Προς το περιεχόμενο

Τύπος σύνδεση με το σκληρό δίσκο

fordakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδία,

Διαθέτω ένα Laptop Acer. Στο λαπτοπ αυτό είχαν τοποθετήσει απο την μάνα του έναν σκληρό δίσκο 2.5 με Sata 1.5gb/s. Γνωρίζεται πως μπορώ να δώ εάν το λάπτοπ μου υποστιρίζει Sata II ώστε να αγοράσω ένα αντίστοιχο σκληρό?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Βάζοντας το πλήρες μοντέλο στο google,θα σου βγάλει ένα σορό σελίδες με της δυνατότητες του μηχανήματος σου.

(Μιας και ντρέπεσαι να μας το πεις εδώ το μοντέλο)

Δημοσ.

Χεχε...Ξεχασα να γραψω το μοντέλο Acer Aspire 5610Z. Sorry... ;). Έψαξα στο Google αλλα δεν βρίκα τι τύπο Sata υποστιρίζει το Laptop μου.

Δημοσ.

Χεχε...Ξεχασα να γραψω το μοντέλο Acer Aspire 5610Z. Sorry... ;). Έψαξα στο Google αλλα δεν βρίκα τι τύπο Sata υποστιρίζει το Laptop μου.

http://www.insidemylaptop.com/disassemble-acer-aspire-5610z-laptop/

Βήμα 5.

As you see, this is a regular 2.5″ SATA hard drive.

Any 2.5″ SATA hard drive should work fine in Acer Aspire 5610z laptop.

Δημοσ.

Το γνωρίζω οτι είναι SATA συνδεση με το σκληρό. Αυτό που δεν γνωρίζω και θέλω να βρώ εάν είναι SATA I (1.5Gb/s) ή SATA II (3GB/s)

Δημοσ.

Το γνωρίζω οτι είναι SATA συνδεση με το σκληρό. Αυτό που δεν γνωρίζω και θέλω να βρώ εάν είναι SATA I (1.5Gb/s) ή SATA II (3GB/s)

Δες πάνω στον σκληρό που θα βγαλεις απο το λάπτοπ. Θα σου λυθεί η απορία

Δημοσ.

Ο σληρός που θα βγάλω είναι SATA I. Το θέμα είναι εάν υποστιρίζει SATA II η μητρική του Laptop μου.

Αυτό δύσκολα να σου το απαντήσω. Την ώρα που έψαχνα για το θέμα σου δεν βρήκα τέτοια πληροφορία. Τόσο πολύ σε ενδιαφέρει.. Αν είναι θέμα ταχύτητας βάλε εναν ssd.

Δημοσ.

Ούτως ή άλλως ή SATA I έχεις πάνω ή SATA II αποκλείεται να πιάσουν ποτέ την θεωρητική ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που αναφέρουν. Οπότε αν δεν έχεις θέμα χωρητικότητας δεν θα κερδίσεις απολύτως τίποτα αλλάζοντας τον δίσκο. Διαφορά στην ταχύτητα θα δεις μόνο αν τοποθετήσεις στο μηχάνημα έναν SSD όπως πολύ σωστά αναφέρει ο AiWaaa, ή (σε μικρότερη κλίμακα βέβαια) βάλεις ένα 2,5άρη στις 7.200rpm...

Δημοσ.

Αυτό δύσκολα να σου το απαντήσω. Την ώρα που έψαχνα για το θέμα σου δεν βρήκα τέτοια πληροφορία. Τόσο πολύ σε ενδιαφέρει.. Αν είναι θέμα ταχύτητας βάλε εναν ssd.

Με ενδιαφέρει γιατι ήλπιζα να κέρδιζα σε ταχύτητα. Λογικά μια συνδεσιμολογία Sata IΙ δεν θα είναι πιο γρήγορη απο απο την Sata I. Αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του @JIMBOAthens μάλον δεν θα δω διαφορά. Γνωρίζω πως δεν φτάνουν στις ταχύτητες που αναφέρουν, αλλα μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχει αισθητή η διαφορά. Τότε γιατί εξελίσετε και κυκλοφορεί και Sata III?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...