ironwiller Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 πολυ καλησπερα. πηγα εχτες σε ενα φιλο διοτι του κολλουσε ο υπολογιστης.. (svista) μου ειπε οτι του το εκανε 2-3 εβδομαδες τωρα οταν ειδα τι γινοταν, καταρχην καποιες φορες με το που ξεκινουσε ο υπολογιστης δεν αναγνωριζε καν οτι υπηρχε σκληρος, καποιες αλλες φορες ξεκινουσαν τα svista αλλα μετα απο 2-3 λεπτα παγωναν τα παντα anyhow εβαλα gparted να δω μπας και μπορω να κανω transfer τα αρχεια αλλα τιποτα δεν τον εβλεπε καν το προγραμμα! μπηκα απο κονσολα εβλεπε τον σκληρο σαν /dev/sda αλλα οταν πηγα να τον κανω mount με >mount -t ntfs-3g /dev/sda1 /mnt/kati μου εβγαζε μηνυμα > Error reading bootsector: Input/output error Failed to mount '/dev/sdb1': Input/output error NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g. /dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation for more details. επειδη ο φιλος χρειαζοταν αμεσα τον υπολογιστη να λειτουργει, αναγκαστηκα πηρε νεο δισκο του περασα τα 7αρια και λειτουργουν ολα ρολοι τωρα πηρα το σκληρο σπιτι μηπως με εξωτερικη συνδεση, εχω ενα docking station και με usb και με esata, μπορεσω μεσω archlinux, να του σωσω τα αρχεια, δυστυχως μου βγαζει ακριβως το ιδιο μηνυμα οπως πριν... τι κανω? καμια ιδεα? τα επαιξε εντελως ο δισκος? υπαρχει πιθανοτητα να σωθουν τα δεδομενα παροτι δεν βλεπεται ουτε με gparted ουτε με κονσολα? ευχαριστω εκ των προτερων
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Από Λίνουξ ξέρω όσα ο Τζορτζ από πρωθυπουργία, αλλά υποθέτω πως πάπαλα (ο δίσκος). Παρ ολ' αυτά, δοκίμασε κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων, όπως πχ το ACtive File Recovery.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.