Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφηση στο σπίτι

ΕΛ_ΓΡΕΚΟ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάτι. Ασχολούμαι με τη μουσική, τραγουδάω και παίζω κιθάρα και θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζομαι για να κανω ηχογραφίσεις στο σπίτι μου. Έχω μπερδευτεί, χρειάζεται κονσόλα, ενισχυτής? κατι άλλο? παρακαλώ οποιος γνωρίζει ας δωσει τα φώτα του. Δεν ψάχνω κάποιο υψηλής ποιότητας και επαγελματικό αποτέλεσμα, απλά θα ήθελα να ακούγεται καλα και να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να τρέχω απο δω κι απο κει και να πληρώνω τα μαλιοκεφαλα μου στα διαφορα στουντιο./.. Σας ευχαριστώ θερμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάτι. Ασχολούμαι με τη μουσική, τραγουδάω και παίζω κιθάρα και θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζομαι για να κανω ηχογραφίσεις στο σπίτι μου. Έχω μπερδευτεί, χρειάζεται κονσόλα, ενισχυτής? κατι άλλο? παρακαλώ οποιος γνωρίζει ας δωσει τα φώτα του. Δεν ψάχνω κάποιο υψηλής ποιότητας και επαγελματικό αποτέλεσμα, απλά θα ήθελα να ακούγεται καλα και να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να τρέχω απο δω κι απο κει και να πληρώνω τα μαλιοκεφαλα μου στα διαφορα στουντιο./.. Σας ευχαριστώ θερμα

ποσα χρηματα διαθετεις?

Δημοσ.

Δεν ξέρω ακριβ΄ως το ποσό που θα διαθέσω γιατι δεν ξέρω πόσο κειμαίνονται τα συγκεκριμένα. Ίσως γύρω στα 200-300 δε νομίζω παραπάνω..

θες μια επαγγελματικη καρτα ηχου και ενα μικροφωνο με βαση και καλωδιο.οι καρτες ξεκινουν απο τα 100 ευρω και τα μικροφωνα απο 40-50.απο κει και περα δες εδω και θα λυθουν ολες οι αποριες σου

Δημοσ.

Ωραία, για κάρτα ηχου ανάμεσα στις ακόλουθες ποιά θα μου συστηνατε?

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Professional-Sound-Cards/Tascam-US-100-Sound-Card-TA-EM-000506.htm

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Professional-Sound-Cards/M-Audio-Fast-Track-MKII-Sound-Card-MI-EM-000258.htm

η κάτι παρόμιο σε ανάλογη τιμή... Τις προτάσεις σας παρακαλώ! Ευχαριστώ θερμά B)

Δημοσ.

Ωραία, για κάρτα ηχου ανάμεσα στις ακόλουθες ποιά θα μου συστηνατε?

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Professional-Sound-Cards/Tascam-US-100-Sound-Card-TA-EM-000506.htm

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Professional-Sound-Cards/M-Audio-Fast-Track-MKII-Sound-Card-MI-EM-000258.htm

η κάτι παρόμιο σε ανάλογη τιμή... Τις προτάσεις σας παρακαλώ! Ευχαριστώ θερμά B)

να παρεις μια εισοδο canon

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι η είσοδος canon, αλλά στην προηγούμενη ερώτησή σου θα απαντούσα ότι προτιμώ την M-Audio. Εταιρία με παράδοση στο χώρο επαγγελματικών καρτών ήχου και - από προσωπική εμπειρία - από τις καλύτερες απλές κάρτες ήχου της αγοράς (αν και πολύ περιορισμένη γκάμα). Πάντως, όσους ξέρω που δουλεύουν με υλοποιήσεις της M-Audio είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Δημοσ.

Ωραία, μάλλον αυτη θα επιλέξω.. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να εχω εκτός απο την καρτα ηχου? ενας ενυσχιτης ισως>?>

επειδη απ οτι καταλαβα εισαι ψιλοασχετος πριν προχωρησεις σε αγορες διαβασε καποια πραγματα εδω

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές χρειάζεσαι μια κιθάρα, ένα μικρόφωνο, μια κάρτα ήχου και έναν υπολογιστή. Αυτά είναι τα ελάχιστα που χρειάζεσαι. Από εκεί και πέρα, ένας ενισχυτής κιθάρας, ένα δεύτερο μικρόφωνο για τον ενισχυτή κιθάρας, ένα καλύτερο μικρόφωνο, μια καλύτερη κάρτα ήχου κλπ θα σου δώσουν καλύτερο (ποιοτικά) αποτέλεσμα.

Είναι τέτοιος, όμως, ο αριθμός των λύσεων που υπάρχουν, που χωρίς να δίνεις συγκεκριμένες πληροφορίες για τα χρήματα, αλλά και για το σκοπό που τα θέλεις, δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε παραπάνω...

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές χρειάζεσαι μια κιθάρα, ένα μικρόφωνο, μια κάρτα ήχου και έναν υπολογιστή. Αυτά είναι τα ελάχιστα που χρειάζεσαι. Από εκεί και πέρα, ένας ενισχυτής κιθάρας, ένα δεύτερο μικρόφωνο για τον ενισχυτή κιθάρας, ένα καλύτερο μικρόφωνο, μια καλύτερη κάρτα ήχου κλπ θα σου δώσουν καλύτερο (ποιοτικά) αποτέλεσμα.

Είναι τέτοιος, όμως, ο αριθμός των λύσεων που υπάρχουν, που χωρίς να δίνεις συγκεκριμένες πληροφορίες για τα χρήματα, αλλά και για το σκοπό που τα θέλεις, δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε παραπάνω...

Ναι έχεις δίκιο, λοιπον εχω κιθάρα ηλεκτρακουστική, έχω μικρόφωνο επαγελματικό, και φυσικα PC. Αυτό που θέλω ειναι να μπορω να κάνω την πρόβα μου σαν άνθρωπος και να μπορώ να ηχογραφώ τον εαυτό μου και να γράφω τη μουσική μου. Καθώς και να μπορω να φτιάξω ένα demo που να είναι αξιοπρεπές με τα μέσα που διαθέτω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...