Προς το περιεχόμενο

Η κοροϊδία προς τους Έλληνες καταναλωτές

dolph

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ΄όσο γνωρίζω το θέμα τελικής τιμής είναι πιο σύνθετο αποτι το παρουσιάζετε...

Έχετε υπόψη σας όσοι κατηγορούν τους καταστηματάρχες για υψηλές τιμές οτι οι εταιρίες-προμηθευτές τους θέτουν ένα minimum πλαφόν κάτω από το οποίο δεν μπορούν να πέσουν.Δηλαδή έρχεται η sony πχ και του λεει: θα πάρεις τόσα κομμάτια από το GT5 πχ (στην τάδε τιμή) αλλά θα πάρεις ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και αυτά τα παιχνίδια (που δεν είναι τόσο εμπορικά - κοινώς σαβούρα).Κλασικό τέτοιο παράδειγμα είναι οι βιντεοκλαμπάδες.Τραβάτε να ρωτήσετε τι τραβάνε από τις εταιρίες και μετά θα καταλάβετε...

Πληρώνεται κανονικά η εταιρία για τα κομμάτια που του πούλησε και μετά τρέχει ο κακομοίρης ο έμπορος με το στανιό μπας και πουλήσει και βγάλει κάτι.Το περιθώριο κέρδους τους είναι πολύ μικρό.Τα χοντρά λεφτά τα βγάζουν οι εταιρίες.

Επίσης να ξέρετε οτι υπάρχουν και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.Δεν θα πάρουν κάποιο παιχνίδι στην ίδια χοντρική ο απλός καταστηματάρχης με αυτόν που κάνει παραγγελία για ένα πολυκατάστημα.

Άρα στην προκειμένη την πληρώνουν 2.Οι μικροί μαγαζάτορες και οι πελάτες.

Τώρα επειδή ο καθένας πρέπει να κοιτάει την τσέπη του και το συμφέρον του, υπάρχουν πολλοί "τρόποι" για να "βρεις" ένα παιχνίδι...

Τα 60 πάντως είναι κανονική ληστεία και μην ακούσω περί πνευματικών δικαιωμάτων και κουραφέξαλα.

Α και να ξέρετε οτι στην τιμή συμπεριλαμβάνετε και το ποσό από διαφυγόντα κέρδη λόγω πειρατείας...

Δηλαδή κάποιος που θέλει να αγοράσει νόμιμα ένα παιχνίδι, ένα CD μουσικής κλπ,κλπ πληρώνει (εν αγνοία του) την εταιρία για τη χασούρα που ΘΑ έχει από την πειρατεία...

Οπότε ο καθένας διαλέγει από ποιά πλευρά θα βρίσκεται...

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ειναι πολυ ενδιαφερον να βλεπεις καποιους Ελληνες να βριζουν την ελλαδα και την κατασταση που επικρατει, αλλα σε καθε ευκαιρια χρησιμοποιουν ολα αυτα τα τεχνασματα που σιχαινονται.

Μιλησανε αρκετοι για την τιμη ενος προιοντος, και την συγκριναν με τα αντιστοιχο ξενογλωσσο προιον. Αν πουμε οτι ο εκαστοτε διασημος εκφωνητης να παει να....δεν το πληρωνουμε...Τους υπανλληλους... προγραμματιστες... μονταζ... διαφημιση... ετικετες... εκτυπωση... license για να γινουν αυτα... ουτε αυτα δεν θα πληρωθουν? Αν δεν σας ενδιαφερουν αυτα, μπορειτε να στειλετε μια προταση οποιασδηποτε μορφης στον εκδοτικο οικο, και να πειτε οτι δεν μας ενδιαφερουν ολα αυτα, και μπορειτε να τα παραλειψετε, ωστε να εχουμε το προνομιο της διακιμανσης τιμης που υπαρχει και στο εξωωτερικο. Αν μαζευτουν αρκετες αιτησεις, ουτε τις εταιριες συμφερει να μπαινουν σε ολο αυτο τον κοπο, οποτε πιθανον να το σταματησουν. Μην ξεχναμε οτι παλαιοτερα οι περισσοτεροι διαμασρτυρονταν οτι δεν υπηρχε το ελληνικο στοιχειο σε καποια παιχνιδια, και εχουμε δικαιωματα κτλ.κτλ.

Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα. Δεν ζουμε σε διαφημιση...

Θα ηθελα επισης να συγχαρω τον φιλο που παρεθεσε και τις τιμες αγορας, γιατι ρισκαρε να τον κατηγορησουν και για αισχροκαιρδια!!!

Οσον αφορα για το αμαζον και το καθε αμαζον...οταν ο κοσμος θα κυβερναται απο αυτους τους κολοσσους, και οχι απο κυβερνησεις, και δεν 8α υπαρχουν τα μικρα καταστηματα να τους παιρνουν εστω το 10% των πωλησεων, και θα μπορουν να πουλανε αυτοι στα 80+ ευρω χωρις ανταγωνισμο, δεν θα μπορειτε να πειτε καν κουβεντα ουτε σε αυτο το φορουμ, γιατι θα ειναι παρανομο...

Να αναφερω το εξης, κσι οποιος εχει τον χρονο και την ορεξη ας το ερευνησει, και ας το σκεφτει(καλο θα ειναι): ενω η τιμη αγορας για ενα καταστηματαρχη για το ARIEL ειναι 11.80 (κατα μεσω ορο αναμεσα στους προμηθευτες) με αποτελεσμα η τιμη με το ΦΠΑ να ειναι 14.5 περιπου συν οτι κερδος μπορει να βαλει το καθε μαγαζακι...ο βεροπουλος το εβγαλε διαφημιση 12.80!!! περιπου 2 ευρω κατω απο την τιμη που αγοραζει (επιβεβαιωμενα). Αυτο ειναι θετικο για τον καταναλωτη που γλυτωνει καποια ευρω(4-5) ανα αριελ, αλλα σκεφτειτε τι θα γινει μακροπροθεσμα αν δεν αντεξουν τα μαγαζακια και μεινουν μονο οι Βεροπουλοι και οι Μαρινοπουλοι.

Τωρα αυτο φανταστειτε το σε ολους τους τομεις του εμποριου...στο δικο σας...να ερθει καποιος Μεγαλος, ο οποιος θα εχει το περιθωριο να χανει καποια ευρω (τα οποια τα βγαζειαπο αλλου, να ειστε σιγουροι) ωστε να σας βγαλει απο την μεση... Καπου εκει θα ευχεστε για πλαφον τιμης και θα απορειτε πως εφτασαν τα πραγματα σε αυτη την κατασταση. Κανενας ομως δεν θα θυμαται οτι θα ειναι αποτελεμσα της δημοκρατιας και της ανεξελεγκτης διαμαρτυριας χωρις να φιλτραρουμε την σκεψη μας για λανθασμενους υπολογισμους.

Δεν ζουμε σε πολεις κρατη που μπορουσες ευκολα να ελεγξεις καποια πραγματα και να διαμαρτυρυνθεις δικαια. Ζουμε σε παγκοσμια κοινωνια, οπου ενα προιον και μια αποψη περναει απο μια ασυλληπτη αλυσιδα ανθρωπων πριν φτασει σε εμας.

Για αυτο προτεινω να εκτιμουμε πρωτα τον κοπο και τους ανθρωπους που εχουν ασχοληθει με κατι πριν το απαξιωσουμε, οπως ακριβως θα θελαμε να γινει και με την δικη μας δουλεια.

Πριν με "σταυρωσετε" καποιοι, να πω οτι και εγω δεν συμφωνω με την τιμολογικη πολιτικη καποιων προιοντων, αλλα για αυτο φταιει πολλες φορες και η πηγη (εκτος απο το γαλα και τα γεωργικα προιοντα φυσικα :-( )Οποτε προσπαθηστε να πεισετε πρωτα τον εκδοτικο οικο να πουλαει παραλληλα την ξενογλωσση εκδοση στην ελλαδα για αυτους που τους νοιαζει και η τιμη και η περιγραφη δεν θα κανει την διαφορα...

Υπαρχουν και αλλες λυσεις...και η αρνηση αγορας που εφαρμοζουν οι ξενοι (οπως ανεφερε καποιος φιλος εδω) ειναι ενας απο τους τροπους για να πιεσουμε μειωση τιμης.

Εγω προσωπικα, επειδη δεν θεωρω οτι ενα τετοιο προιον σαπιζει αν μεινει καιρο στο ραφι, τα αγοραζω και μετα απο 2 χρονια. Ετσι και το παιχνιδι εχω αυθεντικο, και τους προγραμματιστες εχω τιμησει γιατι δεν το εχω παρει αντεγραμμενο και στο 1/3 της τιμης. (επισης το εχει προτεινει καποιος αλλος σε αυτη την συζητηση και τον ευχαριστω)

Ειναι πολυ κριμα παντως που υπαρχουν πολλοι που παραπονιουνται για την τιμη τετοιων προιοντων και ειναι πολυ λιγοτερα τα φορουμ που μπορει να κανεις να κανει παραπονα για την ΦΑΓΕ που αγοραζει το γαλα 15 λεπτα το λιτρο και το πουλαει 2 ευρω...Εκεινη την απατη δεν την μπλοκαρει κανεις. Μονο στην γαλλια σταματησαν οι πολιτες να αγοραζουν γαλα για μια εβδομαδα για να πουλανε σε καλυτερη τιμη οι τσοπανηδες, και να πουλανε πιο λογικα οι συσκευαστες...

Δημοσ.

Οσον αφορα για το αμαζον και το καθε αμαζον...οταν ο κοσμος θα κυβερναται απο αυτους τους κολοσσους, και οχι απο κυβερνησεις, και δεν 8α υπαρχουν τα μικρα καταστηματα να τους παιρνουν εστω το 10% των πωλησεων, και θα μπορουν να πουλανε αυτοι στα 80+ ευρω χωρις ανταγωνισμο, δεν θα μπορειτε να πειτε καν κουβεντα ουτε σε αυτο το φορουμ, γιατι θα ειναι παρανομο...

Σιγά μη σου βάλει και 200€ το παιχνίδι :-(

Άσε που θεωρώ ανοησίες αυτά περί των εταιριών που κυβερνάνε το κόσμο κτλ.Τουλάχιστον σε τόσο τραγικό βαθμό που το παρουσιάζουν μερικοί.Αλλά τέσπα αυτό είναι άλλη συζήτηση και δε κολλάει εδώ.

Δηλαδή τι να κάνουμε να μη αγοράζουμε από το Amazon και το κάθε Amazon και να αγοράζουμε από μικρά καταστήματα σε διπλάσια τιμή για μη μείνει το Amazon χωρίς ανταγωνισμό;

Και εγώ προσωπικά θέλω να παίζω ένα παιχνίδι όταν βγει και όχι μετά από 5 χρόνια :shock:

Δημοσ.

Σιγά μη σου βάλει και 200€ το παιχνίδι :-(

Άσε που θεωρώ ανοησίες αυτά περί των εταιριών που κυβερνάνε το κόσμο κτλ.Τουλάχιστον σε τόσο τραγικό βαθμό που το παρουσιάζουν μερικοί.Αλλά τέσπα αυτό είναι άλλη συζήτηση και δε κολλάει εδώ.

Δηλαδή τι να κάνουμε να μη αγοράζουμε από το Amazon και το κάθε Amazon και να αγοράζουμε από μικρά καταστήματα σε διπλάσια τιμή για μη μείνει το Amazon χωρίς ανταγωνισμό;

Και εγώ προσωπικά θέλω να παίζω ένα παιχνίδι όταν βγει και όχι μετά από 5 χρόνια :shock:

Really;

Προφανώς δεν είδες τι γινόταν/γίνεται με τη Siemens στην Ελλάδα, ε;

+1 vacman

• 3 εβδομάδες αργότερα...
επισκέπτη Hernandez30
Δημοσ.

Λοιπόν επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα θέμα που μας πονάει εμάς τους Έλληνες θα θελα να αναφέρω τα κάτωθι:

Καταρχήν δεν μπορώ να καταλάβω εδω μέσα ορισμένους που παίρνουν το μέρος τον ληστών καταστηματαρχών και αλυσιδών στην Ελλάδα, ένα απο τα δύο συμβαίνει ή εχουν πολλά λεφτά και δεν τους ενοχλεί να πληρώνουν τριπλάσια τιμή ένα προιόν ή έχουν κατάστημα και τρώνε με χρυσά κουτάλια και τρίβουν τα χέρια τους απο ευχαρίστηση που κλέβουν τον έλληνα καταναλωτή.

Δεν θα κάτσω να γράψω κάτι για να σας πείσω απλά παρακάτω θα αναφέρω κάποια παραδείγματα, αποψεις, εμπειρίες και γνώμες που είμαι σίγουρος πολλοί απο σας θα συμφωνήσετε μαζί μου και δεν θέλω να ακούω το θέμα περι stock και άλλα τέτοια για αυτό και η διαφοροποίηση τιμών.

-Πως γίνεται η τετραλογία του Alien σε blue ray σε κατάστημα στην Αθήνα να έχει 67 ευρώ και στο amazon να έχει 25 Λίρες

-Πως γίνεται με 140 ευρώ απο μαγαζί στην Ελλάδα να αγοράζω 2 games και στην Αγγλία να αγοράζω τα ίδια games με την μιση τιμή

-Πως γίνεται τα ΙΚΕΑ της Ελλάδος να είναι τα πιο ακριβά στην Ευρώπη

-Πως γίνεται τα ZARA στην ελλάδα με το που έρχονται τα ρούχα με τις fix τιμές ισπανίας που πρέπει να πουληθούν τα ρούχα (για όποιον δεν ξέρει ειναι ισπανική εταιρία) και μέσα στην νύχτα για να μην τους πάρουμε χαμπάρι τα ελληνικά ZARA αλλάζουν τα ετικετάκια με τις τιμές που αυτοί θέλουν (προς τα πάνω εννοείται)

-Πως γίνεται όταν πήγα στην Γαλλία πρόπερσυ το καλοκαίρι να βρώ το Resistance 2 στα Fnac της Γαλλίας 22 Ευρώ όταν τα Fnac της Ελλάδος είχαν σαν τιμή λιανικής τα 60 ευρώ!!!!

-Πως γίνεται στα supermarket, για παράδειγμα τα μακαρόνια misco να ζητάνε απο το super να μπεί το προιόν σε συγκεκριμένο ράφι έτσι ώστε να είναι ορατα για τον κόσμο και να δίνει στο super 20% έκπτωση στο προιόν για να το δώσει με την σειρά του στον τελικό καταναλωτή και το super market να το κάνει γαργάρα και να το βάζει στην τσέπη του.

-Πως γίνεται ένα προιόν πριν την περίοδο των εκπτώσεων να έχει 100 ευρώ και στην περίοδο των εκπτώσεων να έχει 120 (ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 200 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 120 ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ)

-Πως γίνεται παιχνίδια που έχουν βγεί πριν 2 χρόνια σε καταστήματα οπως Saturn να έχουν 50 και 60 ευρώ ντροπή!!!!!

-Πως γίνεται, πως γίνεται πως γίνεται, έχω τόσσα άλλα να σας πώ..... και η απάντηση στο γιατί είναι μόνο μία. Γιατι είμαστε Μαλ....ς γιατι τρέχουμε και αγοράζουμε κάτι όσο και αν έχει η τιμή του, οπότε ελληνικές και ξένες εταιρίες στην ελλάδα έχουν καλόμάθει και χτυπάνε στις τιμές όσο θέλουνε. Σου λέει οι Ελληνες; μην ανησυχείς θα το αγοράσουν είται αυτό λέγεται videogame, ειται λέγεται φαγητό, είται αυτοκίνητο, είται οτιδήποτε άλλο. Εμείς τους καλομάθαμε.

Κανονικά σαν ενωμένη ευρώπη έχω το δικαίωμα ένα προιόν να το παίρνω όσο το παίρνει ο Γάλλος και ο Άγγλος. Με δυο λόγια μιλάμε για εσχροκέρδια και πολύ μεγάλη κλεψιά δυστυχώς.

Οι Αγγλοι όμως δεν είναι χαζοί, όπως είπε και ένας φίλος εδω μέσα αν δούνε κάτι τέτοιο να γίνεται γυρνάνε την πλάτη τους και το μποικοτάρουνε το προιόν. Όπως είχε γίνει παλία, οταν αυξησανε την τιμή του κοτόπουλου και την επόμενη μέρα κανένας Αγγλος δεν πήγε να ψωνήσει κοτόπουλο ούτε για αστείο με αποτέλεσμα οι έμποροι να βλέπουν τα πουλερικά στα ψυγεία να σαπίζουν και να αναγκάζονται να ρίξουν την τιμη πιο φθηνά απο ότι ήταν πρώτα για να αρχίσει να κινείται πάλι η αγορά.

Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε. Είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε διάλογο.

Δημοσ.

Ειναι πολυ ενδιαφερον να βλεπεις καποιους Ελληνες να βριζουν την ελλαδα και την κατασταση που επικρατει, αλλα σε καθε ευκαιρια χρησιμοποιουν ολα αυτα τα τεχνασματα που σιχαινονται.

αναγκαστικά τα χρησιμοποιούνε. θέλουν δε θέλουν.

παράδειγμα τυχαίο.

πας στο βενζινάδικο σε κλέβουν, πας στο συνεργείο σε κλέβουν, όπου και να πας θα σε κλέψουν, ακόμα και το κράτος σε κλέβει.

ε πές μου τι θα κάνεις;

αναγκαστικά μόλις σου δωθεί η ευκαιρία θα κλέψεις κι εσύ.

μπορεί να μη σου αρέσει η κατάσταση αλλά είναι θέμα επιβίωσης.

δυστυχώς αυτό είναι το σύστημα στην ελλάδα. και να μην είσαι κλέφτης θα γίνεις

σκέψου ότι τρέχεις σε ένα αγώνα δρόμου με άλλους 10.

αν οι 8-9 κόβουν δρόμο μέσα από στενά γλιτώνοντας πολλά μέτρα εσύ τι θα κάνεις; θα κάτσεις να τους κοιτάς;

θα βγεις τελευταίος.

οπότε κόβεις κι εσύ δρόμο για να παίξεις με τους νέους κανόνες.

Υ.Γ μη μου πεις ότι θα κάνεις καταγγελία στους διοργανωτές

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...