Προς το περιεχόμενο

Seagate εξωτερικός - Αποσυγχρονίζεται!

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα αγοράσει έναν FreeAgent Seagate 500ρι 7200 rpm (σειρά .10) πριν από 2 χρόνια. Τον πήγαινα από εδώ και εκεί, ΣΠΑΝΙΑ και δούλευε άψογα. Μέχρι που χρειάστηκε να τον πάρω σε ένα μεγάλο ταξίδι (μαζί με laptop) και με το βάλε-βγάλε, έσπασε το βυσματάκι που έμπαινε η mini-USB. Έτσι το έβγαλα από το μαμίσιο κουτί, και αγόρασα ένα SWEEX.

Από τη μέρα που το έβαλα, ο δίσκος διαβάζεται κανονικά.. αλλά μόλις περάσω μεγάλο όγκο δεδομένων, ή περάσει κάμποση ώρα (μερικές φορές και αμέσως) σταματάει να συγχρονίζει με το σύστημα (ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ) αλλά ακόμα ο δίσκος ακούγεται να τρέχει κανονικότατα.

Notes:

1.  
  2. Ο δίσκος όντως εξαφανίζεται, δεν φαίνεται ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ στο σύστημα. Πρέπει να re-plugάρω για να τον ξαναδεί.
  3. Το πότε θα αποσυγχρονίσει είναι εντελώς τυχαίο. Έχω καταφέρει να περάσω 4GB ή και μικρά αρχεία. Υπάρχουν φορές που δεν προλαβαίνω να περάσω 1 mb. Εύκολα κάνω browse σε αυτόν όμως..
  4. Το SWEEX στην αρχή το πήγα πίσω, και μου έφεραν άλλο, ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ - ΚΛΕΙΣΤΟ - ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ. Τα ίδια προβλήματα είχα και με αυτό. (Sorry Multirama, δεν φταίω που είστε newbs)
  5. Δοκίμασα να βάλω τον σκληρό (σύνδεση με SATA) στον Υπολογιστή μου. Τον βλέπει κανονικά στο BIOS, και μια φορά πρόλαβα και τον είδα και στο MY COMPUTER. Μετά από λίγο εξαφανίζεται και από εκεί..
  6. Ασφαλώς, είμαι εκτός εγγύησης.

Ο δίσκος έχει 1 μύριο πράγματα μέσα, τι μπορώ να κάνω να τον σώσω; :(

Merci in advance! :)

Δημοσ.

Είχα αγοράσει έναν FreeAgent Seagate 500ρι 7200 rpm (σειρά .10) πριν από 2 χρόνια. Τον πήγαινα από εδώ και εκεί, ΣΠΑΝΙΑ και δούλευε άψογα. Μέχρι που χρειάστηκε να τον πάρω σε ένα μεγάλο ταξίδι (μαζί με laptop) και με το βάλε-βγάλε, έσπασε το βυσματάκι που έμπαινε η mini-USB. Έτσι το έβγαλα από το μαμίσιο κουτί, και αγόρασα ένα SWEEX.

Από τη μέρα που το έβαλα, ο δίσκος διαβάζεται κανονικά.. αλλά μόλις περάσω μεγάλο όγκο δεδομένων, ή περάσει κάμποση ώρα (μερικές φορές και αμέσως) σταματάει να συγχρονίζει με το σύστημα (ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ) αλλά ακόμα ο δίσκος ακούγεται να τρέχει κανονικότατα.

Notes:

1.  
  2. Ο δίσκος όντως εξαφανίζεται, δεν φαίνεται ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ στο σύστημα. Πρέπει να re-plugάρω για να τον ξαναδεί.
  3. Το πότε θα αποσυγχρονίσει είναι εντελώς τυχαίο. Έχω καταφέρει να περάσω 4GB ή και μικρά αρχεία. Υπάρχουν φορές που δεν προλαβαίνω να περάσω 1 mb. Εύκολα κάνω browse σε αυτόν όμως..
  4. Το SWEEX στην αρχή το πήγα πίσω, και μου έφεραν άλλο, ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ - ΚΛΕΙΣΤΟ - ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ. Τα ίδια προβλήματα είχα και με αυτό. (Sorry Multirama, δεν φταίω που είστε newbs)
  5. Δοκίμασα να βάλω τον σκληρό (σύνδεση με SATA) στον Υπολογιστή μου. Τον βλέπει κανονικά στο BIOS, και μια φορά πρόλαβα και τον είδα και στο MY COMPUTER. Μετά από λίγο εξαφανίζεται και από εκεί..
  6. Ασφαλώς, είμαι εκτός εγγύησης.

Ο δίσκος έχει 1 μύριο πράγματα μέσα, τι μπορώ να κάνω να τον σώσω; :(

Merci in advance! :)

Ξεκίνα back ups :)

Δημοσ.

βάζεις και ένα hd sentinel και το seatools για το τους seagate για να δούμε τι γίνεται

αλλά όπως είπε πολύ σωστά ο από πάνω , ξεκίνα back up (φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά)

Δημοσ.

Holy..

Παιδιά έτρεξα το HD Sentinel και μου έβγαλε

PERFORMANCE 100%

HEALTH 5%

There are 680 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

The drive found 1993 bad sectors during its self test.

There are 1993 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

It is recommended to backup immediately to prevent data loss.

Power On Time: 655 days, 3 hours

Estimated Remaining Lifetime: 5 days

Seriously, πως θα περάσω ~450GB σε άλλο σκληρό από έναν ελαττωματικό σκληρό που μετά από λίγη μεταφορά δεδομένων ή ώρα αποσυγχρονίζεται; :( :(

Ύ.Γ: Ο δίσκος τρέμει.. όπου τον ακουμπάς κάνει τρελό θόρυβο, λες και πάει να εκραγεί.

Δημοσ.

Ίδιες αντιδράσεις έχει, είτε είναι συνδεδεμένος στο mb με SATA.. είτε είναι via usb.

Δεν υπάρχει λύση ε; Στους κατεστραμμένους δίσκους.. που τον πήγαινες και καλά στο Πλαίσιο κάποτε και σου δίναν πίσω τα αρχεία σου.. Τι ακριβώς κάναν;

Δημοσ.

χωρίς να γνωρίζω αλλά δε νομίζω να κάνει τέτοιο πράγμα το πλαίσιο.

υπάρχουν εταιρίες που ασχολούνται με recovery από σκληρούς αλλά θα σου πάρουν πολλαααά λεφτά.

πέρνα ότι μπορείς και ότι είναι πιο σημαντικό. από ότι λες είναι λίγα τα ψωμιά του δίσκου.

είναι εντός εγγύησης ο σκληρός?

Δημοσ.

Φυσικά και όχι.. :(

Έχω 300GB Games εκεί μέσα, τα υπόλοιπα τεράστια συλλογή από ταινίες/σειρές/anime. Πάνε.. όλα.. Πάει και ο σκληρός... :rolleyes:

Δημοσ.

...Σε γενικές γραμμές :

α) Ο δίσκος μάλλον έχει προβλημα με το μοτέρ του (τεσπά ακόμα πιο γενικά, δεν τροφοδοτείται σωστά-ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

β) Μην τον πολυ-έχεις στο ρεύμα (όσο περισσότερο, τόσο μάλλον μειώνεται η, ίσως λίγη, ζωή του) : Όταν τον βάζεις, να είναι για να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα :

γ) ...Ταξίδια ακούω, λαπιτόπια, βιζόν, σαβιάρι και χαμπάνιες. Ε πάρε κι εσύ έναν νέο, και :

Δοκίμασε (αφού τον συνδέσεις SATA, και αποσυνδέσεις την τροφοδοσία όλων των άλλων + τα ντιβιντιά, πλην του νέου) να πάρεις ένα image του δίσκου με το Acronis True Image, και να το σώσεις στον νέο (προτείνω, μέσω του προγράμματος, να δημιουργήσεις σχετικό μπούταμπλ σιντάκι, και να μην πας να πάρεις το ίματζ απ' τα Γουίντοουζ).

Αν δεν ολοκληρωθεί, δοκίμασε να αντιγράψεις τ' αρχεία, καλύτερα μέσω live σιντιού Λίνουξ.

Αν ούτε αυτό παίζει, δοκίμασε μέσω Hiren's Boot CD και τρέχοντας από 'κει το HDD Regenerator, σε "scan and repair mode".

Μετά ξαναδοκίμασε πάρσιμο ίματζ.

Αν πάλι δεν, βρες φλόπι (σιγά μην έχεις ε), και από εκεί δοκίμασε το Spinrite6, στο "level 5".

Δεν το κόβω όμως τελικά να γίνεται τίποτα, μόνο εμπειρίες θα μαζέψεις πιθανολογώ - γι' ΑΥΤΟ :

α) Ξανακατέβασε σιγά-σιγά  το περιεχόμενο του πληγωμένου δίσκου (ξαναψάχτα-ξαναβρέτα).

β) ...Μα πόσο περιμένεις να κρατήσει ένας δίσκος; ΠΑΝΤΑ να έχεις αντίγραφα των αρχείων που σε νοιάζουν.

* ...ο ΣΚΛΗΡΟΣ (όχι το enclosure), ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να είναι εντός μανίσιας εγγύησης (Seagate). Τσέκαρε στο site τους βάζοντας το S/N του - εκτός κι αν είναι πιο παλιός των 5 χρόνων (δεν το κόβω να είναι τόσο παιλιός - δες τί λέει το στίκερ πάνω του). Aν είναι ακόμα σε εγγύηση γι' αυτούς, επικοινώνησε με το τεκ-σαπόρτ τους, δωσ' τους τα στοιχεία του, και ρώτα αν είναι όντως εντός εγγύησης, και τις διαδικασίες για να τους τον στείλεις, αν θες. Θα πληρώσεις συστημένο ΕΛΤΑ (καμμιά 20άρα), και θα σου επιστρέψουν νέο με δικά τους έξοδα. 

Δημοσ.

α) Ναι ε.. :mellow:

β) Φυσικά δεν τον έχω..

γ) Το θέμα δεν είναι τα λ7.. Λ7 έχω να φάνε και οι κότες. Απλά δεν μου αρέσει να παραδίνομαι χωρίς μάχη σε νέες αγορές, και επίσης δεν ήξερα ότι τον έχανα πραγματικά τον σκληρό τόσο καιρό. Στην τελική σκάω και για το εσωτερικό του..

Όσο για τις πατέντες που μου προτείνεις.. Το Image είναι κάτι σαν backup σε άλλο δίσκο huh? Το θέμα είναι ότι κανένας δίσκος δεν έχει 450GB free (εδώ απαντιέται και η τελευταία πρόταση που μου λες να κάνω Backup. Που σκ_τά να τα βάζω διπλά όλα αυτά τα γίγα η κακομοίρα; :lol:).

Θα το δοκιμάσω, αλλά αν αυτό το Image είναι περί αντιγραφής.. απλά δεν παίζει να αντέξει ο σκληρός τόσην ώρα χωρίς να αποσυγχρονιστεί από το PC.. Η μόνη λύση είναι να κάνω copy τα πάντα, και αυτό θα κλείνει εγώ θα τον βγάζω από το ρεύμα και θα τον ξαναβάζω πατώντας "RETRY" στην μεταφορά των Windows. Αυτό απλά το φοβάμαι, γιατί μιλάμε για 100 'ανοιγοκλεισίματα' σε μια ώρα. Και σκληρό φρεσκαδούρα θα έκαιγε κάτι τέτοιο φαντάζομαι.. :P

Τον ήπια λέμε....! :)

Υ.Γ: Καλά όλα τ' άλλα, τα βιζόν που τα είδες ρε άτομο.. :P

• Moderators
Δημοσ.

Σιγουρα δεν τον πολυχρησιμοποιουσες; Οι 655 days χρησης τι ειναι τοτε; :P

Εφοσον εχεις λεφτα να φαν κι οι κοτες, παρε εναν καινουριο για να παρεις τα μπακαπ σου, εκτος και εαν δεν ειναι τοσο σημαντικα ;)

Και μετα ακολουθησε πιστα τα βηματα του συννεφου!

(Ο δισκος εχει εγγυηση απο μαμα εταιρεια κατα 90%. οταν σωσεις ο,τι καταφερεις, στειλτον πισω. Τα δεδομενα που βρισκονται σε αυτα τα πολλα bad sectors μαλλον τα χανεις παντως.

Δημοσ.

γ) Το θέμα δεν είναι τα λ7.. Λ7 έχω να φάνε και οι κότες

...σεβαστό το να θες να κάνεις κάτι "για το γαμώτο του πράγματος", αλλά αν δεν ήταν αστείο η δήλωσή σου περί οικονομικής ευχέρειας, δεν καταλαβαίνω γιατί να τυραννάς την ψυχή σου για κάτι που ίσως να μην έχει και πολές πιθανότητες επιτυχίας, οπότε, και κάτω από κανονικές συνθήκες, η λογική λέει τα εξής για 'σένα από 'δω και πέρα :

α) Πηγαίνεις τον δίσκο στην tic-tac.gr, σώζουν, ΑΝ μπορούν το περιεχόμενο με κόστος τουλάχιστον μισό χιλιάρικο (ή και μερικά κατοστάρικα ακόμα)

β) ...γενικώς φροντίζεις από 'δω και πέρα για τον κάθε σου δίσκο να υπάρχει ένας ακόμα που να έχει αντίγραφα του πρώτου, ούτως ώστε να μην αντιμετωπίζεις ζήτημα ανησυχίας τί θα γίνει με τα δεδομένα που αποθηκεύεις.]

Όλα τα υπόλοιπα, είναι επουσιώδη...*

* [...παρ' ολ' αυτά - και επι μέρους :

1) "Ιmage", σημαίνει πιστό αντίγραφο του περιεχομένου ενός αποθηκευτικού μέσου - σκληρού δίσκου καλή ώρα- συμπεριλαμβανομένων των περιεχομένων αρχείων, αλλά και του file system, ΚΑΙ του λειτουργικού, αν υπάρχει. Παράδειγμα : αν έχεις έναν δίσκο που έχεις βάλει windows κι ίσως και διάφορα άλλα αρχεία, όπως βίντεο, παιχνίδια, φωτογραφίες κλπ, μπορείς με ένα imaging πρόγραμμα, να αντιγράψεις/μεταφέρεις σε έναν άλλο δίσκο, ό,τι ακριβώς περιέχει ο αρχικός. Και για την ακρίβεια, μπορείς να το κάνεις αυτό, και για ξεχωριστά partition του δίσκου. Να πάρεις image πχ του partition C: - η διαδικασία θα φτιάξει ένα συμπιεσμένο αρχείο μεγέθους όσο το C:, το οποίο το "αποσυμπιέζεις" μετά σε άναν άλλο δίσκο, από τον οποίο μετά μπορείς να μπουτάρεις κανονικότατα. Μ' αυτόν τον τρόπο, καταλαβαίνεις, πως μπορείς να διατηρήσεις μια εγκατάσταση λειτουργικού "για πάντα", αφού θα έχεις τον κλώνο της. Κατ' επέκταση, κι αν έχεις τον σχετικό ελεύθερο χώρο, μπορείς να πάρεις image oλόκληρου του δίσκου, συμπεριλαμβανομένων όλων των αρχείων που περιέχουν όλα τα partition του. Αυτή η τεχνική, είναι ας πούμε "ϊδανική", όταν ένας δίσκος βγάζει προβλήματα, κι αν καταφέρει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του imaging, θα έχεις εσύ το αντίγραφό του, οπότε σε παίρνει να πειραματιστείς όσο θες, χωρίς να φοβάσαι αν τελικά σου μείνει ο ορίτζιναλ δίσκος στα χέρια ή όχι. Αποτελεί επίσης έναν ιδανικό τρόπο για να αποφεύγεις τα "φορμάτ", καθώς μετά από νέα εγκατάσταση - κι αφού σετάρεις το λειτουργικό όπως το θες μέσα στις επόμενες μέρες-βδομάδες, κι αφού έχεις σιγά-σιγά βάλει όλα τα προγράμματα που συνήθως χρησιμοποιείς, παίρνεις ένα image, κι αν πάθει ζημιά είτε η εγκατάσταση, είτε ο σκληρός, εσένα στ' αυτιά σου, διότι έχεις στην άκρη τον κλώνο, και μέσα σε ελάχιστο χρόνο (μισή-1 ώρα, ανάλογα το μέγεθος του αρχείου και την ταχύτητα του πισιού) απλά τον αποσυμπιέζεις σε κάποιο δίσκο, και τέλος.

2)...για τον λόγο που είπες ("αποσυγχρονισμός") (...και αιτιολόγησα ως πρόβλημα τροφοδότησης - whatever that means practically), πρότεινα ό,τι κάνεις, να το κάνεις από σιντάκια ή φλόπι (για τον ίδιο λόγο πρότεινα να αποσυνδέσεις ό,τι άλλο drive υπάρχει συνδεδεμένο). Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, μπας και δουλέψει έτσι, και δεν "εξαφανίζεται" ο δίσκος. Διότι δυστυχώς, δε νομίζω να έχει επιλογή "resume" η διαδικασία του imaging, αν ο δίσκος γίνει στα καλά καθούμενα Λούης.

3) ...δεν καταλαβαίνω που κολλάς με τα μεγέθη : τί 30, τί 40, τί 450; Πούλα μια βιζόν, και πάρε έναν δίσκο 640 ή 750 ή 1000 ή 1500, ή 2000 GB. Υπάρχουν. Και βγαίνουν γύρω στο κατοστάρικο. Ο ένας.

4)...δεν τις είδα τις βιζόν. Τις φαντάστηκα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχω 300GB Games εκεί μέσα, τα υπόλοιπα τεράστια συλλογή από ταινίες/σειρές/anime. Πάνε.. όλα.. Πάει και ο σκληρός... :rolleyes:

κάνε το greatest backup EVER, τραβάς screenshots με το τι έχεις (να φαίνονται όλα) και τα ξανακατεβάζεις :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...