Προς το περιεχόμενο

προβλημα σε oc με τις ram

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εχω προβλημα με τις ram. ozc 1066mhz 2x2gb

μου δουλευουν σαν stock 800mhz αντι για 1066 και με oc πανε σε 840mhz.

ο επεηεργαστης δουλευει μια χαρα απο 2,83 στα 3,8ghz με fsb 1700 χωρις κανενα προβλημα!!!

οταν τις βαζω στο bios σαν 1066 το pc κολλαει. εδωσα και επιλεον ταση αλλα τιποτα.

μονο στο auto μπορω με τις ram μπορω να κανω oc το pc. τις εβαλα σε s-ch και σε d-ch αλλα το προοβλημα μενει.

mobo: http://www.asus.gr/product.aspx?P_ID=esOE5RDJVEmQI86w&templete=2

ram: http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_8500_reaper_hpc_4gb_edition

psu:Thermaltake 750watt

cpu: intel q9550.

Δημοσ.

Κατά πόσο αύξησες την τάση;

Τα timings πόσο τα όρισες;

τα timings ειναι 5-5-5-15 αλλα αυτα μπρεπει να ειναι σε 1066 και οχι σε 800.

οταν αλαζω ταση δεν μου κανει καθολου oc κολλαει και μετα μου κανει εργοστασιακες ριθμισεισ το bios. εχω κατευασει και καινουριο απ την asus αλλα παλι τα ιδια

Δημοσ.

και σε 1066 μια χαρά παιζουν σε 5-5-5-15.. και έχεις και μια χαρά μητρική οπότε.. μάλλον δεν ανεβάζεις σωστά την τάση..? πρέπει να δώσεις 2.1v (σε μένα π.χ αυτό αντιστοιχεί σε +0.30 στο bios...)

βγάλε μια φώτο τις ρυθμίσεις στο Bios αν θέλεις για να βοηθήσουμε..

Δημοσ.

και σε 1066 μια χαρά παιζουν σε 5-5-5-15.. και έχεις και μια χαρά μητρική οπότε.. μάλλον δεν ανεβάζεις σωστά την τάση..? πρέπει να δώσεις 2.1v (σε μένα π.χ αυτό αντιστοιχεί σε +0.30 στο bios...)

βγάλε μια φώτο τις ρυθμίσεις στο Bios αν θέλεις για να βοηθήσουμε..

ναι θα βαλω αλλα τωρα τα εχω ολα στο αυτοματο εκτος το fsb αν παω να πιραξω εστω και λιγο τις μνημες τρωω ακυρο!!!!!

κανονικα κατα την γνωμη μου απ την στιγμη του τα υπολοιπα ειναι στο αυτοματο επρεπε να δωσει και ταση στις ram και συχνιοτιτα.

Δημοσ.

ναι θα βαλω αλλα τωρα τα εχω ολα στο αυτοματο εκτος το fsb αν παω να πιραξω εστω και λιγο τις μνημες τρωω ακυρο!!!!!

κανονικα κατα την γνωμη μου απ την στιγμη του τα υπολοιπα ειναι στο αυτοματο επρεπε να δωσει και ταση στις ram και συχνιοτιτα.

το αυτόματο, απλά ξέχασε το. δεν υπάρχει κανένας λόγος να το έχεις απτην στιγμή που γνωρίζεις τι χρειάζεται το κάθε μέρος του υπολογιστή σου για να δουλέψει.

για να σου δώσω ένα παράδειγμα, εμένα το αυτόματο στην μητρική μου μου δουλέυει την cpu μου πάνω απο τα 1.55v, όταν το όριο απο τον κατασκευαστή (intel) είναι 1.51 ..

μαντεύω οτι όταν αλλάζεις την τάση, δεν διαλέγεις τον σωστό διαιρέτη για τις μνήμες αναγκάζοντας τες έτσι να τρέξουν σε λάθος συχνότητα... πρόσεξε να μην ξεπερνάει τα 1066mhz.. (λογικά γιαυτό δεν ανοίγει μετά)

Δημοσ.

το αυτόματο, απλά ξέχασε το. δεν υπάρχει κανένας λόγος να το έχεις απτην στιγμή που γνωρίζεις τι χρειάζεται το κάθε μέρος του υπολογιστή σου για να δουλέψει.

για να σου δώσω ένα παράδειγμα, εμένα το αυτόματο στην μητρική μου μου δουλέυει την cpu μου πάνω απο τα 1.55v, όταν το όριο απο τον κατασκευαστή (intel) είναι 1.51 ..

μαντεύω οτι όταν αλλάζεις την τάση, δεν διαλέγεις τον σωστό διαιρέτη για τις μνήμες αναγκάζοντας τες έτσι να τρέξουν σε λάθος συχνότητα... πρόσεξε να μην ξεπερνάει τα 1066mhz.. (λογικά γιαυτό δεν ανοίγει μετά)

σκευτομαι να δωσω λιιιιιγη ταση στις ram αλλα δεν ξερω ποσο, κατι ψιλο-φοβαμε..... γιαυτο τις εχω στο αυτοματο, για να περνουν οσο θελουν. παντος οταν βαζω τις μνημες να δουλεψουν σε 1066 οπου ειναι και το κανονικο τους τρωω ακυρο!! και γιαυτο τις εχω auto, αλλα οι καταραμενες δουλευουν 800αρες.

κανονικα απ την στιγμη που ανεβαζω την cpu δεν πρεπει να ανεβουν και αυτες αναλογα...? γιατι κανονικα με το oc που εχω κανει αυτες πρεπει να δουλευουν πανω απο 1100mhz!!! και τωρα ειναι στα 840mhz!!!! παντος τα timings δεν τα εχω δει να αλλαζουν καθολου!! 5-5-5-15!!!!

Δημοσ.

λοιπόν θα βάλεις 1066mhz στις μνήμες, DRAM Timings Manual, και κάτω κάτω στην ίδια σελίδα γράφει DRam Voltage: εκεί θα το βάλεις 2.10

όλα τα άλλα άστα auto (για τώρα)

(όλα αυτά τα υποθέτω απο κάποιο screenshot που βρήκα στο google, δεν έχω δουλέψει ποτέ την μητρική αυτή)

Δημοσ.

λοιπόν θα βάλεις 1066mhz στις μνήμες, DRAM Timings Manual, και κάτω κάτω στην ίδια σελίδα γράφει DRam Voltage: εκεί θα το βάλεις 2.10

όλα τα άλλα άστα auto (για τώρα)

(όλα αυτά τα υποθέτω απο κάποιο screenshot που βρήκα στο google, δεν έχω δουλέψει ποτέ την μητρική αυτή)

οκ, παω σπιτι να το κανω και θα σας πω μετα. πιστευω να τα καταφερω και να μην φαω κανενα ακυρο τρελο παλι!!!!!!!!

Δημοσ.

πάει ο john... η το καψε το pc.. η και το σπίτι μαζί :unsure:

χαχαχααααα!!!!

μακαρι να εκεγα το pc!!! εχουν ολα εγγυηση. θα εκανα ολικη αναβαθμινη στο τζαμπα!!!! :P

λοιπον, εβαλα 2,1v και οι μνημες πιγαν στα 1180mhz!!! μια χαρα!!! ουτε προβλημα εχω ουτε τιποτα!! (...πρως το παρον :unsure: :unsure: )

( με 5-5-5-15 )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...