BaLsAmoMenos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Το ερώτημα μου είναι,πως θα καταλήξουν αυτά τα παιδιά.αν όλη μέρα κάθονται και λιώνουν σε κονσόλες?? Ναι, ειδαμε πως κατεληξαν και οι προηγουμενες γενιες που δεν ελιωναν ολη μερα στις κονσολες. Η μια μεγαλυτερο προτυπο απο την αλλη.
opera Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 ο 8χρονος γιός παίζει και pro και super mario σε pc και κονσόλα εμείς οι 40ρηδες(1971) είμασταν νομίζω οι πρώτοι που πιάσαμε στα χέρια μας φορητές παιχνιδομηχανές με κάτι ασπρόμαυρες lcd οθόνες αν δεν κάνω λάθος που παίρνανε 2 μπαταρίες LR44,τα λιώναμε τότε. Πιστεύω πως περισσότερη σημασία έχει τι εναλλακτικές έχει ένα παιδί για διασκέδαση και σε αυτό πλεονεκτούν τα παιδιά της επαρχίας. Για αυτές τις ηλικίες λένε 1ώρα τιβι ή η/υ αλλά ποιός το τηρεί αυτό όταν τα παιδιά είναι κλεισμένα σε 4τοίχους,άσε που από το δημοτικό τα φορτώνουν με πολλά μαθήματα και δραστηριότητες.
De@th L0rd Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Οι γονείς φταίνε, είναι βλάκες ρε. Να τι θα έκανα εγώ Πολύ άσχημο και σκληρό ρε σείς. Γιατί να κάνετε το παιδάκι να νιώσει τόσο χάλια; Καλύτερα πάρτε του τα ρούχα από την αρχή σε μια απλή συσκευασία. Αυτό για μένα θα ήταν λόγος να μισήσω τους γονείς μου. Θα τους πήγαινα κι εγώ δώρο χάλια βαθμούς, και θα τακτοποιούσα το σπίτι πετάγοντας τα όλα στα σκουπίδια και τις βρωμιές κάτω από το χαλί. Αυτό μέχρι να ενηλικιωνόμουν. "We can't afford a xbox360" my ass. Αν η μπουχέσα η μαύρη δεν κατανάλωνε 50 ευρώ για φαϊ κάθε μέρα στα wallmart μια χαρά θα μπορούσαν να του πάρουν ένα xbox.
freedubus Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Πολύ άσχημο και σκληρό ρε σείς. Γιατί να κάνετε το παιδάκι να νιώσει τόσο χάλια; Καλύτερα πάρτε του τα ρούχα από την αρχή σε μια απλή συσκευασία. Αυτό για μένα θα ήταν λόγος να μισήσω τους γονείς μου. Θα τους πήγαινα κι εγώ δώρο χάλια βαθμούς, και θα τακτοποιούσα το σπίτι πετάγοντας τα όλα στα σκουπίδια και τις βρωμιές κάτω από το χαλί. Αυτό μέχρι να ενηλικιωνόμουν. "We can't afford a xbox360" my ass. Αν η μπουχέσα η μαύρη δεν κατανάλωνε 50 ευρώ για φαϊ κάθε μέρα στα wallmart μια χαρά θα μπορούσαν να του πάρουν ένα xbox. Και όχι μόνο θα έκανα αυτό, αλλά δε θα είχα βάλει καν ρούχα μέσα στο κουτί. Τούβλο θα έβαζα. Μετά θα ξεβρακωνόμουν δείχνοντας τον κώλο μου στο μικρό και φωνάζοντας "ΝΙΑ ΝΙΑ" και τέλος θα έκανα high-5 με τη μπουχέσα τη χοντρή μαύρη γυναίκα μου γελώντας σαν τον αράπη στο scary movie και πίνοντας τη μπαφάρα μου.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Παντως εαν ενας ''κολλητος'' διαλεξει να σου στειλει μυνημα στο κινητο την ημερα της γιορτης σου η των γενεθλιων σου αντι να προτιμησει ζωντανη επαφη,τοτε ξανασκεψου το κατα ποσο ειναι κολλητος σου Η Ελλαδα εχει δυτικοποιηθει ΤΡΑΓΙΚΑ!Μιλαμε να σου φευγει το ματι!Δεν ξερω ποιος φταιει ,τι φταιει, σε ποιον να τα χωσω, αλλα ζωντας σε μια εξισου τραγικα δυτικοποιημενη χωρα κ ακομα περισσοτερο απλα νομιζω οτι το φαινομενο των καιρων ειναι αποξενωση,μοναξια κ τα επακολουθα ειναι τα καψιματα στα βιντεοπαιχνιδια,στο νετ κτλ! Προσωπικα ανεκαθεν εβλεπα το νετ σαν ψυχαγωγια περαν της ψυχαγωγιας που προσπαθω να εχω μεσα στην ημερα μου.Με λιγα λογια δεν παει να εχει το πιο ενδιαφερον πραγμα μια ιστοσελιδα,το πιο τελειο σοου η τηλεοραση κτλ,οταν ειναι να βγω θα βγω κ θα περασω οσο πιο πολλες ωρες επικοινωνοντας με τους ανθρωπους που εχω διαλεξει να βγω.Καψιματα φασης κλαμπ,να μην μπορω να μιλησω με τον αλλον παντα με ξενερωναν!Παντα ομως! Καποιος αλλος ειπε για τους καναπεδες των καφετερειων κτλ...Ναι δεν λεω,με την διαφορα ομως οτι στον καφε σου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ δια ζωσης με τον αλλον κ δεν το καις ψαχνοντας να καταλαβεις τι εμοτικον σου εστειλε στο ΙΜ η ταδε γκομενα η ο ταδε γκομενος. Επισης εχει να κανει κ με την προσωπικοτητα.Εαν εισαι ατομο πχ κλειστο κ δεν το εχεις ρε παιδακι μου το επικοινωνιακο μεσα σου τοτε σαφως θα νιωθεις κομπλα σε μια καφετερεια κ ολο το ενα θα σου βρωμαει κ το αλλο θα σου ξυνιζει κ θα μας τα πρηζεις με τις πιο transparent δικαιολογιες κ θα μας βγαζεις την ψυχη στον καφε. Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι νεοι ανθρωποι προτιμουν το καψιμο σε μια οθονη μπροστα στο real deal που ειναι η ζωσα επικοινωνια με αλλα ατομα..Ειλικρινα δυσκολευομαι...Τωρα γιατι εχουν φτασει ετσι οι νεοι μας...Οπως ειπα λογικα ειναι πολυπαραγωντικο,υποθετω ομως δεν πρεπει να ειναι πολυ διαφορετικα απο τα ελατηρια που σπρωχνουν ενα ικανο κομματι της νεολαιας μας στην πρεζα κ στις ουσιες...
marantonis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό το έχετε δει; Μολις το 'δα. Πολυ ενδιαφερον.
katz Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Εγω δεν νομιζω οτι ισχυει οτι παιζουν μονο ps3 τα παιδακια τη σημερον ημεραν.. Ειμαι θεσσαλονικη στην πιο πυκνοκατοικημενη της περιοχη και βλεπω στο παρκακι μπροστα στην οικοδομη καθε μερα να ξεσκιζονται τα παιδακια στην μπαλα!!Κυριως σαββατοκυριακα βεβαια που δεν εχουν σχολιο! Ειμαι 25αρης και θυμαμαι τον εαυτο μου να παιζω μπαλα μηλα μπασκετ κρυφτο κυνηγητο τις ελευθερες ωρες, θυμαμαι επιτραπεζια,θυμαμαι και game boy ατελειωτο και σνες και νιντεντο64 αργοτερα! Ολα τα θυμαμαι με νοσταλγια και οτι γουσταραμε πολυ! Παιζαμε πχ κανα 3ωρο μπαλα μετα game boy μετα κανονιζαμε με ποδηλατα τιποτα..Και καμια αλλη μερα πχ που εβρεχε σνες ολη μερα και νιντεντο! Α ρε εποχες.. Δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα επικοινωνιας, καθε εποχη εχει τα δικα της..
liquid9 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 πριν την ερώτηση "Προς τα που οδεύει η νέα γενιά" πρέπει να γίνει η ερώτηση "Τι επιλογές της προσφέρει η παλιά γενιά"
Tilemaxx Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Και όχι μόνο θα έκανα αυτό, αλλά δε θα είχα βάλει καν ρούχα μέσα στο κουτί. Τούβλο θα έβαζα. Μετά θα ξεβρακωνόμουν δείχνοντας τον κώλο μου στο μικρό και φωνάζοντας "ΝΙΑ ΝΙΑ" και τέλος θα έκανα high-5 με τη μπουχέσα τη χοντρή μαύρη γυναίκα μου γελώντας σαν τον αράπη στο scary movie και πίνοντας τη μπαφάρα μου.
marantonis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό το έχετε δει; Παντως, αν το σκεφτουμε λιγο, τα videogames θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν κατα καποιο τροπο η εξελιξη του κινηματογραφου. Με την λογικη οτι ο κινηματογραφος συγκροτειται απο 3 αρχαιοτερες τεχνες (τοσες βασικα, ενιοτε και περισσοτερες), τη φωτογραφια, τη μουσικη και την λογοτεχνια και με τα videogames μπαινουν στο παιχνιδι εκτος απο αυτα ακομα περισσοτερα πραγματα, η ενεργη συμμετοχη και οσα ερχονται μ' εκεινη.
freedubus Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Πάντως το υποθετικό παιδί μου θα το πήγαινα εδώ.
Ntinaras Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, ειδαμε πως κατεληξαν και οι προηγουμενες γενιες που δεν ελιωναν ολη μερα στις κονσολες. Η μια μεγαλυτερο προτυπο απο την αλλη. μπορει να ακουγεται χαζο αλλα τα βιντεοπαιχνιδια εχουν και ενα μικρο βαθμο μορφωσης... τοσα fps strategy που εχω παιξει εχω μαθει την ιστορια του 20ου αιωνα απ εξω.,...
liquid9 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 μπορει να ακουγεται χαζο αλλα τα βιντεοπαιχνιδια εχουν και ενα μικρο βαθμο μορφωσης... τοσα fps strategy που εχω παιξει εχω μαθει την ιστορια του 20ου αιωνα απ εξω.,... οι καλοί χάναν μέχρι να ρθουν οι Αμερικανοί,end of history lesson
JERONIMO888 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δεν υπαρχει κατι αλλο ενδιαφερον να κανουν ειναι πολυ απλο και εγω ειχα nintendo,pc,ps1 αλλα διπλα μου ηταν μια τεραστια αλανα με κουνιες και απεναντι αλλη μια αλανα σαν παρκο και προτιμουσα να παω να παιζω εκει παρα να μενω μεσα. Τωρα τι να κανουν τα παιδια που ειναι τυχερα αν ξερουν τι χρωμα εχουν τα δεντρα η το γρασιδι,εχεις παντου πολυκατοικιες,στον δρομο ακομα και στα στενακια εχεις τους καβλογκαζους να τρεχουν με 80 , οι γονεις ειναι υπερπροστατευτικοι δεν τα αφηνουν να βγαινουν εξω μονα τους που ειναι σωστο στην εποχη μας αλλα γιατι δεν πανε μια βολτα με ποδηλατα ? Εγω ετσι εμαθα απο μικρος με ενα ποδηλατο και ημουν υπερευτυχισμενος, φωναζα και 2-3 φιλαρακια γειτονες γνωρισα και πολλα κοριτσια ετσι (ασχετα αν δεν μου εκατσε καμια) αυτες ειναι αναμνησεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.