Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα δικτύου

tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει share ένα φάκελο με ταινίες σε τοπικό δίκτυο και ψάχνω ένα απλό πρόγραμμα για να ξέρω ποιο αρχείο (ταινία στη συγκεκριμένη περίπτωση) χρησιμοποιείται και για πόσο χρονικό διάστημα από τον άλλο υπολογιστή.

Ξέρω οτι υπάρχει αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ πως να το γράψω στο google.

Καμια ιδέα;

Δημοσ.

Έχω κάνει share ένα φάκελο με ταινίες σε τοπικό δίκτυο και ψάχνω ένα απλό πρόγραμμα για να ξέρω ποιο αρχείο (ταινία στη συγκεκριμένη περίπτωση) χρησιμοποιείται και για πόσο χρονικό διάστημα από τον άλλο υπολογιστή.

Καμια ιδέα;

Και πως το ξέρεις ότι υπάρχει; Το έχεις δει ή διαβάσει κάπου;

Εγώ δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Άντε να υπάρχει κάτι ώστε να μπορέσεις να δεις αν ένα αρχείο είναι ανοιχτό από κάποιον άλλο υπολογιστή στο δίκτυο.

Το για πόσο χρονικό διάστημα όμως...! Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Ίσως αν είχες τα αρχεία σου σε κάποιον file server να κρατάει κανένα log αρχείο.

Δημοσ.

Καμια ιδέα;

Δες λίγο τα αποτελέσματα από το ακόλουθο Google query:

>
http://www.google.gr/search?q=windows%20shared%20folder%20log

Δημοσ.

Και πως το ξέρεις ότι υπάρχει; Το έχεις δει ή διαβάσει κάπου;

Εγώ δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Άντε να υπάρχει κάτι ώστε να μπορέσεις να δεις αν ένα αρχείο είναι ανοιχτό από κάποιον άλλο υπολογιστή στο δίκτυο.

Το για πόσο χρονικό διάστημα όμως...! Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Ίσως αν είχες τα αρχεία σου σε κάποιον file server να κρατάει κανένα log αρχείο.

Δεν ειναι δυσκολο. Απο τη στιγμη που υπαρχει η δυνατοτητα το προγραμμα να καταλαβει οτι ενα αρχειο ειναι ανοιχτο τοτε απλα...

κανει ελεγχο αν το αρχειο ειναι ανοιχτο τοτε ξεκιναει μια διαδικασια ελεγχου για το ποτε το αρχειο θα κλεισει απλα θα παρει αρνητικη απαντηση στο check που καταλαβαινει αν ειναι ανοιχτο και παραλληλα οταν θα μπει σε mode on θα ξεκιναει και ενας timer μεχρι να μπει παλι off.

Δημοσ.

Δεν ειναι δυσκολο. Απο τη στιγμη που υπαρχει η δυνατοτητα το προγραμμα να καταλαβει οτι ενα αρχειο ειναι ανοιχτο τοτε απλα...

κανει ελεγχο αν το αρχειο ειναι ανοιχτο τοτε ξεκιναει μια διαδικασια ελεγχου για το ποτε το αρχειο θα κλεισει απλα θα παρει αρνητικη απαντηση στο check που καταλαβαινει αν ειναι ανοιχτο και παραλληλα οταν θα μπει σε mode on θα ξεκιναει και ενας timer μεχρι να μπει παλι off.

Μιλάμε για μεταφορά μέσω SMB πρωτοκόλλου όμως, αν δεν απατώμαι δεν υπάρχουν file handles που να συσχετίζουν την client εφαρμογή με τα αρχεία που διαβάζει over the network. Π.χ. σκέψου έναν video player με τον οποίον έχεις ανοίξει και βλέπεις ένα αρχείο video από ένα network share. Πατάς το Pause. Στο μηχάνημα που βρίσκεται το share, υπάρχει ανοιχτό file handle για όσο μένει το video παγωμένο στον player;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...