Προς το περιεχόμενο

EasyJet - Προσωπικά στοιχεία

Alejandro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει αγορά εισιτηρίων από την Easy Jet για πτήση στο Λονδίνο και έχω δηλώσει στοιχεία ταυτότητας. Έχει όμως ένα πεδίο στο οποίο ζητάει ημερομηνία λήξης της ταυτότητας που φυσικά έχω αφήσει κενό. Μονίμως η σελίδα της κράτησης μου ζητάει να συμπληρώσω τα στοιχεία και έχει το συγκεκριμένο πλαίσιο με κόκκινα γράμματα. Αν το αφήσω έτσι, παίζει να αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα;

• Super Moderators
Δημοσ.

Κανένα απολύτως.

Αν επιμένει και δεν προχωρά η κράτηση, βάλε ημ/νία λήξης 10 χρόνια μετά την έκδοση. Κανείς δεν το κοιτά ούτως ή άλλως.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Ψάχνωντας λίγο στο internet διάβασα ότι ισχύει για 15 χρόνια. Αν βέβαια δεν το ελέγχει κανείς, όπως λες, μικρή σημασία έχει αν είναι 10 ή 15.

Δημοσ.

Παίζει ότι δε θα μπορείς να κάνεις e-checkin από πριν (αν δεν έχεις βάλει ημερομηνία λήξης). Μου το είχαν πει στο αεροδρόμιο ότι είμαστε η μοναδική χώρα που το id δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μου είπαν να βάζω 10 έτη ακόμη και αν δεν ισχύει μόνο και μόνο για να περνάει στο σύστημα. Εντύπωση μου έκανε επίσης ότι όταν έφτασα στο αεροδρόμιο στην Αγγλία στον έλεγχο πέτυχα υπάλληλο που ήθελε να δει διαβατήριο παρόλο που είχα βγάλει εισιτήριο με αστυνομική ταυτότητα. Ευτυχώς που είχα μαζί μου και διαβατήριο, επίσης η παρέα μου πήγε φυσικά στους άλλους υπαλλήλους διότι ήταν μόνο με αστυνομικές ταυτότητες!!!

Δημοσ.

Κανένα απολύτως.

Αν επιμένει και δεν προχωρά η κράτηση, βάλε ημ/νία λήξης 10 χρόνια μετά την έκδοση. Κανείς δεν το κοιτά ούτως ή άλλως.

Σιγουρα ισχύει αυτο ετσι ?

γιατι και εγώ μολις το έκανα μην έχουμε κανα θέμα..

Πρέπει να προσέξουμε τιποτα άλλο με την easyjet ??

edit : επίσης..εγω δεν εχω προσθέσει βαλίτσες..(μπορω ομως να το κανω)

Δεν εχω προσθέσει αποσκευες΄, οπως λέει και στην ιστοσελίδα..να το κάνω?? δηλαδή αν πάω με μια βαλίτσα εγω και με μία ο άλλος επιβατης θα βγεί ακριβα??

• Super Moderators
Δημοσ.

Σιγουρα ισχύει αυτο ετσι ?

γιατι και εγώ μολις το έκανα μην έχουμε κανα θέμα..

Πρέπει να προσέξουμε τιποτα άλλο με την easyjet ??

Τα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας που εκδίδονται στην Ελλάδα δεν αναγράφουν πάνω τους ημερομηνία λήξης. Οπότε ουδείς θα μπορέσει να διαπιστώσει το αντίθετο.

edit : επίσης..εγω δεν εχω προσθέσει βαλίτσες..(μπορω ομως να το κανω)

Δεν εχω προσθέσει αποσκευες΄, οπως λέει και στην ιστοσελίδα..να το κάνω?? δηλαδή αν πάω με μια βαλίτσα εγω και με μία ο άλλος επιβατης θα βγεί ακριβα??

Ως προς τις αποσκευές:

1. Εάν θες να 'φορτώσεις' αποσκευές, δηλώνεις την επιθυμία σου αυτή στο site και πληρώνεις.

Μπορείς συνολικά να πάρεις 8 κομμάτια (αν τα πληρώσεις) αλλά δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 20 κιλά συνολικά (και τα 8 μαζί).

2. Αν δεν δηλώσεις αποσκευές, έχεις το δικαίωμα μίας (1) χειραποσκευής, συγκεκριμένων διαστάσεων (55 x 40 x 20 εκ). Εάν ξεφύγεις, είναι αρκετά αυστηροί, δεν σε αφήνουν να το πάρεις μαζί σου. Δεν υπάρχει όριο στο βάρος της χειραποσκευής αλλά θα πρέπει να κινείται σε λογικά πλαίσια.

Προσοχή, για τις γυναίκες η τσάντα μπορεί να θεωρηθεί χειραποσκευή και να μη σας αφήσουν να πάρετε δεύτερη!

3. Οι χειραποσκευές δεν μετρούν στο συνολικό βάρος των 20 κιλών και δεν πληρώνεις τίποτα γι'αυτές.

Δημοσ.

Aρα για να πάρω μια βαλίτσα (οχι χειραποσκευή, κανονική βαλίτσα με ρουχα κτλ) θα πρέπει να την δηλώσω στο site ?γτ λέει οτι χρεώνεται 20-25 € (νομίζω ) η βαλίτσα..και οτι αν δεν το κάνω απο το site η χρέωση θα είναι διπλάσια στο αεροδρόμιο

• Super Moderators
Δημοσ.

Aρα για να πάρω μια βαλίτσα (οχι χειραποσκευή, κανονική βαλίτσα με ρουχα κτλ) θα πρέπει να την δηλώσω στο site ?γτ λέει οτι χρεώνεται 20-25 € (νομίζω ) η βαλίτσα..και οτι αν δεν το κάνω απο το site η χρέωση θα είναι διπλάσια στο αεροδρόμιο

Αν θες να πάρεις μια κανονική βαλίτσα και να την φορτώσεις στο check-in του αεροδρομίου, θα πρέπει να τη δηλώσεις και να πληρώσεις. Όντως, στο αεροδρόμιο η χρέωση είναι υψηλότερη.

Αν όμως πηγαίνεις κάπου για 2-3 ημέρες, η χειραποσκευή (55 x 40 x 20 εκ) είναι υπεραρκετή. Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με EasyJet και ουδέποτε πλήρωσα για να φορτώσω κανονική βαλίτσα. Με κάλυψε απόλυτα η χειραποσκευή.

Δημοσ.

Παίζει ότι δε θα μπορείς να κάνεις e-checkin από πριν (αν δεν έχεις βάλει ημερομηνία λήξης). Μου το είχαν πει στο αεροδρόμιο ότι είμαστε η μοναδική χώρα που το id δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μου είπαν να βάζω 10 έτη ακόμη και αν δεν ισχύει μόνο και μόνο για να περνάει στο σύστημα. Εντύπωση μου έκανε επίσης ότι όταν έφτασα στο αεροδρόμιο στην Αγγλία στον έλεγχο πέτυχα υπάλληλο που ήθελε να δει διαβατήριο παρόλο που είχα βγάλει εισιτήριο με αστυνομική ταυτότητα. Ευτυχώς που είχα μαζί μου και διαβατήριο, επίσης η παρέα μου πήγε φυσικά στους άλλους υπαλλήλους διότι ήταν μόνο με αστυνομικές ταυτότητες!!!

Οι υπόλοιποι τελικά πέρασαν μόνο με τις ταυτότητες; Γιατί ούτε εγώ έχω διαβατήριο. Με δηλωμένη ημερομηνία λήξης 10 χρόνια μετά την έκδοση πετάξατε εσείς;

Δημοσ.

κι εγω αποφευγω αμα μπορω την hold on βαλιτσα (αυτη που θα περασει στο check in) γιατι δεν ρισκαρω να χαθει / "ελαφρυνει απο καλοθελητες βααλιτσαδες" (μου εχουνε συμβει και τα δυο σε ευρωπη και ΗΠΑ ουκ ολιγες) ειτε πεταω με easyjet ειτε οχι. Επισης δεν περιμενεις στον ιμαντα με τις βαλιτσες για ωρα.

Στην easyjet αν χρειαστεις τελικα βαλιτσα θα την δηλωσεις στο site που εκλεισες την διαδρομη στο τομεα manage booking αν δε το εκανες εξαρχης γιατι στο αεροδρομιο θα σε χρεωσουνε διπλα. Με 11 ευρω καπελο ασ πουμε οταν ειδα οτι θα επαιρνα πολλα πραγματα και δεν θα εφτανε η χειραποσκευη, αγορασα χωρο στ αμπαρι για βαλιτσα μεχρι 20kg ενω αν το εκανα στ αεροδρομιο θα ζηταγανε 22. Η χειραποσκευη πρεπει να εχει τις προαναφερθεισες διαστασεις (αν δειχνει φουσκωμενη σου ζητανε να την χωρεσεις σε ενα στανταρ μεταλλικο καλαθι σαν καλουπι ντουλαπιου αεροπλανου. Αν δεν χωραει πρεπει να δωθει στο check in (αρα και θα χρεωθει). Σημασια δεν δινει η easyjet στο βαρος της. Θεωρητικα μπορει να φτανει τα 20 κγ που συνηθως ζυγιζει τα μισα ΑΛΛΑ αν καποιος υπευθυνος του αεροδρομιου πχ Ασφαλειας την δει βαρια μπορει να σου απαγορευσει να την παρεις στην καμπινα αφου μπορει θεωρητικα να πεσει σε κανενα κεφαλι.

Τελος, αμα πετας με αστυνομικη ταυτοτητα ο γενικος κανονας ειναι οτι αν βαλεις 15 χρονια -1 μερα εισαι κομπλε. πχ εκδοθηκε 23 11 2003 ; βαλε ληξη 22 11 2018 (αλλα οπως ειπε κι ο παρεδωσε δεν μπορουνε να το διασταρωσουνε εκει οποτε απλα βαλε κατι)

*και κατι τελευταιο, αν η βαλιτσα ητανε 23κγ τοτε ειναι 38ευρω καπελο και ανεβαινει γεωμετρικα. να θυμασαι οτι το βαρος συνδιαζεται αν πετας με καποιον αλλο, οποτε καλυτερα δωστε 11 + 11 ευρω για 20 + 20 kg βαλιτσες στο check in παρα ο ενας να δωσει μια βαλιτσα πχ 32 kg που θα παει πανω απο 100 ευρω - αν δεν νιωθεις σιγουρος πηγαινε πιο νωρις στ αεροδομιο ωστε να κανετε τραμπες ρουχων κλπ σε hold on βαλιτσες και χειραποσκευες - οσο πιο εξυπνα μοιρασμενα τοσο πιο οικονομικα.

καλο ταξιδι!

Δημοσ.

...οποια ημερομηνια και να βαλεις στο μελλον δεν παιζει σημασια...εγω βαζω την τελευταια μερα που δεχεται το συστημα ;)

Ελεγμενο σε τουλαχιστον 25 πτησεις easy και ryan...

Και με Ελληνικη ταυτοτητα περνας καθοτι ειναι επισημο ταξιδιωτικο εγγραφο οποτε μην ανησυχεις...

• Super Moderators
Δημοσ.

Παω Λονδίνο για 5 μέρες μαζι με την κοπελιά..Οπότε καταλαβαίνεις οτι η χειραποσκευή δεν πιάνει...:P

Όταν πήγα Ρώμη με την κοπέλα μου, έκλεισα από το site και μία αποσκευή. Για τόσες λίγες ημέρες δεν έχει νόημα να πάρετε και οι δύο αποσκευές. Παίρνετε μία αποσκευή και έχετε και τις δύο χειραποσκευές και είσαστε καλυμμένοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...