Προς το περιεχόμενο

μαύρη οθόνη στα καλά καθούμενα

dxdydz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω το macbookpro 15" i7. συχνά γύρω στις 1,2 φορές τη μερα σβήνει η οθόνη. οι ήχοι ακουγονται κανονικά αλλά δε μπορώ να κάνω με τίποτα την οθόνη να λειτουργήσει πάλι. πρέπει αναγκαστικά να το κλείσω πατώντας το κουμπί και μετά να το ξανανοίξω. συνήθως μου γίνεται και όταν παίζω ακόμα και παιχνίδια του 2002 (warcraft 3) ή οταν βλέπω σειρες με quicktime και πιο σπάνια όταν κάνω εργασίες με word και pdf. υποψιάζομαι πως ανεβάζει θερμοκρασία. σήμερα του βαλα ενα βιβλιο απο κάτω και δε κολλαει. έχει ολα τα updates και μου το κανει ακομα πιο συχνα αν χρησιμοποιώ windows στο bootcamp. είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω ή είναι προβληματικό? το πήρα τον ιούλιο από ελλάδα. οπότε καλύπτεται απο την εγγυηση. ξέρει κανεισ αν η εγγύηση είναι διεθνής γιατί τωρα σπουδάζω γερμανία και πόσο καιρό μπορεί να κανουν να μου το φτιάξουν ή να το αντικαταστήσουν; υγ.επειδή το πρόβλημα αυτό εχει αναφερθεί και σε άλλα site όταν μαυρίζει η οθόνη δε βλέπω τπτ γτ ακουσα περιπτώσεις που φαίνεται το ποντίκι να τρεμοπαίζει. Ευχαριστώ! σόρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλά κάνω εργασία εξαμηνου και το τελευταιο που θέλω είναι να ξαναχασω αρχεία ή να μεινω χωρίς υπολογιστή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαίρεται,

σε πρώτη φάση μπορείς να ανοίξεις την Console

ώστε να δεις τι μηνύματα σφαλμάτων σου παρουσιάζει.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται istat pro και σου δείχνει

αναλυτικά τις θερμοκρασίες του mac σου.

Παράλληλα θα σε συμβούλευα να ανοίξεις το

Activity Monitor και να κάνεις ενα sorting βάσει CPU usage

ώστε να δείς αν κάποια εφαρμογή σου κάνει μεγάλη ή άσκοπη

χρήση CPU ή RAM

Ελπίζω πως έχεις τσεκάρει μήπως χαμηλώνει αυτόματα το

brightness λόγω φωτισμού, έτσι?

στο activity monitor 100% περιπου είναι το mobile partner ειναι ενα προγραμα για ιντερνετ με usb stick. το οποιο και χρειαζομαι ομως για να χω ιντερνετ. απο το console ποιο tab ειναι σημαντικό; αν στο κάνω copy paste μπορείς να με βοηθήσεις;

απο το istat pro έχω τα εξής:

hd 32

cpu 80!!!!

cpu heatsink 51

enclosure base 36

enclosure base2 36

enclosure base3 31

gpu 56

heatsinkb 50

fans speed 3700 περίπου ο καθένας.

να φανταστώ αυτό το 80 είναι θέμα ε;

Υγ. αυτή τη στιγμή έχω ανασηκωμένη την πίσω πλευρα με ένα βιβλίο. δεν είναι ιδιαίτερα ζεστό και δε κολλάει ούτε έχει σβησει η εικόνα.

Η cpu ανεβάζει θερμοκρασία λόγω του 100% που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη εφαρμογή.

Δεν είναι φυσιολογικό.Μάλλον δε συνεργάζεται σωστά.Προσπάθησε να την εγκαταστήσεις ξανά.

Στο ενδιάμεσο,αφού την έχεις σβήσει,δες πως δουλεύει το macbook (θερμοκρασίες κ cpu activity)

προσωπικά πιστευω πως δε φταίει το mobile. και το console να ανοίξω μου βγαζει 100% usage για το console. νομίζω πως ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί οσα mhz χρειαζεται και πάντα είναι στο 100%. αν ρεχει μονο το mobile ua nai sto 100% αν ανοιξω και quicktime θα παει quicktime 85% και mobile 15%

προσωπικά πιστευω πως δε φταίει το mobile. και το console να ανοίξω μου βγαζει 100% usage για το console. νομίζω πως ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί οσα mhz χρειαζεται και πάντα είναι στο 100%. αν ρεχει μονο το mobile ua nai sto 100% αν ανοιξω και quicktime θα παει quicktime 85% και mobile 15%

το αντιθετο μαλιστα! χρησιμοποιει οσο λιγοτερο γινεται εμενα τωρα ειναι στο 5%

λοιπον δοκιμασα να φορτωσω οσο πιο πολλα μπορούσα να δω πόσο τοις εκατω θα πιανε το καθένα. ανοιξα warcraft 3 quicktime console και activity monitor και εσβησε παλι η οθόνη. τώρα φορτωσα παλι warcraft 3 ενα word και το console κ activity monitor. οι στροφές πηγαν 6000 και 85 βαθμους cpu. 98% mobile partner 80% warcraft3 21% ένα launchd. safari 1,3 word 1% απεγκατασταση και ξαναεγκατάσταση λετε;

λοιπον. το απεγκατεστησα, εβαλα να παιζει 5 επεισοδια house.μια χαρα. και μετα έβαλα το warcraft 3. εκεί ξαναμαυρισε η οθόνη και τα γνωστά. ξέρω, λογικό να φρικαρει με όλες αυτές τις διαδικασίες. λογικότατο. αλλα δεν είναι καθόλου λογικό κατα τη γνώμη μου να μαυρίζει η οθόνη και να μη μπορείς να κάνεισ τπτ. το καλό από την όλη ιστορια είναι οτι επανεγκατέστησα το mobile και τώρα είναι απο 1-15%. οπότε σας ευχαριστώ. αλλα και πάλι δε νομίζω οτι γλυτώνω το service έτσι; ξέρει κανεις την διαδικασία, που το πάω και πόσο καιρο συνή8ως τα κρατάνε (ελλάδα);; και άν μπορώ να το πάω σε service στη γερμανία γιατι εδώ σπουδάζω;

Φίλε μου δε νομίζω οτι χρειάζεται να πάς σε service.Λογικά είναι θέμα software κ

όχι hardware.Πρέπει να ψαχτείς λιγάκι στα forums.Δεν αποκλείεται να έχεις σβήσει

κ πολλά προγράμματα απευθείας στον κάδο ανακύκλωσης χωρίς ειδικό πρόγραμμα

(π.χ. Cleanmymac) κ να τρέχουν πολλές διεργασίες άδικα.

Θα σε συμβούλευα πρίν φτάσεις στο αμήν να δοκιμάσεις να ξανα κάνεις μια

εγκατάσταση στο λειτουργικό.Ακραίο μεν, σωτήριο ίσως δε...

Η εγγυηση ισχυει και στη γερμανια αρκει να βρεις ενα apple authorized service provider εαν τελικα χρειαστει....

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

βρηκα ενα service στην πολη μου. οποτε θα το παω να το τσεκαρουν. το γεγονος οτι είχα το ιδιο προβλημα και στα windows μαλλον δειχνει πως ειναι hardware και οτι δεν ειναι λαθος των mac. παντως με τις οδηγιες σας ηρέμησε καπως και δε μαυριζει κάθε 3 και λιγο. σας ευχαριστω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...