Προς το περιεχόμενο

Φθόριο: καλό ή κακό?


PP1969

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντως γι'αυτό αυτοί που γράφουν τέτοιου είδους άρθρα σε site, μάλλον το παράκαναν με τις φθοριώσεις μικροί...

  • Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όντως γι'αυτό αυτοί που γράφουν τέτοιου είδους άρθρα σε site, μάλλον το παράκαναν με τις φθοριώσεις μικροί...

 

η ειρωνεία δε βοηθά καθόλου στη συζήτηση και δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων.

 

ίσα ίσα η κατάντια της χώρας μας και της ανθρωπότητας δείχνει πως όλοι μας βουρτσίζουμε

και φθοριώνουμε τα δόντια μας.

 

Dr. Phyllis Mullenix on the toxic effects of Fluoride

 

πείτε μου γιατί να διαφωνήσω με την επιστήμονα;

 

φθόριο προσλαμβάνουμε όταν πίνουμε τσάι,καφέ,χυμούς κλπ όταν χρησιμοποιείται φθοριομένο νερό οπότε τα περί μικρών ποσοτήτων από την οδοντόκρεμα πάνε περίπατο.

 

ακούστε και ένα τραγουδάκι για να χαλαρώσετε

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το φθόριο δεν είναι για καθαρισμό, για τον αντιμικροβιακό του ρόλο το θέλουμε.

 

Το χλώριο είναι εξαιρετική λύση για την απολύμανση κι εξυγίανση του νερού λόγω της υπολειμματικής του δράσης.

Περισσότερο χλώριο συγκεντρώνει ο οργανισμός σας στο στομάχι από το αίμα για τη πέψη, παρά λαμβάνετε με το νερό. Μη μπερδευόσαστε με τα μαρκετίστικα που περνάνε οι πωλητές φίλτρων νερού για το "κακό χλώριο" (διότι προφανώς δεν υπάρχει άλλο επιχείρημα για να πουλήσουν σε κάποιες περιοχές φίλτρο νερού).

 

Μην αρχίζουμε τη παραφιλολογία με "αυτό είναι δηλητήριο, εκείνο είναι". Ακόμα και το οξυγόνο σε λάθος ποσοστό στον αέρα είναι τοξικό, αυτό δε σημαίνει πως όπως το λαμβάνουμε τώρα μας προκαλεί βλάβες.

Ρε μεγάλε

χλώριο για την πέψη το γαστρικό υγρό?

Θα μας τρελάνεις όλους

το χλώριο είναι ένα οξειδωτικό μέσο και τοξικό για τον οργανισμό

μπαίνει στο νερό γιατί είναι ένα αποτελεσματικό και συνάμα φθηνό απολυμαντικό

πρέπει να υπάρχει στο δίκτυο με μορφή υπολειμματικού υποχλωριώδους οξέος για προστασία του νερού μέχρι να το καταναλώσουμε

Πρέπει να απομακρυνθεί λίγο πριν την κατανάλωση.

είναι τοξικό!!!!!!!!

δηλαδή σταδιακά εξασθενεί τον οργανισμό μας

όλες οι βιταμίνες στα τρόφιμα καταστρέφονται.

Δημοσ.

Ρε μεγάλε

χλώριο για την πέψη το γαστρικό υγρό?

Θα μας τρελάνεις όλους

Σε πρώτη φάση, κόψε να διαβάζεις τις ανοησίες άρθρα του κάθε τρομοblog που μόνο παραπληροφορούν και τίποτ'άλλο κι επίσης να σε πληροφορήσω πως αν είχες την ιδιότητα που ισχυρίζεσαι, δε μπορεί να μην ήξερες πως γράφεται Χημικός Μηχανικός, έλεος.

 

Στο στομάχι παράγεται με ειδικό μηχανισμό από το βλεννογόνο υδροχλωρικό οξύ σε αρκετή ποσότητα για να κάτσει το pH <2 και παίζει σοβαρό ρόλο στην ενεργοποίηση της πεψίνης για τη διάσπαση των πρωτεϊνών (σε αντίθετη περίπτωση που δεν παραχθεί αρκετό HCl έχουμε πάθηση). Το HCl στο γαστρικό υγρό φτάνει και τα 5000ppm όταν στο νερό που πίνεις ο σκοπός είναι απλά το υπολλειμματικό χλώριο να ξεπερνά τα 0,2ppm στη βρύση σου (κάνε τους υπολογισμούς σου επιστήμονα). Πες μου τώρα πως σε βλάπτει το χλώριο από το νερό που πίνεις...

Παρακάτω στο λεπτό έντερο όπου έχει γίνει το pH αλκαλικό με τη βοήθεια εκκρίσεων από το πάγκρεας, πάλι υφίσταται χλώριο. Η πέψη είναι ολόκληρος μηχανισμός όπου η κάθε ουσία έχει το ρόλο της και τη σειρά της. Αυτά που λες για καταστροφές και περιστροφές δεν έχουν νόημα, ούτως ή άλλως από τις θρεπτικές ουσίες που λαμβάνουμε μέρος αυτών μόνο περνάει στον οργανισμό μας, ένα μέρος καταστρέφεται ή αποβάλλεται κι αυτό είναι φυσιολογικό.

 

Χαλάρωσε και την επόμενη που θα γραφτείς σε forum για να πετάξεις τη μλκ σου γράψε "Χημικός" και όχι "ΧΗΜΗΚΟΣ". Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου. :-)

Δημοσ.

3,5 εκατομμυρια μηνυματα, και ολως τυχαιως, ενας "χημηκος" μηχανικος, γραφτηκε ολως τυχαιως σημερα, ωστε να απαντησει ολως τυχαιως σε ενα θεμα που ολως τυχαιως θελει καποιες "χημηκες" γνωσεις.

Τυχαιο; Ε ναι μωρε :whistle:

Δημοσ.

Σε πρώτη φάση, κόψε να διαβάζεις τις ανοησίες άρθρα του κάθε τρομοblog που μόνο παραπληροφορούν και τίποτ'άλλο κι επίσης να σε πληροφορήσω πως αν είχες την ιδιότητα που ισχυρίζεσαι, δε μπορεί να μην ήξερες πως γράφεται Χημικός Μηχανικός, έλεος.

 

Στο στομάχι παράγεται με ειδικό μηχανισμό από το βλεννογόνο υδροχλωρικό οξύ σε αρκετή ποσότητα για να κάτσει το pH <2 και παίζει σοβαρό ρόλο στην ενεργοποίηση της πεψίνης για τη διάσπαση των πρωτεϊνών (σε αντίθετη περίπτωση που δεν παραχθεί αρκετό HCl έχουμε πάθηση). Το HCl στο γαστρικό υγρό φτάνει και τα 5000ppm όταν στο νερό που πίνεις ο σκοπός είναι απλά το υπολλειμματικό χλώριο να ξεπερνά τα 0,2ppm στη βρύση σου (κάνε τους υπολογισμούς σου επιστήμονα). Πες μου τώρα πως σε βλάπτει το χλώριο από το νερό που πίνεις...

Παρακάτω στο λεπτό έντερο όπου έχει γίνει το pH αλκαλικό με τη βοήθεια εκκρίσεων από το πάγκρεας, πάλι υφίσταται χλώριο. Η πέψη είναι ολόκληρος μηχανισμός όπου η κάθε ουσία έχει το ρόλο της και τη σειρά της. Αυτά που λες για καταστροφές και περιστροφές δεν έχουν νόημα, ούτως ή άλλως από τις θρεπτικές ουσίες που λαμβάνουμε μέρος αυτών μόνο περνάει στον οργανισμό μας, ένα μέρος καταστρέφεται ή αποβάλλεται κι αυτό είναι φυσιολογικό.

 

Χαλάρωσε και την επόμενη που θα γραφτείς σε forum για να πετάξεις τη μλκ σου γράψε "Χημικός" και όχι "ΧΗΜΗΚΟΣ". Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου. :-)

 

κι επειδη κι εγω ειμαι χημικος μηχανικος ερχομαι να συμφωνισω μαζι σου ΑΛΛΑ σε αλλη μορφη ειναι το χλωριο στο HCL και σε αλλη στο Cl2 παιζει ρολο. αν και δεν νομιζω οτι ο εν λογω χημΗκος μηχανικος να το πηγε τοσο μακρια, παραδειγμα αλλης ουσιας το χρωμιο, το Cr+3 δεν ειναι τοξικο ενω το Cr+6 ειναι παρα πολυ τοξικο.

Δημοσ.
ΑΛΛΑ σε αλλη μορφη ειναι το χλωριο στο HCL και σε αλλη στο Cl2 παιζει ρολο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι διότι το χλώριο που μένει στο νεράκι δεν είναι Cl2, αυτό είναι αέριο και θα έφευγε. Με τη διάλυση του Cl2 στο νερό έχουμε υδρόλυση και ιονισμό και τελικά παράγονται HOCl και OCl- που είναι οι δραστικές μορφές του χλωρίου που θέλουμε (ή αλλιώς ελεύθερο υπολλειμματικό χλώριο). Κυρίως μας ενδιαφέρει το HOCl που είναι πολύ πιο δραστικό.

Μάλιστα δεν είναι ανάγκη να διαλύσουμε αέριο Cl2, αφού σε HOCl οδηγεί και η διάλυση στο νερό ενώσεων χλωρίου όπως υποχλωριώδες ασβέστιο ή νάτριο.

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι διότι το χλώριο που μένει στο νεράκι δεν είναι Cl2, αυτό είναι αέριο και θα έφευγε. Με τη διάλυση του Cl2 στο νερό έχουμε υδρόλυση και ιονισμό και τελικά παράγονται HOCl και OCl- που είναι οι δραστικές μορφές του χλωρίου που θέλουμε (ή αλλιώς ελεύθερο υπολλειμματικό χλώριο). Κυρίως μας ενδιαφέρει το HOCl που είναι πολύ πιο δραστικό.

Μάλιστα δεν είναι ανάγκη να διαλύσουμε αέριο Cl2, αφού σε HOCl οδηγεί και η διάλυση στο νερό ενώσεων χλωρίου όπως υποχλωριώδες ασβέστιο ή νάτριο.

 

στο υποχλωριοδες ιον το χλωριο εχει αριθμο οξειδωσης +1 ενω στο υδροχλωρικο οξυ εχει -1 οποτε ειναι διαφορετικη μορφη, το υποχλωριωδες νατριο ειναι η χλωρινη.

Δημοσ.

Σωστό και αυτό, αλλά η διευκρίνησή μου είναι πως δεν υπάρχει αέριο χλώριο μέσα στο νερό γιατί αυτό ανέφερες (και αυτό νομίζουν οι περισσότεροι και πάνε και βρίσκουν πόσο τοξικό είναι το Cl2, πράγμα άσχετο).

Δημοσ.

Σωστό και αυτό, αλλά η διευκρίνησή μου είναι πως δεν υπάρχει αέριο χλώριο μέσα στο νερό γιατί αυτό ανέφερες (και αυτό νομίζουν οι περισσότεροι και πάνε και βρίσκουν πόσο τοξικό είναι το Cl2, πράγμα άσχετο).

 

ναι οκ λαθος οντως.

 

Πώς από το φθόριο πήγαμε στο χλώριο; Μόνο ένας ΧΗΜΗΚΟΣ μηχανικός ξέρει.

 

το χλωριο ειναι ακριβως απο κατω απο το φθοριο στον περιοδικο πινακα, ειναι και τα δυο αλογονα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...