Προς το περιεχόμενο

διαφορες αναμεσα σε macbook 13.3 και macbook pro 13.3

basilis5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι βέβαια! Το Βιτάμ δεν κρασάρει ΠΟΤΕ!

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί μύθοι και πραγματικότητες για τα mac. Ένας από αυτούς τους μύθους λέει ότι δεν κρασάρουν ποτέ! Σε αυτή την κατηγορία μπορώ να εντάξω και την "απλή και όμορφη" προσαρμογή κάποιου χρήστη των windows στα mac σε μόλις 2 εβδομάδες.

Ασχολούμαι με τους υπολογιστές πάνω από 25 χρόνια, έχοντας μεγάλη πείρα σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις των windows (σ.σ.λιγότερο σε linux) και χρειάστηκα πάνω από 2μηνο για να προσαρμοστώ απόλυτα στα νέα δεδομένα. Επιπλέον κατά την γνώμη μου προσαρμογή δεν σημαίνει να μεταβείς από τον firefox του pc, στον firefox του MAC. Προσαρμογή σημαίνει να μπορείς να εκτελείς όλες τις εργασίες που έκανες στο PC σου, με την ίδια τουλάχιστον ευκολία και στο νέο λειτουργικό. Διαφορετικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η μετάβαση αυτή.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να λύσει o νεοφερμένος από τον κόσμο των windows...μέχρι χτες για παράδειγμα δεν υπήρχε office της προκοπής (μην μου πείτε για ημίμετρα τύπου open office-neofice) και φυσικά για ελληνικό ορθογράφο ούτε λόγος. Να είναι καλά κάποιος ιδιώτης που κάθισε και ασχολήθηκε με το θέμα και έδωσε μια λύση έστω και unofficial. Για κάποιους μπορεί να μην σημαίνει τίποτα αυτό , αλλά για κάποιους άλλους το office είναι εργαλείο δουλειάς.

Τα ίδια ισχύουν και για το messenger...να χρησιμοποιείς adium και skype σου λέει και να αναγκάσεις τους φίλους σου να κάνουν account στο skype γιατί είναι καλύτερο. Ας ελπίσουμε ότι θα αποφασίσει η Microsoft να τελειοποιήσει την beta που κυκλοφορεί τώρα.

Περνάμε στο finder...σταθερό αλλά ελλειπέστατο. Βάλε pathfinder να σωθείς θα πει κάποιος. Ψάξε, βρες, παραμετροποίησε πάλι!!! Τα ίδια ισχύουν και για τα διαχείριση των παραθύρων...για κάποιον περίεργο λόγο η Apple δεν γουστάρει το maximize στα παράθυρα. Την λύση μας την δίνει άλλο ένα πρόγραμμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας το right zoom. Ευτυχώς εδώ θα ταλαιπωρηθούμε πολύ λιγότερο από το pathfinder.

Σειρά έχει το NTFS...το 90% των φίλων και γνωστών μας έχουν windows. Αναγκαστικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ανταλλάξουμε αρχεία με κάποια στικάκια, εξωτερικούς δίσκους κτλ. Υπάρχουν προγράμματα όπως το paragon-ntfs ή το ntfs-3g αλλά κάθε λίγο και λιγάκι θα πρέπει να είμαστε με repair των δίσκων για να αδειάζουμε το recycle bin.

Έχεις hotmail τώρα...? Να το αλλάξεις γιατί στα MAC υπάρχουν προβλήματα με ελληνικά filenames στο σύνολο σχεδόν των browser. Βάλε gmail να σωθείς και ενημέρωσε τα εκατοντάδες site και φίλους σου για το νέο σου mail.

Αν συνεχίσω μπορώ να αναφέρω εκατοντάδες πράγματα της καθημερινότητας που θα πρέπει να λύσει ο windows user, για να μπει στα mac. Τα περισσότερα εξ αυτών λύνονται με ψάξιμο και όρεξη αλλά σε καμιά περίπτωση η μετάβαση αυτή δεν μπορεί να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που περιγράφουν μερικοί και σίγουρα όχι τόσο ονειρεμένα. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το support από forums, sites είναι αντίστοιχο με το αγοραστικό κοινό και σίγουρα μικρότερο από τα Windows.

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί μύθοι και πραγματικότητες για τα mac. Ένας από αυτούς τους μύθους λέει ότι δεν κρασάρουν ποτέ! Σε αυτή την κατηγορία μπορώ να εντάξω και την "απλή και όμορφη" προσαρμογή κάποιου χρήστη των windows στα mac σε μόλις 2 εβδομάδες.Αν συνεχίσω μπορώ να αναφέρω εκατοντάδες πράγματα της καθημερινότητας που θα πρέπει να λύσει ο windows user, για να μπει στα mac. Τα περισσότερα εξ αυτών λύνονται με ψάξιμο και όρεξη αλλά σε καμιά περίπτωση η μετάβαση αυτή δεν μπορεί να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που περιγράφουν μερικοί και σίγουρα όχι τόσο ονειρεμένα. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το support από forums, sites είναι αντίστοιχο με το αγοραστικό κοινό και σίγουρα μικρότερο από τα Windows.

Σε 2 βδομαδες θα εχεις βρει τα 90%-95% απαυτα που χρειαζεσαι και επειδη ολο και κατι θα σου ξεφυγει το 100% που λες οντως μπορει να σου παρει 2μηνο...

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να λύσει o νεοφερμένος από τον κόσμο των windows...μέχρι χτες για παράδειγμα δεν υπήρχε office της προκοπής (μην μου πείτε για ημίμετρα τύπου open office-neofice) και φυσικά για ελληνικό ορθογράφο ούτε λόγος. Να είναι καλά κάποιος ιδιώτης που κάθισε και ασχολήθηκε με το θέμα και έδωσε μια λύση έστω και unofficial. Για κάποιους μπορεί να μην σημαίνει τίποτα αυτό , αλλά για κάποιους άλλους το office είναι εργαλείο δουλειάς.Τα ίδια ισχύουν και για το messenger...να χρησιμοποιείς adium και skype σου λέει και να αναγκάσεις τους φίλους σου να κάνουν account στο skype γιατί είναι καλύτερο. Ας ελπίσουμε ότι θα αποφασίσει η Microsoft να τελειοποιήσει την beta που κυκλοφορεί τώρα.Σειρά έχει το NTFS...το 90% των φίλων και γνωστών μας έχουν windows. Αναγκαστικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ανταλλάξουμε αρχεία με κάποια στικάκια, εξωτερικούς δίσκους κτλ. Υπάρχουν προγράμματα όπως το paragon-ntfs ή το ntfs-3g αλλά κάθε λίγο και λιγάκι θα πρέπει να είμαστε με repair των δίσκων για να αδειάζουμε το recycle bin.Έχεις hotmail τώρα...? Να το αλλάξεις γιατί στα MAC υπάρχουν προβλήματα με ελληνικά filenames στο σύνολο σχεδόν των browser. Βάλε gmail να σωθείς και ενημέρωσε τα εκατοντάδες site και φίλους σου για το νέο σου mail.

Εαν σου χρειαζονται τοσο και σου ειναι απαραιτητα τα προιοντα της Microsoft δεν εχει και πολυ νοημα η μεταβαση και κυριως δεν μπορεις να παραπονιεσαι που δεν δουλευουν ακριβως οπως σε Windows οπως αντιστοιχα δεν μπορεις να παραπονιεσαι εαν το Safari η το Quicktime η το iTunes δεν τρεχουν τοσο καλα οσο στο Mac OS X...

Περνάμε στο finder...σταθερό αλλά ελλειπέστατο. Βάλε pathfinder να σωθείς θα πει κάποιος. Ψάξε, βρες, παραμετροποίησε πάλι!!! Τα ίδια ισχύουν και για τα διαχείριση των παραθύρων...για κάποιον περίεργο λόγο η Apple δεν γουστάρει το maximize στα παράθυρα. Την λύση μας την δίνει άλλο ένα πρόγραμμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας το right zoom. Ευτυχώς εδώ θα ταλαιπωρηθούμε πολύ λιγότερο από το pathfinder.

+1 για το maximize αλλα στο Finder τι σου λειπει? (και μη μου πεις το cut ειναι λαλακια)

Δημοσ.

Αυτά που λέει ο trequarista πήγα να γράψω κι εγώ:

2 μήνες θα σου πάρει να βρεις τα αντίστοιχα προγραμματάκια που αντικαθιστούν αυτά των Windows;

Το αν δε σου κάνουν, δε είναι θέμα προσαρμογής. Είναι θέμα ότι δε σου κάνει το MacOS, το οποίο ναι, μπορεί να συμβαίνει.

2 μήνες θα σου πάρει να στείλεις ένα e-mail στους φίλους σου που να λέει "άλλαξα e-mail" και να κάνεις forward το παλιό στο καινούργιο; Αν υποθέσουμε βέβαια ότι ανήκεις στην (μικρή) κατηγορία των ανθρώπων που θα το κάνουν αυτό.

Όπως και να έχει πάντως, πέρα από τις λεπτομέρειες, τις βασικές δουλειές σου τις κάνεις από πολύ νωρίς. Εγώ δούλευα το ίδιο βράδυ πάνω σε πράγματα που είχα ανάγκη. Δε χρειάστηκε να πάω στο PC. Γλιτώνεις τον κόπο να ψάξεις drivers, να σετάρεις το μηχάνημα κτλ.

Φτάνει βέβαια να γίνονται. Τώρα άμα κάποιος έχει απόλυτη ανάγκη το Office και τον χαλάει τόσο πολύ η έκδοση για Mac (που όπως είπες αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει πια, άρα απορώ γιατί το συζητάμε) ή να μην έχει ελληνικό ορθογράφο (κάτι που επίσης έχω ακούσει ότι διορθώνεται, αλλά δεν ξέρω) και δεν μπορεί επίσης με τίποτα να πάει σε openoffice ή neooffice ή iwork (που δεν καταλαβαίνω γιατί αποκαλείς "ημίμετρα"), ίσως δεν πρέπει να πάει καθόλου σε Mac.

Το ζήτημα με το NTFS είναι πραγματικό, αλλά και πάλι: δύο μήνες θα κάνεις να βρεις αυτό το πρόγραμμα;

Δημοσ.

2 μήνες θα σου πάρει να βρεις τα αντίστοιχα προγραμματάκια που αντικαθιστούν αυτά των Windows;

2 μήνες θα σου πάρει να στείλεις ένα e-mail στους φίλους σου που να λέει "άλλαξα e-mail" και να κάνεις forward το παλιό στο καινούργιο; Αν υποθέσουμε βέβαια ότι ανήκεις στην (μικρή) κατηγορία των ανθρώπων που θα το κάνουν αυτό.

Όπως και να έχει πάντως, πέρα από τις λεπτομέρειες, τις βασικές δουλειές σου τις κάνεις από πολύ νωρίς. Εγώ δούλευα το ίδιο βράδυ πάνω σε πράγματα που είχα ανάγκη. Δε χρειάστηκε να πάω στο PC. Γλιτώνεις τον κόπο να ψάξεις drivers, να σετάρεις το μηχάνημα κτλ.

Φτάνει βέβαια να γίνονται. Τώρα άμα κάποιος έχει απόλυτη ανάγκη το Office και τον χαλάει τόσο πολύ η έκδοση για Mac (που όπως είπες αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει πια, άρα απορώ γιατί το συζητάμε) ή να μην έχει ελληνικό ορθογράφο (κάτι που επίσης έχω ακούσει ότι διορθώνεται, αλλά δεν ξέρω) και δεν μπορεί επίσης με τίποτα να πάει σε openoffice ή neooffice ή iwork (που δεν καταλαβαίνω γιατί αποκαλείς "ημίμετρα"), ίσως δεν πρέπει να πάει καθόλου σε Mac.

Το ζήτημα με το NTFS είναι πραγματικό, αλλά και πάλι: δύο μήνες θα κάνεις να βρεις αυτό το πρόγραμμα;

Μάλλον δεν κατάλαβες απόλυτα το post...παράθεσα μερικά μόνο παραδείγματα και όχι όλα. Υπάρχουν πάρα πολλές και σημαντικές διαφορές...σημαντικά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα μεταξύ των 2 λειτουργικών.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα και των εφαρμογών που δουλεύει ο καθένας αλλά και των υποχωρήσεων-συμβιβασμών που θέλει να κάνει. Εγώ δεν ήθελα να κάνω υποχωρήσεις σε τίποτα (πλην των games που το γνώριζα εκ των προτέρων). Αυτό σίγουρα δεν το κατάφερα στις πρώτες 2 εβδομάδες και αυτό τονίζω με το post μου. Οι φίλοι σου πιθανόν να ήταν περισσότεροι συμβιβαστικοί ή να είχαν περιορισμένες απαιτήσεις.

Δημοσ.

παιδια το ποτε θα ειμαι 100% αυτονομος και ετοιμος στο νεο περιβαλλον δεν με απασχολει ιδιαιτερα.εν καιρω.παντως ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες,ομολογω πως καποια πραγματα δεν τα γνωριζα.

εγω οι δουλειες που κανω στο λαπτοπ που εχω τωρα, ειναι μουσικη,ταινιες,ιντερνετ, office ,spss, και καμια φορα χρειαζεται να καψω καμια ταινια η κανενα προγραμμα σε δισκακι. Δεν δουλευω τρελα πραγματα.

Το σημαντικοτερο ειναι πως για msn υπαρχει ο amsn και εκτος απο safari,που δεν μου αρεσει ιδιαιτερα (win version) υπαρχει ο firefox. Ακομα,υπαρχει το open office για να τρεχω τα αρχεια μου σε excel οποτε αρχικα ειμαι οκ. Με ενδιαφερει η φορητοτητα, η αυτονομια,η ποιοτητα και θα ηθελα να δοκιμασω κατι διαφορετικο σε λειτουργικο,δεδομενου οτι θεωρω το ipod touch απιστευτα ευχρηστο και φανταζομαι η ιδια φιλοσοφια προυπηρχε στο λειτουργικο της apple.

Δημοσ.

εγω οι δουλειες που κανω στο λαπτοπ που εχω τωρα, ειναι μουσικη,ταινιες,ιντερνετ, office ,spss, και καμια φορα χρειαζεται να καψω καμια ταινια η κανενα προγραμμα σε δισκακι. Δεν δουλευω τρελα πραγματα.

Το σημαντικοτερο ειναι πως για msn υπαρχει ο amsn και εκτος απο safari,που δεν μου αρεσει ιδιαιτερα (win version) υπαρχει ο firefox. Ακομα,υπαρχει το open office για να τρεχω τα αρχεια μου σε excel οποτε αρχικα ειμαι οκ. Με ενδιαφερει η φορητοτητα, η αυτονομια,η ποιοτητα και θα ηθελα να δοκιμασω κατι διαφορετικο σε λειτουργικο,δεδομενου οτι θεωρω το ipod touch απιστευτα ευχρηστο και φανταζομαι η ιδια φιλοσοφια προυπηρχε στο λειτουργικο της apple.

Μια χαρά είσαι τότε!!!

Για office προτείνω το Microsoft Office 2011 το οποίο είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή και πλησιάζει το office των Windows. Όπως είπα και παραπάνω πριν κάποιες μέρες λύθηκε και το θέμα του ελληνικού ορθογράφου.

Για Messenger απέφυγε το amsn και προτίμησε είτε το Live Messenger αν επιθυμείς δυνατότητες κάμερας και ήχου, είτε το adium αν σε ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι του messaging.

Κατα τ' άλλα ο firefox στα MAC είναι πολύ καλός, ίσως λίγο χειρότερος από τον αντίστοιχο του PC. Το αντίθετο φυσικά συμβαίνει με τον safari και είναι λογικό αυτό. Επίσης ο safari έχει το ομαλότερο scrolling από όλους τους browsers που έχω δοκιμάσει ever.

Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβες απόλυτα το post...παράθεσα μερικά μόνο παραδείγματα και όχι όλα. Υπάρχουν πάρα πολλές και σημαντικές διαφορές...σημαντικά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα μεταξύ των 2 λειτουργικών.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα και των εφαρμογών που δουλεύει ο καθένας αλλά και των υποχωρήσεων-συμβιβασμών που θέλει να κάνει. Εγώ δεν ήθελα να κάνω υποχωρήσεις σε τίποτα (πλην των games που το γνώριζα εκ των προτέρων). Αυτό σίγουρα δεν το κατάφερα στις πρώτες 2 εβδομάδες και αυτό τονίζω με το post μου. Οι φίλοι σου πιθανόν να ήταν περισσότεροι συμβιβαστικοί ή να είχαν περιορισμένες απαιτήσεις.

Δε νομίζω ότι διαφωνώ σε κάτι. :-)

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί μύθοι και πραγματικότητες για τα mac. Ένας από αυτούς τους μύθους λέει ότι δεν κρασάρουν ποτέ! Σε αυτή την κατηγορία μπορώ να εντάξω και την "απλή και όμορφη" προσαρμογή κάποιου χρήστη των windows στα mac σε μόλις 2 εβδομάδες.

Ασχολούμαι με τους υπολογιστές πάνω από 25 χρόνια, έχοντας μεγάλη πείρα σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις των windows (σ.σ.λιγότερο σε linux) και χρειάστηκα πάνω από 2μηνο για να προσαρμοστώ απόλυτα στα νέα δεδομένα. Επιπλέον κατά την γνώμη μου προσαρμογή δεν σημαίνει να μεταβείς από τον firefox του pc, στον firefox του MAC. Προσαρμογή σημαίνει να μπορείς να εκτελείς όλες τις εργασίες που έκανες στο PC σου, με την ίδια τουλάχιστον ευκολία και στο νέο λειτουργικό. Διαφορετικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η μετάβαση αυτή.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να λύσει o νεοφερμένος από τον κόσμο των windows...μέχρι χτες για παράδειγμα δεν υπήρχε office της προκοπής (μην μου πείτε για ημίμετρα τύπου open office-neofice) και φυσικά για ελληνικό ορθογράφο ούτε λόγος. Να είναι καλά κάποιος ιδιώτης που κάθισε και ασχολήθηκε με το θέμα και έδωσε μια λύση έστω και unofficial. Για κάποιους μπορεί να μην σημαίνει τίποτα αυτό , αλλά για κάποιους άλλους το office είναι εργαλείο δουλειάς.

Τα ίδια ισχύουν και για το messenger...να χρησιμοποιείς adium και skype σου λέει και να αναγκάσεις τους φίλους σου να κάνουν account στο skype γιατί είναι καλύτερο. Ας ελπίσουμε ότι θα αποφασίσει η Microsoft να τελειοποιήσει την beta που κυκλοφορεί τώρα.

Σειρά έχει το NTFS...το 90% των φίλων και γνωστών μας έχουν windows. Αναγκαστικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ανταλλάξουμε αρχεία με κάποια στικάκια, εξωτερικούς δίσκους κτλ. Υπάρχουν προγράμματα όπως το paragon-ntfs ή το ntfs-3g αλλά κάθε λίγο και λιγάκι θα πρέπει να είμαστε με repair των δίσκων για να αδειάζουμε το recycle bin.

Έχεις hotmail τώρα...? Να το αλλάξεις γιατί στα MAC υπάρχουν προβλήματα με ελληνικά filenames στο σύνολο σχεδόν των browser. Βάλε gmail να σωθείς και ενημέρωσε τα εκατοντάδες site και φίλους σου για το νέο σου mail.

Αν συνεχίσω μπορώ να αναφέρω εκατοντάδες πράγματα της καθημερινότητας που θα πρέπει να λύσει ο windows user, για να μπει στα mac. Τα περισσότερα εξ αυτών λύνονται με ψάξιμο και όρεξη αλλά σε καμιά περίπτωση η μετάβαση αυτή δεν μπορεί να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που περιγράφουν μερικοί και σίγουρα όχι τόσο ονειρεμένα. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το support από forums, sites είναι αντίστοιχο με το αγοραστικό κοινό και σίγουρα μικρότερο από τα Windows.

δεν ειναι και τοσο μυθοι. προσωπικα μου χει κρασαρει 2 φορες αλλα κρασαρε γιατι πετυχα την περιπτωση σφαλματος στην λειτουργια του paragon (πηγα να σβησω απο εξωτερικο δισκο 20000 αρχεια) και μου κατσε στραβη με update και χρειαστηκε format (δεν ειχα κανει back up στο time mechine - το μονο που με εκνευρισε ειναι οτι δεν καταλαβα τι εφταιξε και επισης δεν βρηκα καποια πληροφορια). βεβαια αντιστοιχο συστημα με windows και βανδαλη χρηση θα κρασαρε μερα νυχτα. οταν χρησιμοποιω windows παντα ειμαι πολυ προσεκτικος για να μην εχω προβλημα. στο mac αυτο δεν υπαρχει.

η μεταβαση ειναι θεμα 5-10 λεπτων γιατι προυποθετει οτι για να πας σε mac το χεις δει απο πριν αν σου κανει και αν υπαρχουν αυτα που θες. προσωπικα δεν ειχα κανενα προβλημα εκτος απο το μεγεθος του παραθυρου στο preview.

το office 2011 ειναι τελειο (δεν το χω ψαξει καν για proofing tools γιατι ποτε δεν με βοηθουσαν αρκετα) και εχει μεσα και το windows live messenger με υποστηριξη για video chat.

ναι το paragon θελει προσοχη αλλα η ταχυτητα μεταφορας αρχειων δεν εχει προηγουμενο (ουτε σε linux πλακα πλακα)

το hotmail το θεωρω τελειως απαραδεκτο (το χω για spam και για μη σοβαρη χρηση) και δεν ξερω να σου απαντησω

το κακο με τα mac ειναι το εξης ειτε σου καθονται καλα ειτε οχι. και αυτο δεν αλλαζει με τον καιρο (περιοδος προσαρμογης πανω απο ενα μηνα πιστευω δεν νοηται ειδικα σε υπολογιστες γιατι ουσιαστικα εχεις φαει χρονο που θα τον δεσμευες για να κανεις την δουλεια σου).

Δημοσ.

Να πω κι εγω τη γνώμη μου μετά απο 1 μήνα χρήσης..

Το λειτουργικό το συνήθισα μεσα σε 2 μερες. Πριν το πάρω απλά είχα δει τα βιντεακια στο site της "μαμας", κι είχα μια 10λεπτη επαφη μαζι του.. Οποτε ήξερα τα τελείως βασικά του τυπου "δεν υπάρχει maximize".

Διάβασα εδω και στο maclife και μου λύθηκαν αρκετές αποριες.

Συνδεσα κανονικά την ψηφιακή μου, πέρασα τις φωτο και τα τραγούδια, χωρίς κανένα πρόβλημα. Εγκατέστησα προγράμματα που χρησιμοποιούσα και πριν (virtual dj, skype, photoshop...) και βρήκα αμεσα λύση για το msn, μέσω του adium. (το οποιο ειναι και καλυτερο γιατι δε μου κολλαει ποτε!!)

Ειχα ενα αγχος με τον passport μου, αλλά το Paragon μου έλυσε τα χερια

Επίσης ήθελα ενα πρόγραμμα επεξεργασίας βιντεο, αλλά μόλις δοκίμασα το imovie σταμάτησα να σκέφτομαι οτιδηποτε αλλο.

Το office δε μου εχει χρειαστεί μέχρι τωρα.

Και τον finder δε ξερω γιατι τον κράζουν καποιοι.. Προσωπικά μια χαρα μου φαινεται.

Τωρα πια οταν θελω ν ανοιξω τον υπολογιστή μου δε χρειάζεται να περιμενω ωρα μεχρι να φορτωσει..

Κλεινει αμεσα...

Εγκαθιστω προγραμματα(τα περισσοτερα) μ ενα drag n' drop... (φοβερό)

Υπαρχουν πράγματα που ακόμα δεν εχω κάνει αλλα ως εδω ειμαι απόλυτα ικανοποιημένη απ την επιλογή μου, και πιστεύω πως έτσι θα συνεχίσω. :D

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

επαναφερω το θεμα γιατι τελικα η αγορα δεν εγινε τοτε που το ξεκινησα,αλλα θα γινει σε λιγες μερες.

θα παω αμερικη για καποιες δουλειες,και ειναι καλη ευκαιρια να το παρω απο εκει και να εκμεταλλευτω την ισοτιμια €/$.

Μια ερωτηση θελω να κανω απο την εμπειρια σας να μου πειτε.

ελεγα να παρω το απλο το 13ρι που μαζι με μια επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια και snow leopard παει στα 1.500$

και μετα σκεφτηκα μηπως αν ανεβω τοσο,να επαιρνα το 15ρι που ειναι στα 1800$. βεβαια στην 2η περιπτωση δεν θα παρω επεκταση εγγυησης καθως ανεβαινει πολυ το ποσο.

Η αγορα θα γινει σιγουρα σε περιπου 10 μερες. Αν εχει κανεις αποψη θα του ημουν ευγνωμων.

υγ:το 13 το σκεφτομουν αρχικα για οικονομικους κυριως λογους κι οχι φορητοτητας. επισης το 15ρι με ι7 παιζει να ανεβαζει θερμοκρασιες;

Δημοσ.

επαναφερω το θεμα γιατι τελικα η αγορα δεν εγινε τοτε που το ξεκινησα,αλλα θα γινει σε λιγες μερες.

θα παω αμερικη για καποιες δουλειες,και ειναι καλη ευκαιρια να το παρω απο εκει και να εκμεταλλευτω την ισοτιμια €/$.

Μια ερωτηση θελω να κανω απο την εμπειρια σας να μου πειτε.

ελεγα να παρω το απλο το 13ρι που μαζι με μια επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια και snow leopard παει στα 1.500$

και μετα σκεφτηκα μηπως αν ανεβω τοσο,να επαιρνα το 15ρι που ειναι στα 1800$. βεβαια στην 2η περιπτωση δεν θα παρω επεκταση εγγυησης καθως ανεβαινει πολυ το ποσο.

Η αγορα θα γινει σιγουρα σε περιπου 10 μερες. Αν εχει κανεις αποψη θα του ημουν ευγνωμων.

υγ:το 13 το σκεφτομουν αρχικα για οικονομικους κυριως λογους κι οχι φορητοτητας. επισης το 15ρι με ι7 παιζει να ανεβαζει θερμοκρασιες;

με $1.800 παιρνεις:

Macbook Pro 13" i5 2.3

8 GB Ram

SSD

Apple Care

Δημοσ.

οποτε συγκλινεις στο οτι δεν αξιζει 15;

μονο αν θες πιο δυνατη καρτα γραφικων...

επισης το λειτουργικο υποστηριζει trim;

υπαρχει unofficial λυση

στο lion θα υποστηριζεται και επισημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...