Προς το περιεχόμενο

Φθόριο: καλό ή κακό?

PP1969

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο οδοντογιατρος μου εχει συστησει να χρησιμοποιω μόνο οδοντοπαστες με φθοριο.

Προσφατα κατι ακουσα και ψαχνοντας στο ιντερνετ διαβασα οτι το φθοριο ειναι ενα δηλητηριο που μας το πασαρουν ως ωφελιμο...

Ποια ειναι η αληθεια?

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τπτ δεν ειναι δηλητηριο αν ειναι σε μικρη ποσοτητα. οι οδοντοκρεμες περιεχουν πολυ μικρη ποσοτητα φθοριου (τουλαχιστον αυτες του σουπερμαρκετ)το θεμα ειναι αλλο, ωφελει εναν ενηλικα κατι τετοιο η οχι; νομιζω οχι, γι αυτο ρωτα και εναν δευτερο οδοντιατρο.

Δημοσ.

Αρα θεωρεις πως ολα αυτα που κυκλοφορουν(αρκει να βαλεις στο google: φθοριο δηλητηριο) ειναι παραμυθια.

Ολοι οι οδοντογιατροι σου συστηνουν οδοντοπαστα με φθοριο. Αλλα μετα απ αυτα που εμαθα μαλλον θα γυρισω στη παλια μου οδοντοπαστα. Το φθοριο απ το νερο το εχω αποκλεισει εδω και χρονια γιατι δεν πινω απ τη βρυση.

Δημοσ.

Αρα θεωρεις πως ολα αυτα που κυκλοφορουν(αρκει να βαλεις στο google: φθοριο δηλητηριο) ειναι παραμυθια.

Ολοι οι οδοντογιατροι σου συστηνουν οδοντοπαστα με φθοριο. Αλλα μετα απ αυτα που εμαθα μαλλον θα γυρισω στη παλια μου οδοντοπαστα. Το φθοριο απ το νερο το εχω αποκλεισει εδω και χρονια γιατι δεν πινω απ τη βρυση.

δεν θεωρω και τοσο αξιοπιστη πηγη το ιντερνετ περα απο καποιες συγκεκριμενες σελιδες, ειδικα οσο αφορα την ασφαλεια χημικων ουσιων. δεν μπορεις να πεις αυτο ειναι δηλητηριο και τελος αρα δεν το βαζω στο στομα μου. παιζει ρολο η ποσοτητα στην οποια προσλαμβανεις αυτες τις ουσιες. (μπορω να σου δωσω ανατριχιαστικο παραδειγμα αν θες)

εμενα παντως ο δικος μου οδοντιατρος δεν μου εχει πει ποτε παρε την ταδε οδοντοκρεμα. απο την στιγμη ομως που κυκλοφορουν στο εμποριο τις εχουν ελεγξει ωστε να μην προκαλουν δηλητηριαση δεν νομιζεις;

Δημοσ.

Περισσοτερη εμπιστοσυνη εχω στους συναδελφους χρηστες που γραφουν στο ιντερνετ, παρα στις εταιριες που κοιτανε μονο το συμφερον τους. Λιγα ειναι τα βλαβερα και καρκινογονα προιοντα που κυκλοφορουν ηδη?

Ο οδοντογιατρος δεν μου ειπε "παρε την ταδε οδοντοκρεμα"... μου ειπε "παρε οπωσδηποτε μια που να περιεχει φθοριο".

Δημοσ.

Περισσοτερη εμπιστοσυνη εχω στους συναδελφους χρηστες που γραφουν στο ιντερνετ, παρα στις εταιριες που κοιτανε μονο το συμφερον τους. Λιγα ειναι τα βλαβερα και καρκινογονα προιοντα που κυκλοφορουν ηδη?

Ο οδοντογιατρος δεν μου ειπε "παρε την ταδε οδοντοκρεμα"... μου ειπε "παρε οπωσδηποτε μια που να περιεχει φθοριο".

Και το νερό σε μεγάλες ποσότητες είναι δηλητήριο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πρέπει να πίνουμε νερό;

Και στο κάτω κάτω, γιατί ανοίγεις θέμα απ'τη στιγμή που έχεις ήδη σχηματίσει άποψη; Έχω καταλάβει από άλλα posts πως η Evabb έχει γνώσεις χημείας. Πάλι εσύ όμως λες για Internet κλπ.

Δημοσ.

χημικος μηχανικος ειμαι η αληθεια. :P

παντως για του λογου το αληθες κοιταξα την οδοντοκρεμα μου, περιχει 1450ppm (1450 μερη στα 1,000,000)φθοριο και γραφει πανω αν παιρνεις κι απο αλλου φθοριο συμβουλεψου τον οδοντιατρο σου. προφανως δεν ενοει το νερο της βρυσης αλλα τις φθοριοσεις που κανουν οι οδοντιατροι και εκει οντως μπορει να υπαρξει προβλημα. εκει παιρνεις μεγαλη ποσοτητα φθοριου και γι αυτο στο βαζει για μερικα λεπτα μονο στο στομα.

Δημοσ.

δεν θεωρω και τοσο αξιοπιστη πηγη το ιντερνετ περα απο καποιες συγκεκριμενες σελιδες, ειδικα οσο αφορα την ασφαλεια χημικων ουσιων. δεν μπορεις να πεις αυτο ειναι δηλητηριο και τελος αρα δεν το βαζω στο στομα μου. παιζει ρολο η ποσοτητα στην οποια προσλαμβανεις αυτες τις ουσιες. (μπορω να σου δωσω ανατριχιαστικο παραδειγμα αν θες)

Να προσθεσω οτι και το χλωριο ειναι δηλητηριο, κι ομως υπαρχει, σε μικρη ποσοτητα, και στο εμφιαλωμένο νερο ;)

Δημοσ.

κοιτα, σε γενικες γραμμες παιρνουμε ολα τα χημικα στοιχεια που υπαρχουν, παιζει ρολο ομως παντα η ποσοτητα στην οποια τα παιρνουμε αλλα και η μορφη. αλλες επιπτωσεις εχει πχ το Cr+6 και αλλες Cr+3 το ενα ειναι δηλητηριο και το αλλο βρισκεται παντου στην φυση χωρις να δημιουργει προβλημα για τους ζωντανους οργανισμους (και μαλιστα στην ιδια ποσοτητα).

Δημοσ.

Και το νερό σε μεγάλες ποσότητες είναι δηλητήριο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πρέπει να πίνουμε νερό;

Και στο κάτω κάτω, γιατί ανοίγεις θέμα απ'τη στιγμή που έχεις ήδη σχηματίσει άποψη; Έχω καταλάβει από άλλα posts πως η Evabb έχει γνώσεις χημείας. Πάλι εσύ όμως λες για Internet κλπ.

Το νερο δεν ειναι ποτέ δηληρηριο, ειναι υγεια.

Προσωπικη αποψη μπορει να εχω, θα ηθελα ομως να ακουσω και τις αποψεις αλλων φιλων, σε πειραζει?...

Δημοσ.

Το νερο δεν ειναι ποτέ δηληρηριο, ειναι υγεια.

Προσωπικη αποψη μπορει να εχω, θα ηθελα ομως να ακουσω και τις αποψεις αλλων φιλων, σε πειραζει?...

πιες 15 λιτρα νερο χωρις να το αποβαλεις με οποιονδηποτε τροπο και αμα επιβιωσεις ελα να τα ξαναπουμε.

τεσπα το φθοριο σε μικρες ποσοτητες κανει καλο. αμα το παρακανεις θα εχεις προβλημα. μια οδοντοκρεμα απλα δεν θα σου κανει κακο.

Δημοσ.

Να προσθεσω οτι και το χλωριο ειναι δηλητηριο, κι ομως υπαρχει, σε μικρη ποσοτητα, και στο εμφιαλωμένο νερο ;)

Nαι, ενας ακομα λογος να μην καταναλωνουμε το νερο της βρυσης ειναι οτι το χλωριωνουν.

στο αλατι που τρως καθε μερα υπαρχει και μαλιστα σε αναλογια 50% ;)

Το αλατι ειναι γνωστο οτι ειναι βλαβερο και πρεπει να το αποφευγουμε.

Δημοσ.

πιες 15 λιτρα νερο χωρις να το αποβαλεις με οποιονδηποτε τροπο και αμα επιβιωσεις ελα να τα ξαναπουμε.

τεσπα το φθοριο σε μικρες ποσοτητες κανει καλο. αμα το παρακανεις θα εχεις προβλημα. μια οδοντοκρεμα απλα δεν θα σου κανει κακο.

Ας ειμαστε σοβαροι... ποιος πινει 15lt νερο την ημερα?

Κατεθεσες την αποψη σου, ok. Ας ακουσουμε και τις αποψεις αλλων φιλων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...