Προς το περιεχόμενο

Έλεγχος διαιρετότητας αριθμού σε VHDL

jimmyomikron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυριο το πρωι θα παω σ ενα φιλαρακι μου που εχει winxp-32bit για να το δοκιμασω..ξερω οτι γινομαι κουραστικοσ αλλα ευχαριστω και παλι... προσ τι το "Double post??? WTF???

DELETE PLS"

Δημοσ.

Οκ, δοκίμασε τον και καλή τύχη.

Το double post είναι γιατί έγραψα 2 φορές τι ίδιο πράμα του απο πάνω πόστ :s Όταν το είδα το έκανα edit και άμα το δει κανένας mod να το σβήσει.

Δημοσ.

Στην αρχη μου εβγαζε ορισμενα errors ,στο END Display οπου το αλλαξα και το εβαλα END elegxos και στο process οπου ηθελε δηλωση της inpout τ αλλαξα και ειμαστε οκ μου εμφανισε "compile of onomasia was succesful"

Δημοσ.

Σωστά, μια χαρά είσαι τότε. Τρέχα την απο ένα sim αμα έχεις για να είσαι σίγουρος αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Άντε καλή συνέχεια και καλή τύχη και με τα υπόλοιπα μαθήματα.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα πως κάνεις simulate σε αυτό το πρόγραμμα.... Πάντως πρέπει να του δώσεις ως είσοδο ένα σήμα που θα μετράει απο το 0 μέχρι το 255 ας πούμε και θα παρατηρείς την έξοδο όταν είναι ο αριθμός πολλαπλάσιο του 5,όταν είναι θα πρέπει να δίνει έξοδο 1, αλλιώς άμα ο αριθμός που δίνεις για είσοδο δεν είναι πολλαπλάσιο του 5 τότε το κύκλωμα θα δίνει 0 στην έξοδό του.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα πως κάνεις simulate σε αυτό το πρόγραμμα.... Πάντως πρέπει να του δώσεις ως είσοδο ένα σήμα που θα μετράει απο το 0 μέχρι το 255 ας πούμε και θα παρατηρείς την έξοδο όταν είναι ο αριθμός πολλαπλάσιο του 5,όταν είναι θα πρέπει να δίνει έξοδο 1, αλλιώς άμα ο αριθμός που δίνεις για είσοδο δεν είναι πολλαπλάσιο του 5 τότε το κύκλωμα θα δίνει 0 στην έξοδό του.

Testbench έχεις φτιάξει για να κάνεις simulation; Αφού χρησιμοποιείς modelisim μπορείς να το γράψεις είτε σε VHDL είτε σε TCL αν θες (το δεύτερο είναι πιο γρήγορο και εύκολο). Σχετικά το πρόβλημα είναι πολύ απλό αλλά πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις και να αφιερώσεις χρόνο, δε γίνετε μέσα από ένα thread ξαφνικά να μάθεις ψηφιακή σχεδίαση, γλώσσες περιγραφής υλικού και ASIC/FPGA υλοποίηση με EDA εργαλεία. Κατά την ταπεινή μου γνώμη μου πρέπει να παρακολουθήσεις ξανά το μάθημα και αυτή τη φορά προσεχτικά!

Δημοσ.

για να εχω κοπει 3 φορες???παντωσ καθε βοηθεια καλοδεχουμενη...

σημαίνει ότι δεν έχεις παρακολουθήσει, διαβάσει και αφιερώσει χρόνο. Συγνώμη αλλά από το post σου φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά, οπότε τι είδους βοήθεια να σου δώσω! Δεν γίνετε μέσα από ένα thread να σου καλύψω τις γνώσεις ενός εξαμήνου και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με το να σου δώσω έτοιμη τη λύση! Προτείνω να κάτσεις να διαβάσεις λίγο και μετά να το ξαναδούμε.

Δημοσ.

δεν ζητησα την λυση κ αν εβλεπες εστω κ λιγο τι λεει το post που εκανα στην αρχη τοτε θα καταλαβεις οτι η αντιμετωπιση σου ειναι βιαστικη και αδικη... αυτο το site δε πιστευω οτι ανταποκρινεται μονο σε ανθρωπους που γνωριζουν τα παντα αλλωστε ετσι δεν θα καναμε ερωτησεισ και δεν θα χρειαζοταν εσυ τωρα να το παιξεισ ξυπνιος...

Δημοσ.

δεν ζητησα την λυση κ αν εβλεπες εστω κ λιγο τι λεει το post που εκανα στην αρχη τοτε θα καταλαβεις οτι η αντιμετωπιση σου ειναι βιαστικη και αδικη... αυτο το site δε πιστευω οτι ανταποκρινεται μονο σε ανθρωπους που γνωριζουν τα παντα αλλωστε ετσι δεν θα καναμε ερωτησεισ και δεν θα χρειαζοταν εσυ τωρα να το παιξεισ ξυπνιος...

Φίλε μου δεν στο παίζω έξυπνος, να σε βοηθήσω θέλω αλλά και να μάθεις παράλληλα! Βοήθεια σου έδωσα, αν πρόσεξες σου είπα να φτιάξεις ένα testbench σε VHDL ή TCL για να κάνεις simulate το κύκλωμα σου!

Γνωρίζεις τι είναι το testbench; Έχεις κάνει ποτέ simulation στο modelsim; Καταλαβαίνεις πια είναι η διαφορά μεταξύ γλώσσας προγραμματισμού και γλώσσας περιγραφής υλικού; Τι είναι entity, architecture; Εντολές combinational ή sequential; Behavioral-RTL-Structural αρχιτεκτονική;

Αυτά που σου αναφερω δεν είναι τα πάντα, αλλά πολύ πολύ βασικά πράγματα σε ψηφιακό VLSI, που αν δεν τα ξέρεις...τι είδους βοήθεια ζητάς; Είναι σαν να θες να γράψεις C αλλά να μην ξέρεις πως κάνεις compile!

Ξεκίνα από τις βασικές έννοιες και ότι δεν καταλαβαίνεις ρώτα και θα σου απαντήσω. Υπάρχουν πάρα πολλά tutorial με παραδείγματα στο site της Mentor Graphics για να εξοικειωθείς.

Δημοσ.

ok ετσι πες μου γιατι οπως εγραψα απο την αρχη ειμαι "παντελως" ασχετος,,ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και σενα και τον nikos903

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...