evabb Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Nαι, ενας ακομα λογος να μην καταναλωνουμε το νερο της βρυσης ειναι οτι το χλωριωνουν. Το αλατι ειναι γνωστο οτι ειναι βλαβερο και πρεπει να το αποφευγουμε. βλαβερο; μου φαινεται δεν εχεις πεσει ποτε κατω απο ελειψη ηλεκτρολυτων. για το δευτερο μηνυμα σου απανταω, ποιος παιρνει 10 ολοκληρα γραμμαρια φθοριο την μερα ωστε να τεζαρει;
cb_papi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ας ειμαστε σοβαροι... ποιος πινει 15lt νερο την ημερα? Κατεθεσες την αποψη σου, ok. Ας ακουσουμε και τις αποψεις αλλων φιλων. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Όπως κανείς δεν πίνει 15lt νερό τη μέρα, κανείς δεν πλένει/καταπίνει τόση φθοριούχο οδοντόκρεμα καθημερινά για να τον σκοτώσει. Και fyi, από την ελάχιστη ποσότητα φθορίου που έχει η οδοντόκρεμα, φαντάσου τι ποσοστό αποβάλεις όταν ξεπλένεις το στόμα σου. Sorry κι όλας, αυτό το θέμα δεν είναι κατάθεση απόψεων. Δεν καταλαβαίνω την αξία της άποψης κάποιου ανίδεου από χημεία. Νομίζω ότι η απορία σου έχει ήδη απαντηθεί.
PCharon Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Συγνώμη, αλλά... υπάρχει οδοντόπαστα χωρίς φθόριο; Όλες δεν έχουν; Απλά η διαφορά είναι στη περιεκτικότητα.
PP1969 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, υπαρχουν και οδοντοπαστες χωρις φθοριο, δεν ειναι υποχρεωτικο. βλαβερο; μου φαινεται δεν εχεις πεσει ποτε κατω απο ελειψη ηλεκτρολυτων. για το δευτερο μηνυμα σου απανταω, ποιος παιρνει 10 ολοκληρα γραμμαρια φθοριο την μερα ωστε να τεζαρει; τι επιμονη ειναι αυτη με το αλατι? θες να συζητησουμε και για το αλατι? Το αλατι χρειαζεται αν εχεις υποταση αλλιως, αν εχεις υπερταση(πανω απ το 50% του πληθυσμου) κινδυνευεις με εγκεφαλικο. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Όπως κανείς δεν πίνει 15lt νερό τη μέρα, κανείς δεν πλένει/καταπίνει τόση φθοριούχο οδοντόκρεμα καθημερινά για να τον σκοτώσει. Και fyi, από την ελάχιστη ποσότητα φθορίου που έχει η οδοντόκρεμα, φαντάσου τι ποσοστό αποβάλεις όταν ξεπλένεις το στόμα σου. Sorry κι όλας, αυτό το θέμα δεν είναι κατάθεση απόψεων. Δεν καταλαβαίνω την αξία της άποψης κάποιου ανίδεου από χημεία. Νομίζω ότι η απορία σου έχει ήδη απαντηθεί. Εσυ το λες αυτο φιλε μου Ολους αυτους τους χημικους που εγκρινουν τη κυκλοφορια βλαβερων για την υγεια μας προιοντων τους εχεις σε υποληψη? Μπρος στο κερδος δεν κοιτουν την υγεια σου.
cb_papi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Συγνώμη, αλλά... υπάρχει οδοντόπαστα χωρίς φθόριο; Όλες δεν έχουν; Απλά η διαφορά είναι στη περιεκτικότητα. Σίγουρα υπάρχουν και ειδικά στις οδοντόκρεμες για μικρές ηλικίες, εξ' αιτίας του μικρού βάρους του παιδιού και της μεγάλης πιθανότητας κατάποσης της οδοντόκρεμας.
cb_papi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Εσυ το λες αυτο φιλε μου Ολους αυτους τους χημικους που εγκρινουν τη κυκλοφορια βλαβερων για την υγεια μας προιοντων τους εχεις σε υποληψη? Μπρος στο κερδος δεν κοιτουν την υγεια σου. ΟΚ ρε φίλε, εγώ το είπα από την αρχή. Έχεις έρθει εδώ σίγουρος για κάτι, έχοντας διαβάσει από άσχετους στο ιντερνετ. Σου λέει κάποια χημικός τι γίνεται και την απορρίπτεις. Αφού θεωρείς τις αρλούμπες του κάθε άσχετου πιο τεκμηριωμένες τι να σου πω εγώ. Και κάτι άλλο: Η οδοντόκρεμα δεν προβλέπεται για κατάποση. Αν πάρεις το σωληνάριο και το καταπιείς θα αρρωστήσεις, όχι όμως απ'το φθόριο. Κανείς δεν είπε ότι αν τη χρησιμοποιείς λάθος δεν θα πάθεις τίποτα. Υπάρχουν εκατομμύρια παρόμοια παραδείγματα. Αν βάλεις λίγο μπλάνκο σε ένα χαρτί δεν θα πάθεις τίποτα αν το μυρίσεις. Αν βάλεις 100 μπλάνκο σε 1 κουβά και καθίσεις από πάνω με τις ώρες θα καταστρέψεις ότι έχεις και δεν έχεις. Οσο για τις αερολογίες περί χημικών και συνωμοσίες κλπ, δεν τα θεωρώ σοβαρή τεκμηρίωση. Αν τα θεωρείς εσύ, δικαίωμά σου. Σήμερα μάθαμε και πως 50% των Ελλήνων έχει υπέρταση (lol)
PCharon Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Σίγουρα υπάρχουν και ειδικά στις οδοντόκρεμες για μικρές ηλικίες Πιθανό, αλλά γενικώς ΟΛΕΣ οι οδοντόπαστες έχουν φθόριο. Θεωρώ άκυρη τη κουβέντα που γίνεται με βάση το αρχικό ερώτημα (όπως άκυρη ήταν και η προτροπή του οδοντογιατρού). Υ.Γ. Αν κάποιος έχει οδοντόπαστα σπίτι του χωρίς φθόριο να μας πει ποιά είναι... για να ΜΗ τη χρησιμοποιούμε. Που σιγά μην έχει δηλαδή. Υ.Γ.2 Καλά το θέμα περί του αν είναι δηλητήριο κτλ είναι παντελώς ανόητο. Όλες οι χημικές ουσίες σε λάθος μορφή ή σε λάθος δόση είναι εν δυνάμει δηλητήρια.
Toufas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, υπαρχουν και οδοντοπαστες χωρις φθοριο, δεν ειναι υποχρεωτικο. τι επιμονη ειναι αυτη με το αλατι? θες να συζητησουμε και για το αλατι? Το αλατι χρειαζεται αν εχεις υποταση αλλιως, αν εχεις υπερταση(πανω απ το 50% του πληθυσμου) κινδυνευεις με εγκεφαλικο. Εσυ το λες αυτο φιλε μου Ολους αυτους τους χημικους που εγκρινουν τη κυκλοφορια βλαβερων για την υγεια μας προιοντων τους εχεις σε υποληψη? Μπρος στο κερδος δεν κοιτουν την υγεια σου. προφανως δεν εχεις παιξει ποτε σου μπαλα χωρις να εχεις φαει τιποτα εκεινη την μερα. εγω παντως οταν επαιζα, πολλες φορες οταν θα επινα πολυ νερο, ισως να ξερναγα σκετο νερο, μιας και το σωμα δεν μπορουσε να το συγκρατισει. Η απορια σου εχει απαντηθει. Σου μιλανε τοσα ατομα τεκμηριωμενα και εσυ λες για συνωμοσίες και κομπογιαννιτικες αποψεις. Στην επιστημη δεν υπαρχει η γνωμη "καποιου φιλου", μιλανε τα δεδομενα. Αν ηταν χωρις δεδομενα θα το λεγανε θρησκεια (sorry δεν μπορουσα να κρατηθω!)
cb_papi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Water intoxication Σε αυτό αναφερόμουν νωρίτερα.
De@th L0rd Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ο οδοντογιατρος μου εχει συστησει να χρησιμοποιω μόνο οδοντοπαστες με φθοριο. Προσφατα κατι ακουσα και ψαχνοντας στο ιντερνετ διαβασα οτι το φθοριο ειναι ενα δηλητηριο που μας το πασαρουν ως ωφελιμο... Ποια ειναι η αληθεια? http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw&feature=player_embedded Μήπως είναι τελικά μεγαλύτερο δηλητήριο η ανησυχία για την παραμικρή μαλακία; Πόσα χρόνια νομίζεις πως θα ζήσεις εαν αποφεύγεις αυτά που λες; Πόσα χρόνια χάνεις από τη ζωή σου από το άγχος που οι ψυχαναγκασμοί των κινήσεων αποφυγής σου επιβάλλουν;
PP1969 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 ΟΚ ρε φίλε, εγώ το είπα από την αρχή. Έχεις έρθει εδώ σίγουρος για κάτι, έχοντας διαβάσει από άσχετους στο ιντερνετ. Σου λέει κάποια χημικός τι γίνεται και την απορρίπτεις. Αφού θεωρείς τις αρλούμπες του κάθε άσχετου πιο τεκμηριωμένες τι να σου πω εγώ. Και κάτι άλλο: Η οδοντόκρεμα δεν προβλέπεται για κατάποση. Αν πάρεις το σωληνάριο και το καταπιείς θα αρρωστήσεις, όχι όμως απ'το φθόριο. Κανείς δεν είπε ότι αν τη χρησιμοποιείς λάθος δεν θα πάθεις τίποτα. Υπάρχουν εκατομμύρια παρόμοια παραδείγματα. Αν βάλεις λίγο μπλάνκο σε ένα χαρτί δεν θα πάθεις τίποτα αν το μυρίσεις. Αν βάλεις 100 μπλάνκο σε 1 κουβά και καθίσεις από πάνω με τις ώρες θα καταστρέψεις ότι έχεις και δεν έχεις. Οσο για τις αερολογίες περί χημικών και συνωμοσίες κλπ, δεν τα θεωρώ σοβαρή τεκμηρίωση. Αν τα θεωρείς εσύ, δικαίωμά σου. Σήμερα μάθαμε και πως 50% των Ελλήνων έχει υπέρταση (lol) Δε ξερω συμβαινει με σενα φιλε, καθεσαι ετοιμος για καυγα χωρις λογο... Χαρακτηριζεις ασχετους στο ιντερνετ καποιους αλλα κι εσυ εισαι ασχετος γιαυτους. Συνηθως τις αληθειες που μας κρυβουν τις μαθαινεις απο καποιους τετοιους "ασχετους". Δεν εχει σημασια που δεν καταπινεις την οδοντοπαστα, ριξε μια ματια στο ιντερνετ να μαθεις τι κυκλοφορει σχετικα με το δηλητηριωδες φθοριο και πως μας το πασαρουν καποιοι "ξυπνιοι". Για τους χημικους σου εξηγησα, μην τους θεωρεις Ευαγγελιο. Τοσες βλαβερες τροφες που κυκλοφορουσαν και απαγορευτηκαν ή που κυκλοφορουν κανονικα στην αγορα, ειχαν την εγκριση χημικων. Τι νομιζεις, οτι ειδικα οι χημικοι ειναι αγγελοι? Τα περι μπλανκο ειναι ασχετα. Οσο για το ποσοστο των ελληνων που εχουν υπερταση μπορει εσυ να το εμαθες σημερα γιατι δεν παρακολουθεις τι γινεται στη χωρα, παντως σημειωνω οτι οι περισσοτεροι πασχοντες δεν το γνωριζουν. προφανως δεν εχεις παιξει ποτε σου μπαλα χωρις να εχεις φαει τιποτα εκεινη την μερα. εγω παντως οταν επαιζα, πολλες φορες οταν θα επινα πολυ νερο, ισως να ξερναγα σκετο νερο, μιας και το σωμα δεν μπορουσε να το συγκρατισει. Η απορια σου εχει απαντηθει. Σου μιλανε τοσα ατομα τεκμηριωμενα και εσυ λες για συνωμοσίες και κομπογιαννιτικες αποψεις. Στην επιστημη δεν υπαρχει η γνωμη "καποιου φιλου", μιλανε τα δεδομενα. Αν ηταν χωρις δεδομενα θα το λεγανε θρησκεια (sorry δεν μπορουσα να κρατηθω!) Kαι τι εισαι εσυ εκπροσωπος της επιστημης ή μηπως θεωρεις οτι τα γνωριζεις ολα? Γραψε απλα την αποψη σου και ασε τα πολλα φρου-φρου και τις προσωπικες επιθεσεις, αλλωστε αυτο το ανελαβε ο απο πανω φιλος Οσο για το νερο, μη σκιζεσαι, κανεις δεν πινει τοσο πολυ ωστε να κινδυνευσει(κανεις τον ειδικο στο φθοριο αλλα πιστευεις οτι ειναι επικινδυνο το νερο...) Μήπως είναι τελικά μεγαλύτερο δηλητήριο η ανησυχία για την παραμικρή μαλακία; Πόσα χρόνια νομίζεις πως θα ζήσεις εαν αποφεύγεις αυτά που λες; Πόσα χρόνια χάνεις από τη ζωή σου από το άγχος που οι ψυχαναγκασμοί των κινήσεων αποφυγής σου επιβάλλουν; Ειδες τι εγινε με το εμβολιο της γριπης? Οι ειδικοι λεγανε να το κανουμε οπωσδηποτε, ξοδευτηκαν ενα σωρο λεφτα για να παραγγειλουμε τις δοσεις και τελικα... τιποτα. Δεν συνεβη καμμια επιδημια και οσοι φουκαραδες το εκαναν σημερα τραβανε τα μαλλια τους
NT1G Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Και να βρεις οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο θα το πάρεις από τους ψεκασμούς του άλλου thread οπότε.. Επίσης αφού είσαι 100% σίγουρος και δεν αλλάζεις γνώμη ή έστω να δεχτείς κάτι από αυτά που λένε οι άλλοι τι ανοίγεις το θέμα; Οι χημικοί λένε ψέματα, οι οδοντίατροι τα παίρνουν από τις φθοροβιομηχανίες οι γιατροί δεν ξέρουν τίποτα. Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα;
PP1969 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Το θεμα δεν ειναι να αλλαξω εγω γνωμη, ειναι να γραψουμε ολοι τις αποψεις μας, χωρις προσβολες και ανοητες αντιπαραθεσεις, σωστα? Ασε το Νικο Τσιαμτσικα και εξηγησε μου γιατι αγορασαμε τοσα εμβολια περσυ που πηγαν χαμενα. Πιθανό, αλλά γενικώς ΟΛΕΣ οι οδοντόπαστες έχουν φθόριο. Θεωρώ άκυρη τη κουβέντα που γίνεται με βάση το αρχικό ερώτημα (όπως άκυρη ήταν και η προτροπή του οδοντογιατρού). Υ.Γ. Αν κάποιος έχει οδοντόπαστα σπίτι του χωρίς φθόριο να μας πει ποιά είναι... για να ΜΗ τη χρησιμοποιούμε. Που σιγά μην έχει δηλαδή. Αλλος "εμπειρογνωμων" που ξερει καλυτερα απο τους οδοντογιατρους. Η Λακαλούτ εχει φθοριο, τι λες?
PCharon Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ρε συ PP1969, υποτίθεται πως άνοιξες κοτζάμ θέμα κι έκανες μια ερώτηση αποδεικνύοντας, προφανώς, πως δε κατέχεις το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο ώστε να μπορείς να σχηματίσεις από μόνος σου άποψη επί του θέματος και να ξέρεις τί να πιστέψεις και τί να πράξεις για τον εαυτό σου. Τώρα γιατί τα βάζεις με τρία τέσσερα άτομα από αυτούς που σου απάντησαν; Αφού ξέρεις την αλήθεια τελικά, τότε τί παιδεύεις το forum του insomnia άδικα; Κόψε λοιπόν τη μαμημένη την οδοντόκρεμα και πλύνε τα με νερό σκέτο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μη μας αυτώνεις τώρα με τις κρυμμένες αλήθειες και άλλα τέτοια. Υ.Γ. Δες εξυπνάκια τα συστατικά πάνω στην οδοντόκρεμα που έχεις σπίτι σου και πες μου μετά αν έχει φθόριο ή όχι. Απλά υπάρχουν οδοντόκρεμες με ακόμα περισσότερο φθόριο, προφανώς αυτές εννοούσε ο γιατρός σου ή απλά θυμάται οδοντόκρεμες από το '80, ξέρω 'γω πότε. Υ.Γ.2 Ενώ εσύ που δεν τον εμπιστεύτηκες το γιατρό σου είσαι ακόμα καλύτερος "εμπειρογνώμων", ε; Τη παλεύεις καθόλου; Υ.Γ.3 Before the lock.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.