Προς το περιεχόμενο

καηκε η μητρικη?

giannis22k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδια μια βοηθεια.. εκει που παω να ανοιξω τον υπολ. δεν ανοιγει η οθονη.τα ελενξα ολα,καρτα γραιφικων,μημες,μπαταρια bios.δεν εκανε κανενα μπιπ.ξεκιναω να κανω αλλο τεσταρισμα με το να βγαλω την μνημη απο την θυρα γιατι εαν βγαλεις την μνημη και το ανοιξεις θα κανει μπιπ.το κανω αυτο ανοιγει και παλι δεν κανει μπιπ.και εδω τωρα ειναι το καλυτερο.παω να βαλω την μνημη την πιεζω λιγο ετσι ωστε να κουμπωσει και ξαφνικα διπλα απο την μνημη εχει ενα ολοκληρομενο απο το αποιο εκανε "τσαφ"σαν να εσκασε..δηλ απο τι εγινε αυτο εδω θα τρελαθω

Να φανταστώ ότι ο υπολογιστής σου ήταν σε λειτουργία για αυτό το τσαφ, διαφορετικά όταν είναι με κλειστό το διακόπτη δίνει ένα standby ρεύμα το οποίο δεν είναι αρκετό για να προκαλέσει βλάβη από ότι έχω δει στην πράξη. Η μητρική κάηκε οπότε θέλει αλλαγή. Οι asrock είναι μακράν οι χειρότερες μητρικές :). Παλιά πριν καεί έκανε μπιπ; Έχω δει υπολογιστές που απλά δεν έχουν συνδεδεμένο ηχείο για να ακούς τα μπιπ :) οπότε πρέπει να βάλεις εσύ ένα. Κλασσικό πρόβλημα είναι πυκνωτές (οι μεγάλοι που είναι δίπλα στον επεξεργαστή) αν είναι φουσκωμένοι μπορεί να έχει τέτοια συμπτώματα (στις asrock άπειρες τέτοιες περιπτώσεις). Επίσης βάζεις το αυτί σου κοντά στο τροφοδοτικό και προσέχεις αν υπάρχει ψιλός θόρυβος ο οποίος φεύγει σταδιακά (1-2 δευτερόλεπτα) μετά το κλείσιμο του κεντρικού διακόπτη του τροφοδοτικού (1->0) σε αυτή την περίπτωση πάλι πυκνωτές του τροφοδοτικού φταίνε.

Δημοσ.

H SD ή η microSD;

ΘΑ ΜΕ ΣΚΩΤΩΣΕΤΕ ΡΕΕΕΕ!!! Πήγα να πνιγώ απο τα γέλια!

Στο θέμα μας προτείνω αλλαγή Mobo και PSU. Μην αγοράσεις καινούρια motherboard και στην κάψει πάλι. Είμαι αρκετά χρόνια τεχνικός και πάνω στο τρέξιμο της δουλειάς έχω ξεχάσει πολλές φορές τον διακόπτη του PSU ανοιχτό, κάνοντας τράμπες, αλλά κάτι παρόμοιο δεν μου έχει συμβεί (ίσως και από τύχη).

Δημοσ.

Παιδιά στατικός και τσαφ δεν μου έχει τύχει. Υπομονή να δούμε αν τον είχε αποσυνδέσει από την πρίζα κατά την εγχείρηση που άρχισε. (αν και δε το νομίζω)

επιβεβαιώνω Νο τσαφ :P Υπουλα στην κάνει ο στατικός... :lol:

Δημοσ.

ΘΑ ΜΕ ΣΚΩΤΩΣΕΤΕ ΡΕΕΕΕ!!! Πήγα να πνιγώ απο τα γέλια!

Στο θέμα μας προτείνω αλλαγή Mobo και PSU. Μην αγοράσεις καινούρια motherboard και στην κάψει πάλι. Είμαι αρκετά χρόνια τεχνικός και πάνω στο τρέξιμο της δουλειάς έχω ξεχάσει πολλές φορές τον διακόπτη του PSU ανοιχτό, κάνοντας τράμπες, αλλά κάτι παρόμοιο δεν μου έχει συμβεί (ίσως και από τύχη).

mobo σιγουρα θα αλλαξω αλλα psu γιατι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...