Garnele Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Το ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ το διάβασες κοπελία ή κρατάς μόνο ότι σε βολεύει; Από την άλλη το επιχείρημα για τα ξανθα κορίτσια πάει περίσσοτερο στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και είναι η πικρή αλήθεια. Ξέρεις πόσα ορφανα και εγκαταλελειμένα παιδάκια περιμένουν κάποιον να τα υιοθετήσει για χρόνια επειδή απλά κάποιοι προτιμάνε να ξοδεύουν αρκετές χιλιάδες € και να ταλαιπωρούν το σώμα τους με ορμονοθεραπείες, επειδή τα διαθέσιμα παιδιά δεν ταιρίαζουν με τα στάνταρ τους; Η άποψη μου είναι ας αδειάσουν πρώτα τα ορφανοτροφία και μετά ας κάνει ο καθένας ότι βρίσκει ηθικά σωστό Δε θα έλεγα ότι με βολεύει κάτι για να το κρατήσω. Και γιατί να με βολεύει; Για να κάτσω να σου κάνω αντίλογο ξερωγω; Υποθέτω ότι οι κάποιοι που ξοδεύουν τα λεφτά τους σε ορμονοθεραπείες το κάνουν γιατί θέλουν το δικό τους, όλοδικό τους, αίμα τους, σπλάχνο τους πωςτολενε, παιδί. Να πάρει τα ματάκια από τη μαμά, τα πατουσάκια από τη μαμά και όλα τα υπόλοιπα από το τζάμπο. Δε συμφωνώ, μακάρι να μην υπήρχαν παιδιά στα ορφανοτροφεία, παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα κτλ. Μπορώ να καταλάβω όμως τη λογική αυτού που επιδέχεται τις ορμονοθεραπείες, χωρίς να είμαι απόλυτη στις απόψεις μου περί Σωτηρίας του Κόσμου.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Αδελφέ σε αυτό το θέμα είμαι μαζί σου αλλά μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτό που αναφέρεις στο αρχικό ποστ ελπίζω να ξεπεραστει και αυτό το ζήτημα. Περισσοτερο ως τροφη για σκεψη νομιζω ειναι το αρχικο ποστ.Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να συμβει κατι τετοιο κατα την αποψη μου.Εχουμε τεραστια ηθικα προβληματα που δεν σχετιζονται με την ομοφυλοφιλια αλλα με τον ανθρωπο γενικα,τα δικαιωματα του.Σε πολυ αργοτερη φαση να μπουν οποια ζητηματα για ομοφυλοφιλια κτλ! Οπως κ να εχει για μενα ειναι ουτοπικο κ η ασφαλεστερη λυση ενος γκει ζευγαριου αυτη την στιγμη ειναι η υιοθεσια,αν κ δεν ξερω εαν ποτε εχει συμβει κατι τετοιο μεχρι σημερα στην Ελλαδα.Πιστεψτε με εδω που τα κοιταζα ειναι ενας αληθινος γολγοθας!Κ μιλαμε για Βρετανια,αρα φοβαμαι να σκεφτω τι θα συμβαινει σε Ελλαδα.
GothicCrusader Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δεν κολλαει το "δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα, αν το παιδι ειναι υγιες" εφοσον λεω οτι δεν βρισκω κανενα προβλημα. Αλλα προτεινω να χρησιμοποιειται περισσοτερο η υιοθεσια απ' οσο τουλαχιστον τωρα, σε περιπτωσεις που μπορει να δωσει λυση (και για την εξωσωματικη ισχυει, σε αυτο που θελω να πω δεν ειναι επιχειρημα το "ιδιως οταν το ξεχναμε"), εξαιτιας απλως ενος ειδους κοινωνικης προσφορας και ωφελειας (απο ολες τις πλευρες) που μπορει να παρουσιαστει. Τιποτα ηθικοκομπλεξικο στη μεση. well said. Αυτό είναι η όλη υπόθεση. Επαυξάνω όμως. Και η εξωσωματική θα έπρεπε να γίνεται μόνο υπό προϋποθέσεις. Αφού ο κόσμος δεν έχει global συνείδηση, ίσως η μόνη λύση είναι ο μπαμπούλας. Αναγκαίο κακό βέβαια από την άλλη, γιατί αν μία μάνα δεν θέλει το παιδί, με το ζόρρυ θα της το δώσεις ( animalism.
YiN Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δε θα έλεγα ότι με βολεύει κάτι για να το κρατήσω. Και γιατί να με βολεύει; Για να κάτσω να σου κάνω αντίλογο ξερωγω; Υποθέτω ότι οι κάποιοι που ξοδεύουν τα λεφτά τους σε ορμονοθεραπείες το κάνουν γιατί θέλουν το δικό τους, όλοδικό τους, αίμα τους, σπλάχνο τους πωςτολενε, παιδί. Να πάρει τα ματάκια από τη μαμά, τα πατουσάκια από τη μαμά και όλα τα υπόλοιπα από το τζάμπο. Δε συμφωνώ, μακάρι να μην υπήρχαν παιδιά στα ορφανοτροφεία, παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα κτλ. Μπορώ να καταλάβω όμως τη λογική αυτού που επιδέχεται τις ορμονοθεραπείες, χωρίς να είμαι απόλυτη στις απόψεις μου περί Σωτηρίας του Κόσμου. Ας σημειωθεί όμως ότι στην Ελλάδα πολλοί περνάνε σε τέτοιες θεραπείες κτλ γιατί συχνότατα τα κριτήρια για την υιοθεσία ενός παιδιού είναι υπερβολικά αυστηρά.
Arcanaloth Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Όλοι εσείς που με τεράστιο υφάκι λέτε πως δεν καταλαβαίνετε το ένα και δεν καταλαβαίνετε το άλλο και "τι κάνεις ορμονοθεραπείες κυρά μου ενώ είναι γεμάτα τα ορφανοτροφεία" ή "τι θέλετε να γίνετε πατεράδες, πάρτε μια ξανθιά για παρένθετη μητέρα" κτλ....πόσο ΘΡΑΣΟΣ έχετε; Μιλάτε για το παιδί του άλλου λες και είναι τσιφλίκι σας, αν ο άλλος θέλει ντε και καλά να είναι δικό του αίμα και γουστάρει να ταλαιπωρηθεί και 10 χρόνια για αυτό και να δώσει ένα σκασμό λεφτά, είναι γούστο του και καπέλο του. Δεν είναι ένα ρούχο που θα το πάρει για 2 χρόνια, θα το φορέσει και θα το πετάξει. Μιλάμε για το παιδί του, που θα το ζήσει μια ζωή, θα το αγαπήσει και θα το πονέσει όσο τίποτα άλλο. Εκεί δεν μπορεί κανένας να κάνει υπόδειξη στον άλλο. Θεωρητικά; Μακάρι όλοι να υιοθετούσαν. Αλλά δεν αισθάνονται όλοι το ίδιο και είναι απόλυτα κατανοητό. Κάτι άλλο που αναφέρθηκε σχετικά με τα gay pride parades. Αυτά δεν γίνονται για να τονίσουν οι γκέι την διαφορετικότητα τους. Γίνονται για να σου πούνε "κοίτα, είμαι και εγώ εδώ, ούτε 10 ανώμαλοι είμαστε που ζούμε απομονωμένοι, ούτε τίποτα περίεργοι. Είμαστε ο γείτονας σου, ο αδερφός σου, ο δάσκαλος σου, ο συνάδελφος σου, είμαστε πάρα πολλοί και απαιτούμε ίση μεταχείριση με οποιονδήποτε άλλο". Αυτονόητα πράγματα θα ΄πρεπε να είναι αυτά.
Tilemaxx Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Ε ναι, όσο 'να ναι, το να θέλεις δικούς σου βιολογικούς απογόνους αντί για άγνωστα ορφανά είναι ηθικοκοινωνικό φάουλ και δείχνει έλλειψη παιδείας.
Toufas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Arcanaloth, στο 4ο κομματι του reply σου, gay ατομα μου εχουν πει το ιδιο πραγμα. Προσωπικά 9 χρονια αγγλια, εχω συναντησει τα παντα αρα δεν εχω κανενα προβλημα με ολους τους ανθρωπους οτι και να κανουν στο κρεβατι τους.
fireflies Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Να προσθέσω μόνο - αν και ελαφρώς οφφτοπικ- ότι είναι σχεδόν διασκεδαστικό το ό,τι μερικοί μιλάνε για τις ορμονοθεραπείες και την εξωσωματική λες και είναι καμιά εύκολη λύση και ανώδυνη διαδικασία.
GothicCrusader Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Όλοι εσείς που με τεράστιο υφάκι λέτε πως δεν καταλαβαίνετε το ένακαι δεν καταλαβαίνετε το άλλο και "τι κάνεις ορμονοθεραπείες κυρά μου ενώ είναι γεμάτα τα ορφανοτροφεία" ή "τι θέλετε να γίνετε πατεράδες, πάρτε μια ξανθιά για παρένθετη μητέρα" κτλ....πόσο ΘΡΑΣΟΣ έχετε; Μιλάτε για το παιδί του άλλου λες και είναι τσιφλίκι σας, αν ο άλλος θέλει ντε και καλά να είναι δικό του αίμα και γουστάρει να ταλαιπωρηθεί και 10 χρόνια για αυτό και να δώσει ένα σκασμό λεφτά, είναι γούστο του και καπέλο του. «γούστο του και καπέλου του»: δεν είναι επιχείρημα για να υποστηρίξει κανείς τίποτα σε οργανωμένες κοινωνίες. Τα παιδιά στην κοινωνία, ναι, είναι τσιφλίκι ***όλων μας***. Τα παιδιά στα φανάρια είναι κατάντια όλων μας. Τα παιδιά στα ορφανοτροφεία είναι κατάντια όλων μας. Το έργο της μάνας να μεγαλώσει παιδιά είναι υποχρέωση προς την ανθρωπότητα και όχι προσωπική επιλογή. Οι επιλογές της στιγματίζουν την ανθρωπότητα και όχι το άτομο. Αν μεθαύριο σταματήσουν οι γυναίκες να κάνουν παιδιά, θα βγούν νόμοι που να τις υποχρεώνουν. Τόσο απλό είναι. Αν αύριο γίνουμε πάρα πολλοί, θα βγούν νόμοι που να απαγορεύουν να κάνουν παιδιά ή να τις περιορίζουν. Ένα παιδί στο δρόμο, κατ εμέ, ανήκει σε όλες τις μαμάδες του κόσμου. Αν δεν έχουν την ωριμότητα να του δουν αυτό, τότε μάλλον έχουμε πρόβλημα να βγούμε έξω από το ναρκισιστικό εαυτό μας και να δούμε τις πραγματικές ανάγκες της ανθρώπινης ψυχής. Δεν είναι ένα ρούχο που θα το πάρει για 2 χρόνια, θα το φορέσει και θα το πετάξει.Μιλάμε για το παιδί του, που θα το ζήσει μια ζωή, θα το αγαπήσει και θα το πονέσει όσο τίποτα άλλο. Τι προσπαθείς να πεις; Το επιχείρημα που γράφεις τεκμηριώνει απόλυτα ορθά και την αντίθετη άποψη: Ο πόνος, η αγάπη, η συμβίωση, ποιο από αυτά είναι διαφορετικό βίωμα ανάλογο με το αίμα; Τίποτα δεν δικαιολογούν. Είναι μόνο επίκληση στο συναίσθημα, κατά τον ίδιο τρόπο που κάνω και εγώ παραπάνω. Όπως επίκληση στο συναίσθημα είναι να πούμε: βρε παιδιά, υπάρχει παιδί στο ορφανοτροφείο, ζητά κάποιον να το υιοθετήσει, θα πάει κανείς; Η απάντησή είναι: όχι εγώ, θα κάνω εξωσωματική. Ναι, όντως, δυσκολεύομαι πολύ να το δω ως αυτονόητο.
GothicCrusader Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ε ναι, όσο 'να ναι, το να θέλεις δικούς σου βιολογικούς απογόνους αντί για άγνωστα ορφανά είναι ηθικοκοινωνικό φάουλ και δείχνει έλλειψη παιδείας. Ε ναι ...
fireflies Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Όπως επίκληση στο συναίσθημα είναι να πούμε: βρε παιδιά, υπάρχει παιδί στο ορφανοτροφείο, ζητά κάποιον να το υιοθετήσει, θα πάει κανείς; Η απάντησή είναι: όχι εγώ, θα κάνω εξωσωματική. Ναι, όντως, δυσκολεύομαι πολύ να το δω ως αυτονόητο. "Όπως επίκληση στο συναίσθημα είναι να πούμε: βρε παιδιά, υπάρχει παιδί στο ορφανοτροφείο, ζητά κάποιον να το υιοθετήσει, θα πάει κανείς; Η απάντησή είναι: όχι εγώ, θα κάνω δικό μου. Ναι, όντως, δυσκολεύομαι πολύ να το δω ως αυτονόητο." Ποια είναι η διαφορά, αλήθεια?
GothicCrusader Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ποια είναι η διαφορά, αλήθεια? Μπορείς να το βρεις εύκολα αυτό. Άλλαξε τα μωρά στη γέννα. :^
The_Judas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ε ναι, όσο 'να ναι, το να θέλεις δικούς σου βιολογικούς απογόνους αντί για άγνωστα ορφανά είναι ηθικοκοινωνικό φάουλ και δείχνει έλλειψη παιδείας. Οι άνθρωποι δεν τεκνοποιούν για ηθικο-κοινωνικούς λόγους. Το κάνουν για καθαρά εγωιστικούς λόγους, για να αφήσουν απογόνους καθ' ομοίωσιν τους και να διαιωνίσουν το δικό τους dna τους υπό μια έννοια. Αν το δούμε πρακτικά όμως, πράγματι δεν υπάρχει και διαφορά μεταξύ υιοθεσίας και τεκνοποίησης. Μπορεί μάλιστα το υιοθετημένο παιδί να έχει και καλύτερα γονίδια.
GothicCrusader Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Οι άνθρωποι δεν τεκνοποιούν για ηθικο-κοινωνικούς λόγους. Το κάνουν για καθαρά εγωιστικούς λόγους, για να αφήσουν απογόνους καθ' ομοίωσιν τους και να διαιωνίσουν το δικό τους dna τους υπό μια έννοια. But then again ... Υπάρχει και η θεωρία ότι δεν θέλουμε, για τους ίδιους λόγους, να αναπαράγουμε το dna μας, αλλά τελικά τον τρόπο σκέψης μας και τις ιδέες μας. Δεν το βλέπουμε αυτό και στο μικρόκοσμο της οικογένειας και στο μακρόκοσμο της κοινωνίας και της πολιτικής; Μάχη ιδεών παντού: στη θρησκεία, την πολιτική, στην ψευδο-«κοινή» ηθική; Μάχη ιδεών όχι μόνο ταξικά αλλά και ενδοοικογενειακά, από γονείς σε παιδιά κοκ. Ίσως απλά ο «δικός μας απόγονος» να είναι αυτός που πιο εύκολα θα δεχτεί τελικά είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα να ανακυκλώσει τις ιδέες μας -ως μέρος του εαυτού μας-, και τελικά να μην είναι απλά ένας φορέας του δικού μας dna. Για την ακρίβεια, η «εγωιστική» ανάγκη: «εγώ θέλω τους δικούς μου απογόνους» μπορεί να ερμηνευτεί τόσο ως ψυχολογική (αναπαραγωγή «ψυχής») όσο και καθαρά ως υλιστική (αναπαραγωγή κυττάρων). Ποιος ξέρει;
ClouD Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 gene Vs meme ; Ποιος ξέρει; Κανένας νομίζω. Η ανθρωπότητα έχει πεινάσει και πεινάει για τροφή, αλλά έχει πεινάσει για αυτοκίνητα και για τηλεόραση, για εξουσία και για αγιοσύνη, για ασκητισμό και για ακολασία, για μυστικισμό και για ορθολογική γνώση, έχει πεινάσει για αγάπη και αδελφοσύνη, αλλά και για τα ίδια της τα πτώματα, έχει πεινάσει για γιορτές και για τραγωδίες, και τώρα φαίνεται οτι πεινάει για Σελήνη και για πλανήτες. Χρειάζεται μια γερή δόση κρετινισμού για να μπορέσει κανείς να ισχυριστεί οτι όλες αυτές τις πείνες τις επινόησε γιατί δεν κατόρθωνε να φάει ή να γαμήσει αρκετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.