karabouzouk... Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου αναλύσει κάποιον ή κάποιους τρόπους για να αναζητήσω σε μια εικόνα παραλληλόγραμμα σχήματα που έχουν πχ ένα πιο σκούρο χρώμα από το υπόλοιπο φόντο.. Για να καταλάβετε ακριβώς τι ζητάω αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής.. έχω κάποιες -άπειρες- φωτογραφίες σε φωτογραφικά άλμπουμ που είναι κολλημένες τέσσερις ανά σελίδα σε διάφορες θέσεις και προσανατολισμό (εννοώ διαγώνια κλπ).. και αυτό που θέλω να κάνω είναι να τις περάσω στον υπολογιστή, ανά μια φωτογραφία όμως, και όχι ανά σελίδα με τέσσερις μαζί όπως τις έχω τώρα.. χειροκίνητα για να γίνει αυτό (αποκοπή της φωτογραφίας από την scannαρισμένη σελίδα του άλμπουμ, και αποθήκευση σε καινούριο αρχείο) θα πάρει αρκετό έως άπειρο χρόνο Έτσι θα ήθελα να το αυτοματοποιήσω κάπως.. αν γνωρίζεται κάποιο έτοιμο πρόγραμμα που κάνει κάτι τέτοιο (αν και δεν νομίζω να υπάρχει κάτι παρόμοιο) μου το προτείνεται.. Και αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να του φανεί χρήσιμο κάτι τέτοιο θα ανεβάσω τον κώδικα.. (όπως λέω και στον τίτλο θα χρησιμοποιήσω το Qt και άρα C++) Ευχαριστώ
javavall Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Οι φωτογραφίες είναι σε σταθερές θέσεις? Διότι άμα έχεις πάντα τις ίδιες συντεταγμένες, είναι σχετικά απλό (τουλάχιστον σε Java )
Gbax13 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Λέει σε διάφορες θέσεις και προσανατολισμό άρα θέλει καλό αλγοριθμο
karabouzouk... Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Οι φωτογραφίες είναι σε σταθερές θέσεις? Διότι άμα έχεις πάντα τις ίδιες συντεταγμένες, είναι σχετικά απλό (τουλάχιστον σε Java ) Όχι δεν είναι σε ίδιες θέσεις.. ξέρεις τώρα πως είναι τα αλμπουμ της γιαγιάς.. Ως βοήθεια που ίσως βοηθήσει τον αλγόριθμο θα μπορούσε να είναι και οι συντεταγμένες από ένα κλικ "μέσα" σε κάθε φωτογραφεία αλλά πρέπει να βρω πρώτα έναν αλγόριθμο για να δω αν κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει..
V.I.Smirnov Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Πρέπει να μπορείς να ξεχωρίσεις το περίγραμμα της φωτογραφίας. Ξέρω αλγόριθμους που εντοπίζουν ακμές (edge detector) και αναπαράγουν το περίγραμμα ενός αντικειμένου σε μια εικόνα. Δηλ. από raster (bmp κλπ) σε vector. Aλλά αυτοί αφορούσαν αντικείμενο στο εσωτερικό της εικόνας. Πρέπει να βρεις κάποιον και να το εφαρμόσσεις για το περίγραμμα. Εγώ είχα δοκιμάσει τρεις : τον αλγόριθμο Canny (o πιο κλασσικός !), τον αλγόριθμο Shen-Kastan και τον αλγόριθμο Mar-Hildreth. Κάπου πρέπει να έχω και κώδικα από τα 'πειράματα' που έκανα. Αλλά δεν είχα επιχειρήσει να εντοπίζω το περίγραμμα της ίδιας της εικόνας - μόνον τα αντικείμενα εντός αυτής με απασχολούσαν. Αν θέλεις να το φτιάξεις εσύ, ψάξε σε βιβλία για επεξεργασία εικόνας. Αλλά είναι μπελάς.... -
gtroza Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 http://www.cnccontrols.com/raster2vector.asp χρειάζεσαι κάτι "παρόμοιο" για να βρείς τα περιγράμματα raster2vector http://www.theagricolas.org/craig/ gpl άρα βλέπεις τον κώδικα αν βρίσκεις το max/min x,y του λευκού θα βρίσκεις το περίγραμμα kalo kouragio .
orotoi Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 kalo kouragio xaaxaa έτσι έτσι... στα πλαίσια του δουνουτου...
gtroza Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 άμα ο karabouzouk, αξιοποιήσει και την εφαρμογή που έκανε θα είναι και στα πλαίσια της "διαφάνειας" opengov ! .
gtroza Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου αναλύσει κάποιον ή κάποιους τρόπους για να αναζητήσω σε μια εικόνα παραλληλόγραμμα σχήματα που έχουν πχ ένα πιο σκούρο χρώμα από το υπόλοιπο φόντο.. υπόθεση εργασίας ή πως ανακαλύπτω τον τροχό το συνολικό πλάτος και ύψος της εικόνας σε bits, θεωρείται γνωστό ορίζω τί θεωρώ "μαύρο" και τί "άσπρο" "σαρώνω" την εικόνα σε οριζόντιες σειρές διαβάζω το χρώμα του κάθε πίξελ στη σειρά όσο βρίσκω άσπρα απλά αυξάνω την "θέση" μόλις βρώ "ομάδα" άλλου χρώματος, "κρατάω" τη θέση του πρώτου (x,y) συνεχίζω μέχρι να βρώ "ομάδα" με λευκά μόλις βρώ "ομάδα" με λευκά, κρατάω αρχή και τέλος _________εκτιμώ τί μπορεί να συμβαίνει ανάλογα με τον αριθμό ζευγών (αρχής τέλους) _________χρειάζομαι, ή 2 ζεύγη λευκών, ή 3 ζεύγη λευκών, δλδ 2 ή 3 ομάδες λευκών _________για να πώ ότι βρήκα αρχή και τέλος φωτογραφίας επόμενη σειρά αν είναι όλη λευκά, είμαι σε περιθώριο μετά πρέπει να βρώ max/min ορίων και να εκτιμήσω την κατάσταση θρασεία απόπειρα συμβολής στην καλλιέργεια του πνεύματος με εργαλείο καλλιέργειας του χώματος δεκτοί και αλγόριθμοι με "λιπάσματα" ελπίζω να μη γίνει ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος η πιό απλή λύση είναι να "βλέπεις" την εικόνα σε QT canvas να πατάς κλικ ώστε να ορίζεις τα όρια και μετά θα κάνειςcopy το τμήμα που όρισες στιδιαγώνιες θα θεωρείς τα κλικ σαν max/min (bbox) .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.