Maldino Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Σημερα με την αγορα της ψυκτρας αποφασισα να του κανω o/c. Το συστημα αναγραφεται στην υπογραφη. Ανεβαζα σταδιακα ανα 5Μhz Και εφτασα 3.6-3.7. Volts πειραξα λιγο και τα εψαξα αλλα VDD δεν ηξερα τι εινα ιακριβως και τα αφηνα στο auto. Ειχα το cpu core 4.35 αν δεν κανω λαθος και ραμ 1.50 HT 1.20 NB 1.10. To HT το κρατουσα στα 2000 πειραζοντας τον πολλαπλασιαστη του. Τις μνημες να παιζουν σε 1:2 (Δεν παει πιο κατω) ωστε να μην ξπερναει τα 1333 που ειναι αγορασμενες. Στα 3,75GHz επαιζα με μνημες 1333 ακριβως αλλα καπου εκει κολλησε το συστημα και εβγαζε μπλε οθονες και επανεκκινησεις. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Λετε να με κοβει το ρευμα η οι μνημες, η κατι αλλο?
phanispal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Οι μνήμες παίζουν στα 1333MHz με 9άρια; Γιατί τώρα είσαι με 7άρια. Χαλάρωσέ τα προς το παρόν και τα σφίγγεις αργότερα αν είναι. Δεν είναι και λίγα τα 3750MHz πάντως, μπορεί να αρχίζει να ζορίζεται.
caution Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Αφού αγόρασες ψύκτρα δώσε λιγάκι vcore αν βλέπεις αστάθειες - ααα και το ΝΒ πιο ψηλά δεν θα σε χάλαγε
Maldino Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 @Phanispal Οι μνημες μου αν καταλαβα καλα με βαση την μητρικη ειναι πολυπλοκο να τις αλλαξω timings, εχει ενα κατεβατο με επιλογες... δεν ειναι απλα 7-7-7-20... Οσο για τις τασεις δεν ξερω τι πειραζει η καθεμια και τις ξανααφησα auto για να ειμαι σταθερος εδω. Θα σας δωσω την λιστα με τα βολτς που εχει στο bios να με διαφωτισετε...
phanispal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μόνο αυτά που είναι 7-7-7-20 (συνήθως τα 4 πρώτα) θα αλλάξεις.
Maldino Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Ποσο λες να τα παω? Και απο τασεις αν μπορεις βοηθα λιγο.. Εχει κατι VDD, Cpu core, ram, NB και αλλα :S Αυτα που λες 7-7-7-20 ειναι στο auto!Δηλαδη δεν τα βλεπω ως 7-7-7... αλλα σκετο auto.
phanispal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Για δες το tab SPD στο cpu-z, μπορεί να είναι normal τα timings για τα 1333MHz.
Maldino Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Msi 785GM -E51 (το γραφει και στην υπογραφη μου)
Maldino Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Τωρα μολις ανεβασα σε 245Χ15 3.675 και θα βαλω prime. Τασεις δεν εχω πειραξει αυτην την στιγμη περιμενω καποιον να με φωτησει λιγο. Οι επιλογες στις τασεις ειναι CPU VDD CPU NB VDD CPU CPU NB DRAM NB HT LINK SB Tα εχω ολα auto! Tις μνημες ποσο να τις παω σε timings?
LouCi4er Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Ποσο λες να τα παω? Και απο τασεις αν μπορεις βοηθα λιγο.. Εχει κατι VDD, Cpu core, ram, NB και αλλα :S Αυτα που λες 7-7-7-20 ειναι στο auto!Δηλαδη δεν τα βλεπω ως 7-7-7... αλλα σκετο auto. Διπλα απο καθε auto που λεει στο bios εχει και ενα CAS# Latency,CAS# to RAS#,RAS# Precharge,Cycle Time.Αυτα τα 4 αλλαζεις και ενα αλλο που λεει MA Timming( το 1Τ και 2Τ που λεμε).Εκει που λεει auto αν πατησεις θα σου εμφανισει ενα πλαισιο με επιλογες.Απο εκει θα τα βαλεις οπως λεει το spd. Τωρα μολις ανεβασα σε 245Χ15 3.675 και θα βαλω prime. Τασεις δεν εχω πειραξει αυτην την στιγμη περιμενω καποιον να με φωτησει λιγο. Οι επιλογες στις τασεις ειναι CPU VDD CPU NB VDD CPU CPU NB DRAM NB HT LINK SB Tα εχω ολα auto! Tις μνημες ποσο να τις παω σε timings? oc και ολα στο auto δεν πανε μαζι.Οχι οτι δεν γινεται αλλα δεν προκειτε να κανεις δουλεια.
Maldino Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Το ξερω οτι δεν γινεται δουλεια αλλα δεν ξερω τι να βαλω στο καθενα και γιαυτο ρωταω! Για τις τασεις λεω!
ColdFusion Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Το ξερω οτι δεν γινεται δουλεια αλλα δεν ξερω τι να βαλω στο καθενα και γιαυτο ρωταω! Για τις τασεις λεω! βαλε screenshot απο το cpu-z στην επιλογη SPD να δουμε τι παιζει !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.