με φθόριο, έχω μάλιστα καταπιεί οδοντόκρεμα 1000 φορές και όχι μόνο είμαι υγιέστατος αλλά και οι εξετάσεις αίματος δεν έχουν δείξει τίποτα. Αυτό πως το εξηγείς;

Όλα τα στοιχεία του οργανισμού, το νερό, οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία κλπ. προκαλούν πρόβλημα όταν είναι πάνω απ' όσο πρέπει. ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΘΟΡΙΟΥ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Είναι σαν να λες πως όχι, εγώ δεν πίνω νερό γιατί μπορεί να σκοτώσει. ΝΑΙ, μπορεί να σκοτώσει ΑΝ πιείς 3 κουβάδες <=> Όχι δεν θα σε σκοτώσει η οδοντόκρεμα γιατί δεν έχει αρκετό φθόριο μέσα. 1+1=2

Υ.Γ: Φυσικά και σου κάνω επίθεση, αφού έχεις έρθει σε forum χωρίς όρεξη για διάλογο.

Ειδες τι εγινε με το εμβολιο της γριπης? Οι ειδικοι λεγανε να το κανουμε οπωσδηποτε, ξοδευτηκαν ενα σωρο λεφτα για να παραγγειλουμε τις δοσεις και τελικα... τιποτα. Δεν συνεβη καμμια επιδημια και οσοι φουκαραδες το εκαναν σημερα τραβανε τα μαλλια τους :rolleyes:

Λάθος. Οι δημοσιογράφοι και αυτοί που βγαίνουν στα ΜΜΕ είπαν να το κάνουμε. Και γω το έκανα, όχι επηρεασμένος από τα ΜΜΕ αλλά επειδή υπήρχε συγκεκριμένος λόγος. Σε νοσοκομεία δεν ήταν κανένας γιατρός ή επιστήμονας με τη σύριγγα στο χέρι να στο κάνει με το ζόρι. Και όχι μόνο αυτό, δεν έπαθα τίποτα παρά τις απόψεις πολλών (μη επιστημόνων πάντα) ότι μπορεί να πεθάνεις/πάθεις καρκίνο/βγάλεις λέπια από το εμβόλιο. Είδες; Πρόληψη καλύτερη της θεραπείας.

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε συ PP1969, υποτίθεται πως άνοιξες κοτζάμ θέμα κι έκανες μια ερώτηση αποδεικνύοντας, προφανώς, πως δε κατέχεις το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο ώστε να μπορείς να σχηματίσεις από μόνος σου άποψη επί του θέματος και να ξέρεις τί να πιστέψεις και τί να πράξεις για τον εαυτό σου. Τώρα γιατί τα βάζεις με τρία άτομα από αυτούς που σου απάντησαν; Αφού ξέρεις την αλήθεια τελικά, τότε τί παιδεύεις το forum του insomnia άδικα; Κόψε λοιπόν τη μαμημένη την οδοντόκρεμα και πλύνε τα με νερό σκέτο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μη μας αυτώνεις τώρα με τις κρυμμένες αλήθειες και άλλα τέτοια.

Υ.Γ. Δες εξυπνάκια τα συστατικά πάνω στην οδοντόκρεμα που έχεις σπίτι σου και πες μου μετά αν έχει φθόριο ή όχι.

Ειπαμε, το θεμα ειναι να καταθεσουμε τις αποψεις μας.

Μην κανεις κι εσυ προσωπικη επιθεση, δεν θα κερδισεις κατι.

Φυσικα και τα ειδα τα συστατικα.

Υ.Γ: Φυσικά και σου κάνω επίθεση, αφού έχεις έρθει σε forum χωρίς όρεξη για διάλογο.

Η υπερτατη ειρωνια... 15 ατομα προσπαθουν με το στανιο να επιβαλουν την αποψη τους και σε χλευαζουν αν εχεις αντιθετη αποψη, παρολ αυτα "έχω έρθει σε forum χωρίς όρεξη για διάλογο"... :lol:

Δημοσ.

Η υπερτατη ειρωνια... 15 ατομα προσπαθουν με το στανιο να επιβαλουν την αποψη τους και σε χλευαζουν αν εχεις αντιθετη αποψη, παρολ αυτα "έχω έρθει σε forum χωρίς όρεξη για διάλογο"... :lol:

Είσαι σίγουρος; Εγώ ξέρω ότι στον διάλογο υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα, κάτι που λείπει σε σένα.

Δημοσ.
"έχω έρθει σε forum χωρίς όρεξη για διάλογο"... :lol:

Άλλαξε οδοντόκρεμα + forum.

Μη μας πρήζεις μόνο. Έκανες ερώτηση και σου απάντησαν. Δε σου αρέσουν οι απαντήσεις κι επιμένεις στη φθοροφοβία που σε έπιασε στο ξαφνικό. Τί θες να σου κάνουμε; Διάλογο για να σου περάσει ο φόβος;

Δημοσ.

Άλλαξε οδοντόκρεμα + forum.

Μη μας πρήζεις μόνο. Έκανες ερώτηση και σου απάντησαν. Δε σου αρέσουν οι απαντήσεις κι επιμένεις στη φθοροφοβία που σε έπιασε στο ξαφνικό. Τί θες να σου κάνουμε; Διάλογο για να σου περάσει ο φόβος;

Εσυ με πρηζεις. Να αλλαξω φορουμ επειδη καποιοι δεν πιστευουν στο διαλογο και σε χλευαζουν αν εχεις την αποψη σου? εισαι σοβαρος?

Δεν εχω κανεναν φοβο, εβαλα ερωτημα προς συζητηση, γιατι εσυ εχεις τετοια πρεμουρα?

Αφού θες να το ακούσεις λοιπόν, ναι. H evabb είναι ιδιοκτήτρια της Colgate, γι' αυτό σου λέει ψέματα μήπως μειωθούν οι πωλήσεις.

Κι εγω ειμαι ιδιοκτητης της κοκακολας, γνωριζω οτι το προιον μου ειναι καρκινογονο ωστοσο το κυκλοφορω κανονικα στην αγορα(μαλιστα το πινω και ο ιδιος).

Είσαι σίγουρος; Εγώ ξέρω ότι στον διάλογο υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα, κάτι που λείπει σε σένα.

Ειναι ευκολο να χαρακτηριζεις ασοβαρα τα επιχειρηματα καποιου με τον οποιον διαφωνεις. Προσπαθησε να εισαι πιο δημοκρατικος και να μην απαξιωνεις τον συνομιλητη σου....

Σταματα επιτελους την κουφια αντιπαραθεση και τις προσωπικες προσβολες, δεν σε τιμουν.

Δημοσ.
Εσυ με πρηζεις. Να αλλαξω φορουμ επειδη καποιοι δεν πιστευουν στο διαλογο και σε χλευαζουν αν εχεις την αποψη σου? εισαι σοβαρος?

Προσωπικά δε σε χλεύασα άνθρωπέ μου, εσύ με ειρωνεύτηκες και προσπάθησες να με μειώσεις (και τους άλλους επίσης). Υπάρχουν και τα ΠΜ αν ενδιαφέρεσαι, εντός του forum είναι κατά των κανονισμών ο τρόπος που "συζητάς".

Υ.Γ. Before the lock v.2

Δημοσ.

Κι εγω ειμαι ιδιοκτητης της κοκακολας, γνωριζω οτι το προιον μου ειναι καρκινογονο ωστοσο το κυκλοφορω κανονικα στην αγορα(μαλιστα το πινω και ο ιδιος).

Πίνεις καρκινογόνα και κολλάς στις οδοντόκρεμες; passé

Να πλένεις τα δόντια σου μόνο με νερό και κατ'ευθείαν από την πηγή, για να μην έχεις τα χλώρια, φθόρια κλπ. που βάζουν μετά στο νερό πριν το εμφιαλώσουν/διοχετεύσουν. Και όταν θα αρρωστήσεις και θα βγάζεις σκουλήκια από το.. ορθόν (ισχύει αυτό) εξ'αιτίας των μικροοργανισμών στο νερό (δεν χρειάζεται να είναι βάλτος). Θα είσαι χαρούμενος που προστατεύτηκες από τους κακούς τους χημικούς.

Ειναι ευκολο να χαρακτηριζεις ασοβαρα τα επιχειρηματα καποιου με τον οποιον διαφωνεις. Προσπαθησε να εισαι πιο δημοκρατικος και να μην απαξιωνεις τον συνομιλητη σου....

Σταματα επιτελους την κουφια αντιπαραθεση και τις προσωπικες προσβολες, δεν σε τιμουν.

Πλάκα μας κάνεις..

Δίκιο έχεις, συγνώμη που υποβίβασα τα ορθά επιχειρήματά σου. Α! Και την επόμενη φορά που θα σπάσεις κανένα κόκκαλο, μην πας στους δολοφόνους τους γιατρούς που έχουν σκοτώσει κόσμο και κοσμάκη, περιποιήσου το μόνος σου.

Δημοσ.

Προσωπικά δε σε χλεύασα άνθρωπέ μου, εσύ με ειρωνεύτηκες και προσπάθησες να με μειώσεις (και τους άλλους επίσης). Υπάρχουν και τα ΠΜ αν ενδιαφέρεσαι, εντός του forum είναι κατά των κανονισμών ο τρόπος που "συζητάς".

Υ.Γ. Before the lock v.2

Διαβασε το θρεντ να δεις ποιος αρχισε να χλευαζει και να προσβαλει.

Πραγματι, ο στοχος τους ειναι το λοκ, καποιοι φοβουνται το διαλογο ή απλα δεν τον θελουν αν δεν ασπαζονται ολοι τη δικη τους αποψη :rolleyes:

Πίνεις καρκινογόνα και κολλάς στις οδοντόκρεμες; passé

Να πλένεις τα δόντια σου μόνο με νερό και κατ'ευθείαν από την πηγή, για να μην έχεις τα χλώρια, φθόρια κλπ. που βάζουν μετά στο νερό πριν το εμφιαλώσουν/διοχετεύσουν. Και όταν θα αρρωστήσεις και θα βγάζεις σκουλήκια από το.. ορθόν (ισχύει αυτό) εξ'αιτίας των μικροοργανισμών στο νερό (δεν χρειάζεται να είναι βάλτος). Θα είσαι χαρούμενος που προστατεύτηκες από τους κακούς τους χημικούς.

Μην κολας στο τι θα κανω εγω, το θεμα αφορα ολους μας.

Ολοι μας πινουμε κοκακολα, θα μπορουσε βεβαια να γινει αλλο θρεντ γιαυτην.

Πλάκα μας κάνεις..

Δίκιο έχεις, συγνώμη που υποβίβασα τα ορθά επιχειρήματά σου. Α! Και την επόμενη φορά που θα σπάσεις κανένα κόκκαλο, μην πας στους δολοφόνους τους γιατρούς που έχουν σκοτώσει κόσμο και κοσμάκη, περιποιήσου το μόνος σου.

Προσπαθησε να χρησιμοποιεις επιχειρηματα αντι για χλευασμο, ο χλευασμος σου γυριζει μπουμεραγκ.

Δημοσ.
Διαβασε το θρεντ να δεις ποιος αρχισε να χλευαζει και να προσβαλει.

Μετά από εσένα όμως. Αν διαβάσεις το δύο πρώτα μου post πουθενά ως υποκείμενο δεν υπάρχεις στις προτάσεις που έγραψα, συνεπώς είναι αδύνατον με βάση το συντακτικό της Ελληνικής γλώσσας να σε έχω ειρωνευτεί πρώτος. Εγώ για τη γνώμη που είπα εισέπραξα χαρακτηρισμό "εμπειρογνωμοσύνης". Λοιπόν; Τί σόι διάλογο θες να κάνουμε;

Δημοσ.

Οk, ειμαι ενοχος σε αυτη τη περιπτωση.

Για ολους τους αλλους που αρχισαν να με προσβαλουν και να με ειρωνευονται τι εχεις να πεις? τους καταδικαζεις?

Δημοσ.

Παραιτούμαι, κάνε ότι θες. Τουλάχιστον με βοηθάς στη λίστα μου για threads που πρέπει να διαβάζω όταν πέφτω σε κατάθλιψη για να παίρνω δύναμη.

Ολοι μας πινουμε κοκακολα, θα μπορουσε βεβαια να γινει αλλο θρεντ γιαυτην.

Γιατί δεν ανοίγεις ένα για να μας μιλήσεις για τις χρήσιμες πληροφορίες που βρήκες στο ιντερνετ περί κοκα κόλας και πως εξαφανίζονται μπουτάκια κοτόπουλου όταν τα βάζεις μέσα κλπ;

Δημοσ.

Δε χρειαζονται οι συμφορουμιτες για να εχει καποιος μειωμενο αυτοσεβασμο ;)

Αφου θεωρεις οτι εισαι ενταξει και μαγκας, ok...

Δημοσ.

Οι οδοντόκρεμες έχουν αυτό.

Sodium fluoride

Και διαβάζουμε αυτό.

The lethal dose for a 70 kg (154 lb) human is estimated at 5–10 g.

Μια τυχαία οδοντόκρεμα που είδα έχει 1450ppm. Στο 1κιλό οδοντόκρεμας θα έχεις ~ 1,45γραμμάρια.

Θες δηλαδή να καταπιείς 5κιλά οδοντόκρεμα μονομίας για να τεζάρεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...