skipperas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παίδες!! Με αφορμή κάτι σκηνικά που έτυχαν πριν λίγες μέρες,αποφάσισα να ανοίξω αυτό εδώ το θέμα,φιλοσοφικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος! Είμαι 20 χρονών,και αναφέρομαι σε παιδιά μικρότερα ηλικίας 5 έως και 8 ! Ειλικρινά με αυτά που βλέπω και ακούω έχω τρελαθεί! Όλα τα κουτσούβελα έχουνε λυσάξει με κονσόλες τύπου ps3,psp,nintento κλπ Και μιλάμε από μικρές ηλικίες να λιώνουν επί ώρες!Ακόμα και παιχνίδια για ηλικίες 15+ .. Κάθομαι προχθές με τον μικρό μου ξάδερφο,6-7 χρονών,να γράψουμε γράμμα για τον Αι-Βασίλη! Έχει ήδη ένα psp με 9 παιχνίδια..του λέω τι θές και μου λέει..ε κανά xbox,nintento,playstation..μόνο αυτά και τίποτα άλλο!Δε μπορούσε να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από αυτά! Έχω ένα ps3 και μου χτυπάει κάθε μέρα να παίξει ( μιας και μένει από κάτω). Δηλαδή το ενδιαφέρον του πλέον έχει καταντήσει να είναι να κάθεται στα 2 μέτρα από μια τηλεόραση!Και αυτό έχω διαπιστώσει συμβαίνει σε όλα τα παιδάκια!Όλα στο σχολείο του έχουν xbox,play lp οκ δε λέω και εμείς είχαμε,αλλά σε μια ηλικία που μπορούσαμε να καταλάβουμε 1-2 πράγματα,τώρα ο 6χρονος τι να καταλάβει ?? Και η ζωή μας δεν ήταν μόνο εκεί..βγαίναμε σε γειτονιές,παίζαμε,τρέχαμε,γελάγαμε.. Και επίσης δε διαφωνώ ότι είναι και θέμα γονιών,αλλά πιστευώ πως οι νέοι γόνεις με τα "νέα" τα μυαλά,είναι πιο χαλαροί,γυρνάνε ψόφιοι απτή δουλειά και για να ηρεμήσει το παιδάκι που φωνάζει η λύση βρίσκεται στα ηλεκτρονικά!Μη σας πω ότι παίζουν και μαζί Το ερώτημα μου είναι,πως θα καταλήξουν αυτά τα παιδιά.αν όλη μέρα κάθονται και λιώνουν σε κονσόλες?? Θα γίνουν σαν και εμάς που γίναμε ωραίοι και γαμάτοι ?? :lol: Εσείς ως γονείς θα τα αφήνατε ?? Τα αφήνετε ? Για μένα,ένα Wii μια στο τόσο θα ήταν το ιδανικό.. Τώρα άμα μου παίζει το 5 χρονο GTA υπάρχει πρόβλημα! ps. βλέπω κάτι τέτοια και τρελένομαι.. Link 2
freedubus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Οι γονείς φταίνε, είναι βλάκες ρε. Να τι θα έκανα εγώ
Tenshi Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Καφρίλα,άλλα δέν είναι απαραίτητα άσχημη η ιδέα του φρινταμπα.Τουναντίον,ειναι ένα δώρο που μπορεί να του φανεί χρήσιμο εν καιρό.Life is a bitch,get over it. Όταν η γενιά του ps3/xbox φάει το πρώτο γερό χαστούκι-εν καιρώ- ,θα βουτάνε απο τα μπαλκόνια σαν τα φιστίκια και το Lexotanil θα κατεβαίνει σάν ποπκορν.
CtrlFreak Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Στο δεύτερο λινκ δεν είδε κανένας την τηλεόραση 150 ιντσών δίπλα σε μία άλλη? Τι περιμένατε να του πάρουν? Αμερικανάκια....
bluesattack Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Ας αναρωτηθουμε πρωτα πως θα ενιωθαν πολλοι νεοι γονεις (και οχι μονο ) αν επρεπε να ζησουν χωρις ιντερνετ.. Και μετα παμε και στην νεαροτερη γενια
KaizerSoze Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Θεικη η φατσα του μικρου, εχει πολυ φατσα για τετοιες πλακες και φαπες Παντως αυτο με το "τι θα απογινουν τα παιδια αυτα που καθονται στο χαζοκουτι" το ακουμε κανα 30αρι χρονια
cyber_katsarida Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 πάντως έχει πλάκα. οι μεγαλύτεροι μας λέγανε για μας: που οδεύει αυτή η γενιά, πάνε τα μικρά έχουν ξεσαλώσει... εμείς λέμε τα ίδια για τους μικρότερούς μας και οι μικρότεροι όταν μεγαλώσουν θα λένε τα ίδια για τα δικά τους παιδιά. και αυτό θα συνεχίζεται....... φανταστείτε τι θα λέγανε για τη σημερινή γενιά οι προπαπούδες μας. θα είχαν τρελαθεί οι άνθρωποι
Neo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 "Έχει ήδη ένα psp με 9 παιχνίδια"!!! Δουλεψε και τα πηρε ε? Το παιδι ειναι το τελευταιο που φταιει μαν.Εμεις το φερνουμε σε τουτο τον κοσμο αν δεν μπορεις να εμπνευσεις το παιδι σου στο να αναπτυχθει σαν πλασμα και να τρεξει παιξει χτυπισει.Του περνεις πσπ ισυχασες.Το θεμα ειναι να το κανει jailbreak.Τα παιδια ψαχνουν ερεθισματα για την φαντασια τους αν δεν τους τα δωσεις θα καουν με οτι βρουν.Σφουγγαρια αδερφε σφουγγαρια.Π.χ εγω στα 8 μου (γενια του 83)ειχα amstrad6128 με ενα παιχνιδι και 2 βιβλια εκμαθσης basic.
venumis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Ολα σχετικά είναι παιδιά, η κλεισούρα και η αποξένωση είναι ενα καθημερινό φαινόμενο που οσο πάει και διογκώνεται.. Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουν τα παιδιά μικρής ηλικίας που λιώνουν στις κονσόλες.. Η γενιά μου που ήταν της βόλτας της καφετέριας και της πλατείας λιώνει και αυτη πίσω απο ενα pc.. Οι γονείς μου που ήταν η γενιά των Πάρτι, της ντίσκο και της εκδρομής λιώνει μπροστα σε μια τηλεόραση.. Οι γονείς των γονιών μου που και αυτοι ολη μέρα ηταν εξω πλέον χαζεύουν πίσω απο ενα χαζοκούτι.. Απο τότε που ολοι αποκτήσαμε τα κινητά τηλέφωνα χάθηκε η πραγματική επικοινωνία μεταξύ μας, κολητός την ημέρα της γιορτής μου μπορεί απλα να μου στείλει ενα sms, απλά τραγικό !! Φαινόμενο της εποχής μας ολη αυτη η απάθεια για πραγματική ζωη στην καθημερινότητά μας,εγινε της μόδας το add friend στυλ facebook και χάθηκε το φλερτ και το καμάκι.. Δεν εχει να κάνει τι κάναμε κάποτε αλλά τι κάνουμε τώρα.. Για το τι θα κάνουν τα οκτάχρονα στην ζωη τους αφου τώρα λιώνουν πίσω απο ενα xbox η απάντηση είναι : Δεν ξέρουμε !! Μπορεί να κορεστούν απο μικροί σε αυτην την χαζομάρα και σε μεγαλύτερη ηλικία να γίνουν και να είναι καλύτεροι απο εμάς !!!
The_Judas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παίδες!! Με αφορμή κάτι σκηνικά που έτυχαν πριν λίγες μέρες,αποφάσισα να ανοίξω αυτό εδώ το θέμα,φιλοσοφικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος! Είμαι 20 χρονών,και αναφέρομαι σε παιδιά μικρότερα ηλικίας 5 έως και 8 ! Ειλικρινά με αυτά που βλέπω και ακούω έχω τρελαθεί! Όλα τα κουτσούβελα έχουνε λυσάξει με κονσόλες τύπου ps3,psp,nintento κλπ Και μιλάμε από μικρές ηλικίες να λιώνουν επί ώρες!Ακόμα και παιχνίδια για ηλικίες 15+ .. Κάθομαι προχθές με τον μικρό μου ξάδερφο,6-7 χρονών,να γράψουμε γράμμα για τον Αι-Βασίλη! Έχει ήδη ένα psp με 9 παιχνίδια..του λέω τι θές και μου λέει..ε κανά xbox,nintento,playstation..μόνο αυτά και τίποτα άλλο!Δε μπορούσε να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από αυτά! Έχω ένα ps3 και μου χτυπάει κάθε μέρα να παίξει ( μιας και μένει από κάτω). Δηλαδή το ενδιαφέρον του πλέον έχει καταντήσει να είναι να κάθεται στα 2 μέτρα από μια τηλεόραση!Και αυτό έχω διαπιστώσει συμβαίνει σε όλα τα παιδάκια!Όλα στο σχολείο του έχουν xbox,play lp οκ δε λέω και εμείς είχαμε,αλλά σε μια ηλικία που μπορούσαμε να καταλάβουμε 1-2 πράγματα,τώρα ο 6χρονος τι να καταλάβει ?? Και η ζωή μας δεν ήταν μόνο εκεί..βγαίναμε σε γειτονιές,παίζαμε,τρέχαμε,γελάγαμε.. Και επίσης δε διαφωνώ ότι είναι και θέμα γονιών,αλλά πιστευώ πως οι νέοι γόνεις με τα "νέα" τα μυαλά,είναι πιο χαλαροί,γυρνάνε ψόφιοι απτή δουλειά και για να ηρεμήσει το παιδάκι που φωνάζει η λύση βρίσκεται στα ηλεκτρονικά!Μη σας πω ότι παίζουν και μαζί Το ερώτημα μου είναι,πως θα καταλήξουν αυτά τα παιδιά.αν όλη μέρα κάθονται και λιώνουν σε κονσόλες?? Θα γίνουν σαν και εμάς που γίναμε ωραίοι και γαμάτοι ?? :lol: Εσείς ως γονείς θα τα αφήνατε ?? Τα αφήνετε ? Για μένα,ένα Wii μια στο τόσο θα ήταν το ιδανικό.. Τώρα άμα μου παίζει το 5 χρονο GTA υπάρχει πρόβλημα! ps. βλέπω κάτι τέτοια και τρελένομαι.. Link 2 Εγώ στα 30 είμαι και θα μπορούσα να πω τα ίδια ακριβώς για την γενιά των 20 Όπως τα ίδια θα μπορούσαν να πουν οι γονείς μου για μένα. Οι εποχές αλλάζουν. Τα παιδιά παλιά έπαιζαν με χειροποίητες κούκλες και μπάλες λόγω φτώχειας... έπειτα έπαιζαν με lego-gi-joe-barbie ενώ τώρα υπάρχουν τα ηλ. παιχνίδια. Να μην ξεχνάμε όμως ότι παλιότερα οι υπολογιστές και τα ηλ. είδη ήταν προνόμιο των λίγων. Δεν ήταν όπως σήμερα που με 400 ευρώ παίρνεις πλήρες σύστημα με οθόνη ή τηλεόραση 32 ιντσών με 300 ευρώ. Είδαμε όμως και τι κατάφεραν οι παλιότερες γενιές που δεν μεγάλωσαν με ανέσεις (παγκοσμίως όχι μόνο στην Ελλάδα). Αφού βολεύτηκαν όλοι, οδήγησαν την σημερινή κοινωνία σε έναν απόλυτο μηδενισμό. Καμία ηθική αξία δεν υπάρχει στο κοινωνικό σύνολο ούτε καν ως παραπέτασμα καπνού. Όλοι οι γονείς στις θέλουν τα παιδιά τους να είναι επιτυχημένα... αλλά όπου επιτυχία=χρήμα σε συνδυασμό επάγγελμα που να εντυπωσιάζει τους γείτονες (γιατρός-δικηγόρος). Κανένας δεν ασχολείται με ηθικές αξίες απλά κοιτάει να βολέψει τον εαυτό του σε βάρος του συνανθρώπου του. Επίσης τις τελευταίες δεκαετίες, μπήκαν και οι γυναίκες πιο δυνατά στην παραγωγική διαδικασία όχι για ηθικούς λόγους, αλλά επειδή η βιομηχανία χρειαζόταν φθηνό εργατικό δυναμικό. Αυτό όμως δημιούργησε υπερπληθώρα εργατικών χεριών και υποβάθμιση των μισθών. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, έχουμε την νέα γενιά που μορφώνεται και μαθαίνει για αγάπη-σεξ-πρότυπα-ηθική από την τηλεόραση και από τον ηλ. υπολογιστή, γιατί οι γονείς απλά δεν είναι παρόντες.
Lucifer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Η εναλλακτική δηλαδή ποια είναι; Να παίζουν μπάλα με κονσερβοκούτια ΣΕΒΕΝΑΠ σε αλάνες ή βώλους με πώματα γκαζόζας το 2010; Και το όφελος είναι να καταλήξουν περισσότερο τι_επίθετο άνθρωποι και βάσει ποιας γενιάς να παραδειγματιστούμε; Της σημερινής γενιάς που τη βγάζει όλη μέρα στην καφετέρια πριν γυρίσει σπίτι να φάει μαγειρευτό_μάνας; Ή τους 50άρηδες που είχαν ονειρώξεις με θεσούλα στο δημόσιο; Και γιατί ο τρόπος διασκέδασης προδικάζει την ποιότητα του ανθρώπου και γιατί το καμάκι από το τσατ είναι χειρότερο από το πέσιμο στο μπαρ ας πούμε; Επειδή "χάνεται η ανθρώπινη επαφή", σοβαρά; Καλύτερα οι άνθρωποι να κλείνονται μέσα, λέω εγώ.
Tilemaxx Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ πάλι δεν νομίζω οτι το να βγαίνεις στα κλάμπ και να βγάζεις φωτογραφία την άδεια Smirnoff, την άλλη μέρα στην καφετέρια να λες στους "δικούς" σου οτι έγινα λιώμα, 1000 σφηνάκια, χάλασα 1000€, πλακώθηκα και με 2-3 και με πέταξαν έξω οι μπράβοι, είναι ποιοτικότερη μορφή διασκέδασης απο το να περάσεις την νύχτα σπίτι σου μαζί με φίλους βλέποντας ταινία ή παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Και ΝΑΙ, προτιμώ το παιδί μου να λιώνει στο Xbox παρά να λιώνει στους Γκαναμπέεεδες των καφετεριών χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.
Ntinaras Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Η εναλλακτική δηλαδή ποια είναι; Να παίζουν μπάλα με κονσερβοκούτια ΣΕΒΕΝΑΠ σε αλάνες ή βώλους με πώματα γκαζόζας το 2010; Και το όφελος είναι να καταλήξουν περισσότερο τι_επίθετο άνθρωποι και βάσει ποιας γενιάς να παραδειγματιστούμε; Της σημερινής γενιάς που τη βγάζει όλη μέρα στην καφετέρια πριν γυρίσει σπίτι να φάει μαγειρευτό_μάνας; Ή τους 50άρηδες που είχαν ονειρώξεις με θεσούλα στο δημόσιο; Και γιατί ο τρόπος διασκέδασης προδικάζει την ποιότητα του ανθρώπου και γιατί το καμάκι από το τσατ είναι χειρότερο από το πέσιμο στο μπαρ ας πούμε; Επειδή "χάνεται η ανθρώπινη επαφή", σοβαρά; Καλύτερα οι άνθρωποι να κλείνονται μέσα, λέω εγώ. το ιδιο λεγανε καποτε για τα μηνυματα μερικοι πιο παλια για τα τηλεφωνηματα πιο παλια για τα γραμματα πιο παλια για τα σηματα καπνου πολυ demolition man βλεπουν μερικοι
alex_000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 αν κανω παιδιά θα είναι πολύ κωλόφαρδα. Θα εχουν δυνατο pcακι (οχι κονσόλα απαγορεύεται) και άδεια να λιώνουν όσο θέλουν στον ελευθερό τους χρόνο, καθώς και εγω ειμαι μεγάλος καίλας και καταλαβαίνω. Btw ρε μην είστε τόσο /wrist. Εγω πιστεύω οτι ζουμε την καλύτερη εποχή που έχει υπάρξει μεχρι τώρα. Ο κόσμος αρχισε να υπάρχει το 1995 με το internet μεχρι τότε νομίζαμε οτι ζούσαμε.
marantonis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Να πω κι εγω κατι. Το μονο κατα των ηλεκτρονικων ειναι ενδεχεται να υπαρξει ελλειψη σωματικης ασκησης (που κι αυτο απο τη διαπαιδαγωγηση εξαρταται βεβαιως, δε φταιει η τεχνολογια αν εσυ παιζεις WoW 25 ωρες τη μερα). Φυσικα η νεα γενια οδευει προς την καταστροφη, οπως και ολες οι προηγουμενες, οχι λογω της τεχνολογιας αλλα εξαιτιας του ανθρωπινου παραλογισμου. Ειναι χαζο να νομιζεις οτι εσυ εισαι καλυτερος γιατι εγραφες γραμμα, και οι αλλοι τωρα χειροτεροι γιατι γραφουν e-mail. Με την ιδια λογικη οι αρχαιοι ημων προγονοι ηταν πιο γαματοι γιατι εγραφαν σε πλακες. Το λεω αυτο για οσους συμπεριφερονται δεισιδαιμονικα προς την τεχνολογια, το παρατηρω συχνα. Θα συμφωνησω με τον lucifer, τον ntinaras και τους λοιπους, και δε θα γραψω τιποτα αλλο γιατι ετοιμαζομαι να παιξω MGS4 στο PS3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.