jordan23 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 καλημέρα στην κοινότητα. θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο απλός στην περιγραφή. θέλω να αγοράσω έναν ssd 120gb. ήδη το pc μπουτάρει από εναν wd 1tb me win 7 pro 64 bit. θέλω να κάνω τον ssd, primary. περνάω τα win 7 με καινούργια εγκατάσταση (cloning απορίπτεται) και κάνω format τον hdd? μπορώ να κάνω uninstall τα win 7 απο το hdd χωρίς να χάσω αρχεία? έχει σημασία σε ποια sata θα τον κουμπώσω? μητρική gigabyte P55A. πρέπει να είναι ο C:? ευχαριστώ
LouCi4er Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπον ακου πως ειναι η πιο σωστη μεθοδος (κατα την γνωμη μου).Την στιγμη που θα περνας τα win στον ssd θα εχεις ΑΥΤΟΝ και μονο αυτον συνδεδεμενο και κανενα αλλο σκληρο.Καλυτερα ειναι να γυρισεις σε ACHI και μετα να κανεις την εγκατασταση,οχι οτι και να το κανεις μετα θα εχεις προβλημα.Μολις τελειωσει η εγκατασταση ξανα συνδεεις και τον/τους αλλο/αλλους σκληρο/σκληρους που εχεις.Ο σκληρος που εχει τωρα τα win αν τον εχεις σε partitions παιρνεις ολα τα σημαντικα αρχεια που τυχον εχεις μεσα και μετα κανεις ΜΟΝΟ αυτο το partition μια διαμορφωση και εισαι ετοιμος.Τι uninstall να κανεις τα win,τι ειναι το winamp? C θα τον ονομασουν τα win μονα τους.Ο σκληρος απο τον οποιο κανει boot ο υπολογιστης,τα win τον ονομαζουν C αυτοματα μονα τους.Δηλαδη για να καταλαβεις πες οτι εχεις εναν υπολογιστη dual boot.Οταν εισαι μεσα στα win απο τον μπαμπη σκληρο,τα win τον ονομαζουν C και τον αλλο( τον βαγγελη) D πχ.Οταν μπουταρεις απο τον βαγγελη ονομαζουν αυτον C και τον μπαμπη D. Ναι ξερω,χαλια παραδειγμα αλλα τι να κανω
jordan23 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 ωραίος. και εγώ μπακαλίστικα το είπα . άκου uninstall τα windows... μπαίνω δηλαδή σε bios, αποσυνδέω το hdd, γυρνάω σε AHCI mode, save exit, και διαβάζεει το cd win7 και προχωράω σε εγκατάσταση. ευχαριστώ louc43er. σκέφτομαι λειτουργικό και games σε ssd. 120 gb είναι καλά?
JIMBOAthens Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 σκέφτομαι λειτουργικό και games σε ssd. 120 gb είναι καλά? Μια χαρά. Υπολόγισε την εγκατάσταση των WIN7 περί τα 15GB...
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Αν δεν έχεις σκοπό να περάσεις ένα σωρό παιχνίδια και με μικρότερο θα είσαι ΟΚ πάντως. Επίσης όταν τον πάρεις (ή και πριν), τσέκαρε το sticky thread του liopyrα για βελτιστοποίηση απόδοσης.
jordan23 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 ναι το έχω διαβάσει και θα το κάνω. 15gb είναι λίγα νομίζω. κανά 40άρι υπολογίζω λόγω 64βιτ και updates. σωστά? η διαδικασία που λέω παραπάνω για την εγκατάσταση είναι σωστή?
JIMBOAthens Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 15gb είναι λίγα νομίζω. κανά 40άρι υπολογίζω λόγω 64βιτ και updates. σωστά? Όχι. Σου είπα γύρω στα 15GB...
LouCi4er Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 ναι το έχω διαβάσει και θα το κάνω. 15gb είναι λίγα νομίζω. κανά 40άρι υπολογίζω λόγω 64βιτ και updates. σωστά? η διαδικασία που λέω παραπάνω για την εγκατάσταση είναι σωστή? Πολλα ειναι 40 Giga.Οπως λεει και ο Jimbo περιπου ενα 15αρι θα χρειαστουν τα παραθυρα.Σκεψου εγω με 3 μηνες χρησης και δεν εχω χασει update,με 1 game των 7 Giga πιανω ~ 37 Giga.Και με καμια 25αρια προγραμματα.Η διαδικασια που ειπες σωστη ειναι.Αποσυνδεεις οτι σκληρο εχεις αφηνοντας μονο τον ssd,ACHI-save and exit,και μετα εγκατασταση των windows.
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Τα 40GB δεν υπάρχουν πουθενά. Με 7 Ultimate 64bit, ενημερώσεις κομπλέ, Office και μερικά κλασικά προγραμματάκια, αυτή τη στιγμή είμαι στα 13.7GB.
nikos21aek Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 καλημέρα στην κοινότητα. θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο απλός στην περιγραφή. θέλω να αγοράσω έναν ssd 120gb. ήδη το pc μπουτάρει από εναν wd 1tb me win 7 pro 64 bit. θέλω να κάνω τον ssd, primary. περνάω τα win 7 με καινούργια εγκατάσταση (cloning απορίπτεται) και κάνω format τον hdd? μπορώ να κάνω uninstall τα win 7 απο το hdd χωρίς να χάσω αρχεία? έχει σημασία σε ποια sata θα τον κουμπώσω? μητρική gigabyte P55A. χθες δοκίμασα απο το bios να γυρίσω από IDE σε AHCI τον hdd και δεν λειτούργησε.. πως θα δουλέψει αν κουμπώσω τον ssd? ευχαριστώ Aποσύνδεσε τον hdd,βάλε μόνο τον ssd πάνω να περάσεις τα windows και έπειτα σύνδεσε τον hdd και σβήσε ότι θες.Partition έχεις εκεί ή όλα χύμα;
jordan23 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Aποσύνδεσε τον hdd,βάλε μόνο τον ssd πάνω να περάσεις τα windows και έπειτα σύνδεσε τον hdd και σβήσε ότι θες.Partition έχεις εκεί ή όλα χύμα; θα σε γελάσω, το partition το διαλέγεις κατά την εγκατάσταση? νομίζω χύμα τα έχω...να κάνω partition στην εγκατάσταση στον ssd? και πως γίνεται?
PP1969 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 θα σε γελάσω, το partition το διαλέγεις κατά την εγκατάσταση? νομίζω χύμα τα έχω...να κάνω partition στην εγκατάσταση στον ssd? και πως γίνεται? Eιναι απαραιτητο να κανεις partition? Υποψιν οτι το ahci που ελεγες πριν πρεπει να το επιλεξεις τωρα.
jordan23 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Eιναι απαραιτητο να κανεις partition? Υποψιν οτι το ahci που ελεγες πριν πρεπει να το επιλεξεις τωρα. ναι θα το κάνω πριν διαβάσει το cd win7. ποιά tweaks μου προτείνεται να κάνω από τον οδηγό του liopyrou?
nikos21aek Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 θα σε γελάσω, το partition το διαλέγεις κατά την εγκατάσταση? νομίζω χύμα τα έχω...να κάνω partition στην εγκατάσταση στον ssd? και πως γίνεται? Τι partition να κάνεις στον SSD;Aφού όλος και όλος άντε να είναι και 120gb το πολύ και θα βάλεις το λειτουργικό σου και τις εφαρμογές σου εκεί. Partition κάνεις σε μεγαλύτερους μηχανικούς.Χωρίζεις έναν μηχανικό 2TB πχ σε C(200gb),D(300gb),E(1,5Tb) για παράδειγμα.Στο C βάζεις λειτουργικό και εφαρμογές,στο D κατεβάζεις τόρρεντς,στο Ε αποθηκεύεις πράγματα.Και όταν έρθει η ώρα του φορμάτ το μόνο που πειράζεις είναι το C,αν πάθει κάτι το D δεν χάνεις τίποτα στο C και στο Ε κτλ κτλ...Απλά αν είχες partitions στον μηχανικό που είχες τα Windows απλά θα έσβηνες το partition που είχες παλιά τα windows και δεν θα χρειαζόταν τίποτα άλλο.Αν δεν είχες partitions τώρα ψάξε να βρεις έναν εξωτερικό ή έναν δεύτερο εσωτερικό να πετάξεις εκεί τα αρχεία που χρειάζεσαι και να τα επαναφέρεις ξανά μόλις "καθαρίσεις" τον μηχανικό.
jordan23 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 με τα firmware updates του ssd τι γίνεται μετά? θα σβύνονται τα αρχεία? γιατί δεν λέει να κάνεις εγκατάσταση των win 7 κάθε φορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.