Sadako Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Είχαμε τις προάλλες μια κουβέντα με ένα φίλο και μου πέταξε την ιδέα.. Στο παρελθόν το μόνο που είχα επιχειρήσει σχετικό (κατά κάποιον τρόπο) ήταν πριν χρόνια ενα broadcast μέσω winamp, αλλά ήταν προς περιορισμένο αριθμό ατόμων. Βέβαια τότε ήταν και τελείως διαφορετικές οι ταχύτητες.. Γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζει η όλη ιστορία; Τόσο κάποια έξοδα "εφάπαξ", όσο και τακτικά έξοδα συντήρησης.. Υποθέτω το να χρησιμοποιήσω δικό μου υπολογιστή ως server δεν συμφέρει, οπότε πάω για κάποιον νοικιασμένο server. Εκεί τι παίζει ως προς τα έξοδα; Δεν έχει τύχει ποτέ να σηκώσω κάποια δική μου σελίδα.. Όσον αφορά το streaming, παίζει εκεί κάποιο στάνταρ έξοδο; Πάγιο; Κάτι που επίσης δεν ξέρω, είναι αν παίζει τίποτα με δικαιώματα των τραγουδιών που ακούγονται. Πληρώνεις κάτι κάπου; Κατέβασα ένα αμοιβολόγιο από το site της AEPI, αλλά για τα online δικαιώματα, αναφέρει για ποσοστό επί των συνολικών εσόδων του διαδικτυακού τόπου. Αυτό ισχύει; Γιατί αν (στην αρχή τουλάχιστον) το site δεν έχει καθόλου έσοδα, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώνεις τίποτα στην AEPI;
Sadako Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Να υποθέσω πως κανείς δεν το έχει επιχειρήσει ή δεν ξέρει κάτι σχετικά;
starfish Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Εσύ αυτό που χρειάζεσαι έναν υπολογιστή που θα εκπέμπει προς τον server, και ο server θα κάνει streaming στους χρήστες. Δες τιμές εδώ http://www.nextweb.gr/streaming/ http://www.myip.gr/el/streaming/audio http://www.dos.fm/ Εννοείτε πως αυτά αφορούν το streaming σου μόνο. Για σοβαρό ραδιοφωνικό σταθμό θα χρειαστείς και κάποιον εξοπλισμο (hardware + software) για εκπομπές, Spot κτλ.
akpe Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Την ΑΕΠΙ δεν την γλυτώνεις. Όταν δεν έχεις κέρδη, απλά δίνεις ένα μηνιαίο πάγιο, που απ'όσο θυμάμαι είναι αρκετά ευρά το μήνα. Πρίν 2 χρόνια που είχα ψαχτεί ήταν γύρω στα 50, ελπίζω τώρα αυτό να έχει μειωθεί. Για streaming server, ψάξου πρώτα απ'όλα μήπως έχεις κάποιον γνωστό/γνωστό γνωστού κ.λπ. με πρόσβαση σε πανεπιστήμιο ή κάπου που να μπορείς να στήσεις server με αρκετό bandwidth... γλυτώνεις αρκετά ευρά αν το στήσεις σε έναν τέτοιο server, ενώ οι άλλοι σκάνε τα κέρατά τους για 50 ακροατές στα 128kbps εσύ μπορείς να έχεις 200 στα 256kbps τζάμπα Για σοβαρό σταθμό βέβαια και χρειάζεσαι κεφάλαιο για εξοπλισμό, αλλά δεν νομίζω ο Sadako να ενδιαφέρεται για studio... όχι ακόμα τουλάχιστον
Sadako Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Με την ΑΕΠΙ μάλλον θα επικοινωνήσω από βδομάδα για λεπτομέρειες.. Η κουβέντα έγινε για κανονικό ραδιοφωνικό σταθμό, δεν καλύπτουν οι 200 χρήστες. Δηλαδή οκ, μπορεί να μην τον ακούει και κανένας που λέει ο λόγος.. Αλλά αυτό το maximum limit των 200 δεν καλύπτει τις ανάγκες του project.. Όλα βέβαια είναι ακόμα στο επίπεδο της ιδέας.. Όταν λες κεφάλαια για εξοπλισμό σε τι είδους εξοπλισμό αναφέρεσαι (hardware προφανώς); Κονσόλες και τέτοια; Δεν μπορούν να γίνουν αυτά σε software επίπεδο remotely από το σπίτι μου πχ; Βασικά, προσπαθώ να φτάσω κατά προσέγγιση σε ένα ετήσιο κόστος, για να δω αν αξίζει τον κόπο να το βάλουμε μπροστά, με τα έξοδα (γιατί εγώ υπολογίζω σε κάποιες -ελπίζω λίγες- χιλιάδες ευρώ) να μοιράζονται σε περισσότερα άτομα..
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Κάτι που επίσης δεν ξέρω, είναι αν παίζει τίποτα με δικαιώματα των τραγουδιών που ακούγονται. Πληρώνεις κάτι κάπου; Κατέβασα ένα αμοιβολόγιο από το site της AEPI, αλλά για τα online δικαιώματα, αναφέρει για ποσοστό επί των συνολικών εσόδων του διαδικτυακού τόπου. Αυτό ισχύει; Γιατί αν (στην αρχή τουλάχιστον) το site δεν έχει καθόλου έσοδα, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώνεις τίποτα στην AEPI; Το παραπανω θα πρεπει να εξηγηθει περισσοτερο: τι εννοουν "των συνολικων εσοδων"? Aκομη κι αυτα ειναι ασχετα με εκεινους? Ακομη κι αν μπαινετε μεσα ολοφανερα? Στο κομματι των εσοδων -εκτος και ειναι 'μαυρα'- θα χρειαστειτε απαραιτητα μια (εταιρικη) μορφη: καπως να κοβονται τιμολογια και το πραγμα αυτο = εταιρεια στην Ελλαδα, κοστιζει ακριβα...
CyberCr33p Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Σχετικά με τον αριθμό των ακροατών για να μην πληρώνεις χωρίς λόγο για 200 ακροατές ενώ για παράδειγμα μπορεί να ακούνε μόνο 50 προτείνω να ξεκινήσεις με λιγότερους ακροατές και σταδιακά να αναβαθμίζεις όταν χρειάζεται. Έτσι θα μειώσεις το κόστος μιας και θα πληρώνεις μόνο για όσους χρειάζεσαι και όχι για παραπάνω. Σχετικά με την ΑΕΠΙ εάν δεν κάνω λάθος, εφόσον ο σταθμός δεν έχει έσοδα τότε τους πληρώνεις ένα standard ποσό.
status Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Σχετικά με την ΑΕΠΙ εάν δεν κάνω λάθος, εφόσον ο σταθμός δεν έχει έσοδα τότε τους πληρώνεις ένα standard ποσό. 70 + ΦΠΑ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.