or30n Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Γειά σας παιδιά.Χρειάζομαι τα φώτα σας σε αυτό το πρόβλημα.Έχω ένα laptop Philips Freevent x50 με λογισμικό ubuntu 10.04. Η παλιά μου μπαταρία δεν φόρτιζε καθόλου και πήρα μία από ebay μετά από πολύ ψάξημω. Μόλις μου ήρθε η μπαταρία την έβαλα για λίγο στο laptop και είδα ότι ήταν στο 28% και φόρτιζε κανονικά. Μετά έκανα ένα restart το laptop και την έκανα calibration μέσα απο το bios. Μετά απ'όλα αυτά μπήκα στο ubuntu κανονικά και την έβγαλα και την χρησιμοποίησα 5 μέρες αργότερα.Αυτό που παρατήρησα πρώτα ήταν ότι η μπαταρία δεν έβγαζε ώρα που απομένει, αλλά ποσοστό % και έλεγε discharging. Αφήνοντας το laptop αναμένω να φορτίσει μετά απο 5 με 10 λεπτά έσβηνε και άν φορτίσω την μπαταρία full και ανάψω το laptop μου βγάζει ότι είναι σχεδόν άδεια. Στην αρχή πίστεψα ότι ίσως ήταν χαλασμένη η μπαταρία αλλά τρέχοντας το live cd του backtrack, μου έβγαλε ότι η μπαταρία θέλει περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά να τελειώσει και όντος η μπαταρία τελείωσε σχεδόν μετά απο 2 και κάτι ώρες(αν και δεν έπεφτε ανά λεπτό αλλά κάπως πιό γρήγορα).Τί μπορεί να φταίει?
cosmos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Η μπαταρία που αγόρασες μάλλον δεν θα είναι η original.Η τιμή της ήταν πολύ κάτω?Από Ασία μεριά? Σε θέματα μπαταριών κυκλοφορεί πολύ μαϊμού. Αυτό θα φταίει μάλλον....
or30n Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Φίλε μου από εδώ την πήρα την μπαταρία http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170564071073&ssPageName=STRK:MEWNX:IT και έχει ακριβώς το ίδιο S/N με την παλιά μου και είναι το ίδιο μοντέλο.
cosmos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Σου ήρθε και με γρατζουνιές εξωτερικά όπως αναφέρει και στην αγγελία?(περίεργο για καινούρια δεν νομίζεις?) Made in...?Τί σου γράφει η original που έχεις και τί η καινούρια?
or30n Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Γρατζουνιές εξωτερικά δεν έχει. Όπως και η παλιά μου μπαταρία έτσι και αυτή λέει Final assembly in china.
cosmos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ είμαι της άποψης ότι η μπαταρία φταίει.Λες να είναι πρόβλημα software??Καλού κακού επικοινώνησε και με τον πωλητή να του πεις το πρόβλημα σου και ρώτησε τον κιόλας αν είναι original...γιατί δεν αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο.
stivi1981 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 για το συγκεκριμενο λαπτοπ δεν βρισκεις γνησια μπαταρια ουτε με σφαιρες... οποτε συμβιβασου με αυτην...το εχω και εγω αυτο το μηχανημα και ειναι πολυ καλο...
or30n Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Είναι πολύ καλό μηχάνημα.Του έχω 2 gb μνήμη και τώρα περιμένω την καινούργια CPU intel pentium m 760 2.13Ghz και το μόνο πρόβλημα είναι η μπαταρία.Εσύ stivi1981 έχεις κάνει update τα bios?
or30n Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Ο πωλητής μου είπε ότι η μπαταρία είναι καινούργια.
or30n Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά μου έστειλε μύνημα ο πωλητής και μου είπε να την στείλω πίσω και να μου στείλει μία άλλη.
stivi1981 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Είναι πολύ καλό μηχάνημα.Του έχω 2 gb μνήμη και τώρα περιμένω την καινούργια CPU intel pentium m 760 2.13Ghz και το μόνο πρόβλημα είναι η μπαταρία.Εσύ stivi1981 έχεις κάνει update τα bios? δεν ειχα βρει update για το bios..επεξεργαστη που βρηκες? εγω ειχα βρει στα 2.2 με κανα 50ρικο αν θυμαμαι καλα αλλα δεν τον πηρα γιατι το δωσα στην αδερφη μου το λαπτοπ και συμβιβαζετε
or30n Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Από το ebay τον βρήκα. Bρήκα και τον 780 στα 2.7Ghz αλλά τον πρόλαβε άλλος και τον έχασα. Πάντος άν καταφέρω και βρώ μία καλή μπαταρία το philipάκι θα είναι πολύ μπρωστά.
SuPeRsAyIaN Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά!Τον Ιούλιο αγόρασα ενα laptop απ το Πλαίσιο stock τον Sony Vaio VPCEB1S1E!Βασικά δεν το μετάνιωσα καθόλου -λόγω το stock- γιατί το αγόρασα 570Ε και η τιμή του σε sony και με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι περίπου στα 950-1000 οπότε τον πήρα 40-45% φθηνότερα!Δεν εχω κανένα πρόβλημα εκτός απ την μπαταρία του!Παρότι όταν είναι πλήρως φορτισμένος πέφτει η μπαταρία σε φυσιολογικά όρια.Δηλαδή αν τρέχω ενα παιχνίδι κρατάει καμια ωρα το πολύ!Εντάξει αρκετά καλά!Το πρόβλημα μου είναι άλλο!Μπορεί να τον φορτίσω απόψε το βράδυ πχ μετά να κλείσω τον υπολογιστή και να παω να τον ανοίξω το άλλο πρωί και να έχει πέσει η μπαταρία στο 90% κ αν το αφήσω παραπάνω μέρες μπορεί να πέσει και στο 80% !!!!Επίσης δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό που θέλει πάνω απο 3 ώρες να φορτίσει??(δεν ξαναείχα ποτέ πριν λάπτοπ γι αυτό σας ρωτάω).Εχω ακόμα την εγγύηση πιστεύετε πως πρεπει να το δώσω πίσω?
or30n Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό μου κάνει και εμένα το λαπτοπ. Μπορεί να την φορτήσω μέχρι 100% να μου δείχνει 4 ώρες και μόλις τον κλείσω και τον ξανα ανοίξω μου λέει 20 λεπτά ακόμα. Αλλά αν κάνω καμιά δυό επανεκινήσεις μου λέει και πάλι 4 ώρες. Τώρα δεν ξέρω να την στείλω πίσω να μου στείλουν άλλη ή μπορεί και η άλλη που θα μου στείλουν να κάνει τα ίδια και να έχει πρόβλημα το λαπτο. Στην περίπτωσή σου πιστεύω ότι μπορείς να βρείς μία μπαταρία για το λαπ τοπ σου γιατί είναι καινούργιο μοντέλο. Δεν έχεις να χάσεις και τίποτα να πάρεις μία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.