tofi13 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά καλησπέρα, δεν ξέρω αν είναι το σωστό σημείο γιαυτό το θέμα, αλλά βλέποντας ότι υπήρχαν πόστ για διάφορα ανιμε, αποφάσισα να γράψω εδώ. Έχω ένα θεματάκι! θέλω να μου πείτε αν είναι καλύτερο να παρακολουθήσεις μια ιστορία μέσα από το πρωτότυπο manga του ή αν είναι καλύτερα να το δείς "ζωντανό" στην anime μορφή του. Βασικά anime τύπου One piece, Bleach κτλ , που έχουν άπειρα επς, δε μπορώ και δε θα αφιερώσω ΠΟΤΕ χρόνο για να τα δω. Αλλά μου δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον αυτές τις μέρες να πιάσω να αρχίσω κανά manga. Θα είναι η πρώτη φορά. ( στο παρελθόν έχω δει μόνο 2-3 anime) So, θα ήθελα τη γνώμη σας στο τι είναι καλύτερο από τα 2 (Anime ή Manga) και προτάσεις για διάβασμα!
marantonis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δε σε πιανω. Δε ξεκινας το anime One Piece επειδη ειναι τεραστιο και δεν εισαι προθυμος να αφιερωσεις τοση ωρα. Γι' αυτο θες ν' αρχισεις το manga. Αυτο δε λες; Τι σε κανει να πιστευεις οτι το manga ειναι μικροτερο; Αφου η ιδια ιστορια ειναι. Το ιδιο πραγμα απλως τα σχεδια δεν ειναι κινουμενα και δεν υπαρχει ηχος. δες αυτο. 603 κεφαλαια ως τωρα.
tofi13 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δε σε πιανω. Δε ξεκινας το anime One Piece επειδη ειναι τεραστιο και δεν εισαι προθυμος να αφιερωσεις τοση ωρα. Γι' αυτο θες ν' αρχισεις το manga. Αυτο δε λες; Τι σε κανει να πιστευεις οτι το manga ειναι μικροτερο; Αφου η ιδια ιστορια ειναι. Το ιδιο πραγμα απλως τα σχεδια δεν ειναι κινουμενα και δεν υπαρχει ηχος. δες αυτο. 603 κεφαλαια ως τωρα. ναι αυτό ακριβώς λέω. Απλά προτιμώ να πιάσω να διαβάσω κάτι, από το να το δω σε τόσα επς, παρόλο που πρόκειται για το ίδιο μέγεθος. ωραίο το λίνκ btw κι εντάξει δε λέω να πιάσω σίγουρα το One Piece, απλά κάποιο manga γενικά που να λέει κι όπως κυλήσει το πράγμα
marantonis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 ναι αυτό ακριβώς λέω. Απλά προτιμώ να πιάσω να διαβάσω κάτι, από το να το δω σε τόσα επς, παρόλο που πρόκειται για το ίδιο μέγεθος. ωραίο το λίνκ btw κι εντάξει δε λέω να πιάσω σίγουρα το One Piece, απλά κάποιο manga γενικά που να λέει κι όπως κυλήσει το πράγμα Μαλιστα. Αν σε κουραζει περισσοτερο η προβολη απο το διαβασμα καλως, γιατι σε 'μενα -παροτι διαβαζω μπολικα βιβλια κλπ- συμβαινει το αντιθετο. Νυσταζω και ευκολα ετσι. Εγω θα σου προτεινα το Monster. Ειναι ενα εκπληκτικο ψυχολογικο θριλερ. Δεν εχω διαβασει το manga, εχω δει το anime, αλλα το ιδιο πραγμα ειναι.
tofi13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μαλιστα. Αν σε κουραζει περισσοτερο η προβολη απο το διαβασμα καλως, γιατι σε 'μενα -παροτι διαβαζω μπολικα βιβλια κλπ- συμβαινει το αντιθετο. Νυσταζω και ευκολα ετσι. Εγω θα σου προτεινα το Monster. Ειναι ενα εκπληκτικο ψυχολογικο θριλερ. Δεν εχω διαβασει το manga, εχω δει το anime, αλλα το ιδιο πραγμα ειναι. οκ θα το τσεκάρω σ'ευχαριστώ
Mr.Hartnoll Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά καλησπέρα, δεν ξέρω αν είναι το σωστό σημείο γιαυτό το θέμα, αλλά βλέποντας ότι υπήρχαν πόστ για διάφορα ανιμε, αποφάσισα να γράψω εδώ. Έχω ένα θεματάκι! θέλω να μου πείτε αν είναι καλύτερο να παρακολουθήσεις μια ιστορία μέσα από το πρωτότυπο manga του ή αν είναι καλύτερα να το δείς "ζωντανό" στην anime μορφή του. Βασικά anime τύπου One piece, Bleach κτλ , που έχουν άπειρα επς, δε μπορώ και δε θα αφιερώσω ΠΟΤΕ χρόνο για να τα δω. Αλλά μου δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον αυτές τις μέρες να πιάσω να αρχίσω κανά manga. Θα είναι η πρώτη φορά. ( στο παρελθόν έχω δει μόνο 2-3 anime) So, θα ήθελα τη γνώμη σας στο τι είναι καλύτερο από τα 2 (Anime ή Manga) και προτάσεις για διάβασμα! Κοινός παρονομαστής με σειρές με άπειρα επεισόδια από Dragonball μέχρι Τόλμη και Γοητεία είναι ότι πυκνά συχνά γίνονται βαρετά. Δεν μπορείς να το αποφύγεις & να γκρινιάζεις για αυτό όπως όλοι ανά το ιντερνετ καμένοι δεν έχει νόημα, οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ! Σχετικά με Bleach, το anime είναι καλό αλλά γενικά το ρίχνει αλαφρός κατά την άποψη μου και αν είναι να διαλέξεις σίγουρα προτείνω το manga. Για one piece απολαμβάνω περισσότερο το anime. Είναι κατά περίπτωση, καθαρά. Το naruto το βρίσκω 50-50 anime & manga. Το GANTZ, σίγουρα manga. Tenjo Tenge σίγουρα manga. Hellsing & Deathnote από την άλλη σε anime μου μιλάνε περισσότερο. Επίσης, αν υποθέσω ότι κατεβάζεις scans, μην σνομπάρεις και physical manga (που μπορείς να αγοράσεις και απο eshops etc.) Είναι καλή εμπειρία. Καλή ευκαιρία για συλλογές.
moldovan20 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Για εξηγήστε και πια η διαφορά του manga-anime σε έναν άσχετο επί του θέματος Είδα που αναφέρατε το onepiece και ψάχνοντας ανακάλυψα ότι είναι ο καπετάνιος dreyk που έβλεπα μικρός και ψήθηκα να τα δω
tofi13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Κοινός παρονομαστής με σειρές με άπειρα επεισόδια από Dragonball μέχρι Τόλμη και Γοητεία είναι ότι πυκνά συχνά γίνονται βαρετά. Δεν μπορείς να το αποφύγεις & να γκρινιάζεις για αυτό όπως όλοι ανά το ιντερνετ καμένοι δεν έχει νόημα, οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ! Σχετικά με Bleach, το anime είναι καλό αλλά γενικά το ρίχνει αλαφρός κατά την άποψη μου και αν είναι να διαλέξεις σίγουρα προτείνω το manga. Για one piece απολαμβάνω περισσότερο το anime. Είναι κατά περίπτωση, καθαρά. Το naruto το βρίσκω 50-50 anime & manga. Το GANTZ, σίγουρα manga. Tenjo Tenge σίγουρα manga. Hellsing & Deathnote από την άλλη σε anime μου μιλάνε περισσότερο. Επίσης, αν υποθέσω ότι κατεβάζεις scans, μην σνομπάρεις και physical manga (που μπορείς να αγοράσεις και απο eshops etc.) Είναι καλή εμπειρία. Καλή ευκαιρία για συλλογές. οπ! ωραίος φίλε σ'ευχαριστώ πολύ! τι είναι ωστόσο το physical manga??? ( Death Note και Hellsing τα είδα σε anime κι ήταν φοβερά, οπότε μάλλον θα τα αφήσω από manga και θα δω για άλλα stories)
ravend Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 εννοεί τα tankobon,όπως ονομάζοντε τα μάνγκα στη φυσική τους μορφή,βιβλιαράκια δηλαδή. κοστίζουν μέσω όρο 8-10 ευρώ στην ελλάδα αλλά απο έξω τα βρίσκεις και απο 4 μέχρι 6-7. marantonis το one piece έχει φτάσει στο 606 παρεμπιπτώντος! hartnoll εάν η συλλογή είναι δική σου σου λείπουν τα διαμάντια claymore και full metal alchemist..αν βλέπω καλα!
ScarletK Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μάλλον εννοεί να αγοράσεις το βιβλιαράκι. Η αίσθηση του χαρτιού, το ανάποδο διάβασμα, το ότι μπορείς να κάθεσαι στο πάτωμα και να διαβάζεις, βελτιώνουν την εμπειρία. Και μια πρόταση από μένα: arm of kannon(horror-scifi-occult). Είχα πάρει 4 τομάκια -σκόρπια δυστυχώς- από jemma κάπότε, και ήταν πολύ καλό.
tofi13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 εννοεί τα tankobon,όπως ονομάζοντε τα μάνγκα στη φυσική τους μορφή,βιβλιαράκια δηλαδή. κοστίζουν μέσω όρο 8-10 ευρώ στην ελλάδα αλλά απο έξω τα βρίσκεις και απο 4 μέχρι 6-7. marantonis το one piece έχει φτάσει στο 606 παρεμπιπτώντος! hartnoll εάν η συλλογή είναι δική σου σου λείπουν τα διαμάντια claymore και full metal alchemist..αν βλέπω καλα! ααα τώρα κατάλαβα! χεχεχε οκ ! ( claymore & FMA σε manga μετράνε περισσότερο απότι σε anime ??? )
tofi13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μάλλον εννοεί να αγοράσεις το βιβλιαράκι. Η αίσθηση του χαρτιού, το ανάποδο διάβασμα, το ότι μπορείς να κάθεσαι στο πάτωμα και να διαβάζεις, βελτιώνουν την εμπειρία. Και μια πρόταση από μένα: arm of kannon(horror-scifi-occult). Είχα πάρει 4 τομάκια -σκόρπια δυστυχώς- από jemma κάπότε, και ήταν πολύ καλό. ναι ακριβώς αυτή η όλη φάση αράγματος και διαβάσματος είναι κάτι διαφορετικό! Για το "arm of kannon" βρήκα αυτό : The series was licensed in English by Tokyopop; the Tokyopop version of the manga is out of print as of August 31, 2009. Πλάκα μας κάνουν??
ravend Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 δεν είμαι ο καταλληλότερος να πως άποψη για αυτά τα δύο ειδικά. θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός.. το claymore στο anime μέτα απο κάποιο σημείο έχει δικό του σενάριο,δεν ακολουθά το μάνγκα και είναι μόνο μία σεζόν χωρίς μέχρι τώρα προοπτική για 2η αλλά ειναι πολύ καλό και γεμάτο δράση.θα αφήσει μια περίεργη αίσθηση στο τέλος όμως. το manga προσωπικά ειναι το αγαπημένο μου (το βάζω μαζί με nge και fma.) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη,η ιστορία τραβάει πολυ και όσο πάει καλυτερεύει. το fma το μάνγκα είναι άριστο και απο anime το ακολουθεί πιστά το fma brotherhood (2009) υπάρχει και άλλο ένα fma anime,του 2003 αν θυμάμαι καλά που και αυτό αλλάζει το σενάριο (διότι τότε δεν είχε ολοκληρωθεί το μάνγκα). άποψη μου δες και διάβασε όλες τις περιπτώσεις.
tofi13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 δεν είμαι ο καταλληλότερος να πως άποψη για αυτά τα δύο ειδικά. θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός.. το claymore στο anime μέτα απο κάποιο σημείο έχει δικό του σενάριο,δεν ακολουθά το μάνγκα και είναι μόνο μία σεζόν χωρίς μέχρι τώρα προοπτική για 2η αλλά ειναι πολύ καλό και γεμάτο δράση.θα αφήσει μια περίεργη αίσθηση στο τέλος όμως. το manga προσωπικά ειναι το αγαπημένο μου (το βάζω μαζί με nge και fma.) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη,η ιστορία τραβάει πολυ και όσο πάει καλυτερεύει. το fma το μάνγκα είναι άριστο και απο anime το ακολουθεί πιστά το fma brotherhood (2009) υπάρχει και άλλο ένα fma anime,του 2003 αν θυμάμαι καλά που και αυτό αλλάζει το σενάριο (διότι τότε δεν είχε ολοκληρωθεί το μάνγκα). άποψη μου δες και διάβασε όλες τις περιπτώσεις. σ'ευχαριστώ πολύ! όλες οι απόψεις δεκτές πάντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.