cnkostas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Για σας παιδιά σας γράφω εδώ γιατί πραγματικά εχω πάθει πλάκα.......Εχω το Compaq Presario CQ61 220sv Microprocessor 2 GHz Intel Pentium processor T4200 Microprocessor Cache Level 2 cache 1 MB Memory 4096 MB (2 x 2048 MB) Video Graphics NVIDIA GeForce G 103M Video Memory 1790 MB total (512 MB dedicated) To θέμα είναι οτι μου αναίβαζε θερμοκρασίες cpu 50-60 και gpu 60-70(χωρίς overclocking) έπερνε φωτιά...πήρα λοιπόν την απόφαση να το ανοίξω και να καθαρίσω το ανέμιστιράκι, είχαν βουλώσει τα πάντα,τα καθάρισα και άλλαξα και τι παστα με μια επίχρηση και κόλλησα πάνω απο τη gpu πάνω στο χαλκινο σώληνα ακόμα μια ψήκτρα(απο ενα τη cpu εννός παλιού χαλασμένου laptop)το αποτέλεσμα είναι cpu 30c και gpu με overclocking( core clock 697MHZ-shader clock 1742 MHZ-memory clock 541 MHZ) στούς 39-40c και με benchmark στους 50-55c αλλά κρυώνει αμμέσως....Πραγματικά δε περίμενα τέτοια διαφορά επίσης είδα ότι μπορεί να πάρει και τον P8700 2.53-GHz processor πάμε για upgrade
eftihios1986 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Στο laptop ειναι αναγκαιο το καθαρισμα και η αλλαγη παστας πιο συχνα απο ενα σταθερο υπολογιστη λογω σημαντικα μικροτερου χωρου.
samniotis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 επειδή τώρα μπήκα στο παιχνίδι με τα λαπτόπ ξανά, μετά απο μία 5ετία, να ρωτήσω και γώ με την σειρά μου, είναι εύκολη όλη αυτή η διαδικασία ή έστω το καθάρισμα των ανεμιστήρων? Έχω το pavillion 4010sv και μία περσική γατούλα με φούλ τρίχωμα που όλο βολτάρει γύρω του και όσο να ΄ναι ανησυχώ κάτι τίς παραπάνω για μπουκώματα λόγω της τρίχας! Πρέπει να ξηλωθεί όλο το notebook ή γίνεται το καθάρισμα πιο εύκολα? πχ απο τα 3 καπάκια που υπάρχουν για πρόσβαση σε σκληρό-μνήμες κτλ ή απ'έξω με καμιά ηλεκτρική στούς αεραγωγούς (λέμε τώρα)
cnkostas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 επειδή τώρα μπήκα στο παιχνίδι με τα λαπτόπ ξανά, μετά απο μία 5ετία, να ρωτήσω και γώ με την σειρά μου, είναι εύκολη όλη αυτή η διαδικασία ή έστω το καθάρισμα των ανεμιστήρων? Έχω το pavillion 4010sv και μία περσική γατούλα με φούλ τρίχωμα που όλο βολτάρει γύρω του και όσο να ΄ναι ανησυχώ κάτι τίς παραπάνω για μπουκώματα λόγω της τρίχας! Πρέπει να ξηλωθεί όλο το notebook ή γίνεται το καθάρισμα πιο εύκολα? πχ απο τα 3 καπάκια που υπάρχουν για πρόσβαση σε σκληρό-μνήμες κτλ ή απ'έξω με καμιά ηλεκτρική στούς αεραγωγούς (λέμε τώρα) Δυστιχώς το δικό μου έπρεπε να το κάνω όλο βίδες...για να καθαρήσω τους ανεμιστήρες μπες στη hp και βρες το servise manual για το μοντελο σου και θα δείς που είναι οι ανεμιστήρες και πως ανοιγει το laptop
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.