sldmatina Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Καλημέρα σε όλους σας, Θα ήθελα την βοήθεια σας σε μια εργασία στο excel, Έχω ένα ερώτημα οπου δυσκολεύομαι και έχει εξής :Έχω κάποιες θερμοκρασίες π.χ A B 1 ΜΗΝΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΣ 13,4ΟC 3 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 18,2ΟC Θέλω να αν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από 38 να εμφανίζεται το μήνυμα «ΚΑΥΣΩΝΑΣ» και το κελί να γίνεται κόκκινο ,αν η θερμοκρασία είναι από 15 έως 25 να εμφανίζεται το μήνυμα «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ» και το κελί να είναι πράσινο ,τέλος αν η θερμοκρασία είναι μικρότερη από 5 να εμφανίζει το μήνυμα «ΨΥΧΟΣ» και το κελί να είναι μπλε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
jakegate7 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 έχω open office αλλά λογικά θα είναι τα ίδια δίνεις την εντολή =IF(AND(A1>=15;A1<=25);"ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ";IF(A1>25;"ΚΑΥΣΩΝΑΣ";"ΨΥΧΟΣ")) για να εμφανίζει το μήνυμα μετά με F11(format-->styles and formating) φτιάχνεις τρία style red, green,blue και στο καθένα βάζεις το ανάλογο χρώμα στο background και αφού επιλέξεις την στήλη με τα αποτελέσματα (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ,ΨΥΧΟΣ,ΚΑΥΣΩΝΑΣ) πας format -->conditional formating και κάνεις αυτές τις ρυθμίσεις δε ξέρω αν υπάρχει καλύτερη λύση μιας και δε έχω πολύ εμπειρία σε excel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.