Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά σελίδας σε άλλο Domain

mythodia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται να μεταφέρω μία ιστοσελίδα σε άλλο domain.

Θα μου δοθεί ο κωδικός εξουσιοδότησης από τον προηγούμενο σχεδιαστή της.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι μαζί με την ιστοσελίδα είχαν βγει και κάποια email που αντιστοιχούσαν με το όνομα της σελίδας

π.χ.

www.insomnia.gr

και τα email του τύπου

[email protected]

Με αυτά τα email τι θα γίνει;

Πρέπει να κάνω κάποια πρόσθετη ενέργεια ώστε ο "πελάτης" να μην χάσει το email του;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πρόκειται να μεταφέρω μία ιστοσελίδα σε άλλο domain.

Θα μου δοθεί ο κωδικός εξουσιοδότησης από τον προηγούμενο σχεδιαστή της.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι μαζί με την ιστοσελίδα είχαν βγει και κάποια email που αντιστοιχούσαν με το όνομα της σελίδας

π.χ.

www.insomnia.gr

και τα email του τύπου

[email protected]

Με αυτά τα email τι θα γίνει;

Πρέπει να κάνω κάποια πρόσθετη ενέργεια ώστε ο "πελάτης" να μην χάσει το email του;

Ευχαριστώ

Τι εννοείς κωδικό εξουσιοδότησης; Θα μεταφέρεις ΚΑΙ το domain αλλού ή μόνο θα αλλάξεις server που γίνεται φιλοξενία; Π.χ. εγώ εχω δυο domains τα οποια άνοιξα και διατηρώ στο godaddy αλλά το hosting των σελίδων το εχω αλλαξει ... πολλές φορες (δεν θυμάμαι πλεον).

Στο καινούργιο host πρέπει να φτιάξεις εκ νεου τους λογαριασμούς (π.χ. για το dokimastiko). Όσο για τον πελάτη ίσως χρειαστεί να τροποιησεις τις ρυθμίσεις του email client που χρησιμοποιεί (πχ outlook) ώστε να βλέπει τον καινούργιο server.

Επίσης θα σου πρότεινα ΠΡΙΝ κανεις τις αλλαγες στο dns, να κάνεις forward το παλιό email σε κάποιο άλλο email (π.χ. gmail). Αυτό γιατί η ενημέρωση των dns ανα τον κόσμο μπορει να πάρει 2-3 μέρες, οπότε δεν θέλεις να χάσεις emails που καταλάθος θα πέσουν στο παλιό server.

Δημοσ.

όπως είπε και ο προλαλήσαντας εφόσον θες να κάνεις τη μεταφορά προτού κάνεις την αλλαγή των nameservers πρέπει να αποθηκεύσεις τα mails σου .

Υπάρχει μια λύση εάν το προηγούμενο domain έχει plesk panel και σε αυτό που θα πας έχει πάλι το ίδιο τότε η μεταφορά μπορεί να πραγματοποιηθεί ..

εάν πας από plesk σε cpanel πρέπει να τα αποθηκεύσεις μόνος σου.

Για οποιαδήποτε διαδικασία στη μεταφορά να απευθυνθείς στον διαχειριστή του site σου.

αν σου πεί δε ξέρει ή δε σε βοηθάει τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις τον mail client που χρησιμοποιείς και να φτιάξεις ένα φάκελο στο pc σου π.χ.

[email protected] και με drag n drop να μεταφέρεις τα mail σε τοπικό φάκελο στο pc σου.

μετά αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά του site τότε ξανά δημιουργείς τα mails που είχες δίνεις τις νέες ρυθμίσεις και φτιάχνεις ένα ένα τα mails σε imap όχι pop3 ..

Μόλις το κάνεις αυτό τότε από το φάκελο που είχες φτιάξει στο pc σου πάλι με drag n drop μεταφέρεις από το pc σου στον mail client. και έτσι φορτώνεις τα mail στο server.

όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των mail τότε καταργείς όσους λογαριασμούς έχεις φτιάξει με imap και τους ξανά δημιουργείς σε pop3.

πλέον τα mail σου έχουν το ιστορικό τους και συνεχίζεις από κει που ήσουν.

αυτά .. όπου κολλήσεις εδώ είμαστε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...