Προς το περιεχόμενο

τι να μαθω? HTML, XHTML,PHP,SQL

alekbar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα.Εχω κανα τετραμηνο που εχω ξεκινησει με Python.Οντως μαγικη γλωσσα και αρκετα ευκολη για εναν αρχαριο σαν εμενα.Την ολη προσπαθεια ομως την ξεκινησα με σκοπο να μπω σιγα σιγα στον χωρο του προγραμματισμου αλλα τελικα να περασω στον σχεδιασμο δυναμικων ιστοσελιδων.Ψαχνοντας ομως στο net για καποια γλωσσα που να χρησιμοποιειτε για σχεδιασμο sites μπερδευτικα περισσοτερο.Δεν ξερω τι να μαθω. XHTML,HTML (ποια η διαφορα αυτων των δυο ακομα δεν εχω καταλαβει),PHP ή MySQL.Θα ηθελα να μου πειτε καποια πραγματα γι αυτες τις γλωσσες οπως επισης και την αποψη σας για το με ποια να ξεκινησω ή αν πρεπει να τισ μαθω ολες γιατι η μια παταει πανω στην αλλη.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα.Εχω κανα τετραμηνο που εχω ξεκινησει με Python.Οντως μαγικη γλωσσα και αρκετα ευκολη για εναν αρχαριο σαν εμενα.Την ολη προσπαθεια ομως την ξεκινησα με σκοπο να μπω σιγα σιγα στον χωρο του προγραμματισμου αλλα τελικα να περασω στον σχεδιασμο δυναμικων ιστοσελιδων.Ψαχνοντας ομως στο net για καποια γλωσσα που να χρησιμοποιειτε για σχεδιασμο sites μπερδευτικα περισσοτερο.Δεν ξερω τι να μαθω. XHTML,HTML (ποια η διαφορα αυτων των δυο ακομα δεν εχω καταλαβει),PHP ή MySQL.Θα ηθελα να μου πειτε καποια πραγματα γι αυτες τις γλωσσες οπως επισης και την αποψη σας για το με ποια να ξεκινησω ή αν πρεπει να τισ μαθω ολες γιατι η μια παταει πανω στην αλλη.Ευχαριστω.

λίγο καλύτερα να ψάξεις στο forum θα δεις ότι υπάρχουν πολλά παρόμοια θέματα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μάθεις όλα τα παραπάνω και περισσότερα (css, javascript[με κάποιο καλό library πχ jquery]) για να μπορείς να χτίζεις κάτι ισχυρό...

αυτό που μπορώ να σου πω πάντως είναι ότι η python μπορεί να λειτουργήσει αντί της php

παράδειγμα python cms http://plone.org/

παράδειγμα παρομοίου θέματος

http://www.insomnia.gr/topic/390104-personal-site-101-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82/

Δημοσ.

Η MySQL δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, αλλά ένας τρόπος να περιγράφεις μια βάση δεδομένων, δηλαδή πίνακες. Με την PHP ή κάποια άλλη γλώσσα θα συνδέεσαι στη βάση που θα έχεις φτιάξει. Θέλω να πω ότι SQL είναι κάτι που θα χρειαστείς. Ενώ μετά τη σελίδα μπορείς να την φτιάξεις με PHP, με ASP ή με κάτι άλλο. Ή θα μπορούσες να γράψεις κάτι σε Python ή σε C που να χρησιμοποιεί τη βάση SQL.

Δημοσ.

Νομίζω ότι η σειρά που έχεις στο τίτλο του θέματος είναι η πιο κατάλληλη + κάποια πράγματα..

1η HTML

2η CSS

3η XML (ίσως)

4η Javascript

5η PHP

6η MySql

θεωρώ ότι αυτή είναι η πιο κατάλληλη σειρά για να μάθεις και να συνδυάσεις τις γλώσσες προγραμματισμού..

όσο για XHTML, HTML5.0, CSS3, κτλ είναι παρακλάδια των παραπάνω οπότε αν μάθεις την βάση μπορείς να επεκταθείς και σε αυτά..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...