Προς το περιεχόμενο

Το PC μου δε μπαίνει στα Windows & κολλάει στo Bios

ntg1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και καιρό στις 10 φορές που θ'ανοίξω τον υπολογιστή μου, τις 3 κολλάει η εκκίνηση στo Bios. Πατάω κοντά στις 3 φορές alt+ctrl-del για να προχωρήσει στα Windows.

Αυτό το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που έβαλα (με καθαρή εγκατάσταση) τα Windows 7! Με τα (προεγκατεστημένα) Vista δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.

Οι ρυθμίσεις του Bios είναι σωστές, έχω σαν πρώτο μέσο εκκίνησης το σκληρό δίσκο & δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.

Μπορεί να μου πει κανείς τι να ελέγξω?

Δημοσ.

Ακριβώς! Εμφανίζεται το σήμα της Fujitsu-Siemens και κολλάει εκεί! Αν δε πατήσω alt+ctrl+del (κοινώς αν δε κάνω επανεκκίνηση αρκετές φορές), δε προχωράει στα Windows.

Εντομεταξύ είχα παρατηρήσει εξαρχής πως ενώ στα Vista το σήμα εμφανιζότανε για 3-4 δευτερόλεπτα, στα 7 έκανε αρκετή ώρα για να φύγει.

Format έχω κάνει, αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Δημοσ.

Έκανα αναβάθμιση Bios (πριν 1 χρόνο), αλλά η Fujitsu-Siemens δεν ανανεώνει τους drivers στα μοντέλα της στην ιστοσελίδα της!

Και όταν το Bios ανήκει σ'αυτήν, φαντάζομαι πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το κάνω.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως όταν συμβαίνει αυτό, ο υπολογιστής κατά πάσα πιθανότητα δεν βλέπει καν τον σκληρό δίσκο. Τον ανάβω, δεν αναβοσβήνει το λαμπάκι του C &

δε μ'αφήνει να μπω στα commands για να επιλέξω το σκληρό δίσκο ώστε να κάνει boot.

Αυτό το παθαίνει κάθε 2 εβδομάδες για 3-4 φορές συνεχόμενες η μία μετά την άλλη και ύστερα σταματάει.

Παίζει να υπάρχει ασυμβατότητα κάπου! Επίσης παρατήρησα πως όταν μεταφέρω αρχεία από τον C στον εξωτερικό σκληρό, πως η μεταφορά καθυστερεί ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σε σχέση με τα Vista!

Όχι πάντα, αλλά πολύ συχνά. Να φταίνε τα 64bit? Τι να πω...

Το μοντέλο μου είναι αυτό http://skinflint.co.uk/eu/a293367.html με τη μόνη διαφορά πως αναβάθμισα τη μνήμη RAM στα 4gb.

Από'κει και πέρα όταν μπαίνει στα Windows δε μου βγάζει άλλα προβλήματα, λειτουργεί "σαν σκυλί", δηλαδή δε μου δίνει κανένα πάτημα πουθενά πως κάτι χάλασε/πάλιωσε ή δε λειτουργεί σωστά!

Δε χρειάζεται να σας πω πως σε σχέση με τα Vista (32bit) λειτουργεί εμφανώς καλύτερα...

Δημοσ.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως όταν συμβαίνει αυτό, ο υπολογιστής κατά πάσα πιθανότητα δεν βλέπει καν τον σκληρό δίσκο. Τον ανάβω, δεν αναβοσβήνει το λαμπάκι του C &

δε μ'αφήνει να μπω στα commands για να επιλέξω το σκληρό δίσκο ώστε να κάνει boot.

Έκανες αυτό που σου είπα; Δοκίμασε το. Κι όταν βγάλεις τον σκληρό σου κάνε τον κόπο και βάλε τον σε ένα άλλο pc και τρέξε του τα διαγνωστικά από την εταιρία του.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά (αφού το πρόβλημα έγινε χειρότερο) έβγαλα άκρη.

Απλά ο σκληρός μου δίσκος για άγνωστο λόγο τα'φτυσε!! :lol:

Κατά την έναρξη προσπαθούσε να ξεκινήσει, ακουγότανε που ξεκινούσε και σταματούσε, μ'αποτέλεσμα το PC να μένει κολλημένο στο Bios.

Τον δοκίμασα και σ'άλλο υπολογιστή, κι εκεί τα ίδια, οπότε "σουτ" και πήρα άλλον!

Thanx guys for your help! B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...