Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

  • Τα φώτα της δημοσιότητας είδαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε για το διαδίκτυο από μια ομάδα ερευνητών, επιστημόνων του κλάδου της πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, έχει επαληθευτεί ότι ιστοσελίδες αποκτούν πρόσβαση στο ιστορικό των επισκεπτών τους μέσω ενός κενού ασφαλείας των browser, με σκοπό να το εκμεταλλευτούν προβάλλοντας παραπλήσιες διαφημίσεις.
     
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, βρέθηκαν 50.000 γνωστά sites για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι «κατασκοπεύουν» τους επισκέπτες τους. Μόνο για τα 46 από αυτά υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, ενώ περίπου για τα μισά από αυτά υπάρχουν και αποδείξεις . Ιστοσελίδες όπως το Morningstar.com το οποίο ασχολείται με έρευνες, το Newsmax.com το οποίο μεταδίδει ειδήσεις χρησιμοποιούσαν διαφημίσεις από μια εταιρεία που εμπλέκεται με τα αποτελέσματα της έρευνας, την Interclick. Η Interclick, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ενδείξεις που συνδέουν την ιστοσελίδα της με την παρακολούθηση του ιστορικού των χρηστών, απάντησε ότι πρόκειται για ένα 8μηνο πείραμα το οποίο έλαβε τέλος. Το Morningstar.com, απάντησε ότι έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί τις διαφημίσεις του Interclick, ενώ το Newsmax.com απάντησε ότι δεν είχε επίγνωση των τακτικών που ακολουθούσε η Interclick μέχρι να αποκαλυφθεί από τον Τύπο.
     
    Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα κενό ασφαλείας το οποίο είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στους ερευνητές. Είναι δυνατή η εκμετάλλευση του browser από ένα «πονηρό» site έτσι ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στo ιστορικό των σελίδων που επισκέφθηκε κάποιος ανυποψίαστος επισκέπτης, και να του εμφανίσει περιεχόμενο σχετικό με αυτό που αναζητούσε και επισκέφθηκε πρωτύτερα.
     
    Αυτό το κενό ασφαλείας εμφανίζεται μέχρι και στις τελευταίες εκδόσεις των browsers Mozilla Firefox και Internet Explorer, ενώ ο Safari και η τελευταία σταθερή έκδοση του Google Chrome έχουν καλύψει το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας. Σύμφωνα με τη Mozilla, η επόμενη σταθερή έκδοση του Firefox θα έχει καλύψει επίσης το κενό αυτό. Όσον αφορά τον Internet Explorer, η «παρακολούθηση» του ιστορικού, μπορεί να αποφευχθεί μέσω της πλοήγησης σε «Ιδιωτική περιήγηση».
     
    Link.png Site:
news.yahoo.com

Δημοσ.

O JORDAN ROBERTSON (ο αρχικός συγγραφέας) μάλλον έπρεπε να παραδώσει κάποιο άρθρο οπότε προτίμησε την τακτική της «αναμάσησης» ειδήσεων σε συνδυασμό με μια πρόσφατη έρευνα (uni of California). Το CSS History Leak (το οποίο τώρα αναφέρει ως history sniffing) ειναι μια αρκετά παλιά ιστορία και για πολλούς (και εγώ σε αυτή την ομάδα) δεν το θεωρούν καν bug αλλά μέρος της βασικής δομής της html.

 

Για την ακρίβεια, κάθε φορά που επισκεπτεστε κάποιο site ο browser κρατά αρχείο με την επίσκεψη σας. Κάποιοι κακόβουλοι ιστοτοποι μπορούν (και υπο προυποθέσεις) να διαβάσουν αυτές τις καταχωρήσεις και να δουν ποια site ειχατε επισκεφτεί. Επηρεάζονται όλοι οι browser γνωστοί browser (guido, ακόμα και ο opera) και μπορείτε μόνοι σας να κάνετε κάποιες δοκιμές στο site http://startpanic.com/ Επίσης το πρόβλημα υφίσταται σε ολα τα λειτουργικά συστηματα

 

Στο ηθικό μέρος του θέματος. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ διαφωνώ με την τακτική παρακολούθησης και παρακάτω θα γράψω και τρόπος αντιμετώπισης, αλλά είναι ανούσια η συζήτηση όταν υπάρχουν άτομα που εγκαθιστούν ότι toolbar συναντήσουν ή δεν προσέχουν τι εγκαθιστούν ή δεν βάζουν κωδικούς στα ασύρματα δίκτυα τους. Αυτοί δεν γλυτώνουν τη συνεχή παρακολούθηση.

 

Τρόποι μόνιμης αντιμετώπισης για firefox/iceweasel/seamonkey:

(ένα απο τα παρακάτω ειναι αρκετό)

 

-Στο about:config και στην καταχώρηση layout.css.visited_links_enabled να βάλουν false

 

-Να εγκαταστήσουν το addon Link Status και στις ρυθμίσεις του να βάλουν τικ στο Disable Visited Link styling

 

-Να εγκαταστήσουν το addon NoScript (δεν ενδείκνυται για μη πεπειραμένους χρήστες)

 

Για οποιον θέλει να διαβασει περισσότερα

http://www.ghacks.net/2010/03/31/mozilla-plugs-the-css-history-leak/

http://blog.mozilla.com/security/2010/03/31/plugging-the-css-history-leak/

 

 

Ένα ακόμα πρόσθετο addon που θα σας προστατεύει αρκετά απο τέτοιου είδους παρακολουθήσεις ειναι τοghostery.

Δημοσ.

Στον Opera δεν υπήρξε ποτε αυτο το κενο :P

bnvdarklord διάβασε τις εγραψα πριν απο σενα και ειδικα στη δεύτερη παραγραφο.

Δημοσ.

isay ευχαριστώ πολύ, έκανε αυτό που είπες και δούλεψε. η σελίδα βρήκε κανονικά όπου είχα μπει αλλά μετά την αλλαγή πήρα τα π..ια μου :rolleyes:

 

μετά με κορόιδευε φίλους μου που κάθε φορά που κλείνω τον firefox κάνω και διαγραφή ιστορικού.

Δημοσ.

bnvdarklord διάβασε τις εγραψα πριν απο σενα και ειδικα στη δεύτερη παραγραφο.

 

Αστειευόμουν εξού και το (αποτυχημένο απο οτι φαινεται) smiley.

Δημοσ.

Αστειευόμουν εξού και το (αποτυχημένο απο οτι φαινεται) smiley.

Όντως το smiley δεν εκανε τη δουλεια που επρεπε

Δημοσ.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα κενό ασφαλείας το οποίο είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στους ερευνητές.

 

Αφού το ήξεραν, γιατί δεν το διορθώσανε νωρίτερα...?

Δημοσ.

Στην τελευταία Opera μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλοήγηση από "Private Tab" οπότε σελίδες όπως το "Start Panicking!" δεν μπορούν να διαβάσουν το Ιστορικό σας.

Δημοσ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, βρέθηκαν 50.000 γνωστά sites για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι «κατασκοπεύουν» τους επισκέπτες τους. Μόνο για τα 46 από αυτά υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, ενώ περίπου για τα μισά από αυτά υπάρχουν και αποδείξεις .

 

 

Δηλαδη απο τα 50.000 υπαρχουν αποδειξεις μονο για τα 23;;; Καλα κρασια! :blink:

Δημοσ.

Στην τελευταία Opera μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλοήγηση από "Private Tab" οπότε σελίδες όπως το "Start Panicking!" δεν μπορούν να διαβάσουν το Ιστορικό σας.

 

Καλό. Το θεμα ομως ειναι να μην χρειάζεται να σερφάρεις σε private tabs για να μην μπορούν να σου δουν το ιστορικό.

Δημοσ.

Σε εμένα πάντως με opera και εγκατεστημένο μόνο adblock, το startpanic μου έδειξε μόνο το youtube οτι έχω επισκεφτεί... wow ξέρουν ότι μπαίνω youtube, παίζει να είμαι ο μόνος άνθρωπος :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...