Προς το περιεχόμενο

Σοβαρο προβλημα με νεα καρτα δικτυου στα XP - SOS

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχω το pc ενος φιλου που εχει την μητρικη ASUS P5KPL-CM η οποια εχει on-board lan card αλλα μια μερα καθως εκανε αλλαγη στο καλωδιο εσπασε κατι απο μεσα και απο τοτε δεν αναγνωριζει κανενα καλωδιο και φυσικα δεν μπαινει στο ιντερνετ. Τα windows παρ' ολα αυτα την αναγνωριζουν.

Ετσι αγορασε την καρτα LEVEL ONE FNC-0109TX απο εδω: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616031

Την τοποθετησα σημερα, μπηκα στο BIOS εκανα disable την on-board και επειτα τα Windows XP δεν την αναγνωριζουν. Γραφουν αγνωστη συσκευη.

Εβαλα το cd που ειχε στο κουτι και ακολουθησα την διαδρομη για το φακελο XP, αλλα παλι λεει οτι δεν την αναγνωριζει - αγνωστη συσκευη!

Μπαινω στο site της Level1 εδω: http://www.levelone.eu/downloads.php?modelstr1=FNC&modelstr2=0109TX

και κατεβαζω και τα 3 αρχεια. Δεν δουλευει κανενα. Τα windows αδυνατουν να την εντοπισουν.

Ξεβιδωνω την καρτα απο την PCI και βλεπω επανω οτι εχει chipset της REALTEC και συγκεκριμενα το RTL8139D.

Ε λεω που θα μου παει, θα κατεβασω κατ'ευθειαν τους drivers απο το chipset και πιστευω να πιασει.

Κανω το download απο εδω: http://www.realtek.com.tw/Downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=6&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false

Το 1ο αρχειο εαν δειτε με τιτλο : WinXP 32/64 and Win2K Auto installation Program (SID:1428415)

Τρεχω το setup, τιποτα παλι τα ιδια - αγνωστη συσκευη!

Οταν κουμπωνω επανω το καλωδιο αναβει κοκκινο λαμπακι, εαν αυτο σας βοηθαει (το καλωδιο σιγουρα δεν εχει προβλημα γιατι εαν το βαλω στο δικο μου pc το αναγνωριζει και μπαινει ευθεως στο ιντερνετ).

Τι αλλο να κανω βρε παιδια; Εχω σκασει πραγματικα. Ειπα να εξυπηρετησω το φιλο που δεν κατεχει απο hardware και λεω ειναι 5 λεπτα δουλεια το να την κουμπωσω και να του το δωσω πισω το pc, αλλα ελα μου ντε..

Δημοσ.

Μια φορά μου ειχε τύχει προβληματική κάρτα απο το κουτι (συμπτωματικά ήταν level one). Δοκίμασε την ίδια κάρτα σε άλλο υπολογιστή ή κάνε boot με linux live cd. Αν με το Linux live cd παίζει η κάρτα, τότε επικεντρώνεσαι στους drivers των windows.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστω πολυ. Θα την εβαζα στο δικο μου pc, αλλα εχω Windows 7 και λεει οτι δεν την υποστηριζουν τα 7.

Τωρα αφου καψω το cd και κανω boot - υποτιθεται οτι πρεπει να κανω κατι για να βρει την καρτα ή αυτοματα θα εχω ιντερνετ απο εκει;

Δημοσ.

Σ' ευχαριστω πολυ. Θα την εβαζα στο δικο μου pc, αλλα εχω Windows 7 και λεει οτι δεν την υποστηριζουν τα 7.

Τωρα αφου καψω το cd και κανω boot - υποτιθεται οτι πρεπει να κανω κατι για να βρει την καρτα ή αυτοματα θα εχω ιντερνετ απο εκει;

Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Το DHCP ειναι ενεργοποιημένο στο router, έτσι;

Δημοσ.

Ειτε την εχω enable ειτε disable απο το BIOS το ιδιο πραγμα ειναι.

Απλα εαν την εχω enable εμφανιζεται το εικονιδιο κατω με ενα Χ. Ακομη και το καλωδιο να βαλω δεν περναει data.

Δημοσ.

Τι να κανω; Να περασω τα 7 (32bit) και να βαλω τους drivers που εχει η Realtek για τα 7;

Τωρα κατεβαζω το iso για το linux... εχω και 2mbit γαμ@@@ :)

να τη δοκιμάσεις στο pc σου ίσως?...

και κατά 90% τα windows 7 θα τη βρούνε μόνα τους

Δημοσ.

Βαλε το unknown device identifier και δες ακριβως πως ονομαζει την αγνωστη συσκευη σου .....

Και μετα πολυ απλα κατεβαζεις τον driver ..

Αν θες βοηθεια βαλε teamviewer να σε βοηθησω ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...