Προς το περιεχόμενο

Transformers 3 Dark of the Moon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την προηγούμενη εβδομάδα είδα και εγώ την καινούργια ταινία με τα αγαπημένα μας Transformers. Την περίμενα καιρό είναι η αλήθεια. Η πρώτη δεν μου είχε αρέσει πολύ, η δεύτερη με ενθουσίασε, η τρίτη ταινία όμως?

Δεν είμαι κανένας κριτικός κινηματογράφου, ούτε και κανένας “περίεργος” σινεφίλ. Όταν βλέπω μια ταινία φροντίζω να ξέρω τι περίπου θα δω και τι περίπου να περιμένω και μετά κρίνω αυστηρά προσωπικά χωρίς να έχω στο μυαλό μου τις απεριόριστες παπαριές που έχω ακούσει ανά τα χρόνια από “σινε-φλώρους”.

Για την ταινία μπορώ να πω ένα πράγμα:

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΑ ΑΝΕΤΑ!

…αν θέλετε να περάσετε την ώρα σας με το καλύτερο δείγμα που έχει μια χολυγουντιανή ταινία να προσφέρει, και δεν έχετε δει ακόμα την ταινία Transformers 3 Dark of the Moon. Τότε γρήγορα για εισιτήρια, pop corn και coca cola!

Το ταινιάκι είναι μεγάλο έπος. Έχει τα καλύτερα εφφέ που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό φυσικά. Κρατάει όλα τα στερεότυπα που πρέπει να έχει μια ταινία αυτής της κατηγορίας.

Έχει και δράμα, έχει και κλάμα, έχει και το μοντέλο μέσα που είναι πάντα καλοντυμένο όσες ρουκέτες και να σκάνε τριγύρω αλλά κάθε φορά που περνάει από τη σκηνή ακούγονται τα επιφωνήματα “πωωωωωω”, “ΠΩΩΩΩΩΩΩ”, “μ@#$@@@@@@@”, “μαναμμμμμμ”, κτλ κτλ, επίσης το Transformers 3 Dark of the Moon είναι τίγκα στις εκρήξεις, τους σκοτωμούς και γενικότερα… Hollywood!!!

Και όποιον ξανακούσω να λέει ότι είναι κακό το Hollywood και μπλα μπλα μπλα μαύρο φίδι που τον έφαγε! Θα τον κλειδώσω σε ένα υπόγειο χωρίς φως με μια γιγαντο-οθόνη να δει 10 φορές καπάκια τον Κυνόδοντα (γαμάτο concept, σκατά στήσιμο κατά την άποψή μου πάντα).

Η αλήθεια είναι ότι τα Transformers μου κάνανε τόσο μεγάλη -(τερη) εντύπωση λόγω του ήχου τους. Είναι και ο λόγος που θα ξανά έδινα τα λεφτά μου για να την δω στον κινηματογράφο. Η δουλειά που έχει γίνει στο sound design αλλά και γενικότερα στη μίξη και το όλο θέμα του ήχου της ταινίας είναι απλά τεράστια… Δείτε και το βίντεο από κάτω και θα καταλάβετε…

http://www.tsimpountiii.gr/news-updates/transformers-3-dark-of-the-moon-movie-review/

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το είδα εχθές (σε 3D) & το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτή τη φορά ο Optimus πέρασε κάθε επίπεδο Bad-Ass-ύνης!!! Απλά τα έσπασε!

Δημοσ.

Αμα δε μπλεκοταν κιολας για μιση ολοκληρη ωρα σε 3 συρματοπλεγματα θα ηταν ακομη καλυτερα...

Δημοσ.

Αμα δε μπλεκοταν κιολας για μιση ολοκληρη ωρα σε 3 συρματοπλεγματα θα ηταν ακομη καλυτερα...

Ναι ρε... Ελεος ffs

Δημοσ.

Να έχεις τετοια τεχνολογία στα χέρια, τόσες δυνατότητες, τόσα χρήματα και να μην μπορεις να προσλαβεις 1 σωστο σεναριογράφο ειναι πραγματικό λυπηρο.. Έχεις τα τρανσφορμερς που μεγάλωσαν μια γενια, έχεις τον απολυτο ήρωα ΟΠΤΙΜΟΥΣ ΠΡΑΙΜ!, εχεις τον απολυτο εχθρό τον Μεγκατρον και 3, ναι 3 μαμημενες ταινίες μας δείχνεις την ιστορία ενός παπάρα, μετριότατου ηθοποιού που τη μια θέλει να μαμησει, την αλλη έχει προβλήματα στο κολέγιο και την τρίτη δεν βρισκει δουλεια! ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!

Θλιψη και μονο θλιψη :-(

Δημοσ.

δεν φταιει μονο ο σεναριογραφος αλλα και ο σκηνοθετης.για την ακριβεια στην περιπτωση των TF για μενα την αποκλειστικη ευθυνη την εχει ο αταλαντος Bay.

• Moderators
Δημοσ.

Το είδα κι εγώ. :)

Το 2 το έχω δει προς το τέλος, οπότε δεν είχα κάποια καλή άποψη για εκείνο, anyway.

Ξέρω, η ταινία δεν έχει σχέση με G1 / alternate TF universes, είναι δικό της Σύμπαν, αλλά οκ, θα κάνω και τις κλασσικές αναφορές σε πράγματα από παλιά.

Πράγματα που μου άρεσαν:

- Optimus Prime. Με trailer. Και ο οποίος αυτή τη φορά τελειώνει τους αντιπάλους του με συνοπτικές διαδικασίες και όχι "you ask for mercy?" κλπ όπως στο TF Movie 86. :P (οκ, cartoon εκεί, οπότε ψυχρή εκτέλεση δεν κόλλαγε και γενικά G1 != Movie) Από μηχανής (και μη) ΘΕΟΣ! :D

- Laserbeak. :D (στους υπότιτλους "λέηζερμπρέικ", αν είναι δυνατόν) Ναι, στο cartoon δεν μίλαγε, νομίζω στα comics μίλαγε, πάντως είχε πλάκα σαν transform-into-everything spy. Και γενικά το όλο στυλ του.

- Τα nods σε G1 και comics, space bridge, Wreckers (ο μεταφραστής νόμιζε ότι ήταν ένας και έλεγε "Ρέκερ" όλη την ομάδα), Shockwave, "What is your command, Megatron?" (ή τέλος πάντων το κλασσικό Soundwave quote από G1 με τον Laserbeak πάνω του).

- Εφφέ. Εφφέ. Εφφέ.

- Το νέο μ00νί που έπιασε ο Sam. :P

Τι δέν μου άρεσε:

- Οι εκνευριστικοί γονείς του Sam ξανά... Ευτυχώς που δεν εμφανίστηκαν πάλι όταν τους είπε να φύγουν.

- Shockwave με το στόμα που έκανε hissss κάθε φορά. Οκ, δεν είναι G1, αλλά περίμενα να ακούσω κάτι με logic. Καμιά σχέση με κλασσικό SW. Επίσης ότι έλεγχε εκείνο το μεταλλικό σκουλήκι.

- Ο Laserbeak που κυνηγούσε τον Σαμ και κοπάναγε στους τοίχους. Πιστεύω σαν flier ρομπότ θα μπορούσε να ξέρει καλύτερο navigation σε στενά μέρη, όπως μας έδειξε ο Optimus Prime που δεν πέταγε και σε όλη του την ζωή. Βέβαια ο Optimus το λέει και από τα 2 πρώτα γράμματα είναι OP.

- O Ιάπωνας. Δεν λυπήθηκα που τον έστειλε ο Laserbeak να πετάξει.

- H σκρόφα.

- O Optimus Prime να είναι κάτω και να λέει "please!" αν και δεν το συνδύασε με κάτι, ελπίζω να ήταν περισσότερο "please, you should stop this!" παρά, "please don't kill me!". Ο Οptimus δεν είναι δειλός.

- Ο Megatron που δεν πήρε την τύπισσα να την κάνει splat μόλις του την είπε.

- Κλείνει το space bridge και ρουφάει (διαλύει; ) τον Cybertron και ρουφάει όλους τους Decepticons ??

Τι μου φάνηκε "meh":

- Στο Villabajo ακόμα λύνουν τον Optimus Prime από τα συρματόσχοινα.

- Sentinel Prime.

- Πόσες προφορές ακόμα θα πάρουν τα TF; Πράσινο Ιρλανδέζικο Autobot... -_-

- Parkour Sam. Sam RAGE! Sam crying.

Και διάφορα άλλα και στις 3 κατηγορίες που ξεχνάω τώρα. :P

Στο 4 αν βγει, πάμε για Unicron, Galvatron και σία; Δεν έμεινε κανένας άλλωστε. :P

Δημοσ.

Το είδα κι εγώ. :)

Το 2 το έχω δει προς το τέλος, οπότε δεν είχα κάποια καλή άποψη για εκείνο, anyway.

- Ο Megatron που δεν πήρε την τύπισσα να την κάνει splat μόλις του την είπε.

Το νινι σέρνει και τον Megatron :P /facepalm.jpg

Συμφωνώ με όλα τα points του σποιλερ, την είδα 2η φορά την Κυριακή και ενώ την πρώτη φορά ενθουσιάστηκα και απόλαυσα τα άφθωνα εφφέ, την 2η δεν ήταν αρκετά να με κρατήσει καθόλου και απλά εντόπιζα λάθοι και μαλακίτσες... :-(

Δημοσ.

Πολυ καλη η ταινια για διασκεδαση : εφε,δραση , απιστευτο μνακι (ΠΟΙΑ φοξ, τι λες τωρα?) και αρκετες στιγμες γελιου.

Το 3δ δεν αξιζει βεβαια.

Θα ηθελα να δω κι αλλο τον Soundwave(?), χαλαρα καλυτερος απο μεγκατρον/οπτιμους :-D

Το μουστακι στον σεντινελ και τα μαλλια σε εναν αλλο ρομποτ ΠΟΣΟ γελοια ??? :eek: :eek:

Ειπαμε humanized αλλα οχι κι ετς

• Moderators
Δημοσ.

Εδώ ο άλλος είχε ιταλική προφορά....

Σε παρακαλώ, εδώ είχε και τον Roadbuster (τον πράσινο από τους Wreckers) που είχε ιρλανδική προφορά. :P Και πράσινος. Μόνο τα τριφύλλια έλειπαν. :P

διαβαζω οτ το 4 θα ειναι νεα τριλογια. αυτη εκλεισε

Unicron Trilogy έτσι; ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...