caution Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 CPU VDD <----VDD για τον regulator του vcore CPU NB VDD <-VDD για τον regulator του cpu nb CPU <--------vcore CPU NB <-----το 'northbridge' μέσα στον επεξεργαστή, κοινώς memory controller κτλ. DRAM <-------vdimm NB <---------το 'φυσικό' northbridge HT LINK <----τάση HTL SB <---------τάση south bridge καλύτερα;
Maldino Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Προφανως δεν καταλαβες που ζηταω βοηθεια. Ρωταω τι τασεις να βαλω οχι τι σημαινει το καθε τι!
caution Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Ohh I see... CPU VDD <----auto CPU NB VDD <-auto CPU <--------1.52 CPU NB <-----1.47 DRAM <-------όσο χρειάζονται από τα spec - δοκίμασε και με λίγο λιγότερο NB <---------auto HT LINK <----auto SB <---------auto κράτα το ΗΤLink κοντά στα ~2.1 αλλά δώσε πράμα στο NB frequency! Πάντως είσαι ήδη πολύ καλά
Maldino Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Oκ δοκιμαζω και σου λεω. Ευχαριστω!
Maldino Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Στο 1.48 στο cpu voltage μου εχει not recomended και το εβαλα 1.47. Μεχρι τωρα δεν εχω μπλε οθονες θα βαλω prime να δω αν αντεξει για αρχη και βλεπουμε. Uploaded with ImageShack.us Με προβληματιζει η θερμοκρασια στο idle. Στα 3.675 ημουν 17-18 τωρα 25. Α οχι κατα την εκκινηση βλεπω ανεβασε τωρα ειναι στους 20. Και οι μνημες ειναι ακριβως 1333Mhz
caution Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Είναι λογικό, από ένα σημείο και πάνω οι θερμοκρασίες/τάσεις θα εκτινάσσονται για πολύ λίγα Mhz - οπότε βρες την χρυσή τομή απόδοσης/κατανάλωσης για 24/7 Πολύ καλό chipάκι πάντως
Maldino Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δεν άντεξε ούτε ένα λεπτό στο prime και βγήκε μπλε οθόνη και restart. Λες να φταίει Cpu voltage? να το ρισκάρω(αν είναι ρίσκο) να το πάω στο 1.52 που μου είπες και ας ξεπερνάω κατά πολύ το "not recomended"? Ποιο εννοείς καλο chip?
caution Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασε και με το επιπλέον ρεύμα, ναι, εξάλλου το 1,52 δεν θα είναι και real
vasilisga Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 ελα φιλε και εγω τον ιδιο ταπεινο cpu εχω... δυστυχως ενω πριν λιγο καιρο ειχα μια ψυκτρα mugen, τωρα ειμαι με τη στοκ ξανα εγω τον εχω φτασει με στοκ παντα ψυκτρα στα 3,6 τωρα idle εχω 21c και με full load 30 λεπτα στο OCCT 49c οι ρυθμισεις μου ειναι 240χ15=3600 CPU-NB 1920 FSB/DRAM ratio 1:2.66 RAM FREQ 1280 HTC LINK FRQ 1920 CPU VDD VOLT AUTO CPU-NB VDD AUTO CPU VOLTAGE 1.493 CPU-NB VOLT AUTO DRAM VOLT 1.59 NB VOLT AUTO HT LINK VOLT AUTO SB VOLTAGE AUTO σε αυτες τις ρυθμισεις εχω καταληξει μετα απο παρα πολλους πειραμματισμους και πολλα stress test το ξερω οτι δινω δινω λιγο παραπανω ρευμα αλλα ειμαι ικανοποιημενος οτιδιποτε παραπανω πειραζα δυστυχως ειχα BSOD οποτε εμεινα στα 3,6 η μητρικη μου εμενα ειναι η msi c-45, οπου πιστευω με περιοριζει σχετικα οπως και τα 2 απο τα 4 dimακιμα μνημων που εχω που ειναι στα 1333mhz
Maldino Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Όπως βλέπεις εγώ προσπαθώ για κάτι παραπάνω. (Δεν αγόρασα 70ευρώ ψύκτρα τσάμπα ) Προσπαθώ για 4Ghz αν γίνεται κάτι τέτοιο αλλιώς 3.8 3.9. Θα κάνω ότι μπορώ. Δοκιμάζω τώρα με ρεύμα 1.52! Cpu Voltage sou exei RED?
vasilisga Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 το cpu volt και βεβαια μου ειναι κοκκινο θα σου πω οτι μετα απο πολλους οδηγους που ειδα, δυκολα θα ανεβει στα 4ghz αμα σου φτασει στα 3.8 να εισαι πολυ ευχαριστημενος οι πιο πολυ καταληγουν γυρω στα 3.7 γιατι αγορασες τοσο ακριβη ψυκτρα για τον 250? και με μια στα 20-30 ευρω θα εκανες την ιδια δουλεια... ο μονος τροπος για να δεις τα ορια του επεξεργαστη σου ειναι απειρα τεστ με διαφορετικες ρυθμισεις και μετα βλεπεις εσυ ποιος ειναι ο βελτιστος συνδυασμος και φυσικα με την βοηθεια των παιδιων εδω περα
Maldino Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 E ψύκτρα είπα να μην αγοράζω κάθε φορα. Σίγουρα δεν θα μείνω με τον 250, στο μέλλον που θα πάω για κάτι καλύτερο θα έχω και αυτήν την ψύκτρα. Αν ήταν με το σκεπτικό να μείνω σε αυτό το μηχάνημα με την stok θα εμενα
Maldino Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Αρχικά το ανέβασα σε 3.75 με 1.475 ρεύμα και 1/2 ram στα 1000mhz. Το πρόβλημα είναι ότι αφού εκκίνησα το pc και έτρεξα για μια ώρα το prime χωρίς πρόβλημα κάνω μια επανεκκίνηση να δω αν κολλάει στο boot, δεν κόλλησε καθόλου αλλα με την εκκίνηση του υπολογιστή blockare μετά από λίγο και ούτε το ποντίκι κουνιόταν ούτε μπορούσα να πατήσω κάτι. Δοκίμασα να ανεβάσω ρεύμα, μετά κατέβηκα στα 3.60 με auto ρεύματα, πάλι τίποτα. Έκανα και load fail safe κλπ κλπ πήγα στα 3Ghz με όλα όπως πριν αρχίσω καν ο/c αλλα και πάλι δεν κάνει boot. Kολλάει στο boot skin των windows. Έχω τα windows 7 σε ξεχωριστό partition, WinXP το αρχικό και ουμπούντου wubi μέσα από τα ΧΡ. Τώρα γράφω από τα ουμπούντου. Τι προτείνεται? Στα 7 έχω δοκιμάσει μονο και εκεί είναι το πρόβλημα με το boot.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.