Προς το περιεχόμενο

disk checking...

georginos1989

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν φωρτωσει το λειτουργικο πριν μπει στην επιφανεια εργασιας βγαζει μνμ για ελεγχο σε ενα απο τους σκληρους μου... Το αφηνο κανει ελεγχο ... στο πρωτο σταδιο στο 67% βγαζει οτι ενα sector ειναι unreadable... Τι συμβαινει?

Υπάρχει κάποιο προγραμμα για να ελεγξω τον σκληρο?

Ααα δεν ξέρω αν εχει προβλημα ο σκληρος και το κανει αυτο που θα πω... εχω παρατηρησει οτι οταν τον χρησιμοποιω τον σκληρο κολλαει ο υπολογιστης

Δημοσ.

Γιώργο να εγκαταστήσεις το hard disk sentinel και να δεις την κατασταση του σκληρου σου δισκου. Αν εχει μονο ένα bad sector δεν εχεις σοβαρό πρόβλημα, αλλά αμα αρχίσει να έχει πολλά, είναι καιρός να το αλλάξεις.

Δημοσ.

1 λεει μονο.... Σαυτον τον σκληρο εχω τα torrent Που κατεβαζω... Οταν μπαινω μεσα και παω να σβησω πχ ενα αρχειο κολλάει ο υπολογιστής...

Δημοσ.

1 λεει μονο...

Το hard disk sentinel; Αν ναι τι αλλο σου λεει;

Σαυτον τον σκληρο εχω τα torrent Που κατεβαζω

Αν σε νοιαζει μην τα χάσεις πρέπει να δράσεις

Οταν μπαινω μεσα και παω να σβησω πχ ενα αρχειο κολλάει ο υπολογιστής...

Αν ο δίσκος εχει σοβαρό πρόβλημα πρέπει να τον αλλαξεις.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να μεταφέρεις προσωρινά όλα σου τα αρχεία σε ένα αλλο δίσκο και να κάνεις ένα καλό format στο δίσκο (όχι low level, ουτε quick αλλά full). Μετα βάλε πάλι τα αρχεία στη θέση τους. Με αυτό τον τρόπο θα «μαρκαριστεί» το bad sector και δεν θα κολλά κάθε φορά που πρέπει να κάνεις εγγραφη. Μια φορά ανα 15-20 μέρες θα κοιτάς με το sentinel αν εχουν αυξηθει τα bad sectors.

Δημοσ.

...γιατί όχι "low-level" ;

1) Απόπειρα αντιγραφής των αρχείων σε άλλο δίσκο μέσω κάποιου Linux-based "live CD"

2) Απόπειρα "low-level format" (=στην ουσία filling with zeros του δίσκου)

3) Αν ολοκληρωθεί το προηγούμενο, απόπειρα δημιουργίας συστήματος αρχείων (=διαμόρφωση, ή αλλώς, φορμάτ)

4) Αν κατορθώσει να τελεστεί, ξαναπέρασμα των αρχείων.

Αλλά κάτι μου λέει ότι συντόμως θ' αρχίσουν να βαράνε οι κεφαλές του. "Καλώς" εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει πάνω στη διαδικασία του filling with zeros, κι αν είναι εντός εγγύησης, επιστροφή για αντικατάσταση.

Δημοσ.

τυπωνεις ενα screenshot απο το hdd - sentinel με το προβλημα...

μεταφερεις ολα τα αρχεια σου αλλου...

seagate ειναι ο δισκος ? απο που τον αγορασες ?

τον πας πισω κανονικα και σου δινουν αλλο..

το εχω κανει 3 φορες..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...