thanassakis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, έχω ένα σύστημα, με μητρική ASUS P6P43TD PRO και έχω συνδεδεμένο ένα εσωτερικό dvd-rom JLMS XD-HD165HSCSI με σύνδεση IDE. Το σύστημα ενώ μου δείχνει από τις ιδιότητες υπολογιστή, ότι το αναγνωρίζει, όταν εισάγω δίσκο δεν τον διαβάζει. Επιπλέον από την εξερεύνηση των windows μόλις κάνω κλικ πάνω στο εικονίδιό του για να δω τα περιεχόμενα του δίσκου που υπάρχει μέσα στη συσκευή, μου λέει το παράδοξο "βάλτε έναν δίσκο". Έκανα απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση, τον έβαλα first boot device, αλλά τίποτα... Ουσιαστικά ο η/υ μου δεν έχει dvd-rom. Έχει κανείς καμμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;
cosmos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασε να αλλάξεις και καλωδιοταινία IDE...
guardianx71 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 To dvd είναι παλιό ή καινούριο? Αν είναι παλιό μπορεί απλά να μας άφησε
thanassakis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Σε ευχαριστώ για την απόκρισή σου αλλά ήδη το έχω κάνει χωρίς αποτέλεσμα... Το σύστημα όταν ξεκινά, αναγνωρίζει την συσκευή του DVD δηλώνοντάς την στον κατάλογο συσκευών του BIOS, πλην όμως ακόμα και αν επιλέξω να την ορίσω first boot device, το σύστημα δεν ξεκινά ούτε αυτό από το dvd και αμέσως ξεκινά με του windows στον δίσκο c. Σκέφτηκα να προσθέσω καλώδιο μετατροπέα IDE - SATA, και να συνδέσω το dvd με μα θύρα SATA. Λές να διορθωθεί έτσι;
cosmos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό με τον μετροπέα δοκίμασε το αλλά εγώ όταν είχα χρησιμοποιήσει...δεν δούλευε.(το dvd μια χαρά λειτουργουσε με ide. Η συσκευή είναι παλιά?Έχεις πάρα πολλές ώρες χρησιμοποίησης?Ίσως και να παρέδωσε πνεύμα....
thanassakis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Σε ευχαριστώ για την απόκρισή σου αλλά ήδη το έχω κάνει χωρίς αποτέλεσμα... Το σύστημα όταν ξεκινά, αναγνωρίζει την συσκευή του DVD δηλώνοντάς την στον κατάλογο συσκευών του BIOS, πλην όμως ακόμα και αν επιλέξω να την ορίσω first boot device, το σύστημα δεν ξεκινά ούτε αυτό από το dvd και αμέσως ξεκινά με του windows στον δίσκο c. Σκέφτηκα να προσθέσω καλώδιο μετατροπέα IDE - SATA, και να συνδέσω το dvd με μα θύρα SATA. Λές να διορθωθεί έτσι; Για να είμαι ειλικρινή, προ 4μήνου πείραξα το registry και έκτοτε δεν δουλεύει το dvd. όμως παρά τις αναβαθμίσεις που έχω κάνει και την δοκιμή διαφόρων προγραμμάτων τύπου registry-fix, δεν διορθώθηκε. Υποπτεύομαι ότι φταίει η σύνδεση IDE. Το ένα dvd που έχω είναι παλαιών πατρών και το άλλο ένα τριετίας SONY NEC OPTIARC, κανένα όμως από τα δυο δεν δουλεύει... Όταν γυρίζω σε Win7, το dvd απλά διαβάζει τα δισκάκια, χωρίς να μου εμφανίζει τα περιεχόμενα του δίσκου.
cosmos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Α μάλιστα τότε κάτι άλλο μπορεί να φταίει.Για να είσαι σίγουρος έχεις κάποια συσκευή ide (κάποιον σκληρό ίσως) για να το τσεκάρεις αν λειτουργεί? Βάλε και το ανταπτοράκι για sata μήπως το δει (αν δεν το δει μην απογοητευτείς..σου λέω εμένα δεν έπιανε σε συσκευή χωρίς πρόβλημα) Αν δοκίμασες και προγράμματα για την registry και δεν έκανε τπτ....δν ξέρω...σε κάποιο άλλο pc αν το δοκίμαζες το dvd??
thanassakis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Στο ίδιο IDE έχω έναν σκληρό 250GB που δουλεύει κανονικά...
cosmos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό που μου ρχεται τώρα στο μυαλό πρόχειρα, βάλε ένα live cd Linux και δες αν λειτουργεί (για να μην μπλέκονται πειραγμενη registry) αν άφηνες και το ide μόνο επάνω με το dvd θα είναι πιο αξιόπιστο νομίζω.
cosmos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δεν κατεβάζει κάτι άλλο η γκλάβα μου τώρα.Εχεις δοκιμάσει κ άλλο dvd είπες και ούτε εκείνο την ακούει...Λες να σαι τόσο τυχερός και να έχουν χαλάσει και τα δύο?? Θα επανερθω αν σκεφτώ κάτι άλλο...
thanassakis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δεν ξέρω φίλε μου τι να πω... Καλά το παλιό, το SONY NEC OPTIARC γιατί; νομίζω ότι η μόνη λύση είναι η δοκιμή ενός καλωδίου IDE-SATA
cosmos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Βέβαια δοκίμασε το κ αυτό ...κ η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Στο Bios είναι όλα οκ έτσι?ο 250άρης έχει το λειτουργικό επάνω?Αν είναι δεύτερος βγάλτον και δοκίμασε μόνο το dvd διαδοχικά και στις δύο υποδοχές του ide (με το ανάλογο slave -primary στα jumpers)
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασε να δεις αν μπουτάρει από δισκάκι Windows - κι αν το κάνει, αποκλείεις έστω το χαρντγουερικό κομμάτι
guardianx71 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Κάνα φίλο δεν έχεις να πας να κοτσάρεις το dvd σου στο δικό του pc? Αν δεν διαβάζει και τότε , ειναι 1000% dead. Μία άλλη ηλίθια περίπτωση που μου έχει τύχει είναι μετά από προβληματική εγκατάσταση - απεγκατάσταση nero - nero essentials να έχει πειραχθεί μία registry value και να μου το βγάζει στην διαχείρηση συσκευών με θαυμαστικό . Σε εσένα υποθέτω ότι εκεί φαίνεται καλά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.