Προς το περιεχόμενο

Απορια Μatlab

C_Starter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, εχω μια απορία. Εχω γράψει ενα κωδικα στη Matlab με subplot 3x2 και θα ήθελα να εμφανίσω κτ που υπολογίζω, στο δεξί ακρο κάθε στηλης, δίπλα στη γράφική που βρίσκετε στη 2η στήλη!

Μπορεί να γίνει κατι τέτοιο?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Γεια σας, εχω μια απορία. Εχω γράψει ενα κωδικα στη Matlab με subplot 3x2 και θα ήθελα να εμφανίσω κτ που υπολογίζω, στο δεξί ακρο κάθε στηλης, δίπλα στη γράφική που βρίσκετε στη 2η στήλη!

Μπορεί να γίνει κατι τέτοιο?

Ευχαριστώ!

Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;

Τι είναι αυτό το κάτι, πώς θες να το εμφανίσεις;

Όταν λες δίπλα στη γραφική; Εννοείς σαν ονομασία στους άξονες;

Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τι ρωτάς.

Δημοσ.

θες δηλαδή να δεις πώς μπορείς να "τυπώσεις" σε πολλαπλά παράθυρα;

Αυτό, όπως είπες και εσύ, γίνεται με την εντολή subplot.

Η εντολή αυτή παίρνει 3 ορίσματα, τα οποία με την σειρά είναι:

Σειρές, Στήλες, Στοιχείο.

Έτσι, στην εικόνα που έβαλες το τελευταίο διάγραμμα γίνεται με τις εντολές

>>subplot(2,2,4) %για να γίνει ο χώρος που θα σχεδιάσεις

>>plot(X,Y) %για να σχεδιάσεις το διάγραμμα

Εάν ήθελες κάτι άλλο... πάλι δεν κατάλαβα τι ρωτάς. Μήπως να μην προσπαθούσες να κρύψεις τι θες να μάθεις και

να ρώταγες κατευθείαν;

Δημοσ.

ξερω να κανω subplot θελω να εμφανιζει δεξια των στηλων τους αριθμους που υπολογιζω πανω (αν γινεται συνοδευόμενο με καποιο κειμενο)

Σαν το παραδειγμα το 14.3 και το 3.3

Δημοσ.

η subplot συντασεται ως εξης

subplot(γραμμες που θελεις να εχει,στηλες που θελεις να εχεις,αριθμος γραφηματος).

Δηλαδη αν θελεις 3 γραμμες και 2 στηλες και θελεις να εμφανισεις 1 γραφημα στο αριστερο μερος και 3 γραφηματα στο δεξιο μερος θα το συνταξεις ως εξης:

figure;

subplot(3,2,1)

...

subplot(3,2,2)

...

subplot(3,2,4)

...

subplot(3,2,6)

...

αν θελεις να βαλεις τιτλους θα το κανεις το

title('');

και εκει μπορεις να βαλεις τους αριθμους π θελεις να σ εμφανισει

Δημοσ.

Μπορω με το title να τυπωσω κτ που μπορει να αλλάζει? Δεν υπολογιζεται παντα ο ιδιος αριθμος

Ο χρηστης δινει νουμερα κ το αποτελεσμα ειναι διαφορετικο...αυτο τον αριθμο μπορώ να τον βαλώ καπως στην subplot?

Δημοσ.

Μπορω με το title να τυπωσω κτ που μπορει να αλλάζει? Δεν υπολογιζεται παντα ο ιδιος αριθμος

Ο χρηστης δινει νουμερα κ το αποτελεσμα ειναι διαφορετικο...αυτο τον αριθμο μπορώ να τον βαλώ καπως στην subplot?

Άρα θες να βάλεις "ταμπέλες" στα διαγράμματα. Δεν κολλάει η subplot που έλεγες στην αρχή.

Δεν ξέρω εάν υπάρχει τρόπος να μπουν ταμπέλες αυτόματα στην θέση που είναι το "14.3" και το "3.3".

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι:

title(['myTitle' num2str(myNumber)])

όπου myTitle είναι ο τίτλος που θες και myNumber όποιος αριθμός θες.

Αυτό θα σου εμφανίσει τον αριθμό σαν τίτλο στο διάγραμμα. Στην περίπτωση της subplot θα πρέπει να χρησιμοποιείς την

εντολή πριν "ανοίξεις" νέο διάγραμμα. Πιστεύω θα υπάρχει τρόπος να τα επιλέγεις, αλλά δεν τον ξέρω και δεν ψήνομαι να ψάχνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...