Προς το περιεχόμενο

Δικτυο για εταιρεια

mynam3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντελώς απλά και πεζά, αν για να συνδέσεις δύο υπολογιστές στο σπίτι σου χρειάζεσαι ένα switch με δύο θύρες, για μια εταιρία θα χρειαστείς ένα switch με 200 θύρες ή καλύτερα 10 switch με 20 θύρες το καθένα + ένα ακόμα για να τα συνδέσεις όλα αυτά μεταξύ τους...

Επίσης, θα χρειαστείς μερικά χιλιόμετρα καλωδίων, τρύπες στους τοίχους, εργαλεία, δοκιμές, εργατοώρες, κοκ...

Δημοσ.

Με απλά λόγια τον όρο LAN (Local Area Network) εννοούμε ένα σύνολο από hosts (computers, network printers κλπ) τα οποία ανήκουν στο ίδιο δίκτυο και βρίσκονται σε μία σχετικά περιορισμένη γεωγραφική έκταση. Αυτή η έκταση μπορεί να είναι ένα σπίτι, γραφείο, ολόκληρο κτήριο ή ακόμα και πολλά κτήρια (π.χ. ένα συγκρότημα κτηρίων σε ένα πανεπιστήμιο).

Οπότε γενικά ναι, θα πρέπει να φτιάξεις ένα LAN.

Τώρα ανάλογα τις ανάγκες τις εταιρείας, αυτό μπορεί να είναι ένα απλό LAN με 300 υπολογιστές και ένα αριθμό switches, ή να αποτελείτε από ξεχωριστά υποδίκτυα, VLANs ("εικονικά" LANs μέσα στο δίκτυο). Επίσης ένα LAN μπορεί να έχει έναν ή περισσότερους routers και servers.

Ή πολυπλοκότητα εξαρτάται από τις ανάγκες του δικτύου.

Αν θες πιο πολλές πληροφορίες θα πρέπει να δώσεις λεπτομέρειες για το τι θέλεις ακριβώς να κάνεις.

Με προλάβανε. :P

Backup μπορεί να γίνει backup server ή μία backupιέρα.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι.

Και το μέγεθος των backup εξαρτάται από τις ανάγκες σου.

Μπορεί να είναι μερικά ΜΒ, GB ή και ΤΒ.

Συνήθως κρατάνε αντίγραφα μόνο τα αρχεία των χρηστών, και όχι πχ Full backup. Το λειτουργικό ξαναβρίσκεται. Τα αρχεία των χρηστών όχι. ;)

Μπορεί επίσης να στήσεις κάτι με virtual enviroment.

Τι ακριβώς θες να κάνεις;

Δημοσ.

Ας υποθεσουμε οτι υπαρχουν 200 pc τα οποια καθημερινα εχουνε 10δες αρχεια, απο εικονες μεχρι αρχεια κειμενου, video κλπ.

Αυτα πως θα τα κανουμε back up ?

Τα pc ωραια ειναι συνδεδεμενα μεταξυ τους με switch κοκ, πως θα τα κανουμε backup? Δεν αναφερομαι στο λειτουργικο, οπως ειπε και ενας φιλος ειναι ευκολο να περαστει ξανα αλλα στα δεδομενα.

Υπαρχει περιπτωση να εχω 200tb χωρο?

Δημοσ.

επειδή όλη μέρα είμαι σε εταιρίες των 50+ ατόμων...

200 γραφίστες θα έχεις και θες 1tb στον καθένα?

γιατί οι απλοί users με το ζόρι το 1-2gb φτάνουν σε full backup...

Δημοσ.

Ε, ακομα και ετσι να ειναι, δηλαδη να θες 1ΤΒ για καθε υπαλληλο (χλωμο βεβαια, αλλα ας το πουμε κι ετσι), που ειναι το τοσο δύσκολο; 200ΤΒ νομιζεις οτι ειναι πολλα στις μερες μας; Δες εδω εναν τυπα που εφτιαξε ενα file sharing server των 90ΤΒ μεσα σε ενα ξυλινο κουτι.

Και δεν μιλαμε καν για επαγγελματικες λυσεις, ε; Απλα να μην ξεχνιομαστε! :-D

Δημοσ.

πίκρα...

εγώ όπου έχω γραφίστες τους παίρνω έναν εξωτερικό δίσκο 1tb και του υποχρεώνω να προσέχουν εκείνοι το backup τους

επίσης στα καινούργια τους pc πάντα βάζω RAID 1

Δημοσ.

τι εννοείς ετοιματζίδικα?

εφόσον μιλάμε για μεγάλη εταιρία σε έτοιμο server θα πας...

κάθε εταιρία έχει... στην εταιρία προτιμάμε IBM και Fujitsu

Δημοσ.

δεν έχεις πει τις ανάγκες σου και από ότι φαίνεται δεν τις ξέρεις και όλας ακόμα...

θα είναι απλά domain controller? θα είναι και exchange? θα είναι και file-server?

νομίζω ότι προσπαθείς να κολυμπήσεις σε νερά που δεν ξέρεις

και θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτείς μια εταιρία που αναλαμβάνει στησίματα.

δίκτυο 200 υπολογιστών δεν γίνετε από ερασιτέχνες ούτε από απλούς τεχνικούς υπολογιστών...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...