forgotten Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 στα πλαίσια των αλλαγών που έχει δρομολογήσει το facebook με το νέο προφίλ έχει προστεθεί μια επιπλέον πληροφορία σχετικά με τις γλώσσες που κανείς μιλά, μετά από ένα πρόχειρο σκάλισμα έχουν παρατηρηθεί τα εξής στις γλώσσες που κανείς μιλά Αναφέρει μεταξύ άλλων Αρχαία Ελληνικά, Κρητικά Ελληνικά, Κυπριακά Ελληνικά και αρχαία μακεδονικά . Το απίστευτο φυσικά είναι το γεγονός ότι το facebook έχει δημιουργήσει γλώσσες από ιδιώματα και διαλέκτους και προωθεί περίεργες ιδέες εφόσον αρχαία μακεδονικά δεν ήταν γλώσσα αλλά ιδίωμα της Ελλάδας όπως και τα υπόλοιπα που αναγράφει. Μπορεί για κάποιους να είναι ασήμαντο αλλά ίσως να υπάρχουν σκοπιμότητες σχετικά με την παρουσίαση αυτή όσο άφορά το ελληνικό συνεχές και την αδιαιρετότητα του ελληνισμού ,και προώθησης ανακριβειών με διάφορους πολιτικούς στόχους, όπως αναγνώρισης τάχα του ιστορικού συνεχές του κράτους της Μακεδονίας όπως αυτό επονομάστηκε δεν νομίζω ότι τα αρχαία ελληνικά ομιλούνται σήμερα, ούτε και το γλωσσικό ιδίωμα της Μακεδονίας και είναι σαφώς ύποπτο κάτι τέτοιες προωθήσεις εκ μέρους του facebook πηγή facebook http://www.facebook.com/about/profile/
pappous_soulis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Πρώτον, η είδηση δεν σχετίζεται με τη τεχνολογία. Δεύτερον, δεν είναι είδηση.
forgotten Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 συγνωμη αλλα κατα την αποψη μου συσχετιζεται με την τεχνολογια και μαλιστα ειναι σημαντικη ειδηση γιατι εκατομυρια χρησιμοποιουν το facebook...
tritonas00 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Πρώτον, η είδηση δεν σχετίζεται με τη τεχνολογία. Δεύτερον, δεν είναι είδηση. Επακριβως.
gtroza Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 συγνωμη αλλα κατα την αποψη μου συσχετιζεται με την τεχνολογια και μαλιστα ειναι σημαντικη ειδηση γιατι εκατομυρια χρησιμοποιουν το facebook... συγνωμη τρίτωνα αλλα κατα την αποψη μου συσχετιζεται με την τεχνολογια και μαλιστα ειναι σημαντικη ειδηση γιατι εκατομυρια χρησιμοποιουν το facebook... +1 Πρώτον, η είδηση δεν σχετίζεται με τη τεχνολογία.Δεύτερον, δεν είναι είδηση. παππού, πολύ "γερασμένη" άποψη .
linkinpark4175 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 To caps lock στον τιτλο του αρθρου που μου ηρθε μεσω feed με τρομαξε... Παντως αποτι ειδα εχει και "Pontic Greek"
orotoi Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 πως σχετίζεται με την τεχνολογία? Αν σε ενα site (τεχνολογικό προϊόν) αναφέρεται μια δολοφονία ας πούμε (αστυνομικό προϊόν) τι είναι?
forgotten Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 λοιπον το facebook ειναι σελιδα κοινωνικης δικτυωσης online τεχνολογικο προιον το οποιο προωθειται με την τεχνολογια.Με τις ρυθμισεις του στην γλωσσα αφηνει μετεωρες σκοπιμοτητες πολιτικες κλπ αυτο κατα την αποψη μου αφορα την τεχνολογια γιατι αυτες οι ανακριβειες βρισκονται στο διαδικτυο και εχουν περιεργες βλεψεις.Τι στο καλο μιλαμε αρχαια η μακεδονικα η ποντιακα η κρητικα κλπ δεν ειναι αυτο περιεργο? σε ενα site δικτυωσης με παγκοσμια εμβελεια??
Αδμιν Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δεν θα το παιξω αρμοδιος, παρολο που ο πραγματικος μου τομεας ειναι η γλωσσολογια, αλλα θα αναφερω μερικα πραγματα που αποτελουν κοινο τοπο *Δεν υπαρχουν σαφη ορια μεταξυ γλωσσας και διαλεκτου για τους γλωσσολογους. Τα κινεζικα ειναι μια δεκαδα διαφορετικες γλωσσες και ομως καλουνται διαλεκτοι για πολιτικους λογους. Γινεται και το αναποδο. *Τα αρχαια ελληνικα ειναι προφανως μια πολυ ξεχωριστη φαση της Ελληνικης γλωσσας, και εχει καθε δικαιωμα να διαχωριζεται απο τις αλλες. Κατα τη γνωμη μου ειναι αρκετο να χωριζουμε την πορια της γλωσσας σε 4 μερη αν δεν χρειαζεται η λεπτομερια: Αρχαια (εως κλασσικη εποχη), Κοινη, Μεσαιωνικη και Συγχρονη. Ειναι πολυ λογικο να δωθουν ξεχωριστες κατηγοριες σε ενα σαιτ οπως το Facebook για τα σημερινα ιδιωματα-διαλεκτους. Φανταζομαι ξεχωριζουν και τα Γερμανικα της Γερμανιας απο αυτα της Αυστριας ( Österreichisches Deutsch), τα Αγγλικα της Αμερικης απο αυτα της Αυστραλιας και του Χονγκ-Κονγκ κ.ο.κ. Για τις αρχαιες γλωσσες, αφου πολλοι τις μαθαινουν και τις μιλουν (ολοκληρη βικιπαιδεια γραφεται και στα Λατινικα), εστω και τυπικα νεκρες γλωσσες, εχουν ομιλητες. Δεν ξερω λοιπον αν υπαρχουν πολιτικοι λογοι για αυτο, αλλα για εμενα, αν ο ομιλητης μιας διαλεκτου θελει να διευκρινησει ποια διαλεκτο μιλα, εχει καθε δικαιωμα να το κανει.
forgotten Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δεν θα το παιξω αρμοδιος, παρολο που ο πραγματικος μου τομεας ειναι η γλωσσολογια, αλλα θα αναφερω μερικα πραγματα που αποτελουν κοινο τοπο *Δεν υπαρχουν σαφη ορια μεταξυ γλωσσας και διαλεκτου για τους γλωσσολογους. Τα κινεζικα ειναι μια δεκαδα διαφορετικες γλωσσες και ομως καλουνται διαλεκτοι για πολιτικους λογους. Γινεται και το αναποδο. *Τα αρχαια ελληνικα ειναι προφανως μια πολυ ξεχωριστη φαση της Ελληνικης γλωσσας, και εχει καθε δικαιωμα να διαχωριζεται απο τις αλλες. Κατα τη γνωμη μου ειναι αρκετο να χωριζουμε την πορια της γλωσσας σε 4 μερη αν δεν χρειαζεται η λεπτομερια: Αρχαια (εως κλασσικη εποχη), Κοινη, Μεσαιωνικη και Συγχρονη. Ειναι πολυ λογικο να δωθουν ξεχωριστες κατηγοριες σε ενα σαιτ οπως το Facebook για τα σημερινα ιδιωματα-διαλεκτους. Φανταζομαι ξεχωριζουν και τα Γερμανικα της Γερμανιας απο αυτα της Αυστριας ( Österreichisches Deutsch), τα Αγγλικα της Αμερικης απο αυτα της Αυστραλιας και του Χονγκ-Κονγκ κ.ο.κ. Για τις αρχαιες γλωσσες, αφου πολλοι τις μαθαινουν και τις μιλουν (ολοκληρη βικιπαιδεια γραφεται και στα Λατινικα), εστω και τυπικα νεκρες γλωσσες, εχουν ομιλητες. Δεν ξερω λοιπον αν υπαρχουν πολιτικοι λογοι για αυτο, αλλα για εμενα, αν ο ομιλητης μιας διαλεκτου θελει να διευκρινησει ποια διαλεκτο μιλα, εχει καθε δικαιωμα να το κανει. φιλε μου διαφωνω με την αποψη σου αν και θεωρητικα συμφωνω με τα οσα αναφερεις ως φιλολογος και εγω. ,σημασια δεν εχει πως τα κατανεμουμε εμεις ουτε πιστευω οτι ειναι τοσο αθωα που τα παρουσιαζει το facebook ναι αντε ξερω και λατινικα ,τα χρησιμοποιω μηπως πουθενα? ,δεν ειναι συνετο να αναγνωριζει το facebook την επισημη γλωσσα καθε κρατους και οχι τις οσες υπαρχουν στο εσωτερικο της? προσωπικα εχω ενδοιασμους σαν μεσος χρηστης που δεν ξερω τις διαφορες εθνοτητες στο facebook για το τι προσφερει αυτο μηπως ενα διαιρει και βασιλευε ?
Αδμιν Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Για να μιλήσω συγκεκριμένα για το σάιτ αυτό πρέπει να δω πού εντάσσουν τις αρχαίες γλώσσες, κάτι που θα κάνω όταν επιστρέψω στη βάση μου. Αλλά επιμένω στο ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένο να εντάξεις τις ουσιαστικά διαφορετικές ποικιλίες μιας γλώσσας σαν επιλογές. Tα ποντιακά και τα τσακώνικα είναι λογικα, τα κρητικά και τα κυπριακά ίσως είναι υπερβολή, αφού δεν διαφέρουν τόσο. Όπως και να έχει, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό είναι κακό. Pontic Greek λέει, όχι απλά Pontic, αν τελικά μας απασχολεί είναι αυτό.
Αδμιν Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 φιλε μου διαφωνω με την αποψη σου αν και θεωρητικα συμφωνω με τα οσα αναφερεις ως φιλολογος και εγω. ,σημασια δεν εχει πως τα κατανεμουμε εμεις ουτε πιστευω οτι ειναι τοσο αθωα που τα παρουσιαζει το facebook ναι αντε ξερω και λατινικα ,τα χρησιμοποιω μηπως πουθενα? ,δεν ειναι συνετο να αναγνωριζει το facebook την επισημη γλωσσα καθε κρατους και οχι τις οσες υπαρχουν στο εσωτερικο της? προσωπικα εχω ενδοιασμους σαν μεσος χρηστης που δεν ξερω τις διαφορες εθνοτητες στο facebook για το τι προσφερει αυτο μηπως ενα διαιρει και βασιλευε ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.