kosegdit Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, έχω μία Gainward GeForce 9800GT 512Mb. Συγκεκριμμένα η κάρτα είναι αυτή: http://www.skroutz.gr/s/83170/Gainward-GeForce-9800GT-512MB-Green-Edition.html Το πρόβλημα έιναι ότι τον τελευταίο καιρό ο ανεμιστήρας της είχε αρχίσει να κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο απ'όσο αντέχουν τα ευαίσθητα αυτάκια μου. Οπότε σήμερα την έβγαλα και της έριξα ένα πολύ γερό και προσεκτικό καθάρισμα από την σκόνη. Από την στιγμή όμως που ξανάνοιξα τον υπολογιστή, όχι μόνο δεν μειώθηκε ο θόρυβος, αλλά άρχισε να κάνει κι άλλο ένα περιέργο θόρυβο σαν να βρίσκει κάπου το ανεμιστηράκι και ακούγεται ένα "τσικ τσικ". Σκέφτομαι λοιπόν να αλλάξω την ψύκτρα της κάρτας. Αυτό που με νοιάζει πάνω απ'όλα είναι το θέμα του θορύβου και όχι τόσο το θέμα των θερμοκρασιών. Πραγματικά όταν η κάρτα βρίσκεται σε idle κατάσταση, θέλω να έχω τον λιγότερο δυνατό θόρυβο, μην σας πω μακάρι να μην ακούω και τίποτα. Έχετε να μου προτείνεται καποια συμβατή με την κάρτα μου; Έριξα μια πρώτη ματιά σε αυτήν: http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=13593&cat=7&sub=243&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined (χωρίς να είμαι σιγουρος αν είναι συμβατή), ωστόσο 40 ευρώ για κάρτα που τώρα στοιχίζει 80 μου κάνουν κάπως πολλά. Εκτός αν είναι τόσο φοβερή και αθόρυβη οπότε τα δίνω δεν έχω πρόβλημα. Πως σας φαίνεται; Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη;
phanispal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Τη VF1000 Led την έχω σε 8800GT και είναι πάρα πολύ αποδοτική. Πάνω από τους 60°C δεν έχει ανέβει με FurMark. Επίσης δεν ανεβαίνει πάνω από 80°C με το ανεμιστήρι να μη λειτουργεί. Και είναι και αθόρυβη. Όντως όμως, δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα πλέον. Πήγαινε για την Accelero L2 Pro, είναι εξίσου καλή. Αν θες sony και καλά τη VF1000 Led, στη δίνω εγώ μαζί με την 8800GT :Ρ
kosegdit Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μόλις μου ήρθε η Accelero L2 Pro και είναι φανταστική για τα 15 ευρώ που μου κόστισε μαζί με τα μεταφορικά. Έχω -4 βαθμούς από πριν και πάνω απ'όλα, δεν ακούω ΤΙΠΟΤΑ. Αθόρυβη όσο δεν πάει άλλο. Φάνη σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!!
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μόνο 4°C διαφορά όμως; Σε κατάσταση ηρεμίας έτσι; Υπό φόρτο φαντάζομαι θα τα πηγαίνει καλύτερα.
kosegdit Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Τι να σου πω δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά και πριν καλά ήταν δεν είχα πρόβλημα. Αφού έλυσα το πρόβλημα του θορύβου είμαι μιά χαρά. Α και με την ευκαιρία, θα μπορούσα να clockarw λίγο την κάρτα μου; Και αν ναι θα είχε κανένα νόημα;
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Αν είσαι ΟΚ από θερμοκρασίες και δεν έχεις πέσει σε καμια μπανάνα, μια αύξηση 10% θα τη δεις λογικά. Ασχολήσου περισσότερο αν χρειάζεσαι τα extra FPS, αλλιώς μόνο για την εμπειρία.
kosegdit Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Και πως να το κάνω αυτό; Το cd της κάρτας, που έχει και τους drivers, έχει μέσα και ένα πρόγραμμα που λέγεται expert tool. Νομίζω πως αυτό σε αφήνει να την πειράξεις λίγο. Να το πάω έτσι λες;
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Παίξε με MSI Afterburner καλύτερα, ή RivaTuner.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.