therock Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Εχω ενα παλιο mustek, Και εχει ισοπεδωθει η μπαταρια του. Ποιανου τυπου μπαταριες παιρνει? Αξιζει να παρω καινουρια μπαταρια επειδη βλεπω πανε πολυ. Συγκεκριμενα αυτο εδω ειχα παρει. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701306
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δύο μπαταρίες παίρνει. Πόσο τις βρίσκεις, κανά 60άρι και τις δύο;
therock Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Στο Δησσιο κοιταζα αλλα δεν ξερω τι μπαταιρες παιρνει. Ολα τα UPS Παιρνουν τις ιδιες? http://www.batteries.gr/categories.asp?catid=1223
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 12Volt 9Ah θέλει. Τα Ah μπορείς να τα ξεπεράσεις αν συμφέρει οικονομικά.
therock Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Αυτη ας πουμε που ειναι 100Ah, και κανει 255, τι παραπανω προσφερει? Θα διατηρει πολυ περισσοτερη ωρα τον υπολογιστη ανοικτο?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, αλλά καλύτερα να μην καταφύγεις σε τέτοιες υπαρβολές (χ5 αύξηση στα αμπερώρια) γιατί πόσο θα χρειάζεται για να φορτίσει;Και 250 ευρά δεν είναι λίγα, παίρνεις δεύτερο ups! Σήμερα μάλιστα, είδα ups να έχει δύο μπαταρίες απέξω συνδεδεμένες, και ο κάτοχος μου είπε πως δουλεύει καλά.
therock Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Καλα δεν παιζει, ενημερωτικα το ρωτησα. Ακομα και τα 72 για τις 2 μπαταριες παλι πολλα μου ακουγονται. Σχεδον στην μιση τιμη του UPS. Νομιζω 212 το ειχα παρει. Αμα ειναι να αλλαζεις μπαταριες καθε 2-3 χρονια και να δινει 70+ ευρω, τοτε πιο το νοημα?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Και τι θα κάνεις;Θα μείνεις χωρίς ups γι'αυτό το λόγο;
therock Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δεν μπορω να σκεφτω καποια λυση. Παντως τα χρηματα που ζητανε τα θεωρω αρκετα.
therock Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ξανξαεπισκεπτομαι το θεμα, γιατι πλεον εχω πιο καινουριο υπολογιστη και σημερα με τις βροχες παλι ξαναπεφτανε τα ρευματα, και δεν θελω να καψω τπτ. Απλως επειδη θελω να ξερω τι ειναι αυτο που αγοραζω, τι ρολο παιζουν τα volt και τα ampere στην μπαταρια που φοραει το UPS?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Τα volt πρέπει να είναι τα ίδια, αλλά τα Ah (διάρκεια) μπορεί να είναι λίγο παραπάνω.
kazantzidis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 ΤΟ Mustek το δικό μου (600VA) δεν σηκώνει τον υπολογιστή μου (μονο τον πυργο) σε bios όταν είναι. Κλείνει σε 1 δευτερόλεπτο. Ενώ τώρα έχω επάνω οθόνη, ηχεία, σκληρό εξωτερικό και ρουτερ τα σηκώνει, αλλα ΜΟΝΟ του τον πύργο όχι. Δεν θα πρεπε; Η μπαταρία αλλάχτηκε εχθες
therock Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Τα volt πρέπει να είναι τα ίδια, αλλά τα Ah (διάρκεια) μπορεί να είναι λίγο παραπάνω. Οκ. Εσυ στο πρωτο ποστ ανεφερες για 9αρι, αλλα στις οδηγιες λεει πως εχει 2 εφταρες. http://www.farnell.com/datasheets/355813.pdf Δλδ ποσοστιαια γνωριζουμε ποσο παραπανω χρονο δινουν αναλογα με τα αμπερ? Τα 9 αμπερ ειναι 2.9% παραπανω απο τα 7, οποτε 2 μπαταριες =5.8% περισσοτερη χωρητικοτητα σε βαθος χρονου, ή ουτε καν? Αλλα τεχνικα χαρακτηριστικα καθως και η μαρκα μετρανε στην αποφαση τις επιλογης? Παντως 2 εννιαρες πανε 77 ευρω. Να παρω σκετες τις μπαταριες, ή να κοιταξω μηπως παρω εξολοκληρου νεο UPS καθως το MUSTEΚ ειναι πλεον πολυ παλιο. Σιγουρα θα κανω κινηση, απλως θελω να ειμαι σιγουρος για την επιλογη μου ,και τι αξζιε περισσοτερο, οποτε θα εκτιμουσα την βοηθεια και ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μάλλον περισσότερο πρέπει να δεις αν αξίζει να δώσεις 77ευρά ή να παρεις καινούργιο, παρά να υπολογίσεις κέρδος σε αυτονομία.
therock Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μονος μου δεν μπορω να βγαλω ακρη τελικα. Δεν ξερω καν ποια ειναι τα χαρακτηριστικα ενος UPS, παντως δεν πιστευω πως γυρω στα 77 υπαρχει κατι καλο. Κατι ακομα. Γινεται να περασω μια εξωτερικη μπαταρια εκει που κουμπωνει το καλωδιο ρευματος, οπως γινεται στα λαπτοπ? Ωστε το ρευμα να φορτιζει την μπαταρια και η μπαταρια να τροφοδτει τον υπολογιστη? Ουτως η αλλως καει ελαχιστο ρευμα για επιτραπεζιος, οποτε και ενα μισαωρο να αντεχει ανοικτος ικανοποιημενος θα ειμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.