Προς το περιεχόμενο

Φακοί επαφής παρατεταμένης χρήσης

nicker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πήγα σε ένα κατάστημα με οπτικά να παραγγείλω δείγματα για αστιγματικούς φακούς επαφής και σήμερα που πήγα να τους παραλάβω μου είπαν από το κατάστημα ότι οι φακοί αυτοί είναι παρατεταμένης χρήσης και να τους φοράω ένα μήνα συνεχόμενο με μόνη διακοπή μια φορά την εβδομάδα που θα τους βγάζω για λίγη ώρα για απολύμανση.

Το ερώτημα είναι το εξής : Είναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο για τα μάτια; Εσείς φοράτε τέτοιους φακούς; Η κοπέλα ισχυρίστηκε ότι έχουν μεγάλο πελατολόγιο με τέτοιους φακούς. Στον ύπνο δεν δημιουργείται πρόβλημα;

Οι φακοί γράφουν πάνω PureVision Toric και είναι μηνιαίοι αστιγματικοί και δείγματα για ένα μήνα για να τα δοκιμάσω.

Δημοσ.

Οτι και να σου λενε , οσο λιγοτερο φορας εναν φακο , τοσο το καλυτερο για πολλους λογους.

(Βασικοτερος μειωνεται σημαντικα η πιθανοτητα μολυνσης)

Ρωτα οποιον οφθαλμιατρο θες (οχι οπτικο).

Καλυτερη λυση ειναι οι ημερισιοι , αλλα ανεβαινει πολυ το κοστος.

ΥΓ: Εχω καιρο να ασχοληθω , αλλα πρωτη φορα ακουω φακους που τους φορας ενα μηνα συνεχομενα πρωι-βραδυ. Μηπως εννοουσε οτι ειναι μηνιαιοι , με την προυποθεση να τους βγαζεις το βραδυ στον υπνο? (εκτος απο καμια εξαιρεση)

Δημοσ.

Το οτι γράφει το κουτί οτι μπορείς να τους φοράς ακόμα και όταν κοιμάσαι δεν σημαίνει και απαραίτητα οτι είναι και υγειηνό για το μάτι σου.Η κοπελίτσα προφανώς κοιτάει να πουλήσει και μπορεί να σου πει ένα κάρο αρλούμπες για να το καταφέρει.

Οι φακοί επαφής σιλικόνης έχουν αυτή την ιδιότητα.Δηλαδή αφήνουν το μάτι να αναπνέει μέσω των πόρων που έχουν.

Το σκεπτικό όμως σε αυτού του είδους τους φακούς δεν είναι να τους φοράς κάθε μέρα και πολύ περισσότερο όταν κοιμάσαι μάλιστα..

Το σκεπτικό είναι οτι κάποιες φορές πχ ένα μεσημέρι που έχεις γλαρώσει και κλείσει για λίγα λεπτά τα μάτια σου , να μην έχεις προβλήματα μετά όπως θόλωμα του φακού ή δυσανεξία.Δηλαδή δεν είναι να το κάνεις συστηματικά.Απλά είναι κάτι συν για τις φορές που είσαι λίγο ας το πούμε απρόσεχτος.

Ο φακός όποιος και να είναι αυτός , καλό είναι να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση το πολύ 6-8 ώρες.Άσχετα αν πολλοί δεν το τηρούν (μέσα σε αυτούς κι εγώ που τους φοράω από το πρωί σερί μέχρι αργά το βράδυ).

Κανονικά πρέπει να τους βγάζουμε για λίγες ώρες για να ξεκουράζεται το μάτι μας.Επίσης πολλά άτομα έχουν δυσανεξία στα μάτια τους όσον αφορά την επαφή τους με ξένα σώματα.Πχ μετά από 6 ώρες συνεχούς χρήσης αρχίζει και κουράζεται το μάτι τους και δεν νοιώθουν άνετα με τους φακούς.Ειδικά αν το περιβάλον εργασίας δεν ευνοεί.Πχ καπνοί,σκόνες κλπ.

Οπότε γράψε στα @@ σου αυτά που σου λένε και πρόσεχε την υγειηνή.Καθαρά χέρια και λίγες ώρες κάθε μέρα να τους φοράς.

Το να κοιμάσαι με αυτούς εγώ δεν στο συνιστώ.Αν τύχει με αυτούς της σιλικόνης και κοιμηθείς 1-2 φορές δεν τρέχει κάτι

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ, απλά δεν ξέρω γιατί θα φορέσω για πρώτη φορά. Θα κοιτάξω να τους βγάζω.

Οι αστιγματικοί φακοί μου είπαν ότι δεν βγαίνουν ημερήσιοι.

Οι φακοί που σας λέω είναι αυτοί

Δημοσ.

Αν έχεις πολύ μικρό αστιγματισμό (πχ 0,5) τότε μπορείς να πάς σε ένα οπτικό κατάστημα και να συνενοηθείς με τον οπτικό σου να σου δώσει το ισοδύναμό του σε κανονικό.Πχ αν έχεις 5 βαθμούς μυωπία και 0,5 αστιγματισμό το ισοδύναμό του είναι ένας φακός 5,25 χωρίς αστιγματισμό.Και έτσι αποφεύγεις τους τορικούς και μπορείς να ξεκινήσεις με ημερήσιους απλούς ή μηνιαίους απλούς μιας και είσαι νέος και άπειρος χρήστης.

Τώρα αν έχεις αρκετά παραπάνω αστιγματισμό δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις με το ισοδύναμό του γιατί θα σε κουράζει.

Είναι για περιπτώσεις με μικρό μόνο αστιγματισμό (άντε μέχρι 1).

Δημοσ.

Δυστυχώς έχω 2,25 στο αριστερό μάτι και 1,25 στο δεξί...

Επίσης αν δεν τους βγάζεις ποτέ πως θα πλένεις τα μάτια σου κάθε φορά που ξυπνάς; Αφού υποτίθεται ότι όταν φοράς φακούς δεν κάνει να πλένεις τα μάτια σου...

Δημοσ.

μου είπαν από το κατάστημα ότι οι φακοί αυτοί είναι παρατεταμένης χρήσης και να τους φοράω ένα μήνα συνεχόμενο με μόνη διακοπή μια φορά την εβδομάδα που θα τους βγάζω για λίγη ώρα για απολύμανση.

Οι πωλητες σου το ειπαν αυτο?:P

Παρατεταμενης χρησης ειναι οι φακοι που μπορεις να τους φορας πανω απο 12ωρο χωρις να κουραζεται το ματι.

Φυσικα και δεν μπορεις να τους φορεσεις μια βδομαδα συνεχομενα.

Και η απολυμανση δεν θελει ΛΙΓΗ ωρα. Θελει 5-6 ωρες τουλαχιστον!

οτι σου λεει και ο tarantules.

Δημοσ.

Φοράω τορικούς αστιγματικούς πάνω από 15 χρόνια (οι δικοί μου είναι διετίας όχι μηνιαίοι) και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι σοβαρό - - και οταν λέμε φοράω, εννοώ ασταμάτητα εδώ και δεκαοχτώ χρόνια, όσες πιο πολλές ώρες γίνεται μέσα στη μέρα.

Ποτέ μα ποτέ όμως όταν κοιμάμαι, ακόμα κι αν είναι για μισή ώρα στην παραλία το καλοκαίρι ας πούμε.

Είναι λίγο πακέτο αν θες να κοιμηθεις αλλού ένα βράδυ γιατί πρέπει να χεις τα σύνεργα μονίμως μαζί σου, είναι όμως από τους πιο βασικούς κανόνες αν θες να αποφύγεις μολύνσεις κλπ.

Μην ασχολείσαι με το τι λέει ο οπτικός, οποιονδήποτε γιατρό και να ρωτήσεις θα σου πει αυτό που λέμε κι εδώ.

Επίσης όπως είπε και κάποιος άλλος, η σωστή απολύμανση χρειάζεται πάνω απο 6 ώρες, ανάλογα κ με το υγρό που χρησιμοποιείς.

Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις για το oxysept one step - ειδικά επειδή ανέφερες αστιγματικούς.

Δημοσ.

Οι πωλητες σου το ειπαν αυτο?:P

Παρατεταμενης χρησης ειναι οι φακοι που μπορεις να τους φορας πανω απο 12ωρο χωρις να κουραζεται το ματι.

Φυσικα και δεν μπορεις να τους φορεσεις μια βδομαδα συνεχομενα.

Και η απολυμανση δεν θελει ΛΙΓΗ ωρα. Θελει 5-6 ωρες τουλαχιστον!

οτι σου λεει και ο tarantules.

Ναι η πωλήτρια. Και επειδή επέμενε ότι έτσι είναι και ότι έχουν μεγάλο πελατολόγιο για αυτούς τους φακούς είπα να ρωτήσω κι εδώ γιατί εγώ δεν έχω ιδέα. Με το ζόρι έμαθα να τους βάζω...

Δημοσ.

Τι θα γινει θα τυφλωθει ε? Ελεος ηρεμια λιγο. Ξερετε εσεις και η πωλητρια δεν ξερει, που ειναι και η δουλεια της.

@nicker μην ανησυχεις. Θα δεις πως καθονται και θα αποφασισεις μονος σου. Μιας και ειναι η πρωτη φορα οπως λες στην αρχη θα νιωθεις λιγο αβολα αλλα στην πορεια θα συνηθισεις.

Δημοσ.

Αν δεν ξερει καποιος δεν απανταει, για να απανταμε σε αυτο το θεμα μαλλον ξερουμε τι λεμε....

η πωλητρια δεν ειναι οφθαλμιατρος.

Δημοσ.

Nα φανταστω πως εσυ εισαι οφθαλμιατρος? Πασο τοτε...

Εγω απλα να πω στον OP να συμβουλευτει απο κοντα εναν οφθαλμιατρο και να λυσει ολες του τις αποριες και να μην ακουει τους και καλα virtual doctors. Aυτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...