Rabican Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα. Εχω το nero 8 το οποιο χρησιμοποιω κυριως για εγγραφη CD/DVD. παραλληλα χρησιμοποιω το Wave Editor για να "πετσοκοβω" κανα κομματι και να φτιαχνω ringtones για το κινητο. Βρηκα και ενα κομματακι που θελω ομως δε μου το ανοιγει (πεταει ενα γενικο error). μετα απο λιγο ψαξιμο παρατηρησα πως το συγκεκριμενο κομματι ειναι στα 48KHz και οχι στα 44 οπως ολα τα υπολοιπα. δοκιμασα να το κατεβασω ξανα αλλα ολες οι υπολοιπες φορες ηταν χαλια η ποιοτητα Η παλι στα 48KHz... εχετε καμμια ιδεα πως θα κανω το nero να ανοιξει το κομματι; η να ψαχτω με αλλο τροπο;
parsifal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δεν χρησιμοποιώ το πρόγραμμα αυτό, αλλά από το να καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι το Nero Wave Editor έχει γενικότερο πρόβλημα με ρυθμό δειγματοληψίας 48 KHz, πιο πιθανό μου φαίνεται το πρόβλημα να είναι στο bitstream του συγκεκριμένου αρχείου. Δηλαδή το αποτέλεσμα που δίνει ο encoder με τον οποίο κωδικοποιήθηκε να μην είναι απολύτως συμβατό με τον αντίστοιχο decoder του Nero Wave Editor. Δοκίμασε να μετατρέψεις το αρχείο σε μορφή WAV στα ίδια KHz με κάποιο άλλο πρόγραμμα (μερικοί audio players έχουν τέτοια δυνατότητα) και κατόπιν να ανοίξεις αυτό στο Nero Wave Editor. Επίσης, αν δε θέλεις να εφαρμόσεις επεξεργασία με φίλτρα ή κάτι τέτοιο, μπορείς να δοκιμάσεις απευθείας με κάποιο πρόγραμμα που να εξειδικεύεται στο cutting. Π.χ. για MP2 και MP3 format, υπάρχει το δωρεάν mp3DirectCut κ.ά.
Rabican Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 θα το δοκιμασω. bitstream εννοεις το bitrate ετσι; γιατι τα 3 48αρια που κατεβασα ειναι σε 128, 256 και 320... αντιστοιχα 44αρια που εχω τα "ανοιγει" ειτε ειναι 64 ειτε 128 ειτε variable ειτε κατι κουλα (πχ 143)...!!!
Rabican Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 fail και στο mp3directcut... μοναχα στα 48αρια.. 44αρια ανοιγει κανονικα. αρα αυτο φταιει, σωστα;
parsifal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Bitstream δεν είναι το bitrate, αλλά η bit-προς-bit ακολουθία που δίνει στην έξοδό του ένας encoder, πριν ακόμη το αποτέλεσμα «ενθυλακωθεί» σε οποιοδήποτε container. Τα αρχεία στα οποία έχεις πρόβλημα τί format είναι; MP3; Δοκίμασες να τα ανοίξεις με κάποιον audio player; Παίζουν κανονικά;
Rabican Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 ναι κανονικα παιζουν και με mplayer και winamp και αλλο ενα μαραφετι που εχω... mp3 ειναι.. οσο για το αλλο εχεις δικιο, ειπα μ@λ@κια ως rookie.. μπερδεψα το bitstream με το bitrate.. ουγκα μπουγκα δηλαδη!
micos000 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Το nero wave editor στην έκδοση 8 που έχω υποστηρίζει κανονικά 48KHz sample rate (έως και 192KHz) όπως και VBR κωδικοποίηση. Δεν είναι θέμα 48 ή 44. Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Κατέβασε το media info ή το gspot και δώσε περισσότερες πληροφορίες για το κομμάτι (copy-paste ή export). Δες μήπως και το διορθώσει το MP3 Repair ή το MP3 Val.
Rabican Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 ευχαριστω πολυ και τους 2 σας για τις απαντησεις. το απογευμα θα δοκιμασω και θα σας πω αποτελεσματα. παρολαυτα το κομματι φαινεται εξαιρετικης ποιοτητας. δεν ακουω θορυβο η παρασιτα. ειναι πολυ καθαρη εγγραφη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.