Critter Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να φώτα σας. Κατοχύρωσα ένα domain και διαπίστωσα οτι στο http://whois.domaintools.com, βγάζει όλα μου τα στοιχεία στον αέρα (ονοματεπώνυμο, κινητό, διευθυνση κτλ....Πως μπορώ να το αποκρύψω αυτό? Ευχαριστώ.
Critter Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Ας πουμε το in.gr αλλα και διάφορα άσημα sites έχουν κάτι τέτοιο στο whois : % NOTE: The registry for this domain name does not publish ownership % records (whois records) in the standard format. This data % represents the most likely status of the domain based on % information provided by the Internet's domain name servers (DNS). domain: in.gr status: taken nameserver: ns.dolnet.gr nameserver: ns.in.gr % For more information, please visit http://www.gr Αυτό θέλω.
PCharon Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Για τα ελληνικά .gr domains νομίζω πως κανονικά δε βγαίνει κανένα στοιχείο, λόγω νομοθεσίας. Προφανώς έχεις κάποια άλλη κατάληξη πχ com. Γι αυτή τη περίπτωση πρέπει να αναζητήσεις μια υπηρεσία που εξασφαλίζει το privacy (private registration θα τη γράφει, κάπως έτσι) στα whois και την πληρώνεις επιπλέον ένα ποσό κάθε χρόνο.
digimyth Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Κανονικά το whois είναι δημόσιο. Και τα Ελληνικά υπάρχουν στη φόρα... Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πληρώσεις προστασία. Για παράδειγμα έχω σελίδα κάτω από την godaddy με προστασία από whois και δεν εμφανίζεται τίποτα. Όταν είχα αγοράσει το πρώτο μου domain name το είχα διαπιστώσει και εγώ αυτό το θέμα... Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δεις αν μπορείς στην υπηρεσία που είσαι να κάνεις κάποια αναβάθμιση. Αλλά λίγες παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.
PCharon Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Κανονικά το whois είναι δημόσιο. Και τα Ελληνικά υπάρχουν στη φόρα... http://www.papaki.gr/qa/γιατί-τα-gr-και-eu-domain-names-δεν-απαιτούν-id-protection.htm
CyberCr33p Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Όπως ανέφερε και ο PCharon για τα .com , .net , .org , κλπ στα στοιχεία είναι εμφανή εκτός εάν πληρώσεις τον καταχωρητή ένα επιπλέον ποσό για την πρόσθετη υπηρεσία της "προστασίας whois". Με λίγα λόγια τα στοιχεία αποκρύπτοντε αλλά ο καταχωρητής τα γνωρίζει. Για παράδειγμα για e-mail θα εμφανίζει κάποιο άλλο που όταν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου μπορεί να στείλει μήνυμα στο "προστατευμένο e-mail" το οποίο θα προωθηθεί στο πραγματικό σου e-mail. Η νομοθεσία που αφορά αυτά τα domains ορίζει ότι πρέπει το domain να είναι δηλωμένο στα πραγματικά σου στοιχεία. Μπορείς όμως οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσεις από το καταχωρητή την αλλαγή των στοιχείων σε άλλα. Πιστεύω να κατάλαβες τι εννοώ
isay Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Ή πολύ απλά ... αλλαζεις τα στοιχεία σου και γράφεις αρλούμπες αφήνοντας ενα σωστο email για να μπορουν να επικοινωνουν μαζί σου. Μιλαω για ΜΗ gr domains
nzeppos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 http://www.papaki.gr...-protection.htm Έτσι πρέπει να είναι, γιατί δεν εμφανίζονται τα στοιχεία σε κανένα από τα .gr domains που έχω κατοχυρώσει (τα περισσότερα με registrar την multihosting). Και δεν χρειάστηκε να κάνω κάποια έξτρα ενέργεια.
Critter Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Στην iphost έχω κάνει την κατοχύρωση σε .com domain. Δεν βλέπω πάντως να έχει πουθενά υπηρεσία προστασίας και ουτε μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία μου. Υπο την εννοια οτι εντάξει ολα τα αλλα...αλλα είναι δυνατον να βγάζουν μέχρι και το τηλέφωνο μου στη φόρα? Το καλο βέβαια είναι οτι το τηλέφωνο που έχω βάλει ειναι το παλιό εταιρικό μου όπως και η διεύθυνση, της παλιας μου εταιρίας η οποία μάλιστα έχει φύγει απο κει. Δεν θέλω πάντως ούτε το ονομα μου να φαινεται για διάφορους λόγους (ανταγωνισμου περισσότερο).
digimyth Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ή πολύ απλά ... αλλαζεις τα στοιχεία σου και γράφεις αρλούμπες αφήνοντας ενα σωστο email για να μπορουν να επικοινωνουν μαζί σου. Μιλαω για ΜΗ gr domains Εγώ όταν πήγα σε ξένο domain να βάλω ότι να ναι στοιχεία διάβασα κάπου ότι πρέπει να είναι αληθινά γιατί αλλιώς υπάρχουν κυρώσεις. Δε θυμάμαι το ακριβές κείμενο. Επίσης θυμάμαι ότι η διεύθυνση και τα στοιχεία που έχεις δώσει χρησιμοποιείται για τη χρέωση και αποστολή αλληλογραφίας. Παλιότερα μου είχε αποσταλεί γράμμα στη διεύθυνσή μου πάντως από έναν άλλο host... Εγώ αυτό που προτείνω γενικά είναι να κατοχυρώνεις το όνομα από μια αξιόπιστη υπηρεσία και να βρίσκεις μετά κάποιον φτηνό σέρβερ (που να καλύπτει τις ανάγκες σου βέβαια) για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας. Το να τα κάνεις όλα από την ίδια υπηρεσία για μένα δεν είναι και το καλύτερο...
isay Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Παλιότερα μου είχε αποσταλεί γράμμα στη διεύθυνσή μου πάντως από έναν άλλο host... Δηλαδή spam και διαφημίσεις. Εγώ όταν πήγα σε ξένο domain να βάλω ότι να ναι στοιχεία διάβασα κάπου ότι πρέπει να είναι αληθινά γιατί αλλιώς υπάρχουν κυρώσεις. Δε θυμάμαι το ακριβές κείμενο. Με βάση τη νομοθεσία και κλπ μπλα διαγραφή μπλα μπλα. Πρακτικά σου λεω οτι το κανω εδω και χρονια και δεν ειχα κανενα προβλημα. Το email επικοινωνίας ειναι πραγματικό και το εχω μόνο για αυτή τη δουλεια διότι τρώει πολύ spam απο αλλους διαφημιζόμενους. Το godaddy δεν στελνει γράμματα και ενδιαφέρεται μόνο να πληρώνεις και να απαντας στα email του.
PCharon Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Με βάση τη νομοθεσία και κλπ μπλα διαγραφή μπλα μπλα. Ποιά νομοθεσία; Ποιού; Απλά οι οργανισμοί που χειρίζονται τη κατάσταση έχουν κάποιο πρωτόκολλο που ακολουθείται. Τα gr επειδή τα διαχειρίζεται η ΕΕΤΤ ακολουθεί τη τοπική νομοθεσία.
isay Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ποιά νομοθεσία; Ποιού; Απλά οι οργανισμοί που χειρίζονται τη κατάσταση έχουν κάποιο πρωτόκολλο που ακολουθείται. Τα gr επειδή τα διαχειρίζεται η ΕΕΤΤ ακολουθεί τη τοπική νομοθεσία. Εννοώ τα πρωτόκολλα και τις συμφωνίες για τα MH gr domains.
digimyth Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή spam και διαφημίσεις. Όχι για την ακρίβεια. Δεν ήταν σπαμ ούτε διαφήμιση. Επειδή τελείωνε το "συμβόλαιο" με αυτό τον host και δεν ήθελα να το ανανεώσω μου έστειλαν ένα γράμμα... Δε θυμάμαι ακριβώς γιατί ήταν πίσω στο 2008 αλλά ήταν κάτι σαν απόδειξη. Το godaddy στέλνει και παραστέλνει διαφημίσεις. Μου έχει ζαλίσει τα @@ με προσφορές.
Vatos_locos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 εγώ 2 domain που έχω στην cretaforce www.maroon2design.gr και www.votsios.gr δεν βγάζουν τα στοιχεία μου πάντως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.