Προς το περιεχόμενο

Fan Controller

panchociv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόκειται να αγοράσω έναν fan controller και είμαι μεταξύ των ακόλουθων :

Lamptron FC-5 V2 & Scythe Kaze Master KM01-BK

Ποιόν θα επιλέγατε και γιατί ?

Ιδιαίτερα χρήσιμες θα ήταν απόψεις κατόχων, οι οποίοι θα μας διαφώτιζαν καλύτερα σχετικά με τα θετικά και τα αρνητικά τους . . .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και για να βοηθήσω λίγο την αναζήτηση . . .

Lamptron FC-5 V2 : link 1 , link 2 στα 45€

&

Scythe Kaze Master KM01-BK : link 1 , link 2 στα 33 €

και τι σημαίνουν πρακτικά οι τιμές που αναγράφονται στις σελίδες τους ?

π.χ.

1. Power Output: Up to 30w per Channel & Maximum Fan Ampere per Channel : 1A per channel

αυτό σημαίνει ότι το L. μπορεί να τροφοδοτήσει περισσότερους ανεμιστήρες ανά κανάλι ?

2. DC Output: 0-12v αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μηδενίσει αφ'ενός και να εκμεταλλευτεί αφ' ετέρου όλες τις διαθέσιμες στροφές του ανεμιστήρα ?

Κάθε βοήθεια, ευπρόσδεκτη . . .

δεν έχω ιδέα αλλα ο scythe είναι πολύ όμορφος. η τουλάχιστον έτσι φαίνεται απο τις φώτος :P

οι 4 ανεμιστήρες δεν σε περιορίζουν λίγο...?? (εγώ έχω 3 και δεν έχω κουτί ας πούμε... και τους δουλεύω με αυτό ---> http://www.eworld.com.gr/front/details/471)

Αυτό που έχω εγώ είναι το παρακάτω:

http://www.aerocool.us/peripheral/f6xt.htm

Φαίνεται και στην υπογραφή μου. Σβηστό δεν λέει και πολλά, αλλά εν λειτουργία μου αρέσει πολύ.

Γενικά η aerocool, έχει διάφορα εντυπωσιακά Fan Controls.

Επέλεξα το πιο απλό γιατί δεν μου αρέσει να διαβάζει στροφές και θερμοκρασίες.

@ Luciddream

Καθαρά αισθητικά βρίσκω πως μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους και επίσης θα ταιριάζουν και με το tower χάρη στην πρόσοψη αλουμινίου που διαθέτουν.

Ο controller που έχεις και προτείνεις ήταν ένας από τους επικρατέστερους,

μέχρι να μπεί στο λογαριασμό και ο παράγοντας οθόνη, η οποία μοιάζει αρκετά πρακτική (όσον αφορά τρέχουσες θερμοκρασίες και στροφές).

Βρίσκεις ότι είναι περιττή ?

Όντως οι 4 ανεμιστήρες είναι λίγοι για ένα σύστημα απαιτήσεων και σωστά το βλέπεις έτσι,

αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να φέρει κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα αυτούς τους δυσεύρετους Υ-connectors (μήπως και μπορέσω να συνδέσω 2 ανεμιστήρες ανά κανάλι)

Αυτό που έχω εγώ είναι το παρακάτω:

http://www.aerocool.us/peripheral/f6xt.htm

Φαίνεται και στην υπογραφή μου. Σβηστό δεν λέει και πολλά, αλλά εν λειτουργία μου αρέσει πολύ.

Γενικά η aerocool, έχει διάφορα εντυπωσιακά Fan Controls.

Επέλεξα το πιο απλό γιατί δεν μου αρέσει να διαβάζει στροφές και θερμοκρασίες.

Χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιον, νομίζω πως οι ρυθμιστές με μηχανικά ποτενσιόμετρα, ίσως αποδειχθούν περισσότερο πρακτικοί,

από την άποψη πως μπορείς άμεσα να επιλέξεις τις στροφές του εκάστοτε ανεμιστήρα και να μη χρειάζεται πρώτα να επιλέξεις τον ανεμιστήρα από κάποιο κυκλικό μενού

και μετά να ρυθμίσεις τις επιθυμητές στροφές κ.ο.κ.

@ Luciddream

Καθαρά αισθητικά βρίσκω πως μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους και επίσης θα ταιριάζουν και με το tower χάρη στην πρόσοψη αλουμινίου που διαθέτουν.

Ο controller που έχεις και προτείνεις ήταν ένας από τους επικρατέστερους,

μέχρι να μπεί στο λογαριασμό και ο παράγοντας οθόνη, η οποία μοιάζει αρκετά πρακτική (όσον αφορά τρέχουσες θερμοκρασίες και στροφές).

Βρίσκεις ότι είναι περιττή ?

Όντως οι 4 ανεμιστήρες είναι λίγοι για ένα σύστημα απαιτήσεων και σωστά το βλέπεις έτσι,

αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να φέρει κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα αυτούς τους δυσεύρετους Υ-connectors (μήπως και μπορέσω να συνδέσω 2 ανεμιστήρες ανά κανάλι)

όχι δεν βρίσκω πως είναι περιττή... ειδικά αν έχεις (που υποθέτω οτι έχεις) και ένα ωραίο κουτί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.. απλώς ο scythe αν και μου θυμίζει πλυντήριο νομίζω είναι πιο όμορφος :) επίσης το fan controller που έχω δεν στο προτείνω, γιατι δεν θα μπορείς να κλείνεις έναν έναν τους ανεμιστήρες αν το θέλεις, κλείνουν και οι 4 μαζί μόνο.(εμένα δεν με πολυαπασχολεί προς το παρόν, αλλα νομίζω είναι feature χρήσιμο) ..

Χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιον, νομίζω πως οι ρυθμιστές με μηχανικά ποτενσιόμετρα, ίσως αποδειχθούν περισσότερο πρακτικοί,

Ναι είναι. :)

... ειδικά αν έχεις (που υποθέτω οτι έχεις) και ένα ωραίο κουτί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό...

Θα προσαρμοστεί επάνω στο Lian Li της υπογραφής μου, οπότε ελπίζω το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές . . .

(. . . Γι΄αυτό σας παρακαλώ μόνο κομψές προτάσεις ! ! ! :D B) )

Θα προσαρμοστεί επάνω στο Lian Li της υπογραφής μου, οπότε ελπίζω το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές . . .

(. . . Γι΄αυτό σας παρακαλώ μόνο κομψές προτάσεις ! ! ! :D B) )

Tο scythe kase master του Link 1 (μαύρο) το έχω στο Obsidian και ταιριάζει απόλυτα με την αλουμινένια πρόσοψη του κουτιού. Με αυτό ελέγχω τους τρείς 12cm ανεμιστήρες οροφής. Οι υπόλοιποι τρείς 14cm του κουτιού είναι στις 1000rpm και έτσι και αλλιώς είναι αθόρυβοι οπότε δεν χρειάζονται έλεγχο στροφών. Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. :)

Tο scythe kase master του Link 1 (μαύρο) το έχω στο Obsidian και ταιριάζει απόλυτα με την αλουμινένια πρόσοψη του κουτιού. Με αυτό ελέγχω τους τρείς 12cm ανεμιστήρες οροφής. Οι υπόλοιποι τρείς 14cm του κουτιού είναι στις 1000rpm και έτσι και αλλιώς είναι αθόρυβοι οπότε δεν χρειάζονται έλεγχο στροφών. Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. :)

Σαφώς και αναγνωρισμένη εταιρεία η S. με αξιόλογα προϊόντα και εμένα προσωπικά μου δίνει την αίσθηση της πάγιας αξίας σε ότι αφορά τον τομέα της ψύξης.

Από την άλλη, ο σφετεριστής (βλ.L.) είναι μια άγνωστη εταιρεία (τουλάχιστον σε μένα...), αλλά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά μοιάζουν καλύτερα από του πρώτου . . .

Δεν ξέρω αν αξίζει τη χρηματική διαφορά (διότι αν το δούμε αναλογικά, κοστίζει 50% παραπάνω)...

Να συμπεράνω ότι προσφέρει και καλύτερη ποιότητα, ακριβέστερες μετρήσεις, κ.λ.π ?

Σαφώς και αναγνωρισμένη εταιρεία η S. με αξιόλογα προϊόντα και εμένα προσωπικά μου δίνει την αίσθηση της πάγιας αξίας σε ότι αφορά τον τομέα της ψύξης.

Από την άλλη, ο σφετεριστής (βλ.L.) είναι μια άγνωστη εταιρεία (τουλάχιστον σε μένα...), αλλά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά μοιάζουν καλύτερα από του πρώτου . . .

Δεν ξέρω αν αξίζει τη χρηματική διαφορά (διότι αν το δούμε αναλογικά, κοστίζει 50% παραπάνω)...

Να συμπεράνω ότι προσφέρει και καλύτερη ποιότητα, ακριβέστερες μετρήσεις, κ.λ.π ?

Δεν γνωρίζω την ποιότητα του συγκεκριμένου καθώς δεν το έχω δεί απο κοντά. Το scythe πάντως είναι πολύ ποιοτικό panel, οι διακόπτες του είναι στιβαροί και αρκετά ακριβείς μπορώ να πώ, ταιριάζει με το κουτί μου απόλυτα χωρίς να φαντάζει ξένο σώμα πάνω του (το ίδιο θα συμβαίνει και με το lian li που έχει και αυτό μαύρο αλουμίνιο) και είναι και σε λογική τιμή. Οι αισθητήρες μέχρι στιγμής δουλεύουν κανονικά (αν και τους θεωρώ περιττούς, πιο πολύ εφεντζίδικο είναι το πράγμα με αυτούς αφού ακριβείς μετρήσεις δεν μπορείς να πάρεις αλλά και δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτούς πιστεύω). Εν ολιγοις, θεωρώ πώς η χρηματική διαφορά του ενός σε σχέση με το άλλο δεν διακαιολογείται κατ εμέ. Αυτό που θέλεις είναι ένα ομορφο panel, να ταιριάζει στο κουτί σου και να ελέγχεις με ακρίβεια τους ανεμιστήρες σου. Τα υπόλοιπα πιστεύω είναι περιττά. :)

Δεν γνωρίζω την ποιότητα του συγκεκριμένου καθώς δεν το έχω δεί απο κοντά. Το scythe πάντως είναι πολύ ποιοτικό panel, οι διακόπτες του είναι στιβαροί και αρκετά ακριβείς μπορώ να πώ, ταιριάζει με το κουτί μου απόλυτα χωρίς να φαντάζει ξένο σώμα πάνω του (το ίδιο θα συμβαίνει και με το lian li που έχει και αυτό μαύρο αλουμίνιο) και είναι και σε λογική τιμή. Οι αισθητήρες μέχρι στιγμής δουλεύουν κανονικά (αν και τους θεωρώ περιττούς, πιο πολύ εφεντζίδικο είναι το πράγμα με αυτούς αφού ακριβείς μετρήσεις δεν μπορείς να πάρεις αλλά και δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτούς πιστεύω). Εν ολιγοις, θεωρώ πώς η χρηματική διαφορά του ενός σε σχέση με το άλλο δεν διακαιολογείται κατ εμέ. Αυτό που θέλεις είναι ένα ομορφο panel, να ταιριάζει στο κουτί σου και να ελέγχεις με ακρίβεια τους ανεμιστήρες σου. Τα υπόλοιπα πιστεύω είναι περιττά. :)

Συμφωνώ σε πολλά μαζί σου, αλλά μήπως η ανωτερότητα(?) του L. σε τεχνικά χαρακτηριστικά, το κάνει πιο futureproof?

Με βάση τη σχέση Ampere=Watt/Volt, τα:

"Μέγιστη Ισχύ ανά Κανάλι = 1 Amper"

&

"DC input = 12 Volt"

στο S. σημαίνει ότι ισούται με 12 Watt.Σωστά ?

Μήπως με βάση τα Watt, μπορώ να τοποθετήσω περισσότερους ανεμιστήρες ανά κανάλι, ή μήπως αυτό (12Watt) είναι αρκετό για να οδηγήσει 2 φυσιολογικούς ανεμιστήρες?

Συμφωνώ σε πολλά μαζί σου, αλλά μήπως η ανωτερότητα(?) του L. σε τεχνικά χαρακτηριστικά, το κάνει πιο futureproof?

Με βάση τη σχέση Ampere=Watt/Volt, τα:

"Μέγιστη Ισχύ ανά Κανάλι = 1 Amper"

&

"DC input = 12 Volt"

στο S. σημαίνει ότι ισούται με 12 Watt.Σωστά ?

Μήπως με βάση τα Watt, μπορώ να τοποθετήσω περισσότερους ανεμιστήρες ανά κανάλι, ή μήπως αυτό (12Watt) είναι αρκετό για να οδηγήσει 2 φυσιολογικούς ανεμιστήρες?

Λογικά όπως τα λές είναι.

Θεωρώ πως γίνεται αν βρείς τους κατάλληλους connectors. Πόσους ανεμιστήρες έχεις που θέλεις να ελέγξεις στο κουτί?

Βέβαια για σίγουρα ας μας πεί και κάποιος που πιθανόν το έχει δοκιμάσει ή γνωρίζει καλύτερα πάνω σε αυτό. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...